mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 10.06.2024 : 11:46:41

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Druge pasme  |  Tema: American Pitbull terier
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 64   Dol
Natisni
Avtor Tema: American Pitbull terier  (Prebrano 159892 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Tomo
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 134


« Odgovor #120 : sobota, 27.07.2002 : 23:50:54 »

Pri ASPCA so spravili skupaj zelo dober clanek (objavljen v njihovem glasilu), ki se pasjih bojev loteva zelo odprto, trezno (ze zaradi tega se ga splaca prebrati) in celovito. Nekaj casa je bil na voljo tudi na njihovi spletni strani, zal pa ne vec. Rade volje bi ga objavil tule, ker je dokaj poucno branje, vendar pa se bojim, da bi mi moderatorka malce zamerila ;-)
Logiran
sovjet
gost
« Odgovor #121 : nedelja, 28.07.2002 : 08:04:33 »

Tomo daj vsaj kaksen odlomek!!!
Logiran
Tomo
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 134


« Odgovor #122 : nedelja, 28.07.2002 : 12:16:12 »

Citat

Tomo daj vsaj kaksen odlomek!!!


Mah, vseeno ne bi, zaradi copyrightov in teh stvari. Povej mi email pa ti posljem po mejlu, ko bom nasel ta prav fajl.
Logiran
sovjet
gost
« Odgovor #123 : nedelja, 28.07.2002 : 16:29:31 »

Tomo poglej u profil drugic, sicer pa ***
Logiran
althea
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 154


« Odgovor #124 : ponedeljek, 29.07.2002 : 13:38:59 »

Moram se opravičiti, ko sem omenjal za reportažo, da je šlo za oddajo Preverjeno, kar ne DRŽI:) šlo je za oddajo Ekstra....

My mistake...

Logiran
yo
gost
« Odgovor #125 : ponedeljek, 29.07.2002 : 14:21:52 »

sovjet-u v razmislek. Živim v centru Ljubljane. Ja imamo enega pitbulla, takšnega kot se tebi zdi "pravi". In kaj to pomeni? Ko ga lastnica, mlado dekle, bolj ali manj vedno "zadeto" da niti sebe ne obvlada kaj šele psa, pelje na sprehod, to zgleda takole: takoj ko pes zagleda karkoli živega, t.j. drugega psa, psico, mačka, človeka ali otroka, ga lastnica spusti in stoka, da ga ne more zadržati. Pes pa kolje na vsakem svojem pohodu okoli Ljubljanice. Seveda se jima vsi izogibamo in samo čakamo na najhujše. Pred kakšnim mesecem je na ljubljanskem gradu hudo poškodoval psa in obgrizel tudi lastnika.
In tebi v razmislek, da bi tako napačno vzgojen pes ločil med psom in človekom... Kaj če napade katerega od mojih psov, zraven pa je na sprehodu moja 5-letna deklica? Predstavljam si in 100% sem prepričana, da bi želela pse obvarovati, kajti naša "skrpucala" kot si jih nekoč poimenoval, so njeni najboljši prijatelji in zaupniki. Povej, če si upaš predstavljati - kaj se bo zgodilo?
Razmisli kam vodi tale tvoja miselnost. Ostali pa, da ne bo pomote, meni so ti psi eni najlepših psov, mi je pa žal, da se zanje odločajo ljudje, ki so jim kot lastniki v največjo sramoto.

Lp, Yo
Logiran
sovjet
gost
« Odgovor #126 : ponedeljek, 29.07.2002 : 14:36:18 »

Sally jaz bi imel 3 hahaha Wink, šalo na stran to bi bilo le malce prevec hehe, bi pa lepo izpadlo.

Yo prav o tem najvec razmisljam , psa bi imel na povodcu (pod nujno) in bi ga imel pod kontrolo ne da mi uide, tako da ni panike za tvojga psa edin ce pride k moji hisi odvezan kot tavajo tod okoli potepuski psi, sicer pa ce psa kdo udari ali pa mene mu mora vsaj roko odgriznt Smiley Stvar je taka ce imas ti odvezanega psa , tvoj pes pride k moji hisi , sledi pokol 2 in 1 out varjanta, zdej ce v tem primeru tvoja puncka al pa kdorkoli drug pred mojo hiso mojga psa brcne... JEBIGA POL , enako velja ce naprimer nekdo pride in mene udari ali pa psa brez razloga brcne, ce v tem primeru pes ne reagira ga dam nemudoma za odstrel .
Logiran
DeeDee
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 111


« Odgovor #127 : ponedeljek, 29.07.2002 : 14:50:45 »

Sovjet!

Prebrala sem tvoje zadnje sporočilo in močno upam, da nas le dražiš, ker so tvoji posti skrajno primitvini. Skoraj 100% sem, da takega psa, kot si ga želiš imeti, ne bi znal pravilno vzgojiti niti kontrolirati. Posledice so ti verjetno jasne.

PAMET V ROKE!!!
Logiran
yo
gost
« Odgovor #128 : ponedeljek, 29.07.2002 : 15:11:42 »

Citat
Yo prav o tem najvec razmisljam , psa bi imel na povodcu (pod nujno) in bi ga imel pod kontrolo ne da mi uide, tako da ni panike za tvojga psa edin ce pride k moji hisi odvezan kot tavajo tod okoli potepuski psi


Če moj pes pride odvezan in nikomur nič noče, potem ne vem, zakaj je zate to že opravičilo za napad tvojega psa. Noben normalen pes z normalnim lastnikom in z normalnim potekom socializacije tako ne sme odreagirati.

Citat
...sicer pa ce psa kdo udari ali pa mene mu mora vsaj roko odgriznt


Skrajno primitivno, se ti ne zdi? Kaj če bi si raje kupil kar pištolo. Potem bi vsaj sam odgovarjal za svoja bedna dejanja in ne bi posledic nosil tudi in predvsem pes.

Citat
Stvar je taka ce imas ti odvezanega psa , tvoj pes pride k moji hisi , sledi pokol 2 in 1 out varjanta, zdej ce v tem primeru tvoja puncka al pa kdorkoli drug pred mojo hiso mojga psa brcne... JEBIGA POL , enako velja ce naprimer nekdo pride in mene udari ali pa psa brez razloga brcne, ce v tem primeru pes ne reagira ga dam nemudoma za odstrel .


Vidim, da nimaš pojma niti o psih, niti o otrocih, še manj pa o morali. Moja punčka bi verjetno reagirala po otroško nedolžno in veliko bolj civilizirano kot si to predstavljaš ti v svoji pokvarjeni primitivnosti (čeprav nevarno zanjo) tako, da bi psa ščitila s svojim telesom. Ti pa, kot očitni i.... bi napad svojega psa opravičil  Huh s samoobrambo.

Upam, da je vse skupaj provokacija, bojim pa se, da ni in da boš nekoč lahko ponosen, ko bo kateri od tvojih bodočih psov zakrivil pohabljenje ali celo, bog ne daj, smrt otroka. Igraš se z izjavami, ki so skrajno bolne in psihopatske in za katere ne morem najti nobenega opravičila. Niti v tvoji morebitni mladosti, neizkušenosti ali naivnosti. Tvoje izjave so naravnost morbidne.

Yo
Logiran
Tomo
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 134


« Odgovor #129 : ponedeljek, 29.07.2002 : 17:56:37 »


Citat

ce v tem primeru tvoja puncka al pa kdorkoli drug pred mojo hiso mojga psa brcne... JEBIGA POL , enako velja ce naprimer nekdo pride in mene udari ali pa psa brez razloga brcne, ce v tem primeru pes ne reagira ga dam nemudoma za odstrel .


Ja, sovjet, ocitno se ti ne sanja v kaksnega psa si se zapicil. Ce bi ti bilo kaj jasno o pasmi in - kar je predpogoj za lastnistvo - bi ti bilo zanjo kaj mar (kar je spet predpogoj za prvo - tebi kronicno manjka obojega), potem ne bi izjavljal takih bedarij. APBT kot cuvaj ali nekaksen kvazi branilec je najvecja bedarija. Mimogrede, apbt, ki okolje otroka ali cloveka (na polju ali v samem srediscu tvoje bajte) oziroma kaze take zelje, je goden za odstrel. Brez pardona. Skart roba. Hm... nekateri ocitno precej tezko doumejo, da niso in niso bile pri vsaki pasmi zazelene cuvajske in podobne "vrline" (v tem primeru v narekovajih). To, koliko jih to briga, pa lahko vzamemo za merilo o tem, ali so sploh sposobni/upraviceni imeti psa (ne APBT, vsakrsnega psa). Sovjet, daj razlozi nam malo, kam se ti pristevas, glede na zgornji kriterij.
Logiran
altervita
gost
« Odgovor #130 : ponedeljek, 29.07.2002 : 18:55:40 »

hehe, ko bo sovjet s svojim strašnim PITBULOM  srečal prvega delovnega NOja bo konec sanj. Poznal sem enega (enega imam pa na sumu, da bi znal porihtat kogarkoli), in tisti je strašne pitbule iz BS20 tresel iz hlač kot za šalo. Toliko o pitbulih. še posebno teh naših, ki so samo podivjani ne pa tudi pravi borbeni psi. Grin Grin
Logiran
Thor
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 103


« Odgovor #131 : ponedeljek, 29.07.2002 : 20:10:18 »

Ej Sovjet, kok si star?

Al si tok mlad, pa se mal zelen, al si star pa ti je ultra dolgcas in nimas kej druzga delat kt neumnosti kvasat?

Ej zarad takih bi jest vse lastnike psov dala v solo!!!!

Pa ceprov bi mogla it jest tud. Ni problema. Sam eliminirala bi pa vsacga potencialnega morilca. To je tko k da das enmu mulcu dober avto in pelje cez skofjo loko 200 na uro in je razlupa ko ta velik (sem ga na travmi vidla), hrbtenico si zj...be, pa misl sam na to, kako bo nov avto kupu.

Primitivno, otrocje... ne da bi mislu na posledice.

TGT
Logiran
Tomo
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 134


« Odgovor #132 : ponedeljek, 29.07.2002 : 21:19:09 »


Citat

Moram se opravičiti, ko sem omenjal za reportažo, da je šlo za oddajo Preverjeno, kar ne DRŽI:) šlo je za oddajo Ekstra....


Ah, ta Ekstra... nekaksen "pokazi kaj znas" prelenih a ambicioznih wannabe novinarjev. Ce ti novinarstvo ne gre, pojdi k Ekstra. Pa bos nekaj ekstra... kot bi se temu reklo. Kaj drugega pa sploh lahko pricakujes od tega ekstra-teama? Prispevek pa me vseeno zanima, ce ti ga rata dat v digitalno formo...
Logiran
Tomo
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 134


« Odgovor #133 : torek, 30.07.2002 : 14:19:14 »


Citat

Od mene so želeli izvedeti podatke od kakšnih oseb, ki bi bile pripravljene pred kamero organizirati boj, seveda bi bilo vse skupaj anonimno


Ne vem kako je z naso zakonodajo glede tega, kolikor sledim, precej mlacno. Toda, kaj ni to lep primer spodbujanja in napeljevanja k nezakonitim dejavnostim? Mislim, precej vsecna mi je ideja, da bi malce prestudirali zakone, nato pa - ko bi se ponudila podobna priloznost - takim ekstra-novinarjem nastavili ustrezno zanko, posneli njihovo napeljevanje (in morebitno "podkupnino"), nato pa jih gladko in z vsemi zbranimi dokazi prijavili. Slisal sem za podoben primer v ZDA, ko je neka novinarka mastno placala nekim lastnikom, da so pred kamerami uprizorili pasji boj... in sla sedet! Mogoce nasa zakonodaja ne ponuja tako sirokega manevrskega prostora (v ZDA je v mnogih drzavah kaznivo ze prisostvovati pasjemu boju), toda mislim, da bi bilo zdravo razmisljati kaj tudi v tej smeri.

Mislim, ce novinarji "anonimno" posnamejo kaksen umor in ne prijavijo udelezenih in razkrijejo vseh podatkov, potem so,vsaj po mojem (pa mislim da moje mnenje ni osamljeno), soudelezenci pri zlocinu. Ce k umoru, povrh tega, se napeljujejo in "podkupujejo", potem so do vrata v dreku. Pri pasjih bojih ne bi smelo biti nic drugace. Dokler novinarji in udelezenci (o njih ne bi izgubljal besed) lahko racunajo na obojestransko anonimnost, si bodo tovrstne zrezirane reci privoscili. Mislim, da je dolznost vseh nas, ki nam za pse in zivali ni vseeno, da take primere prijavimo in naredimo javne.
Logiran
sovjet
gost
« Odgovor #134 : torek, 30.07.2002 : 17:48:09 »

Ja to sem pa nekje prebral da APBTji niso napadalni do cloveka da je pasma tako vzrejena. To je zelo dobro, samo Tomo ne mi rect da je pasma vzgojena zato da so prijazni do vsega kar vidijo, ker je to ena najboljsih pasem za boje. Nekdo je omenil pistolo, zamisel sploh ni slaba samo rezlozi mi kako naj hodim okoli s pistolo v roki? Nekdo je omenil solanje psa to se mi zdi skoraj nujno in bi se zato odlocil ce psa nebi bilo treba socializirati, ker kolikor sem bral naj bi sel pes ze v malo solo, da se socializira in da ni napadalen do drugih psov, kar pa meni skrajno ni vsec!
Logiran
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 64   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Druge pasme  |  Tema: American Pitbull terier
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines