mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 06:01:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: PET ali TOP kvaliteta
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: PET ali TOP kvaliteta  (Prebrano 3061 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Majč
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« : petek, 27.02.2009 : 21:13:40 »

Pozdravljeni!

Že nekaj časa razmišljam o nakupu dolgodlake čivave, pregledujem forume in rejce teh pasem.. Nakup načrtujem nekje v jeseni ali na zimo oz. ko bo pač za moje okus od najbolj primernega rejca mala princeska pričakovala naraščaj..
Me pa zanima, kdo določi, ali je rodovniški pes PET ali je bolj mišljen za razstave in tekmovanja? Glede na to, da imajo zaradi te "oznake" drugačne cene, me zanima ali je lahko iz istega legla nekaj mladičkov PET in nekaj za tekmovanja.. Se opravičujem, če sprašujem bedarije, vendar res ne vem..

Drugo vprašanje pa je to, da imava s fantom doma že 4 leta staro psičko - ameriško pitbullko - in me zanima, ali kaj vpliva na njun odnos, če bo novi član družinice samček ali samička. Da ne bo kakšne pomote - Nora (tako ji je ime) je zelo nežno bitjece, prijazna, socializirana, šolana, obožuje pasje prijatelje kot ljudi, pravi cuker. In ko je babica posvojila nekega mladička, je bila full prijazna in nežna do njega, in predvsem neljubosumna. Tako, da s tega stališča ne vidim problema, samo vseeno bi bila pa dobrodošla kakršnakoli informacija, če je imel kdo podobno situacijo, izkušnjo, nasvet, kaj bi bilo dolgoročno gledano boljše.

lp Wink
Logiran
čenča
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 311


« Odgovor #1 : sobota, 28.02.2009 : 11:16:35 »

Pozdravljena,

več ti bodo vedeli povedati vzreditelji, ampak na kratko:

Me pa zanima, kdo določi, ali je rodovniški pes PET ali je bolj mišljen za razstave in tekmovanja? Glede na to, da imajo zaradi te "oznake" drugačne cene, me zanima ali je lahko iz istega legla nekaj mladičkov PET in nekaj za tekmovanja..
Teoretično so lahko vsi mladiči v pasjem leglu bodisi pet bodisi show. Ceno mladičev določi vzreditelj in tudi predvideva, kateri pes bo nekoč primeren za razstave, vzrejo, kateri pa (najbrž) 'samo' za na kavč. 'Pet kvaliteta' pri mladiču ponavadi pomeni, da ni popolnoma po standardu (nepravilen ugriz, drugačna obarvanost, dolžina dlake ipd.). Če želiš kupiti razstavnega psa, ti bodo najbrž svetovali, da počakaj, da bo mladič star 6-7 mesecev (ko npr. že menja zobovje). Pri čisto majhnem mladiču ti vzreditelj ne bo mogel zatrdno zagotoviti, da se bo razvil v 'vrhunskega' predstavnika svoje pasme.

Drugo vprašanje pa je to, da imava s fantom doma že 4 leta staro psičko - ameriško pitbullko - in me zanima, ali kaj vpliva na njun odnos, če bo novi član družinice samček ali samička.
Na njun odnos bo vplival predvsem njun karakter in pa vaša vzgoja tj. urejanje medsebojnega bivanja. Na forumu je kar nekaj nasvetov na to temo. Predvsem pa pazi, če boš nabavila samčka, če Nora ni sterilizirana. V dneh njene gonitve bo potrebno nekaj več truda in previdnosti.

Tega, da kupuj pri (dobrem) vzreditelju, ne pri preprodajalcih pa mislim, da glede na tvoj prvi post ni treba posebej opozarjati  Wink.
Lp in veliko veselja z dvojno pasjo srečo.
Logiran
Majč
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #2 : sobota, 28.02.2009 : 12:11:25 »

Čenča, hvala za odgovor

Meni ni do razstav in tekmovanj, želim si le zdravo in veselo kepico, tako da mi je s tega vidika vseeno in po pravici povedano, ne bi mogla čakat 7 mesecev, da jo pripeljem v novi dom  Smiley

Po logiki bi rekel, da se bosta samec in samička bolje razumela, ampak kot si rekla, je važen karakter in naša Nora ni imela nikoli problema tudi s samičkami, tako da spol v bistvu ne bo merilo.

Ja glede vzrediteljev mi ni potrebno posebej poudarjati, sem prebrala že veliko tega foruma in ste me povsem prepričali.  Wink
Sem že na vezi z go, Slavi od White Rose - hotela sem svetlo rjavo ali belo dolgodlako čivavco, pa mi je poslala slikco njene tri barvne Daisy, pa je tako CUTE, da mi v bistvu barva sploh ni več važna. Pa še nekaterim sem poslala povpraševanja, če bodo v jeseni ali na zimo kaj pričakovali.. Vendar moram rečti, da od drugih še nisem dobila odgovorov (*****). Ampak saj se mi še ne mudi, jih pa pokličem nekje v poletju, ko bo že bolj čas za to  Wink

Mislila sem povprašati še gospo iz Kopra, sicer pa ima mogoče še kdo kakšen kontakt od koga, ki ni toliko poznan oz. omenjen, pa ste bili zadovoljni.. Od koga pa ste ostali kupili male zverinice?

Komaj čakam malo kepico  Cheesy

lp
maja
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #3 : sobota, 28.02.2009 : 12:16:00 »

Ne delijo vsi na pet in show kvaliteto...
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #4 : sobota, 28.02.2009 : 12:23:08 »

Po logiki bi rekel, da se bosta samec in samička bolje razumela, ampak kot si rekla, je važen karakter in naša Nora ni imela nikoli problema tudi s samičkami, tako da spol v bistvu ne bo merilo.

Upam, da se zavedas, da se psi pri srecanju z drugimi psi drugace obnasajo, ce do srecanja pride zunaj na nevtralnem podrocju kot, ce do srecanja pride doma, ki ga pes tretira za svoj teritorij.
Nasa psa (eden je zal ze pokojni) sta se na sprehodu izredno rada igrala z mladimi psi. Ko pa smo domov pripeljali mladicko sta jo prvi mesec vztrajno ignorirala in sta hotela biti na trenutke celo groba do nje. Nas Taru je pravi Don Juan in sarmira vse psice, ki nam prekrizajo pot, kar pa se se ni zgodilo z domaco psico. Sio namrec sploh ne tretira kot psico in ima do nje povsem drugacen odnos.
Vsekakor boste morali na zacetku posvetiti veliko pozornosti spoznavanju z novim clanom druzine in Nora nikoli ne bo smela imeti obcutka, da se je v vasem odnosu do nje kaj spremenilo zaradi prisleka.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Majč
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #5 : sobota, 28.02.2009 : 12:45:40 »

Vsekakor boste morali na zacetku posvetiti veliko pozornosti spoznavanju z novim clanom druzine in Nora nikoli ne bo smela imeti obcutka, da se je v vasem odnosu do nje kaj spremenilo zaradi prisleka.

To povsem verjamem, da je drugače in ravno zaradi tega sem nakup prestavila na jesen, ker imam zdjale en projekt in se bojim, da ne bi imela časa se posvetiti tako malčici kot obema skupaj, da se počasi privajamo na novega člana.
Kot si rekla, si imela v začetku nekaj težav - kako si se ti lotila tega problema? Kaj meniš, da je najbolj pomembno že v začetku, da ne "zafrkneš"?

lpm
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #6 : sobota, 28.02.2009 : 13:06:53 »

Postavit jasne meje kaj se sme in kaj ne in se tega 100% držat. Predvidljivo in varno okolje... Prvi pes ne sme biti zapostavljen. Če predvidevate, da bo potrebno malce spremenit način življenja, dajte to spremembo uvesti že zdaj.
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: PET ali TOP kvaliteta
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines