mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 12:05:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Tema: alergija na dlako
Strani: 1 2 [3] 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: alergija na dlako  (Prebrano 28124 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407


« Odgovor #30 : petek, 04.02.2005 : 14:25:41 »

Botticelli: Dlak res večinoma ni , samo morda je Compa občutljiv na pršice v dlaki...in dlake se vseeno dotika.


Compa: Povej kaj več o tvoji alergiji....  Wink



lp,jessy Smiley
Logiran
Botticelli
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 494


« Odgovor #31 : petek, 04.02.2005 : 15:05:06 »

Ja saj je odvisno na kaj si občutljiv, ampak če si občutljiv na pršice si v bistvu občutljiv na iztrebke pršic. In če ti psa redno kopaš - enkrat mesečno ali na tri tedne, je itak populacija pršic minimalna, oziroma ne vem če sploh lahko preživijo, bi se morala pozanimati kako je z tem. A kdo ve kaj več o tem?
Ker pol po moji logiki če si občutljiv na pršice, si pol občutljiv tudi na tiste v postelji.
Logiran
Talija
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 223


« Odgovor #32 : petek, 04.02.2005 : 17:24:36 »

Cairn terierjem dlaka ne izpada, primerni so za stanovanje pa še zelo prijetnega značaja.
Logiran
otta
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 29


« Odgovor #33 : petek, 04.02.2005 : 17:51:46 »

V literaturi o whippetih sem prebrala, da so ti psi zelo primerni ravno za ljudi, ki so občutljivi na pasjo dlako. Na njihovo naj ne bi bili alergični. So pa tudi zelo prijetnega, nežnega značaja, brez vonja in svilnato dlako. Vsekakor priporočam.  ; Smiley
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #34 : petek, 04.02.2005 : 18:12:57 »

no nekaj o dlaki... meni so vsi zatrdovali, da papilloni praktično ne puščajo dlake, ker nimajo podlanke itd. Hja! Morda puščajo manj dlake, ampak jeseni in spomladi pa je je vse polno. Ko je jeseni menjavala dlako sem jo česala vsak dan, pa mi je na majicah (ko sem jo dala v naročje) potem ostalo toliko dlak, da kar nisem mogla verjet.
Tudi vzrediteljica mi je zatrdila da, vzreditelji govorijo, da zato ker pes nima podlanke ni dlake po hiši... ampak to je le tržna poteza. Ona mi je že takoj povedala, da pač spomladi in jeseni je prav tako veliko dlake kot pri drugih psih (ok, verjetno malo manj). Pa tudi g. Blekač mi je iz lastnih izkušenj povedala, da je kar nekaj dlak naokrog- s tem, da se psa redno češe...
Tako da to ne drži. Botticelli, mogoče tvoj yorki ne pušča dlake, od moje tete pa je isto kot z Geri.. pač spomladi in jeseni. Prav tako je s kolegičino yorkico. Tako, da imaš pomoje bolj srečo, kot pa pravilo Wink.
Jaz sem bila ko sem bila majhna alergična na pasje in mačje dlake.. na perje pa ne. Sedaj ne vem na kaj točno v dlaki sem bila alergična, ampak ko je bil v bližini pes, sem se začela "dušit", težko dihat in stalno mi je dražilo grlo. Takrat smo že imeli Mašo in enega mačka. Zdravnik je rekel, da moramo nujno dati vse živali razen papagaja stran, ker se drugače moje zdravje lahko zelo poslabša. Seveda ni bilo govora o tem, da gre Maša proč, muc pa tudi ne. Mama mu je pač povedala, da to ne gre in kaj lahko naredimo v zameno... pa je rekel naj se ne družim z njima, naj ne hodita v spalnico itd. No Maša je vseeno spala z mano in po dveh hujših napadih se je stanje kar iznenada umirilo. Sedaj nisem več alergična. Zdravnik je rekel, da pač telo ni zmoglo več prenašati tako močnih dražljajev in se je zaščitilo s tem, da ni reagiralo. Opozoril pa je mamo, da je bilo takšno ravnanje zelo neodgovorno in bi bile lahko posledice (če ne bi imela sreče) zelo hude- tako da tega ne priporočam Roll Eyes
Včasih ljudje, ki so alergični na dlako zelo različno reagirajo na različne pse. Splača se poskusiti. Tako, da se pridružujem nasvetu ostalih, da pač poskušaj biti v stiku z različnimi pasmami, pa potem vidiš reakcije.

Lp, Mojca
Logiran
Compa
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 2


« Odgovor #35 : nedelja, 06.02.2005 : 17:39:08 »

Ful sem vesela, da ste se tako razpisali! Dan ali dva me ni bilo, tako da sem res presenecen Shocked Kar malo ste me potolazili, da stvar morda le ni tako brezupna Smiley

Podobno izkusnjo, kot jo je opisala Civava, mi je pripovedovala tudi kolegica, tako da njen "preskok" ocitno ni tako osamljen primer. Lahko pa gre vse skupaj samo na slabse in clovek postane astmatik ... Gre pa sicer za mojega dragega, on ima tezave z alergijo (cvetni prah, dlake), jaz pa si zivljenja brez psa ne znam predstavljati. S papigami je vse OK, problem so muce in psi. Pri meni doma (mojih starsih) imamo bernija (zivi v hisi, na razpolago ima veliko dvorisce, teraso, balkon ...), ki ga v majhnem stanovanju, kjer sva sicer s fantom, seveda ne morem imeti. Poleg tega je problem njegova alergija. Dragi zal ni bil na nobenem testiranju, da bi ugotovili, kaj tocno mu skodi, vem pa, da bo treba to ugotoviti, ce si bova kdaj hotela tudi v svojem (upam, da kdaj vecjem) stanovanju omisliti psa. Dejstvo je, da na prostem nima omembe vrednih tezav, v zaprtem prostoru pa mu zacne tezi iz nosa, oci mu pordecijo, pecejo. Skratka, neprijetno. Ni pa to vedno!

Se enkrat hvala za vse predloge in ideje, ki jih bom upam da lahko v ne tako oddaljeni prihodnosti uporabila. Verjetno pa se bova obrnila tudi na tistega strokovnjaka za alergije v Rogaski Slatini, ki baje zelo uspesno zdravi z neko posebno metodo ... Ima morda tu kdo izkusnje z njim?

Ce dobi kdo se kaksno idejo, nasvet, karkoli, na dan z besedo! Pa hvala ze vnaprej!
Logiran
biscuit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.179


« Odgovor #36 : nedelja, 06.02.2005 : 18:20:36 »

Compa,tudi jaz sem alergik in prav tako na živalsko dlako!!
Kot otrok sem imela,kar nekaj problemov zaradi živalskih dlak,sedaj pa imam doma v stanovanju psa(pasme Schipperka)in nimam nobenih problemov,čeprav tudi pušča dlako!!
Logiran
Tarabas
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 70


« Odgovor #37 : nedelja, 06.02.2005 : 19:42:34 »

Compa, tudi jaz te lahko potolažim. Moj fant in moja sestra sta alergična na pasjo dlako, fant je tudi astmatik, pa nobeden od njiju še nikoli ni reagiral na dlako naših psov. Imamo buldoga in dogo, sta v stanovanju in spita tudi na kavču in postelji. Dlak po stanovanju ni veliko, le ob sezoni menjave je potrebno večkrat sesati. Sta pa oba vsak dan v stiku z dlako.
Fant ima včasih reakcijo, če poboža kakega umazanega psa, ki živi ves čas zunaj. Meni se zdi povsem logično, da  taka dlaka vsebuje več alergenov, kot dlaka psa, ki je v stanovanju.
Obupati vsekakor ne smeš!!
Logiran
sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #38 : sobota, 02.04.2005 : 14:56:56 »

Moja sestrična (4 leta) je tudi alergična na dlake pa ob božanju našega nima nobenih problemov - ponavadi je samo ob božanju drugih živali (mačke, psi...) dobila izpuščaje. Je res, da mu vseeno mal dlakce izpade - lasje tud izpadajo, ampak ob rednem negovanju jih praktično ni v stanovanju.

Mislim, da je tudi zelo dobra lastnost psov brez podlanke, da nimajo značilnega "pasjega" vonja. V stanovanju se sploh ne zavoha Elmota.


Lep pozdrav

Sanja&Elmer
Logiran
jasminaj
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 506


« Odgovor #39 : sobota, 02.04.2005 : 15:45:58 »

jaz sem tudi asmatik pa alergicna na dlako.. na macjo vso, na pasjo pa kak katero..pa me je zato tudi bilo full strah kupiti psa..  samo zelja je bla bolj mocna kot alergija  Grin .. zdaj mam doma dalmatinca.. pa na njega sploh nisem alergicna, dlake pa mam po celem stanovanju dosti (saj vete da se dalmatinceve dlake kar zapicijo v vse stavari, pa jih tezko , ampak res tezko spravis dol  :- Huh)... pa prve 4 mesece je spal pri meni v postli,.. Smiley
compa, mislim da ne rabis skrbet, samo vseeno za ziher ne raje kupovat kakšnega dolgodlakega psa Wink
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #40 : sobota, 02.04.2005 : 15:50:23 »

Če je nekdo občutljiv na dlake v stanovanju in ima rad pse z daljšo dlako je tud Višavski terier primeren za njega...dlaka ne izpada in v stanovanju je cisto srečen.
Logiran
jasminaj
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 506


« Odgovor #41 : sobota, 02.04.2005 : 15:58:16 »

uma mas prav ja...vseeno je dosti dolgodlakih psov, ki bi prisli v postev  Smiley
drugace pa mislim da se organizem v vecini primerov tak privadi na alergen, če že mora živet z njim..ker jaz sem na vse živo alergična, od pršic, dlak, do cvetnega praha,,hmm,saj sploh ne vem na kaj vse Grin .. tak da me je prav cudlo, da pri johnyju ni bilo nobene reakcije... na sreco Cool
Logiran
burgy
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 65


« Odgovor #42 : petek, 08.04.2005 : 19:14:46 »

Pri nas imamo srednjega šnavcerja starega pol leta in v štirih mesecih od kar je pri nas ni bilo nikjer opaziti izpadle dlake. Malenkost se sicer nabere ob česanju s slickerjem, sama od sebe pa mu ne izpada.
Logiran
flatka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 597


« Odgovor #43 : sobota, 14.05.2005 : 12:53:20 »

Kot ste že omenili, tudi sama poznam ljudi, ki so bili alergični, kar je bilo dlakavo, nato pa, ko so dobili psa ali mačko, pa s tem niso imeli več problemov.
Moja mami ima tudi alergijo na dlako, prah,... in astmo. Ker sva si s sestro ZELO želili psa, smo se malo pozanimali. Dobili smo Šoto- Flat Coated Retriever, ki imajo zelo mehko dlako in mislim, da se jim umazanija ne nabira in kopiči v dlaki. Sedaj tudi nimamo problemov z alergijo in mami je zelo zadovoljna s pasmo in je ne želi zamenjati  Cheesy!

Lp, Eva  Grin
Logiran
Joni
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 799


« Odgovor #44 : četrtek, 16.06.2005 : 05:44:20 »

Tudi sama sem bila v otroštvu alergična na dlako, predvsem mačjo. Ko smo dobili Mikija, sedaj 5 let starega muca, so me sinusi zelo mučili oz. sploh nisem mogla dihati skozi nos. Ker pa imam zelo rada živali, tako pse kot mačke pa to da damo Mikija stran ni nikoli prišlo v poštev. Po nekje 6 mesecih izpostavljenosti mačji dlaki so moje težave čisto izginile in Miki lahko sedaj spi zraven mene in ne bom niti kihnila.

Na pasjo dlako pa nisem nikoli reagirala, čeprav smo imeli kar nekaj psov.

Lp, Tinkara

Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Tema: alergija na dlako
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines