mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 17:00:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Nemški bokser - čvek
Strani: 1 ... 76 77 78 79 80 [81] 82 83 84 85 86 ... 90   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nemški bokser - čvek  (Prebrano 174998 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
samo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 302


« Odgovor #1200 : sreda, 30.12.2009 : 17:22:28 »

Pozdravljen Von Aisneren!
Najprej moram povedati, da sem se prav zaljubila v vaše leglo, še posebno v malega èrnuha Argosa- èe se ne motim Roll Eyes

Zverca.  najprej veseli me, da ti je moje A leglo všeč, res je Argos  je tisti mali črnuh, ki pa počasi odrašča v velikega črnuha.



Ti moram povedati, da je moja Diva skupaj z menoj, ki nas je junija letos dan pred Astrino kotitvjo zapustila tudi tekla agility.



Rad bi ti rekel, da si ne jemlji preveč k srcu, če se nekdo ne strija s teboj, konec koncev je literature o psih ogromno, da si to o kazni  sem prepričan zagotovo v kakšni reviji prečitala. Sam sem že vrsto let ištruktor za šolanje psov in v letih, kar se s tem ukvarjam se je pri šolanju in razumevanju psa kot živalske vrste veliko spremenilo, kar si skozi svoje odraščanje s psi zagotovo opazila.  Pred leti se je šolalo precej drugače kot danes, zelo veliko je bilo prislile in grobega ravnanja s psi, kar pa kot vemo NB ne prenaša najbolje, sili se upre in ne želi sodelovati. V tistih časih se je psa kaznovalo s stresanjem za vratno gubo in cukanjem na povodcu z zelo malo pohvale. Odnos do psov kot tudi način šolanja se je v zadnjih 10 letih neverjetno spremenil, zgodil se je skokovit napredek. Velika večina je nove načine sprejela nekateri so ostali pri starem in jih je povozil čas ali pa enostavno ne želijo delati drugače.
Hotel sem ti rteči samo to, da boš še velikokrat naletela na nestrinjanje, tako pač je in mora biti, kajti ravno izmenjava mnenj in stališč bogati forum kot tak,  dokler seveda ni nestrpnosti in žalitev, ki jih je pa velikokrat vse preveč.
Logiran
samo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 302


« Odgovor #1201 : sreda, 30.12.2009 : 17:35:34 »

Uf! Oèitno le imamo opraviti s "strokovnjakom". Mislim, da res nima smisla veè o tem debatirati, kajti samo ti veš vse in samo ti imaš prav, drugi smo pa "loleki", ki se ti "posmehujemo". Huh Tudi prav...

lorry oprosti ampak takšen način pisanja me zelo moti, kajti to namesto kot si zadnjič zapisala, da bi se bokser tema oživela doseže ravno nasproten učinek, bi te prosil, da si obzirna do drugih tudi.če se ne  strinjajo s teboj, kajti nihče vsega ne ve in tudi ti ne.  Se ti ne zdi, da je in je bilo takšnega načina pisanja preveč na drugih forumih kjer si in sodeluješ.

Jaz namreč v takšnh dialogih ne želim sodelovati.

Človeške vrednote temeljijo na spoštovanju drugih.

Logiran
lorry
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 603


« Odgovor #1202 : sreda, 30.12.2009 : 18:24:02 »

Pač nismo vsi tako razumevajoči in me moti, če nekdo trmasto trdi po svoje in ne posluša kaj mu drugi govorijo. Pol se mi res ne zdi več smiselno neko "prepričevanje", če pa samo on ve kako je in kaj je res.
Drugi forumi pa nimajo z mojpes.net nobene veze, ne kak odnos imam tam na njih in kako pišem. Tako da mi ni potrebno delati "reklame" še tukaj.
Logiran
samo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 302


« Odgovor #1203 : sreda, 30.12.2009 : 18:56:18 »

Se ti nezdi, da ima lahko vsak svoj prav, da je to njegova pravica in zakaj ga prepričevati.


Mislim, da sva bila oba priča temu, kako je tema na tem forumu zamrla ravno zaradi netolerance in nespoštovanja drugih. Kar nekaj članov, če ne večina je prenehala sodelovati v tej temi le redki se še oglasimo.

Ti ne bom delal reklame  saj sama poskrbiš zanjo.  Wink
Logiran
lorry
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 603


« Odgovor #1204 : sreda, 30.12.2009 : 19:01:38 »

Ja, sama poskrbim za reklamo ja. Pa še marsikdo drug na kakšnem drugem forumu. Saj ni važno...glavno, da vi veste kaj je prav in kaj ne.

Ne zdi se mi pa pametno nekomu svetovat, kako naj kaznuje psa, če je ta "pomoč" zgrešena oz. ni pravilna. Ampak v redu...
Priča pa nisem bila razdora oseb na tem forumu, ker takrat še nisem sodelovala. Sem pa prebrala ja...
Logiran
zverca
novinec
*
Sporočil: 29


WWW
« Odgovor #1205 : ponedeljek, 04.01.2010 : 17:53:46 »

Pozdravljeni Von Aisneren! Wink

Srečno in zdravo 2010 vam in vsem ostalim forumovcem in štirinožnim kocinam!!! veselje


No, kar se tiče tega, da jaz pa vse vem, ne, ne vem vsega, nihče ne ve vsega!
Si pa upam reči, da imam vseeno dovolj znanja in izkušenj s psi in šolanjem psov, da se kdaj tudi upravičeno ne strinjam s kom, še posebno takrat, ko mi niso podani dovolj tehtni dokazi da se motim.   (sem ravno pred nekaj dnevi opazovala prerazposajenega mladiča, kako poizkuša z grabljenjem za vratno gubo razjeziti manjšo odraslo psičko in ji pokazati premoč, pa mu ni uspelo  )

Priznam, mogoče je bila med literaturo tudi revija, a če je bila, je bil to kinolog, moj pes, dog world,... in ne kar nekaj za dolgčas preganjat.

Von Aisneren, hvala za vzpodbudne besede, jaz ne vlečem zamere, rada pa bi prikazala drugo plat zgodbe, ki sem jo sama začela.
In če priznam, se večkrat spustim na "vse štiri" in se igram z mojimi mrcinami, boxer me vzame za sebi enako in se premetavava kot dva norca Grin
Vsakič, ko je preposkočen in pregrob, ga beri dobesedno-res zelo narahlo ugriznem za gornji del vratu ali vsaj stisnem z roko in igra se v hipu umiri... pes pa ni prav nič bolj prizadet, kot je bil pred intervencijo.
Priznam, puristi, ki zagovarjajo šolanje brez kakršnekoli prisile, bi to najverjetneje vzeli za izvajanje nasilja in fizično prisilo, pa v bistvu ne gre za to. Gre zgolj za poudarjanje dominance v tistem dotičnem trenutku. Tu ne gre za to, da z vso silo primeš psa "za vrat" in poklekneš na njegov vrat ali hrbet, ter se pomožnosti še dereš nanj, NIKAKOR NE!!!
To so namreč občasno še prakticirali v kinološkem ki sem ga najprej obiskovala, pa tudi marsikje drugje je kaj takega še videti.

So pač psi, pri katerih samo ignoriranje neželenega vedenja in preusmirjanje pozornosti ter vse podobne šolske rešitve niso učinkovite, tudi na daljši čas ne- žal, tudi tako se zgodi, in takim trmoglavcem je potrebno pač bolj "po pasje" grobo povedati, da si pa nečesa ne smejo privoščiti, še posebno ne takrat, ko se kdo spusti na njihovo višino in nivo obnašanja.


Marsikdo me bo imel za noro, a jaz se z mojimi psi kdaj pa kdaj igram tudi "čisto po pasje" in odziv je super- čeprav take igre ne priporočam kar vsakomur, pes je le fizično izredno močna žival in da se nekdo spusti na tla k njemu, je potrebnega precej zaupanja v psa in dobro poznavanje njegovega obnašanja in karakterja na splošno, da lahko taka igra sploh ima kak smisel.
Logiran
zverca
novinec
*
Sporočil: 29


WWW
« Odgovor #1206 : ponedeljek, 04.01.2010 : 18:15:45 »

Lorry!

Ne vem zakaj si tako nestrpno odreagirala, na moje zagovore, nikoli nisem nič takega napisala, da bi se kdorkoli ki bi bral moje sporočilo lahko imel za bedaka, jaz ne mislim delati lolekov iz ljudi, marsikdo to več kot dobro napravi kar sam butnglavc

Vse kar sem napisala je, da bom svoje trditve očitno primorana podkrepiti z navajanjem literature in drugih virov. Ne vem, kaj si ti našla v tem tako žaljivega, morda to, da je kar precej stvari v zvezi z najrazličnejšimi aspekti kinologije, ki bi jih lahko postavila v dvom ali celo ovrgla?
Tudi tu ni nič žaljivega!

Von Aisneren-  res je, šolanje psov se je vse preveč spremenilo v zadnjih nekaj letih, ŠE DOBRO; DA JE TEMU TAKO!!!
Je pa tudi res, da s to novo metodo šolanja, prihajajo tudi nove napake, ki jih bo potrebno še odpraviti in šolanje izpopolniti, pa to ni nič hudega, pri vsaki novi stvari je tako.
 In če mene vprašaš, jaz sem bila in sem še vedno v prvi vrsti za to, da se prepove fizično nasilje nad psi v času šolanja, vključno z "bodečkami", zateznimi ovratnicami, teletaktom in dretjem na pse, ter udarci za vogali, ko nihče ne gleda...


Naj se pa tudi ugrizne v jezik vsakdo, ki je kdajkoli napisal, da v življenju še ni udaril svojega psa, kajti nežna krca po nosu, ko je že 500tič nekaj všpičil, je enako udarec, resda lahen in ponavadi neškodljiv, a udarec pa mu reci  tič ali miš. In tudi to je, kot bi se smelo reči, fizična sila, prav tako je izvajanje določene fizične ali psihične prisile nad psom to, da ga grobo potegnemo za vru ali ovratnico, da ga naderemo,...  a kaj moremo, včasih je potrebno tudi kaj takega, pa ga ni junaka, ki bi mi lahko ugovarjal in trdil, da se 100% motim. Jaz si pač priznam, da je kdaj pa kdaj potrebno tudi "udariti po mizi" in biti bolj trd in odločen v svojem ravnanju, nekateri pa še vedno trdijo eno, mislijo drugo, delajo pa tretje- ne vem, koga slepijo Angry


In že stotič rečeno, NE ZAGOVARJAM FIZIČNEGA NASILJA IN "STAREGA" NAČINA ŠOLANJA PSOV!!!
Sem ga sama doživela in ga nikomur ne privoščim, ne človeku, ne psu...


Logiran
zverca
novinec
*
Sporočil: 29


WWW
« Odgovor #1207 : ponedeljek, 04.01.2010 : 18:23:11 »

P.S.  Von Aisneren!!!
         Ne veste, kako zelo me veseli, da ste tudi vi tekmovali v agy z Divo- naj ji bodo večna lovišča dober dom Wink
še vedno upam, da se najde še kak Boxeraš v tem športu, tudi sama poizkušam zanetiti kako iskrico navdušenja nad tem športom pri lastnikih boxerjev, ki jih srečam, a zaenkrat se nikomur ne da Cry
(so psi baje pretrmasti, pa preleni, pa prepočasni, pa 1001 izgovor)

Sem videla tudi očeta od vaše psičke, krasen skoraj črn samec!!! veselje
Upam, da mi nekoč uspe dobiti kako tako lepo psico ali samca- ne da je z mojo mrcino karkoli narobe, prav krasen primerek boxerja je- vsaj zame,  a skomine so le skomine Roll Eyes
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1208 : sreda, 06.01.2010 : 17:11:20 »

V hudo resno debato Grin bova vskocili s klasicno prismojeno boksersko Luno.





Za spodnji film so potrebni zvocniki (na glas Tongue), ker se pogovarja z novo igraco, kateri je ze 2 minuti po koncu snemanja umorila pišulo Cry Cheesy
Na vso sreco.

http://www.youtube.com/watch?v=_q9FpjDcHB8

Logiran

Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #1209 : sreda, 06.01.2010 : 17:59:06 »

Zverca, v slovenskih pasjih revijah, ki jih omenjaš, se znajde marsikaj, kar strokovno ne drži ali je zastarelo. Se najdejo tudi dobri članki, ampak dostikrat se v isti številki znajde članek drugega pisca, ki je popolnoma navzkriž s prvim. Tako da vsebina teh dveh revij ni avtomatično strokovna.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #1210 : sreda, 06.01.2010 : 22:35:48 »

Luna Kiss Kiss, kako prisrčno igračko imaš, prav k tebi paše! Cheesy  Super slikce res!!! veselje
Logiran
lorry
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 603


« Odgovor #1211 : sreda, 06.01.2010 : 22:50:44 »

Hehe!  Cheesy Diva ima tudi takšno veselje ob novi igrački. Čez par dni pa ni več tako zanimiva.  Tongue
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #1212 : četrtek, 07.01.2010 : 13:19:29 »

Moja sraka pa ima najraje aport in pa en že raztrgan stari štrik, ki je včasih imel cof. Zelo rada se vleče s tistim. Na sprehodu pa je glavna igrača povodec Tongue
Logiran
bodesce
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70


« Odgovor #1213 : torek, 12.01.2010 : 14:27:35 »


Lep pozdrav vsem bokserašem!!

Eno vprašanje imam, ki se tiče vzgoje bokserja s stresanjem za vratno gubo. Moja bokserka (danes 8 mesecev) je izredno, izredno grizla vse mogoče stvari (verjetno tudi zaradi menjave zobovja) ter renčala na mene in ostale člane družine, če kaj ni po njeno.

Svetovali so mi prav stresanje za vratno gubo, kar je v primeru grizenja prineslo uspeh (ali pa je sama nehala gristi iz drugega razloga), pri renčanju pa tega vseeno nisem uporabljala, ker bi se potem dobesedno tepla s svojim lastnim psom. Raje ji rečem naj se usede in tako ji preusmerim pozornost iz renčanja na sedi. Useeno še vedno večkrat renči name, ker se jezi da je na flexiju. Ali pa na primer začne renčati če sedi z mano npr. v lokalu ali pa prijateljici doma, ko ji rečem naj se usede in da mir...  :-))

Kot rečeno, za vrat je ne stresam. Morda pa mi lahko kdo od vas pove kako naj najbolje odreagiram ko bokseriča renči name z vrvico v gobčku in se jezi ker ni spuščena.. Ali pa v drugih opisanih situacijah..

Hvala za odgovore..... In lep dan vsem lastnikom bokserskih klovnov!!! :-)

Polona in Cassandra
Logiran
lorry
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 603


« Odgovor #1214 : torek, 12.01.2010 : 17:59:35 »

Na naši spletni strani lahko vidite nekaj novih slik našega najmlajšega "bukseljna", ki ima že 9,5 mesecev: http://www.del-cuore-grande.com/bokserji/index.php?lang=sl

 Smiley

Logiran
Strani: 1 ... 76 77 78 79 80 [81] 82 83 84 85 86 ... 90   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Nemški bokser - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines