mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 19.03.2024 : 08:31:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Imate izkušnje ali potrebujete nasvet?
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: Imate izkušnje ali potrebujete nasvet?  (Prebrano 82100 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
yo
gost
« Odgovor #60 : sreda, 17.07.2002 : 09:01:11 »

Ja, pa na sprehode mimo vrtcev in šol (obvezno pobiranje drekcev!!!). Ravno danes zjutraj sem šla mimo vrtca in je skupinica otrok navdušeno zavreščala, ko je videla "lesija". Dobro, da sta takih vreščečih zvokov vajena, kajti marsikateri pes bi odreagiral drugače  :-/ Še jaz sem poskočila, onadva pa kot da ni nič (oziroma sta se pripravila na crkljanje  Grin).

Lp, Yo
Logiran
brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #61 : sreda, 17.07.2002 : 09:19:19 »

Hojla,
kar cim prej zacni z obiski, sprehodom med guzvo, hrupom. Bolj je pes mlad, lazje sprejema vtise z okolja.
Pa veliko veselja z malim Thorom . Smiley
Logiran
Neli
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 114


« Odgovor #62 : sreda, 17.07.2002 : 09:25:33 »

Kin,

glede grizenja ti lahko rečem samo to; čez 3 mesece ga bo minilo!  Grin

V vmesnem obdobju pa probaš več trikov; ne uporabljaš piskajočih ihrač, se s kužkom skregaš, ga ugrizneš nazaj (če ga za uho vsaj malo užge, drugje pa niti ne čuti).

Thor,

vesel, sem za vse tri!!! Veliko uživancije. Predlagam pa, kot vsi drugi, čimprejšnjo socializacijo; čimprej ga voditi med kužke (seveda vsaj po prvem če ne drugem cepljenju) in med ljudi, ob cesti ... Pa veliko pozornosti ob prvih stikih s kužki, saj so le-ti lahko zanj kar zastrašujoči. Ko pa se po parih stikih že navadi pa je potem vse OK.

Se vidimo kdaj na nkakšnih igralnih uracah.
Logiran
Sally
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 846


« Odgovor #63 : sreda, 17.07.2002 : 09:32:51 »

Citat
...kako hitro ste svoje kuzke zaceli voziti naokrog? To pomeni... da gre z nama na izlet, v pasjo trgovino... na kak obisk... Se mora najprej doma ful privadit, ali kako drugace?

Tako kot pravijo ostali... Potrebno ga je privaditi cimprej na vse cudne zvoke Wink Edina stvar na katero ne smete pozabiti pred vsemi "podvigi" je dvakratno cepljenje proti kuznim boleznim!
Logiran
Thor
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 103


« Odgovor #64 : sreda, 17.07.2002 : 21:55:49 »

Moram spet obvescat... sej ce koga ne zanima lohk bere kej druzga. Tolk dolg dan je bil... Jest sem rekla... ce je tok dela z otroki, pol jih ne bom mela Grin Grin Grin hahhaha! Je Thor zacel jokat ze ob pol petih. Men se je tok zasmilu, da sem sla k njemu. Vidla, da je mal pokakal naokrog, ampak to je po moje zarad pasjih makaronov. (Zdej bom zacela v skladu z nasveti, ki jih najdem tule na forumu eno postopno privajanje.)
Pa sva sla na sprehodek - ob petnajst do SESTIH! Jao meni:)
Ja veste... mam tako sluzbo, da nisem ravno mojster za vstajanje. Grega je prpravu zajtrk... pa smo mal jedl. Cheesy Cheesy

Moram rect, da je blo cez dan pol zelo fajn. Ni veliko jokal, pozornost sicer rabi, po moje pogresa sestrico in mamico ampak naju je ze kar malo posvojil. Ves cas nama je bil za petami, najboljse pa je blo, ko je Gregatu sledil v delavnico (sva morala se napis za na pesjak izrezljat) in je bil ves bel od zaganja Kiss Tak srcek. Pustil se je ze malo cesat, tud ovratnico je kar zapopadel. Seveda so vsi mozni in nemozni sosedi, kolegi, sorodniki mal prisli pogledat. Vsi so navduseni, se tisti, za katere sva mislila da bo ful problem.  Huh Roll Eyes

Vzela sva ga s sabo tko ene pet minut stran z avtom, nazaj grede sva ga dala kar v prtljaznik in je bilo vse ok.

Kar se igrac tice pa... za eno zogico se sicer zapodi, ampak takoj ko jo ima v gobcku, ni vec interesantna. Odkril je pa prazno plasticno flaso! To pa poka... torej... mora en zvok puscat. Tko da greva jutr po kako stvarco ki je malo bolj glasna. Ampak... bojo omejitve.... ker noben ne bo poslusu koko kej piska cele dneve  Cool Cool

Ja... velik veselja, velik dela... sam to lahko recem. Sploh nimava casa en za druzga, ker sam okrog Thor skaceva. Dobr da sem jaz na dopustu, Grega pa na bolniski.

Tale najin Thor malo trzne na kak motor, ki pelje mimo, v nikogar ne skoci, tud otroke povoha. Ce pa je kej takega, da ga malo ustrasi, sva pa zraven midva, ki ga potolaziva. Cerkev je cisto blizu, tako da to sploh ni problem. Bomo videli kaj bo prinesel jutrisnji dan. Gremo v Ljubljano, da se mali predstavi se moji familiji Wink Wink pa v trgovino, da si zbere kako igraco Grin Grin


Sicer pa... res hvala za nasvete, itak pa bova se kej vprasala.
Super forum, super Jana!

Pozdravcek,

TGT
Logiran
yo
gost
« Odgovor #65 : četrtek, 18.07.2002 : 09:19:54 »

Citat
Tolk dolg dan je bil... Jest sem rekla... ce je tok dela z otroki, pol jih ne bom mela    hahhaha! Je Thor zacel jokat ze ob pol petih. Men se je tok zasmilu, da sem sla k njemu. Vidla, da je mal pokakal naokrog, ampak to je po moje zarad pasjih makaronov. (Zdej bom zacela v skladu z nasveti, ki jih najdem tule na forumu eno postopno privajanje.)
Pa sva sla na sprehodek - ob petnajst do SESTIH! Jao meni


Ja, kar navadite se. Jaz sem tudi ena od tistih, ki že navsezgodaj caplja naokoli in zeha  Grin Grin Grin

Citat
Kar se igrac tice pa... za eno zogico se sicer zapodi, ampak takoj ko jo ima v gobcku, ni vec interesantna. Odkril je pa prazno plasticno flaso! To pa poka... torej... mora en zvok puscat. Tko da greva jutr po kako stvarco ki je malo bolj glasna. Ampak... bojo omejitve.... ker noben ne bo poslusu koko kej piska cele dneve


Pri žogici je čisto normalno, če je ne prinese. Vidva jo kar mečita, pa skupaj tečite do nje. Končajte dokler je še zanimivo, ne šele takrat, ko se naveliča. Za prinašanje je pa še čas. Zdaj naj se predvsem igra.
Igračke za piskanje... hm... pazita, da ne bo grizenja potem prenesel na vaju. Da ne bo užival, ko bo grizel, vidva bosta pa "piskala". To se včasih tudi zgodi, tako da bodita previdna. No, pri meni se ni, tako da uporabljamo tudi piskajoče igračke.

Citat
Tale najin Thor malo trzne na kak motor, ki pelje mimo, v nikogar ne skoci, tud otroke povoha. Ce pa je kej takega, da ga malo ustrasi, sva pa zraven midva, ki ga potolaziva.


Nikar ga ne tolažita. Delajta se kot da ni nič in skupaj pojdite pogledat stvar, ki se je je ustrašil. Nikakor pa ga ne dvigujta v naročje in ga ne pomilujta ipd., da ne bo svojega vedenja (izkazovanja strahu) dojel kot nekaj pozitivnega za kar je nagrajen z vajino pozornostjo.

Sicer pa, piši, jaz z veseljem prebiram, kako odraščajo in se razvijajo tele male kepice.

Lp, Yo
Logiran
Thor
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 103


« Odgovor #66 : četrtek, 18.07.2002 : 11:40:11 »


Citat




Nikar ga ne tolažita. Delajta se kot da ni nič in skupaj pojdite pogledat stvar, ki se je je ustrašil. Nikakor pa ga ne dvigujta v naročje in ga ne pomilujta ipd., da ne bo svojega vedenja (izkazovanja strahu) dojel kot nekaj pozitivnega za kar je nagrajen z vajino pozornostjo.


Lp, Yo


Sej nisem mislila tolazita dobesedno... Roll Eyes K enemu od naju stece, pa vidi, da ni nic hudega in je vse ok... Al pa... stece v nasprotno smer  Grin Grin Tko lustkan:) Pol pa midva za njim ahahahah! Tak fajn pogled mora bit to!

Sicer pa...


se kaj vec danes zvecer.

LP

TGT
Logiran
Thor
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 103


« Odgovor #67 : četrtek, 18.07.2002 : 19:45:46 »

Ja... danes je bilo pa spet naporno. Smo sli v Ljubljano, kjer je Thor spoznal mojo druzino. Sem spadajo mama, brat, pa dve salonski zverci. Eros s katero sem bila na pikniku in Bucko, ki je malce bolj zakompliciran muc. Nobenega problema. Vsi navduseni, mama je sploh okrog padla od lepega Grin Grin Grin Brat pa je takoj dal nasvete, kako in kaj da bo pes ubogal Cool hahaha. K njega Eros tok uboga, ja!

V avtu je malo zacvilil, ko pa ni bilo ovinkov, se je cisto umiril in zaspal. Frajer je tak... da ni vecjega.

Zjutraj se je tudi ze igral s sosedovo psicko - vceraj se je je se malo bal.

PREZIVELI SMO NEVIHTO. Ker je Thor zunaj v pesjaku, smo bili sicer tam pri njemu, saj je dez lil vse naokrog, tudi malo k njemu. Ampak... uta je suha. In Thor je pravi korenjak. Dali smo mu igracke in se bliskanja in grmenja sploh ni bal  Kiss Kiss Kiss Fenomenalno res. Kolk nas je skrbelo, da ne bo kej narobe, pa cesa vsega se bo bal pa take bedarije. Smo si delal skrbi cist brez veze. V avtu sem ga dala na brisaco, pa sva kar skup zadremala. Zdej pa spi v hisici in je zgleda cist zadovoljen. Sicer pricakujemo spet eno budnico zjutraj, ampak... ni krize, ko je pa vsak dan spet nekaj novega.

Aja... mimo cerkve smo sli tudi ze ene parkrat ko zvoni... boli njega. Sam polulu se je zraven britofa Grin Cheesy Wink

LP vsem

TGT

ps: prvic slisim za dogdance... zveni zelo simpaticno
Logiran
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #68 : petek, 19.07.2002 : 08:20:00 »

Lepo je brati take poste - ah, kje so tisti časi, ko je bil mladič pri hiši... Sicer pa je čisto prav, da si delata skrbi in se potem na vse pripravita - zato pa je sedaj vse O.K Cheesy.

Veliko veselja z malim korenjakom in poročajta še naprej
Logiran
Thor
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 103


« Odgovor #69 : nedelja, 21.07.2002 : 06:31:27 »


Vceraj smo sli na Barje pogledat druge kuzke. Ga je Thor - škotski ovcar od Yo prestrasu, ker ga je dvakrat prevrnu. Pol je bil pa ves cas med najinimi nogami. Al pa si je sposodu kar noge od koga drugega. Pa smo opazovali in se prepricevali, da je to kul in super.... Pa bozali, pa...
Ko se je shladilo, in so ostal samo Thor, Thor, Kin, Neli pa dva mala potlacena smrcka k si nisem zapomnila imena, ja pa ozivel. Takrat bi pa kar izzival. Je bilo toliko komarjev, da smo se potem pobrali. Spal je kot ubit. Ze v avtu. Gregata ko je Thor tiho skrbi, da ni bolan. Ampak... je samo taaaaaaaaaaaaaaako zelo priden Shocked

Predvcerajsnjim je se zelo jokal. Tudi cez dan. Samo potem sva se pa odlocila, da to ne gre, da bova skoz skakala k njemu in sva se odlocila za malo  ignorance, nic igranja ce ni priden. Dojema 100 na uro. Grega se veliko prepricuje z njim in ma ful potrpljenja. Tako da je vceraj ze bil cel dan priden, tudi v avtu.

Sva ze ugotovila kaj ima po komu  Grin Grin Grin.

Po men ljubezen do glasbe, ker se umiri, ce pojeva al pa radio poslusava, po Gregatu pa je tisler, ker vsak kos lesa seseklja na prafaktorje. Neki je v teh genih... ga Wink Cheesy Wink Cheesy

LP

TGT

se se oglasimo
Logiran
altervita
gost
« Odgovor #70 : nedelja, 21.07.2002 : 11:32:29 »

hehe, men je tut fuuul hecno, ko izsiljuje, da bi bil "pri svojih". Naš bark je tako navajen na najino družbo, da mu je vrt čisto "mim". Ko ju z brino damo tja, se bark vsede pred vrata koi vodijo iz kleti na vrt in čaka. Vcasih se malo pocmeri in zajavka, bošček. Potem proba odpret vrata (zalaja), pa mu ne uspe, ker so zapahnjena in ga "noben ne sliši"(beri ignoriramo ga). Potem pa samo čaka.
Brini pa še ni čisto jasno, kaj toliko teži. Ona je čisto zadovoljna na vrtu, kjer so njene igrače, pa zelenje, pa barkove luknje kamor se skrije, ko gre malo oddremat....
Logiran
Thor
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 103


« Odgovor #71 : sreda, 24.07.2002 : 19:51:57 »

Hola!

Jest vam recem... tale nas Thor JE TRMAST!  :-/ :-/

Vse hoce met pod kontrolo. Eros je dans ko sva sla v LJ na obisk kar naskakoval, macka je izzival, da je un zacel rencat kot pes... mene je grizu, vsakega psicka oblaja. In ce si mu kdo od naju UPA Huh Huh kaj rect... naju ko nap...zdi da je joj!?!

GRIZE!!!

Ce samo pomislim, kaksni so sele drugi kuzki, ki so bili v leglu vsi bolj divji Grin Wink Grin

Uf... celodnevna sluzba je tole pa ceprav na dopustu. Sem prisla domov cist izmozgana... sem ze mal oddremala  Smiley Kiss

LP

TGT

Logiran
Tea
gost
« Odgovor #72 : četrtek, 08.08.2002 : 07:47:03 »

Lep pozdrav!

A je mogoče Thor že začel kaj zavijat? Moj Ark zavija na zvonove in na sirene. Pa včasih tudi zjutraj, da naju zbudi. Jaz pravim, da se on tako pogovarja. Ko mu rečem POVEJ, prične zavijati in gode. Prav hecen je včasih. Boš videla kako se mu boš nasmejala.
Logiran
Thor
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 103


« Odgovor #73 : četrtek, 08.08.2002 : 10:26:02 »


Citat

Lep pozdrav!

A je mogoče Thor že začel kaj zavijat? Moj Ark zavija na zvonove in na sirene. Pa včasih tudi zjutraj, da naju zbudi. Jaz pravim, da se on tako pogovarja. Ko mu rečem POVEJ, prične zavijati in gode. Prav hecen je včasih. Boš videla kako se mu boš nasmejala.


Ja, zadevo ze obvlada. Zdaj je sicer zjutraj in zvecer mirnejsi kot na zacetku. Ampak zavija, kadar mu ni kaj prav. Na potencialne motece faktorje (sirene, zvonovi...) se ne odziva, smo ga ze navadili, ampak, ce mu hocem kaj vzet al pa se mu postavim po robu... pol pa je wooooooooo woooooooooooooooo wooooooooo woooo pa se neki zraven, k ne znam opisat!

Cukrcek je res, sam men ni vsec, ker me grize. Bolj uposteva Gregata Sad Jest pa v jok Cry Cry

Obozuje sprehode ko je brez vrvice, ce pa je na povodcu, se ustavi vsaka dva metra in dokler njemu ne pase... ne gre naprej...

TRMA MALA!

LP

TGT
Logiran
SIMONA
novinec
*
Sporočil: 34


« Odgovor #74 : sreda, 25.12.2002 : 16:54:39 »

Imam veliko problemov s psičko. Res ne vem ali je moja vzgoja napačna ali pa je psička takega karakterja. Dobila sem jo pri 4 mesecih bila je izgubljena, nato je 2 meseca bila pri enih lastnikih, nato pa je pristala pri meni. Na začetku ni bilo problemov, držala se me je kot klop. Sedaj pa je pri 10 mesecih postala zelo trmasta. Ne ugoba na ukaz sem, kar je zelo moteče pri sprehodih. Uboga samo takrat ko ve da bo dobila priboljšek. Obvlada sedi, prostor, tačko, glas,...vse samo za priboljšek. Mimoidoči psi jo spravljajo ob živce, na nekatere je napadalna, na druge ne, takrat sploh ne posluša. Je zelo nepotrpežjiva, sedi in čaka samo par sekund in že hoče drugam.
Vem, da nimam dosti izkušenj s psmi in se bojim, da ji ne bom kos. Sem zelo potrpežjiva, ker si želim, da bi jo vzgojila v dobrega in prijaznega psa.
Vsak nasvet je dobrodošel! HVALA  Sad
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Imate izkušnje ali potrebujete nasvet?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines