mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.04.2024 : 00:14:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: napadalnost do otrok
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: napadalnost do otrok  (Prebrano 38944 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
hipo
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 342


« : nedelja, 07.11.2004 : 16:08:03 »

živjo
imam en problem,in sicer moj pes je zelo nezaupljiv do otrok.to zna biti zelo moteče,saj ga marsikdo hoče pobožat pes pa začne renčat nanj.pri odraslih s tem nimam problemov-samo pri otrocih.
ne vem zakaj je tak.ko je bil star približno 2 meseca se je nek otrok zapodil vanj in ga zelo prestrašil.ali je mogoče da je to posledica tega in si je pes zapomnil?
ne vem kako ga naj to odvadim,vem da ne bo nikoli vzljubil otrok ampak rada bi dosegla le to da ne bi bil jezen nanje!
res bom vesela vsakega nasveta!

LP!
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #1 : nedelja, 07.11.2004 : 16:16:38 »

Samo pocasi pa po pameti  Smiley. Cimvec kontroliranih pozitivnih izkusenj z otroki, ki naj v kuzka ne rinejo (skratka naj ga pustijo cisto pri miru). Predlagam ti, da s psom zacnes delati pozornost nate in kadarkoli gres mimo otroka, pozornost preusmeris s priboljskom ali igracko nase. Ko bo sel mimo otroka brez rencanja in lajanja, naj dobi nagrado. Ampak kot receno pocasi in potrpezljivo. Verjetno si je res zapomnil 'napad' otroka in jih zato ne mara, verjetno kaksen velik ljubitelj nikoli ne bo, ampak lahko pa postane spet vsaj toleranten.

Srecno, Neza
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
n3wfka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 343


« Odgovor #2 : nedelja, 07.11.2004 : 17:42:32 »

Hipo!
Kakšnega psa pa imaš? Predvidevam, da večjega. Ali imate psa zunaj? Če ga imate zunaj in da živite v kakšni bolj prometni ulici, bi ti priporočila, da najprej poskrbi, da nihče od mimoidočih tujcev ne bo imel kakršnegakoli dostopa do psa. Saj veš, taki in podobni pobalini radi dražijo psa in če se to pogosto dogaja, pes počasi zasovraži otroke.

Mi smo imeli podoben primer z našo nemško ovčarko (zdaj že pokojno). In sicer jo je pogosto dražil sosedov mulc. Dokler je bila ovčarka zaprta je bilo to za mulca kar zabavno, potem pa sta se enkrat srečala na prostem iz oči v oči. Kljub temu, da jo je oče imela na vrvici, je totalno podivjala in fanta skorajda ugriznila v trebuh. Na srečo jo je odnesel le s strgano majico in dvema praskama.
Za razliko od tvojega psa, je bila naša Ajka do drugih otrok prijazna. Očitno ni zmetala vseh v isti koš, še sreča.

Lp

Logiran
hipo
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 342


« Odgovor #3 : nedelja, 07.11.2004 : 18:33:33 »

imam dalmatinca,in me v bistvu preseneča ta njegov odnos,ker naj bi imel po naravi zelo rad otroke. Huh
pes živi v stanovanju,ko pa je zunaj, ga imamo vedno na očeh,tako da ga sigurno ni nihče dražil.jaz res ne vidim druge razlage,kot to da je enostvavno zameril otrokom.saj dojenčkom nič noče,samo na 5-10-letnike je hud.
zdaj je star 8 mesecev in mislim da je še čas da ga odvadim tega.samo pravo taktiko moram najti.ne vem kako mu naj pokažem da mu otroci nič nočejo!

hvala za odgovore,LP
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #4 : torek, 09.11.2004 : 14:56:10 »

zdaj je star 8 mesecev in mislim da je še čas da ga odvadim tega.samo pravo taktiko moram najti.ne vem kako mu naj pokažem da mu otroci nič nočejo!

Ja nekako tako kot je opisala Agnes, s preusmerjanjem pozornosti in pohvalami ter nagradami. Mislim, da je tam v temi Kliker nekaj o podobni zadevi napisano in sicer o plašnosti do ljudi. Prekontroliraj temo.

Logiran
P5ra
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 23


« Odgovor #5 : četrtek, 11.11.2004 : 01:22:31 »

Našo psico je en otrok brcnil ko je bila še mladič in je od takrat začela renčati če si se jo kako dotaknil z nogo, dostikrat ko je ležala pa si se jo malo bolj dotaknil ponesreči je zarenčala in se po možnosti kar užaljeno pobrala od tam. Potem mi je pa uspelo sčasoma pogruntat da bi ji mogoče vseeno lahko tisto nogico prikazali v malo drugačni luči pa sem ji včasih glavico kar položila nanjo čeprav jo je hitro umaknila, kasneje sem še kaj pomigala z njo pred njenim noskom pa probala vse skupaj na hec obrnit, pa tko počasi lepo naprej se je navajala da je ne bo nihče brcnil z njo. Na koncu sem jo lahko že malo pod ušeskom čohala pa ni več renčala ali se umikala, je samo potrpežljivo čakala da sem nehala. Vbistvu se je navadila da ji nič ne bo naredila čeprav ravno full rada pa je vseeno ni nikoli imela Smiley

Uglavnem se pridružujem mnenju drugih, no pa po mojem mnenju še bi mogla psičku prikazat da niso vsi otroci škodoželjni, saj se da zbit nezaupljivost samo primerno se jo je treba lotit in s potrpljenjem, sem prepričana da se da. Verjetno je tudi odvisno v kolikšni meri postane pes razdražen ko vidi otroka ampak če bi mu pustila da sam ugotovi da znajo bit prijazni...bi se jih tudi navadil tako da bi ga lahko božali. Mislim pa da bi mogla to interakcijo med svojim kužkom in otrokom vzpostavit predvsem tako da otrok nebi rinil v psa če se ga ta že tako boji, prej da bi pustila kužku da bi sam prišel do njega, mogoče bi nekaj kar pri kužku vzbuja pozitivne občutke dali otroku da bi ga razbremenilo grdih pomislekov o tem kar bi mu lahko otrok naredil pa seveda da bi kasneje za vsak napreden korak dobil nagrado (kak briketek).
Zadnjič sem gledala tudi eno oddajo o divjih konjih, ki so jih dresirali. Njihov način je zelo podoben, dolgotrajen ampak učinkovit. Konja z raznimi priboljški vzpodbujajo da zaupa dreserju in opremi ampak mu medtem vseeno pustijo da se na koncu koncev sam približa človeku in da sam odkrije da mu ta noče nič žalega.

Glede na to da svojega kužka poznaš že koliko, malo več kot pol leta verjetno veš do katere mere mu lahko zaupaš in verjetno že veš kako reagira v določenih situacijah. Samo sama lahko preceniš koliko in na kak način se lahko spustiš v to "navajanje" da mu otrok ne bo nič naredil.

To je vsaj moje mnenje po mojih izkušnjah, nikoli pač nisem hotela verjet da so stvari na katere se nebi dalo hišne ljubljenčke z dobrim pa predvsem njim prijaznim pristopom navadit Grin
Mogoče ima še kdo prav isto izkušnjo s katero ti lahko pomaga.

LP
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #6 : četrtek, 11.11.2004 : 02:19:46 »

Ko je v mojo štirimesečno  psico pred leti otrok vrgel kamen velikosti jajca in psica od takrat ni marala otrok, se mi je zdelo odkrito rečeno brezveze ukvarjati se z "navajanjem na otroke", saj je imela očiten odpor do njih. Nikoli ni nobenega napadla, vedno se je odmaknila in jih opazovala z razdalje. Komu na čast pa bi jo silila k otrokom? Njim sem pa tudi prepovedala, da rinejo v njo. Se je kar obneslo.

Sedanja psica pa ima zelo rada otroke, najraje tiste z velikostjo kot je sama, da se jim s smrčkom dotakne čela. Ima dobre izkušnje z vzrediteljevim vnukom. Tako, da z otroci nimamo več problemov. Je pa res zlata vredno, da mladega psa obvaruješ pred slabimi izkušnjami, saj plačuješ zanje še leta in leta....
Logiran
hipo
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 342


« Odgovor #7 : četrtek, 11.11.2004 : 10:51:23 »

najprej res hvala za izčrpne odgovore!
tudi meni se zdi najboljša rešitev da bi mu otrok sam pokazal da je lahko tudi prijazen do njega.naprimer s tem da mu bi ponudil njegovo najljubšo igračko...saj ko sem bila poleti na morju je bila z nami tudi 7 let stara punčka.ko sem ji povedala kakšen je pes do otrok ga je enostavno pustila pri miru in mu sem ter tja dala kakšen priboljšek.ko smo po enem tednu šli domov ji je pes že dokaj zaupal in se ji pustil božat...
potem sem mislila da bo tudi do drugih otrok bolj prijazen...pa ni bilo čisto tako!
saj če po pravici povem se tudi meni že zdi brez veze ukvarjat s tem,potem pa pomislim kolikokrat bo še prišel v stik z otroci in kakšne probleme vse si lahko nakopljem na glavo!bom pa raje še malo vztrajala.
v bistvu najbolje da zmeraj ko bom srečala kakega otroka se ustavim in ga pomirim,potem pa mu dam priboljšek ko bo šel mirno naprej...
upam da mi bo s časoma uspelo!!!!

LP,petra
Logiran
LiXo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 294


« Odgovor #8 : četrtek, 11.11.2004 : 23:21:19 »

Tukaj v naši okolici imamo enega Stafforda, ki tudi ne prebavlja otrok oz. čisto ponori !

Zakaj?

Ker ga je pač en neuzgojen mulc dobesedno maltretiral, dražil tudi udaril itd...

Zdej ne prebavlja ntit enega otroka več.

Drugače pa: res še mali otroci znajo bit zelo zelo (hote ali pa ne-hote) neprijazni do psov. Kle pri nas v okolici bloka so dost te mejhne punčke in fantki navdušeni nad mojim. Je pa res da sem moral kar ene parkrat to njihovo igro ustavit. Dokler so se še lovili levo desno, oni Taia potem je Tai lovil njih je bilo zabavno. Ko se je pa ena punčka začela dobesedno metat nanga, ga vlečt za ušesa rep itd, potem mi je pa prekipelo.
Eni otroci res nimajo občutka, ma nič Undecided
Logiran
n3wfka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 343


« Odgovor #9 : petek, 12.11.2004 : 17:15:55 »

Kolkor sem jaz zdaj prebrala te vaše poste, sem izcimla to, da so vaši psi po ENI slabi izkušnji z ENIM otrokom zasovražli vse otroke. Kako je to mogoče?! Huh
Naša nekdanja NO je bla agresivna do izključno enega in edinega mulca, s katerim je imela slabe izkušnje. Zdaj ne vem, al je bla pač posebna al kaj?

Lp
Logiran
hipo
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 342


« Odgovor #10 : petek, 12.11.2004 : 17:30:04 »

saj pravim da je samo možno da zaradi te slabe izkušnje ne mara otrok.
kaj pa vem,mogoče je pa že po naravi tak...to je čisto možno!
je pa tudi res da je od psa do psa različno,eni so bolj zamerljivi drugi manj!
to mi gre najbolj na živce, da ko vidijo majhnega luštkanega psa ni več ovir zanje,kot je že LiXo napisal:vlečenje za rep,ušesa...ja,tudi jaz imam take izkušnje!!!

LP
Logiran
Yorki
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 468


WWW
« Odgovor #11 : petek, 12.11.2004 : 18:30:49 »

Za nekatere pasme je značilno, da ne marajo živali - ne velja pa za vsakega psa te določene pasme. Yorkiji naj ne bi marali otrok, čeprav ima Toro znane sosednje otroke rad.
Strinjam se, da je verjetno posledica slabih izkušenj z otroci ali pa mu pač ni všeč.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #12 : petek, 12.11.2004 : 21:34:28 »

Ko je bil Timi še mladič ga je maltretiral takrat še zelo majhen sin moje sestrične. Zdaj se, ko pridejo na obisk sam umakne, če pa bi Matej rinil vanjga tega nebi dolgo toleriral.
Logiran
irenchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 411


« Odgovor #13 : petek, 12.11.2004 : 21:55:59 »

joj..... te otroci, samo nagajajo(ne vsi) našim kosmatincem.

že kar veliko let nazaj, ko sem bila jaz še zelo majhna smo imeli rotta, ki je bil nor na otroke(jih je imel rad). mi živimo v hiši in imamo vse okoli ograjeno, da se je naš rott lahko sprehajal, drugače je bil pa večina časa notri.
no uglavnem, saj veste jaz v drugem razredu.....seveda smo se punce pa fantje kar naprej kregali in kaj so pametnjakoviči fantje naredili..........šli k meni, ker so vedeli da imamo psa in da ga imam radain ,.... no  in začeli izivai psa(metati kamne,...), še dobro da je bila ograja zaprta, ker verjetno nebi ravno dobro odnesli in da jih je oči opazil!!! no od takrat je naš kuža(zdaj pokojni) sovražil otroke, ampak na srečo samo tistih 6, ki so ga obmetavali. nekaj let po tem, ko je šla mami z njim na sprehod in sta srečala enega od teh otrok je pesjan začel lajati renčati in lahko si predstavljate otroka, šprintal je domov, ko raketa!!

no sedaj je pa moj rondek (ZP), ko zagleda otroke se kr stopi vrže se jim pod noge jih liže,.......obseden je z njimi.

pa-pa in držimo tačke da vam uspe!! Kiss Kiss
Logiran
n3wfka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 343


« Odgovor #14 : petek, 12.11.2004 : 22:03:36 »

No pa le ni bla izjema ta naša NO.

Z mojim sedanjim psom pa ni nobenih težav. Otroke po mojem obožuje 3 krat tolko, kot tvoj Rondo, irenchy, poleg tega pa je navdušen ljubitelj vsega ostalga, kar je pač živo. Zadnjič je sklepal nova prijateljstva s kravami  Grin hehe...bučman pasji.

Lp
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: napadalnost do otrok
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines