mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 15:16:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: Izvin repa
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Izvin repa  (Prebrano 5521 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« : torek, 24.02.2009 : 20:33:37 »

Ste vedeli, da si maček lahko zvije rep? Sem prav debelo gledala, ko so danes postavili takšno diagnozo poškodovanemu repku moje Cici. Za zlom sem že slišala, za izvin repka pa ne.
Očitno je hiperaktivna kot je plezala in si repek nekam zataknila. Na sredini repka ima tudi približno 8.cm rano, brez dlake, ki se je pričela gnojiti.
Bala sem se, da bodo morali repek amputirati. Moja ljubica bo na kliniki še nekaj dni, repek pa bodo rešili. Zelo jo pogrešam.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #1 : torek, 24.02.2009 : 20:41:07 »

Ajoj, tudi to se lahko zgodi... Undecided Cici, okrevaj čimprej  Kiss
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #2 : petek, 27.02.2009 : 20:41:49 »

Sprva so rekli, da naj bi Cici ostala na kliniki vsaj do sobote. Danes so me klicali, da lahko pridem takoj ponjo. Vesela hitim na kliniko, tam pa "alarm prve stopnje". Dva tehnika sta bila obupana, ker Cici nista mogla dobit iz kletke. Ju je napadala, da je bilo joj. Do danes je baje še nekako šlo, danes pa je čisto znorela, očitno je imela vsega dovolj ali pa je čutila, da prihajam ponjo. Močno v dvomih sta mi rekla naj jo poskusim jaz dati v torbo, da pa dvomita, da bo šlo in nista vedela kaj bi potem naredili. Pokleknila sem h kletki in jo poklicala. Takoj je zlezla izpod dekce, pritekla k meni , zajokala, se podrgnila obme in se skrila v svojo torbo.  Cheesy. Ljubica moja je imela pač čez glavo tujega okolja.
Domov sem odšla v skrbeh, ker naj bi sumili, da repka ne čuti, saj ga pri njih ni niti enkrat premaknila. Čez teden dni bi jo morala pripeljati nazaj na amputacijo. Takoj, ko sva prišli domov, pa je repek veselo dvignila, sicer ne navpično ampak vodoravno, zadostni dokaz, da repek čuti. Sem zelo vesela.
Prosim vas za nasvet, v katero hrano naj ji skrijem tabletke, ker morava jemat antibiotike še deset dni. V gobček mi nikakor ne pusti. Vaša praksa?
Vesela vsakega nasveta.



 
Logiran
mabu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 135


« Odgovor #3 : petek, 27.02.2009 : 21:01:23 »

Kaj če poskusiš s salamo poli ali pršutom, če ju tvoja Cici je, seveda. Jaz sem pri enem uspela dati tableto (seveda razlomljeno na manjše koščke) tudi v debelejše palčke za muce z vitamini (Vitacraftove). Pri enem mi je uspelo na ta način, pri hujšem primeru pa matranje - muco sem zavila v debelo brisačo, da me ni mogla pokrempati, odprla gobček, potisnila tabletko v gobček in stisnila gobček, da je morala požreti. Druga varianta je, da tableto zdrobiš, jo zmešaš z vodo (čim manj), daš v brizgo (ponoviš postopek z brisačo), odpreš gobček in ji vbrizgaš tekočino. To so moje izkušnje. Fajn je, če imaš pomočnika, jaz sem sama za vse in ponavadi pri muci popolnoma prepotena ... Mačkona dobim na finto s hrano, tako da ni nobenega problema ... Obilo uspeha in čimprejšnje okrevanje želim!
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #4 : petek, 27.02.2009 : 21:07:53 »

Šinjek, pršut, mogoče tudi na tanko narezan sir, če ga ima rada.  Wink Pa tabletko, čeprav je majhna razlomi še na manjše delčke, in ji lepo zavij v košček šinjeka, pršuta, sira, da ne bo nič vohala, in bo lepo pojedla. Vmes pa ji daj za posladek kakšen košček brez tabletka.  Wink Super da je Cici doma  Cheesy Smiley Kiss
Logiran
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #5 : petek, 27.02.2009 : 21:08:36 »

Lisa, poskusi z Malt-soft pasto, meni z njo pojejo prav vsako tableto, ki jo seveda prej zdrobim in zamešam v manjšo količino pastice, katero mi poližejo iz prsta, če pa nočejo pa jim jo na silo namažem po jeziku ali na nebo. Je zelo gosta in mazljiva in jo težko pljunejo ven, ker se precej prilima.
Logiran
Skuiki
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.758


« Odgovor #6 : petek, 27.02.2009 : 21:12:36 »

Lahko pa kupiš aplikator za tablete pri veterinarju (to je takšna plastična prijemalka v katero daš tableto, s tem jo potem "izstreliš" muci dovolj globoko v gobček, da jo pogoltne). Meni se sicer bolj obnese ročno dajanje in masaža grla,d a pogoltne, ampak pri zares grenkih tabletah to včasih ne vžge.

P.s.: Royality, misliš, da bi tvoj nasvet deloval za prostoživečke?  Cheesy
Logiran
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #7 : petek, 27.02.2009 : 21:24:10 »

Skuiki, sem skoraj prepričana, da bi, če so le toliko zaupljive, da bi ti polizale prst. Za dajanje Zantela preverjeno deluje Wink. Ne vem no, moje so čist nore ko pridem s to pasto zraven, ližejo moje prste ko zmešane, na začetku poskušajo celo ugriznit Shocked Roll Eyes. Je pa hecno, ker ena od njih se ful smešno pači zraven, ampak liže pa vseeno in hoče še Cheesy.
Logiran
Tinchka
rad pišem
****
Sporočil: 485


« Odgovor #8 : sobota, 28.02.2009 : 20:41:08 »

Kateri antibiotik pa imata? Ker vseh ne moreš drobit in mešat s hrano/vodo. Synulox npr. more pogoltnit celega, žal. Obstaja pa še v obliki sirupa (ampak se bo baje slinila) in injekcije (bo treba vozit k veterinarju, je pa baje tako najbolj učinkovito).
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #9 : sobota, 28.02.2009 : 20:53:36 »

aha, spet nekaj koristnega.  Smiley
Še nikol slišala za Malt-soft pasto - a se jo da kupit v zoo trgovinah, a pri vetu a kje?
Royaltyin opis mačjih reakcij nanjo je ful zanimiv....khm, bom sprobala. Imam tudi borbe vsakič znova, ko je treba pojest kakšno tableto. Sad
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #10 : sobota, 28.02.2009 : 20:57:16 »

Vidla sem jo na polici v tisti veliki štacuni v ljubljanskem BTC, še vedno pa ne vem, za kaj je dobra. No, razen za tablete zamaskirat.
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #11 : sobota, 28.02.2009 : 21:27:52 »

Hvala vsem za nasvete. Synulox tablete mora jesti, 2x dve dnevno, kar oreng zalogaj. Se jih res ne sme zdrobit?
Danes sem jo peljala na bližnjo kliniko, kjer so ji glede na to, da jutri ne delajo injecirali antibiotik, ki deluje 2 dni. Obenem so mi pokazali , da ima na zgornjem delu repka blizu ritke odprto rano, na katero me v Lj. niso opozorili. Sama je nisem videla, ker je na spodnji strani repka. In v tej rani, ki ni majhna so našli delčke zaraščenih dlak, ki lahko povzročijo vnetje. Preverili so repek in trdijo, da je zares mrtev in ga je obvezno čimprej amputirati. Potrdili so sum Lj. klinike, kjer mi niso povedali, da repek sicer lahko dvigne vodoravno samo zato, ker je v korenu še živ. Levo, desno in navpično pa ne. Za kratek čas sem imela upanje.  Ni mi toliko žal repka, če ne gre drugače, pač ne gre, vendar pa me kot vedno skrbi narkoza in okrevanje po operaciji.
Logiran
Tinchka
rad pišem
****
Sporočil: 485


« Odgovor #12 : sobota, 28.02.2009 : 21:30:05 »

Malt- soft je anti hairball. Prodajajo jo v (skoraj) vseh trgovinah za male živali, pa tudi v Müllerju. Druga znamka je pa Bezo-pet. To imam jaz doma - je taka sladka, karamelasta. Od mojih je nihče ne mara  Tongue

Ne, synuloxa se res ne sme drobit.
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #13 : sobota, 28.02.2009 : 21:41:06 »

O, hvala, Tinchka, anti hairball bi pri nas prav prišel, če ga bo razvajena rit hotela  Roll Eyes - pa ne bom već smetila topica ubogi micici, želim ji, da operacija gre brez zapletov  Kiss
Logiran
šnapi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 407


« Odgovor #14 : sobota, 28.02.2009 : 22:39:08 »

Lisa, tablet razlomi na več manjših delov in vsakega posebej zavij v topljen (zdenka) sirček. Prii nas deluje  Wink
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: Izvin repa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines