mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 09:12:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: angleški špringer španjel
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: angleški špringer španjel  (Prebrano 41640 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
jubo
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #30 : petek, 16.06.2006 : 11:38:55 »

ISPRIKA !  sram

Malo me muči slovenski jezik pa ako tko treba kakve konkretne informacije slobodno neka se javi na naš e-mail.

Ako kog zanimaju slike pasa  mogu ih poslati na mail jer ih neznam postavit na forum...
Logiran
jubo
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #31 : petek, 18.08.2006 : 13:27:12 »

Dolazimo u Maribor !!
Sve koje zanima ova pasmina mogu dobiti informacije u živo ... Wink
Logiran
Ernest
novinec
*
Sporočil: 10


« Odgovor #32 : petek, 09.02.2007 : 19:48:41 »

Lep pozdrav po dolgem času!
Še enkrat bi prosil, če da dobiti maile ali gsm. št. od vzrediteljev, ali če kdo koga pozna da bo imel leglo Angleških špringer španjelov oz. na koga se lahko obrnem za te informacije.
Vnaprej najlepša hvala!
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #33 : petek, 09.02.2007 : 20:02:42 »

Pozdravljen Ernest,

tukaj ti ne moremo pomagati s podatki o vzrediteljih angleskih springer spanjelov, saj med nami ni nobenega vzreditelja te pasme. Zato priporocam, da se obrnes na Kinolosko zvezo Slovenije, kjer imajo vse podatke o vzrediteljih in tudi o morebitnih leglih.
Logiran

*shella
otrok do 14 let
*
Sporočil: 47


« Odgovor #34 : sreda, 17.10.2007 : 19:17:42 »

Hey!
Prijateljico zelo zanima kje bi se dalo kupiti angleškega špringerja (rodovniškega, starega 8 tednov) iz slovenije, po možnosti rjavo bele barve, samičko.
Naj da kdo kakšen link slovenske psarne (če obstaja), ali pa kakšnega vzreditelja iz sosednje države.
Že v naprej se zahvaljujem za odgovor,
lp
špela
Logiran
jubo
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #35 : nedelja, 20.07.2008 : 08:58:49 »

Pozdrav svima
Imamo uzgajivačnicu ove predivne pasmine i trenutno leglo sa crno bijelim i smeđe bijelim psićima ...
Pse možete pogledati na *******
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #36 : nedelja, 20.07.2008 : 09:06:31 »


jubo, za reklamo vaše psarne in informacije o njej ter vaših leglih, boste moral imeti ustrezen (plačljiv) paket, ki vam bo to omogočal. 
Logiran
tjaša123
rad pišem
****
Sporočil: 326


« Odgovor #37 : nedelja, 07.12.2008 : 20:19:17 »

Živjo!

Tole pasmo sem spoznala pred kratkim. Če bi me 2 meseca nazaj kdo vprašal za pasmo naslednjega psa bi mu odgovorila briard danes pa bi že imela malo problemov da bi se odločila. Seveda se še ne zanimam za nakup novega psa saj imamo trenutno psičko pasme irski mehkodlaki pšenični terier in briarda. Malo sem se že pozanimala o te pasmi, zelo pa bi bila vesela kakšnega opisa ali mogoče kaj zanimivega.


lp  Tjaša
Logiran
tjaša123
rad pišem
****
Sporočil: 326


« Odgovor #38 : nedelja, 07.12.2008 : 20:28:26 »

Aja pa še eno vprašanje imam. Sigurno kje natančno piše ampak jaz res ne moram ugotoviti v čem se razlikujeta angleški špringer španjel in valižanski špringer španjel??

Hvala za odgovore in lp Tjaša
Logiran
qwerty
novinec
*
Sporočil: 9


WWW
« Odgovor #39 : torek, 03.02.2009 : 18:26:16 »

Pozdravljeni...
Sedaj sem naletel na ta forum.. Če koga kaj zanima mu lahko iz prve roke povem kako je z Špringer Španjeli.. Imam angleško špringer španjelko, črno bele barve.. Prej pa sem imel dve Koker Španjelki, črno in rjavo..

L.P. Mihael
Logiran
tjaša123
rad pišem
****
Sporočil: 326


« Odgovor #40 : torek, 03.02.2009 : 19:06:54 »

qwerty nam privoščiš kako sliko?? !;) Tongue Tongue    Kako je živeti s špringer španjelko?? Jo kaj šolate?? Koliko je stara?? Iz kje izhaja??

Upam da ni preveč vprašanj Grin Grin Grin

lp  Tjaša
Logiran
qwerty
novinec
*
Sporočil: 9


WWW
« Odgovor #41 : torek, 03.02.2009 : 22:20:35 »

Ni preveč vprašanj Wink Dokler v sanjah ne laja  Grin je zelo spoštljiv in gospodarju naklonjen pes.. Nikoli ne dela nič po svoje, ker ve da ne bom zadovoljen.. Opažam tudi da v familiji mene bolj kot ne resno jemlje kot gospodarja, ostale si pa rahlo privošči ko mene ni Grin Šolam sam psa, tako kot obe prejšnje, zna brez povodca poleg sredi mesta celja ali pa ob glavni cesti, kake osalrije ko rečeš cesta da sede pa da ko pride do robnika počaka in sede zna, pol sedi in leži tudi zna. Naučil sem jo tudi da mi da high five (petko) pa da ko rečeš prosi, da začne tko s tačko mahat po zraku.. Več jo pa ne bom ker ne hodi na razstave in ni to nek pes ko bi ga hotel dresirat. Je lovski pes in tak naj ostane. Z njo večkrat grem na travnik ali pa na Roglo da ohrani še ta lovsi duh in da se malo "zlavfa" po domače. Pes drugače ni nikoli niti kazal znakov napadalnosti (razen ko se gre za njeno prav v pasjem krogu za hrano, ali pa če si jo hoče kak pes privoščit ni šans.. zna takrat zobe pokazat..) do drugih ali celo gospodarja..
Stara je malo čez tri leta in izhaja iz Šmarja pri Jelšah.. Naslednje ali celo to leto pa nameravamo oz. planiramo tudi podmladek, ker je res izjemna in zelo prijazna gospodarju zvesta pasma.. Redko kateri pes čuti toliko do gospodarja.. Kadar grem za dva dni na kakšen turnir z šolo in ne prespim doma, se zgodi tudi da pes sedi pred vhodnimi vrati.
Če te pa še karkoli zanima, na dan z vprašanji Wink če mi kdo postavi vprašanja lažje govorim o pasmi kot pa da sam nekaj o njih govorim..
Pa še slikice Smiley



Logiran
qwerty
novinec
*
Sporočil: 9


WWW
« Odgovor #42 : torek, 03.02.2009 : 22:27:29 »

En video slikic Ajše si lahko ogledate tut tukajle: KLIK KLAK

Lahka me pa tut kdo kaj prek MSN vpraša o teh Španjelih ker so mi najbolj domače pasme...
****
Logiran
tjaša123
rad pišem
****
Sporočil: 326


« Odgovor #43 : sreda, 04.02.2009 : 16:37:11 »

O hvala za tako hiter odgovor...
Ful fajn video.  Je pa super lepa psička!!! Grin Grin Grin Cheesy Cheesy
Sama sem se nad to pasmo navdušila lani ko sem v Portorožu videla psičko rjavo bele barve. Mi je res segla do srca. Trenutno imam doma irsko mehkodlako pšenično terierko in briarda. Starša čez leta načrtujeta kupit črnega ruskega terierja... Če bom jaz imela dovolj časa in še vedno veselje bom nekoč kupila angleškega špringer španjela ali pa briarda(so moja ljubezen Roll Eyes Smiley) Sicer pa sedaj niti ne razmišljam o tem, ker vem da več kot dva domača psa in eden na šolanju definitivno ne gre. No vsaj pri nas ne!

Mi je všeč to da je lovec. Zelo rada vzgajam sploh tiste pse ki so nekoliko problematični (ne agresivnih!). Predvidevam da ima izrazit lovski nagon. No ta lovski nagon pa marsi kdaj zna bit problem.. Imam občutek da vse zavoha Grin Grin. Lovca še nismo imeli...kar sem napisala pa sklepam po tem kar sem videla pri mojih sošolcih v pasji šoli, ki imajo lovce. Če sem kaj čist mimo napisala me prosim takoj popravi!!
Logiran
qwerty
novinec
*
Sporočil: 9


WWW
« Odgovor #44 : sreda, 04.02.2009 : 19:39:19 »

Lovcem kaj v glavo težko vbiješ... Njihov nagon ne bo nikoli izginil, vedno preiskuje, koplje, nikol ni čista iz sprehoda Grin Drgač je pa tak pes za kterega si vzameš čas... Ni to ne pes ko bo skos odzunaj, saj do gospodarja kuje iz mojega vidiga globoko spoštovanje... Če boš vzela špringer španjela ne boš v temo brcnila..
Drugače so pa zelo kok bi rekel.. dovzetni za svoje prav.. Čr vzamem primer ko pridejo kakšni družinski prijatelji na obisk in imajo kakega njej neznanega psa se z njim igra do kraja, ko pa se stvar tiče njenih igrač ali hrane je pa konc ljubezni Smiley Če pride pa na obisk njen belo rjav brat Boni, je pa zgodba čisto drugačna.. Pusti mu jesti njeno hrano, pusti da se igra z njenimi igračami, leži v njeni koči,... itd..
So psi s svojim karakterjem.. Imel sem srečo da sem jo dobil podarjeno od gospe iz Šmarja pri Jelšah, ki jih je imela 8 psičk in enega psa, vseh skupaj 9 mladičkov.. Eni so bili belo črni, drugi belo rjavi... Se je bilo kar težko odločit, na koncu smo pa to vzeli ko je bila taka izstopajoča med njimi Wink
Kot pa pravim načrtujemo leglo, in bo ena iz tega legla ostala z mano.. Sam ne vem kako bo to Ajši všeč, ker je že ko Bonija božam tak ljubosumna da kar joj Grin Nos zravn tiši čes "jz sm tut tuki"..
Zehtevajo pa veeeeliko pozornosti na začetku Cheesy Ni šans da so dlje sami doma, ker bodo sfrezal vse kar pride pod zobe... Naša je mela najraj podložke ampak pazi zdej kake... ne iz teniskov ampak iz gojzerjev, škornjev,... ne me vprašat kok je podloge vn dobla ampak ratal ji je Grin
Znajo pa tudi tk gledat ko ješ kaj ali pa da delaš kaj, da si ne moreš nič ne da bi jim kaj dali ali pa jih počahal.. Znajo tiste nedolžne učke nardit češ "jz pa tk bogi" da ga komaj ignoriraš Grin
Če pa se boš odločila za to pasmo pa moraš obvezno imeti veliko časa, ki ga boš namenila psu .. Kot pa sama pravič da ga ne misliš šolati oz. voziti v pasjo šolo.. Sem istega mnenja da lovski psi ne sodijo v šolo, ampak v gozd in da se naučijo uporabnih stvari, ne pa nekih prevalov, lajanja na besedo, valanja po tleh,... itd...
Če ti lahko še kako pomagam oz. odgovorim na kakšno vprašanje me kar vprašaj  Wink

Lep dan, Miha
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: angleški špringer španjel
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines