mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 11:44:08

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Imate izkušnje ali potrebujete nasvet?
Strani: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: Imate izkušnje ali potrebujete nasvet?  (Prebrano 82440 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Don-weim
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55


WWW
« Odgovor #285 : sreda, 24.02.2010 : 15:44:21 »

Naš Don pa je v času, ko smo po šolah in službah v pesjaku(8.20h do 13.00h-vmes ga še potem dedek pelje na sprehod). Drugače pa je v hiši. Nimam notranjega boksa zato spi v spodnji kopalnici na njegovem ležišču. Prej ni nikoli trgal ležišča, zdaj, ko pa sem mu strarega dal v boks pa novega trga na prafaktorje. Ničesar drugega se ne dotakne samo ležišče je nočna mora.
Logiran
Don-weim
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55


WWW
« Odgovor #286 : sreda, 24.02.2010 : 20:10:06 »

Našega psa, ki gre čež dober mesec na ocenitev bi rad naučil stoje. Kaj mislite kateri način bi bil najboljši?

[sorry za double posting]
Logiran
shait
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 92


« Odgovor #287 : nedelja, 28.02.2010 : 07:15:30 »

Don-weim,
mogoče ga moti vonj novega ležišča, oz. pomanjkanje vonja po sebi. Znano je da lastni vonj ali vonj osebe na katero je pes navezan pomirja. Glede na to, da ti je novo ležišče že začel trgati, je malo verjetno, da bo nehal. Kaj bi sama naredila? Ne vem, mogoče bi za par dni združila obe ležišči (eno na drugo- da je starejše zgoraj)  Če je to neizvedljivo bi mogoče probal novo ležišče obleči v kakšno svojo majico (neoprano) oz. če ima kakšno svojo deko, brisačo.
To bi npr. poskusila jaz.  Smiley
Logiran
Don-weim
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55


WWW
« Odgovor #288 : nedelja, 07.03.2010 : 20:32:50 »

Najlepša hvala bom poskusil
Logiran
airedale10
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #289 : nedelja, 11.09.2011 : 11:34:01 »

Bom tudi jaz nekaj povprašala... Kaj narediti  ko pes ne uboga na povelje? Ga fizično postaviti (mu pri sedi zadnjico potisneš dol), ga zvabiti (mu priboljšek vleči da se bo usedel), čakati da se sam usede... Ker dix ponavadi uboga, ko pa ne pa nikoli ne vem kaj narediti. Zdaj najprej čakam, potem pa na silo in z vabo.
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #290 : nedelja, 11.09.2011 : 12:58:09 »

Bom tudi jaz nekaj povprašala... Kaj narediti  ko pes ne uboga na povelje? Ga fizično postaviti (mu pri sedi zadnjico potisneš dol), ga zvabiti (mu priboljšek vleči da se bo usedel), čakati da se sam usede... Ker dix ponavadi uboga, ko pa ne pa nikoli ne vem kaj narediti. Zdaj najprej čakam, potem pa na silo in z vabo.
Odvisno.
Če si po starem šolanju, boš psa potegnila za zatezko gor in mu rit tišala dol, če pa si nagnjena k učinkovitejšim in prijaznejšim današnjim (kliker) metodam, pa spodbujaj psa, da sam razmišlja. Namigni mu, zvabi ga s priboljškom v ta položaj in nagrajuj, lahko pa čakaš, da se sam vsede, čeprav zna trajati. če pa res ne bo šlo, pa mu narahlo potisni rit dol, samo nekajkrat, da skapira.
Logiran
airedale10
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #291 : nedelja, 11.09.2011 : 18:58:23 »

Hvala za odgovor! Jaz poskušam čimveč s pozitivno motivacijo (ne s klikerjem), kdaj pa posežem tudi po kazni.  Undecided Undecided Ker če psa fizično spraviš v položaj potem naslednjič uboga le zato, ker se boji ne pa zato, ker hoče, če čakaš bo čakal tudi on, se večkrat ne bo usedel, če pa on noče, pa ga potem še zvabiš inmočno zagradiš pa misli, da če se mu ne bo dalo ga bom pa zvabila in bo še bolj nagrajen. Ker če ne razume ga zvabim, ampak ko pa noče ker se mu ne da pa ne vem kaj bi. Ponavadi ga malo potisnem dol, malo pa zvabim, če pa pes naredi šele po nekaj časa pa ga nagradim ampak ne tako močno kot če takoj.
Pa še o odpoklicu... Dix je nekaj časa znal le da je prišel in se ni moral usesti. Potem se je navadil, da naredi le zavoj proti meni ali pa kdaj pride do mene in takoj spet gre. In se mi zdi boljše, da ve da ko ga kličem se mora usesti pred mano. Ampak ker ga jaz učim da bi prišel čim bolj navdušeno (s tem imam težave) ker so pri meni same dobre stvari, je boljše kot tam teči ne pa da ko pride se mora še usesti. Mislite da kaj upliva, ke ko pride ga pohvalim, ko se še usede pa močno nagradim. Bo potem res prihajal do mene in pri meni sedel ali se bo naveličal da vedno ko pride se mora še usesti in potem niti prišel več ne bo?  Huh
Upam da ne sprašujem preveč a nočem narediti preveč napak.
Logiran
SILBA MIA
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.789


WWW
« Odgovor #292 : nedelja, 11.09.2011 : 21:06:07 »

airdale, ne hvali ga prej, preden naredi to, kar hočeš ti. Če želiš, da pride in sede, ga pohvali šele takrat, ko to stori. Ne vmes, ko pride, ampak ko pride in sede, potem pa podaljšuj čas sedenja do pohvale. Nauči ga še povelja čakaj - se pravi, da v položaju sedi ali prostor na tvoje povelje čaka. Nima se kaj naveličat, ubogat mora Wink
Logiran
airedale10
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #293 : ponedeljek, 12.09.2011 : 13:22:35 »

Hvala! Saj vem da mora ubogati ampak po 6 letih nevzgoje ne more kar takoj znati vsega, sva dosegla že ogromno pa še boma. Pa še za kak nasvet glede prevzgoje odraslega psa bi prosila...
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #294 : ponedeljek, 12.09.2011 : 13:30:46 »

Zakaj pa ne greš z njim v pasjo šolo?

Logiran
airedale10
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #295 : ponedeljek, 12.09.2011 : 13:59:13 »

Zdaj trenutno da bi 12 letnico s psom ki sploh ne živi z nami vozili 1 uro v šolo (v ljubljani ali v kopru so mendo ok, bližje ne), pes pa ne prenaša vožnje z avtom, pa še plačat ne bi imel kdo... Vem da me boste zdaj napadli da 12 letnica tega ne more in da naj psa oddamo in ne vem kaj še ampak nama kar gre. Čez kako leto bova šla v šolo če bo šlo vse po sreči, prej pa na žalost ne.
Ker njega smo kupili zelo nepremišljeno in je trenutno na žalost še na verigi. Moram najprej prepričati za pesjak, že mi je uspelo za boljšo hrano ker se mi zdi to vseeno malo pomembnejše. Poskušam sama kar se le da, kako agresijo do psov pa res ne bi znala pa bom raje še malo počakala. Zdaj nekako prepričujem za kliker pa upam da bo uspelo!
Logiran
marmadea
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #296 : torek, 18.10.2011 : 08:53:41 »

Živjo

 V soboto domov pripeljem ljubko malo kepico, ki je labradorka, imam pa en problem. Pripeljem jo v soboto, tako, da bom v soboto in nedeljo z njo, moj problem pa je, da jo bom mogla v ponedeljek pustiti doma za več ur, kajti splet okoliščin je nanesel, da nažalost ne more nihče paziti male kužike. Sedaj me pa zanima kaj mi svetujete, da naredim, ker mi jo je zelo težko pustiti doma, glede na to, da tega okolja kamor prihaja še ni navajena.

Lp
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #297 : torek, 18.10.2011 : 19:23:45 »

Marmadea, saj si že dobila odgovor v drugi temi, a ne? Da se ne bo kdo še tukaj na široko razpisal. Itak si se že pravilno odločila, da boš psičko vzela nekaj dni kasneje in jo postopno navajala na samoto, kar je tudi prav. Pa srečno! Smiley
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #298 : sreda, 24.04.2013 : 22:46:52 »

Obujam staro temo Sad.

Z Fredom imava majhno težavo. Ne ljubi se mu sodelovati v pasji šoli. Kako točno to gre? Tako, da pol ure dela odlično, naslednje pol ure bi pa ležal. Ga ne spravim k sodelovanju in pika. Super dela na hrano, tudi plenska igra je super, ampak samo pol ure.

Doma teh težav nimam. Iz preprostega razloga. Igre in vaje in vodnike menjamo na pet minut. Prvi se cufa z njim, drugi dela vaje poslušnosti, tretji mu meče žogico, četrti se z njim lovi. Do takšnega sistema smo prišli, ker se je vsake igre takoj naveličal. Ker pa moraš igro zaključiti prej kot pes, smo vse skrajšali. Napredek je odličen. Žogico mu sedaj lahko vržem 20x, pred enim letom samo enkrat. Igra s cufo je tudi že konkretno podaljšana. Vaje obvlada. Doma je polno zaposlen več kot uro, če je lepo vreme. Če je dež pa tako ali tako spi kot ubit v dnevni.
Vodniki se menjajo, ker otroci hočejo sodelovati. In to delajo odlično. En otrok ima izdelan nastop za Bb-h v nulo. Pozornost je fenomenalna. V bistvu pes tako gleda otroka, da se spotakne ob oviro, ki se je nepričakovano znašla pod tacami. 
Tudi kondicijsko je pes dovolj močan, da bi eno uro lahko delal, tako kot je potrebno. Ampak on noče, se mu ne ljubi.
Res je, da strašno ponavljamo vaje in da jaz kar sama naredim z njim en krog po vadbišču, da povadiva še kaj drugega. Potem je spet bolj zagret za obvezen program. Tudi inštruktor se strinja s tem sistemom, ker vidi, da pes potem bolje sodeluje.
 Mi je pa zoprno zaradi drugih udeležencev. Eden lahko šeta, drugi pa ne sme.

Ne vem, kje delam napako. Ali je mogoče, da je pes taka lenoba? Saj doma je sposoben spati cel dan ali pa migati kot ura. Prejšno nedeljo smo hodili pet ur. On je tekal levo, desno, se podil z  mulci po gozdu in ni kazal nobenih znakov utrujenosti.
Je možno, da mu jaz kot vodnik nisem dovolj zanimiva? Da je cela ura z mano predolga? Kako to spremeniti?
Pa, prosim, ne reči, da naj igro doma prevzamem popolnoma sama, ker bi se otrokom svet porušil. kdo
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #299 : sreda, 24.04.2013 : 23:31:35 »

Kaj pa na to pravi trener?

Iz prebranega je prvo, kar je omembe vredno, da je razlika med kondicijo in delovno kondicijo psa. Pes lahko teka 5 ur, pa bo kljub temu omagal po pol ured dela ali pa še prej.

Kako intenzivni pa so vaši treningi? Dejansko eno uro brez presledka delate vajo za vajo? A ostali psi, enake starosti, pa to zdržijo brez problema? In če delate eno uro brez premora, zakaj tako delate? S kakšnim namenom? Vem, veliko sprašujem, med drugim zato, ker ne bi rada kaj svetovala, kar bo v čistem nasprotju s planom tvojega trenerja. Namreč, če to delate brez jasnega namena, bi najprej rekla, da tega ne odpravljaj, ker ne treniraš delovnega psa, ampak psa spremljevalca, ki v običajnih okoliščinah ne potrebuje sposobnosti koncentracije celo uro.

Ok, nočeš odvzeti otrokom igre s psom. Kaj pa, da bi si vzela vsake toliko nekaj časa, ko delata samo vidva s Fredom? Takrat delaš s psom, kot na treningu, brez bližine otrok in moža, in poskušaš vsakič malo podaljšati čas njegove sposobnosti koncentracije. Vsakič, ko vidiš, da mu začne padati, narediš samo še par enostavnih vaj, ki jih 100% zna in bo jih naredil ter počasi podaljšuješ. Najprej delaš težje vaje, potem ga "sprostiš" z lažjimi vajami, pa spet malo težje in na koncu lažje. Opcija je tudi, da ga ne nagradiš po vsaki vaji in mu podaljšuješ čas med posameznimi pohvalami. V vsakem primeru pa pazi, da do situacije, ko mu dol pade sploh ne pride, ampak da končaš, ko je "najlepše". Tajming in natančno opazovanje ter poznavanje psa sta tukaj zelo pomembna.

Predvsem se pa pogovori s trenerjem, on psa pozna in bi ti moral znati svetovati.  Smiley

Želim vama veliko uspeha!  Kiss
Logiran
Strani: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Imate izkušnje ali potrebujete nasvet?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines