mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 11:41:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Higieniki in odstranjevanje mrtve živali...
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Higieniki in odstranjevanje mrtve živali...  (Prebrano 42442 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #15 : ponedeljek, 15.10.2007 : 09:09:31 »

Ko sem jaz našla na parkingu pri BTF škatlo s petimi mrtvimmi mucki tudi nisem vedela, kaj naj. Klicala sem 112 in so mi potrdili, da je najboljše da jih kar pokopljem, če imam kam Undecided. Sicer bi tista mala trupelca ležala tam in čakala... Higieniki? Hm, ne vem no...
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #16 : četrtek, 18.10.2007 : 09:25:02 »

Če leži povožena žival sredi ceste, se ravno ne moreš igrati pogrebnika...ker lahko kak avto zbije tudi tebe. osebno imam dobre izkušnje z higiensko službo in jih vedno pokličem. Če je žival bolj ob robu ceste, ponavadi tudi preverim, če je slučajno še živa. Spomite se Repkove (društvo za pomoč brezdomnim živalim) Pikice, ki je mislim da cele 3 dni ležala zbita na tleh in je preživela.


Lp, Maja
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #17 : četrtek, 18.10.2007 : 10:21:22 »

Spomite se Repkove (društvo za pomoč brezdomnim živalim) Pikice, ki je mislim da cele 3 dni ležala zbita na tleh in je preživela.

Lp, Maja

Ja, menda je bila tam res vsaj dva dni - tista dva, ki sta končno ustavila, sta bila prepričana, da je mrtva, potem pa ju je skor kap, ko je dvignila glavo.

lp, Katarina
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #18 : četrtek, 18.10.2007 : 13:17:54 »

Se popolnoma strinjam glede pobiranja živali po cesti in preverjanja, če so žive. Moji mucki so bili odvrženi na parkingu, trdi in mrzli... Mrtvi. In pokopali smo jih, ker je bila možnost. Vsaj to.
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #19 : četrtek, 18.10.2007 : 14:45:32 »

Jaz bi vztrajala, da policija uredi vse potrebno takoj. Sem že imela tako izkušnjo s še živo muco na sredi AC. Ker sem se prej pozanimala pri Smetki, sem vedela za svoje pravice in sem klicala 113, kjer so rekli, da se s tem ne ukvarjajo. Sem jih hitro povprašala, če pogovor snemajo in jim povedala, kar jim gre, pa so takoj obrnili ploščo. Hotela sem vedeti, kako bodo stvar izvedli, zato sem klicala vsake pol ure in so me prijazno obveščali o poteku "akcije". Poklicali so Gmajnice, ti so mačko šli iskati ob spremstvu policije, ki ustavi promet. Žal so muco evtanizirali, ker je bila preveč poškodovana. Ves postopek je trajal dobri 2 uri.

Se moramo kar potegniti za svoje državljanske pravice, saj smo davkoplačevalci!
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #20 : četrtek, 18.10.2007 : 17:07:11 »

Vedno imaš pač več možnosti; če je žival na/ob cesti mrtva, kličeš higienika. Če je še živa, jo vedno lahko sam odpelješ do veterinarja, lahko pa pokličeš pristojno zavetišče (ki mora po poškodovano žival priti v 4h urah). Lahko jo tudi sam odpelješ do zavetišča, kjer imajo veterinarja oz. do vet. klinike s katero posluje zavetišče. Če je pač žival živa in leta po cesti, potem kličeš policijo in ona obvesti naprej vse potrebne. Skratka, možnosti so, samo uporabiti jih je treba Smiley Na žalost se še vedno vse preveč ljudi obrača stran.

Lp, Maja
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #21 : četrtek, 18.10.2007 : 23:41:59 »

Gargamel ima čisto prav, dodala bi samo to, da pokličeš kar 112 in oni potem kličejo naprej.
Logiran
nastja
novinec
*
Sporočil: 9


« Odgovor #22 : sreda, 07.11.2007 : 15:20:42 »

Pozdravljeni!Glede na to da sem nova upam, da mi boste pomagali. V centru Slovenske Bistrice je danes lažala mala mucka (mrtva?) in to čisto ob cesti skoraj na pločniku in na dovozu k stanovanjskemu objektu. Tam ljudje stanjujejo in okna imajo točno na tisto stran kjer je ležala mucka. 2 m stran je trgovinica z čevlji (nobenega ni bilo blizu). Prometa niti ni takšnega, da jo ne bi mogli pobrat. Bila pa je povožena že včeraj zvečer ampak sta bili zraven dve osebi tako da sem bila pomirjena da jo bodo pač umaknili. Pa je niso. Kaj lahko naredim glede na to, da na tem koncu ni takšne službe, ki bi to opravljala. Hotela sem že iti k ljudem, ki tam stanujejo in jim malce razložit moralo ampak nočem konfliktov.
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #23 : sreda, 07.11.2007 : 20:41:32 »

Nastja, pokliči na 112 in oni morajo posredovati sporočilo ustreznim službam, ki morajo pokrivati celo Slovenijo. Vprašajo ali je žival živa ali mrtva in nato ustrezno ukrepajo. Če ne bodo nič ukrenili v 24 urah, pokliči ponovno in se pritoži. Bodi kar vztrajna, ne pusti se odpraviti. Tvoja pravica je, da zahtevaš ukrepanje in njihova dolžnost, da to storijo. Naj se kar navadijo!
Logiran
nastja
novinec
*
Sporočil: 9


« Odgovor #24 : četrtek, 08.11.2007 : 07:23:12 »

Pozdravljeni!Hvala za odgovor!Če se bom še kdaj znašla v takšni situaciji bom vsekakor poklicala gasilce. Ko sem včeraj šla domov iz službe sem se peljala tam mimo in ubožice ni bilo več tam.Verjetno so jo odstranili tam stanujoči. Upam, da je zdaj našla svoj prostor, ki je vsekakor bolj dostojen od ceste.
Lp, Nastja
Logiran
dog_lover
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.775


« Odgovor #25 : četrtek, 08.11.2007 : 09:42:29 »

... zakaj ljudje neradi pokličejo higienike, ko vidijo/najdejo na cesti povoženo žival.

Danes se peljem po naši ulici in zagledam malo mačje trupelce. Pokličem higienike, se predstavim, povem, da povožena tigrasta muca leži na cestišču že od sobote oz. nedelje (informacijo da je tam že od takrat sem dobila od mimoidočih in domačih, ki se vsak dan ali peljejo ali hodijo mimo). No, ker ne morem verjeti in dopustiti, da trupelce še vedno leži tam, bi rada, da jo gre nekdo od pristojnih iskat. Povem približen opis lokacije, kjer se ta povožena muca nahaja. Ne moreš je zgrešiti. Ampak ne, služba bo prišla le, če jim dam svoje podatke in če jim bom žival pokazala. Kdaj? Pač enkrat. Medtem naj si pa rezerviram čas in lepo čakam nanje, ali kako?

Moram priznati, da bom nasednjič tudi jaz 2x premislila, preden spet pokličem pristojno službo. Ne morem si namreč vedno kar-tako vzeti "dopusta".
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #26 : četrtek, 08.11.2007 : 09:45:51 »

Ravno včeraj sva naletela na tako mačje trupelce (še mladiča) in ga kar sama odstranila, saj bi sicer bogve koliko časa avtomobili čez vozili, higieniki pa v tisto zakotno ulico tudi ne bi prišli oz. bogve kdaj...
Logiran
dog_lover
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.775


« Odgovor #27 : četrtek, 08.11.2007 : 09:56:37 »

Zakaj torej imamo te službe? Da sami vlečemo povožene živali s cest? In? Kam naj jih potem človek da? Zakoplje na vrt, če ga ima? In če je ta žival bolna, pa jo čez par tednov izkoplje sosedov pes in malo prigrizne, se povalja vanjo? Jo pelje človek do najbližjega veterinarja, da se potem on ubada z njo? Prosim za par nasvetov in pojasnilo, zakaj za vraga potem higienike sploh imamo? Zakaj imamo predpise? Ker očitno vse skupaj ne funkcionira najbolje....
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #28 : četrtek, 08.11.2007 : 11:26:06 »

Ko kličem higienike (lj) moram ponavadi tudi dati podatke, ampak mi še noben nikoli ni rekel da moram tam počakati. Pa še vedno so prijazni, tudi med prazniki Wink Se spomnim, da sem nedolgo nazaj klicala za zbito lisico, ki je ležala vojkovi cesti in mi so mi povedali da je bilo že kar nekaj klicev in da že delajo na tem. Nekajkrat sem klicala tudi kasneje (par ur po tem, ko sem videla povoženo žival) in so mi rekli, da so že dobili prej prijave in da je že odstranjena. Koliko od tega je res, pač ne vem, ker ne hodim na vsako mesto nazaj preverjat ali je žival še tam ali ne, ampak ponavadi so kar hitri.

Dog_lover, jaz bi na tvojem mestu počakala in bi jih pošteno nahrulila Grin Wink

Lp, Maja
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #29 : četrtek, 08.11.2007 : 11:31:40 »

Od mene so tudi že zahtevali podatke, sem jih seveda dala, da pa počakam na mestu, kjer je povožena žival, mi ni pa še noben rekel. Pa tudi, če vidim, da žival po 24 urah še vedno ni odstranjena, pokličem nazaj in jih opozorim.

Aja, enkrat so me higienkiki celo nazaj klicali, ker niso našli mesta, kjer je bila povožena mucka, tako, da sem jih potem preko telefona usmerjala in so mucko našli. In zato se mi zdi ok, če pustimo svoje podatke.
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Higieniki in odstranjevanje mrtve živali...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines