mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 02:02:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: Ušesne garje
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Ušesne garje  (Prebrano 17071 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
eNaN
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #15 : četrtek, 17.06.2010 : 19:40:13 »

Hej!

Moja mucka (po oceni vererinarja stara 7 tednov), je prejšnji teden dobila inekcijo in stronghold, ter sčistili so ji ušeske. Nisva pa dobili nobenih kapljic ali navodil za čiščenje, tako, da ji le občasno obrišem tisto vidno umazanijo z vato.
Zanima me, po kolikem času bi naj bilo vse v redu, oz. kako dolgo traja, da prileze vsa umazanija oz. iztrebki garij, ven? Ali naj dobi čez en mesec še en stronghold?

Hvala in lp!
Logiran
Penny
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 302


WWW
« Odgovor #16 : četrtek, 17.06.2010 : 22:08:05 »

Naša se ni več praskala po 3 tednih, pred kakim tednom smo jo peljali k veterinarju, ki je naredil še en bris in je bil že negativen na garje.
Aja pa še to - tisti dan ko ji date Stronghold, se je čimmanj dotikajte, ker bo sicer vaša koža vpila tisto stvar in bo učinek slabši. To je nam rekel veterinar.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #17 : petek, 18.06.2010 : 08:08:39 »

Mi smo bili 3 dni nazaj pri vetu, mimogrede odkrite tudi garje  Undecided - ni mi jasno, kje v stanovanju to stakneš... Baje jih je čiiisto malo, res pa da vsaj enkrat mesečno očistimo ušesa z otroškimi robčki. Dobili Stronghold in Otonazol za okuženko, doma pregledali še ostale - znakov ni. Preventivno je dobila Stronghold še druga mačka. Za psico so mi rekli, da če ni znakov, ni treba panike delat. Je pa res, da se z E.T. veliko družijo... Bi bilo smiselno dat Stronghold tudi njej?

Posteljice in posteljnino smo oprali na visoki temperaturi, očistili mesta, kjer ležijo, fajn vse presesali z globinskim sesalcem. Razkuževali ne bi, glede na to da imamo res majhne otroke doma (ravno zadnjič sem nekje na temle forumu brala ene stare poste, kako so eni tekali po infekcijski z dojenčkom, ko so stanovanje zalili z nečem proti bolham). Bo tako čiščenje dovolj ali je res nujno razkužit? Garij kot rečeno ni bilo veliko, malce rjavkastega izcedka globoko v ušesku in nekaj mini rjavih pikic.

Tretma s Strongholdom nameravam preventivno ponovit čez en mesec - ga moram pri vseh ali je dovolj tretirat samo (bivšo) obolelo?
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #18 : petek, 18.06.2010 : 08:26:15 »

Pri nas je tele garje imela samo ena in smo jih pozdravili s Strongholdom. Drugi dve se nista nikoli nalezli, tudi psica jih nima (menda ne). Tako, da po mojem daj stronghold obema, pa ležišča operi in bi moralo bit vredu.
Želim vam vse dobro!
 Smiley
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #19 : petek, 18.06.2010 : 08:54:30 »

O super, pol pa ne bomo pretirane panike zagnali. Še psički stisnemo en Stronghold, ostalo pa kot do zdaj.
Hvala Smiley.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #20 : petek, 09.07.2010 : 14:30:35 »

Vsak dan je kaj. Mi imamo eno garjico doma. Ni veliko, se je pa treba znebiti barab. Sem govorila z veterinarko in je rekla, da če se mačka ne čoha in nima rdečega ušesa, da je dovolj stronghold in čiščenje ušes. Zanima me, kako je s čiščenjem ušes. Vetka je rekla, da ni fajn vsak dan zlivat v ušesa, da naj čistim vsak tretji dan. A bo kaj narobe, če ji vsak dan vsaj en teden očistim uho s tekočino in potem na tri dni. Pa kako dolgo je pri vas trajalo, da so garje izginile? 
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #21 : petek, 09.07.2010 : 14:54:12 »

Mi smo pri Ficku naredili "generalno" čistko ušes pri veterinarju (s tekočino), dali ampulo Strongholda (pa še eno čez en mesec), vmes pa vsak dan oz. pozneje po potrebi očistili ušesa samo s čisto vlažno gazico, namotano na prst. Torej sploh ne notranjosti ušesa. 14 dni po prvi ampuli in po čiščenju je vet pogledal ušesa in rekel, da vidi samo še malo jajčec in da neko "globinsko" čiščenje ušes s tekočino ni več potrebno, ker mrtve živalce in njihovi iztrebki itak sami "pripotujejo" v vidni del uhlja, od tam pa se jih da odstraniti zgolj z gazico.
Ficko se je morda paskal še en teden po prvi "obdelavi", potem pa je srbenje očitno prenehalo. In tudi umazanije je bilo že po dveh, treh tednih praktično - nič.
Logiran

Unikatne tablice in portretki
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #22 : petek, 09.07.2010 : 15:05:21 »

Globinsko čiščenje ušes  Tongue 
Ji bom dala danes Stronghold in bomo očistili s tekočino, pa bom videla naslednji teden, kako bo z ušesi. Se pa niti ne čoha nekaj in če ji ne bi mimgrede pogledala v uho, sploh ne bi opazila, da se kaj dogaja. Vsekakor je ne bi želela po nepotrebnem spravljati v stres in voziti k vetu, ker se reva zalima za transporter in komaj diha. No, če drugače ne bo šlo, bomo šli.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #23 : petek, 09.07.2010 : 15:06:36 »

Zanima me, če se mačka ne praska, ne stresa z glavo in nima rdečega ušesa, a je vseeno možno, da ima vneto uho?
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #24 : petek, 09.07.2010 : 16:43:00 »

Hmmmm ... kaj pa vem, po mojem vneto uho presneto boli in pri mojem bivšem mačku je kar precej zoprno izgledalo. Najprej se je čohal, potem je s tisto stranjo glave, kjer je bilo uho vneto drsal po tleh oz. povsod in po kakih treh dneh, ko je postal vidno nervozen oz. je bilo jasno, da ga ne samo nekaj "kar tako" srbi, smo pri vetu ugotovili, da je uho vneto. Ampak neke rdečine na proste oči (laično) ni bilo videti. Bolj je sreča, da smo po obnašanju pogruntali, da tule pa nekaj ne štima. Ampak po antibiotičnih kapljicah in nekaj tabletkah je bilo že čez nekaj dni OK (ne spomnim se točno, koliko je trajala terapija, ker je tega že 20 let).
Logiran

Unikatne tablice in portretki
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #25 : petek, 09.07.2010 : 17:06:11 »

Ja, sej se mi zdi, da če bi bilo kaj vnetega, da bi se tako obnašala. Po mojem bi videla, ker ne kaže nobenih znakov. Bomo delali po nasvetu, če bo pa kakšna sprememba, pa šibamo k vetu. Žurka pa je, ko zavoha tisto blek tekočino za ušesa  Roll Eyes  Muriju se pa še fajn zdi, če mu kdo štrenči po ušesih, Mišika pa panika. Bomo že zrihtali. 
Logiran
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: Ušesne garje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines