mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.04.2024 : 15:23:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Dva ali več psov  |  Tema: kako spoprijateljiti odraslega psa in mladiča???
Strani: 1 [2] 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: kako spoprijateljiti odraslega psa in mladiča???  (Prebrano 18284 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #15 : torek, 03.07.2007 : 13:19:06 »

Ja, ampak ti si napisal, da ni na nas, da ustvarjamo umetno hierarhijo, jaz pa sem jo. Namrec, jaz nisem ravno pristas tega, da naj se psi vse sami med sabo zmenijo. Mi trije smo se kar lepo vsi trije skupaj zmenili kako in kaj.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #16 : torek, 03.07.2007 : 13:25:21 »

Aaa, sem zdaj boljse prebral. Wink No, sej. Vsak ma svoj nacin, a ne? Ce si tako stvaris uredis, zakaj pa ne?! Konec koncev ti je bistven rezultat. Jaz osebno mislim, da se znajo psi med sabo cist vredu zmenit, v vecini primerov ni potrebno pretirano posegat v to, je treba samo usmerjat in pokazat kaj je OK in kaj ne.

Lp
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #17 : torek, 03.07.2007 : 13:28:29 »

Ma, glavno da se potem zastopijo. Tamala je bila pac ze od malega malo dominatrix in je bilo treba malce bolj ostro povedat, da to pa ne gre, pa je zdaj cisto ok.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #18 : torek, 03.07.2007 : 13:30:07 »

Evo ga. Vsakemu svoje! hehe Grin
Logiran
biba12
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #19 : sobota, 17.01.2009 : 11:11:57 »

Živjo.

Mene pa zanimajo konkretne izkušnje, kako odraslega psa (7 let) navaditi na mladička. Starejši pes je sicer prijazen, vendar psov ne sprejema najbolje.

Psa bomo predstavili na nevtralnem prostoru, potem pa se bomo počasi odpravili v hišo. Kako ravnati tam? Kako zagotoviti, da starejši ne bo napadel mlajšega? Vem, da mora biti starejši vedno prvi pohvaljen, prvi dobiti priboljšek... Kako bi še lahko pripravili starejšega psa, da ne bo to zanj prevelik šok?

Hvala za kakršnakoli mnenja.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #20 : torek, 20.01.2009 : 19:58:39 »

Hm, jaz ti lahko napisem, kako je bilo pri nas.
Moj starejsi pesjan ne mara drugih psov. Ne samcev, ne samic, ne mladicev. Na vsake toliko mu je kaksen ful simpaticen in se igrata, ampak naceloma je velika vecina bljak.
Ko je prisla taprva tamala domov (petek), sta se srecala v hodniku v pritlicju. Tari se je rencec zagnal vanjo in sem ju locila. Cez dan v soboto sta bila locena, jaz pa sem tuhtala kako ju spravit skupaj. Pogovorila sem se se s prijateljico in se, glede na to, da v vseh letih Tari ni poskodoval tujega psa, se manj mladica, ampak jih je praviloma on fasal, odlocila, da ga pac spustim in "kar bo, bo". Ni se mi zdelo verjetno, da jo bo poskodoval. Je tudi ni. Zagnal se je vanjo, rencal, savsal par mm stran od gobca, vse kar ces, zagrabil je ni. Se slinasta ni bila.
Pri tadrugi sploh nisem pomisljala. Oba psa sta me cakala na vrtu, jaz sem jo prinesla, jo spustila in "znajdi se, mala". Tari je imel spet svojih par minut norenja, Shenzi se je le mesalo od srece in to je bilo to.
Ce je katera od bab kot mladic izzivala ali celo rencala nazaj, ju je smel nazjati in jima povedati, "da je on sef". To sme se danes. Onidve ne smeta savsat oz. napast nazaj. Lahko rencita, lahko se umakneta, ne smeta pa mu vrnit.
Danes so prijatelji, lahko jedo skupaj v istem prostoru, predvsem Tari in mlajsa psica se veliko igrata, tastarejsa je namrec zanj prevelika in pregroba. Kri je tekla le v igri, ko je (bil) eden ali drugi malce pregrob, neroden.
Drugih psov se vedno ne mara in se z njimi, razen redkih izjem, ne igra. Nobena od psic tega njegovega "sovrastva" ni prevzela, se vec, doma sta se naucili, da na rencanje, napad ne smeta odreagirat in to na vsakem sprehodu, ob vsakem popadljivem psu utrujejmo.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
ladiva
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #21 : četrtek, 05.03.2009 : 01:56:23 »

Midva pa imava 3 in pol zelooo pijazno črno labradorko in v petek greva po še eno rjavo labradorko,mladička in sicer na Hrvaško,kar bo ene 3 ure vožnje.Naša črnka se zeloo rada vozi v avtu ampak ker bo to njuno prvo srečanje,ne vem če jo naj vzamem s sabo ali ne.Če je ne vzamem s sabo,bo kar nekaj ur sama doma,kar mi tudi ni najbolj všeč.Ampak ne vem pa,mi bo lažje imeti oba v avtu ali ne.Kaj predlagate?
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #22 : četrtek, 05.03.2009 : 05:43:51 »

Ladiva ....  pri nas smo vedno odšli po novega družinskega člana skupaj s psom (psi). Stari in novi član (člani) sta se  tako spoznala na nevtralnem območju, vožnja domou tudi ni bila problem (vsak je bil na svojem prostoru - NE skupaj), nato pa smo preden smo šli v hišo naredili še en sprehod. Seveda je starejši pes (psi) novem vedno povedal kaj sme in kaj ne v "njegovem kraljestvu", ampak bilo je veliko manj problematično kot, da bi novinca kar prinesli domou in ga postavili v hišo  Wink Srečno  Smiley
Logiran
majas
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #23 : četrtek, 05.03.2009 : 06:49:46 »

Mi imamo tudi eno mini hrvatico doma - ponjo smo se odpravili skupaj z našim psom. Psičko je našemu psu na neutralnem terenu predstavila rejka (mu jo dala za povohat). Malo smo ju sprehodili in ju dali ločeno v avto. Pri nas se to ni obneslo - mladička je jokala in bila prestrašena, dokler je nisem dala k psu. Seveda sem bila zraven na zadnjem sedežu. On jo je prelupčkal, stisnil k sebi in tamala je zaspala. Bilo je totalno ganljivo. Od takrat naprej je ona njegova mladička, ki sme skoraj vse... Cheesy

Lp, Maja Smiley
Logiran
Micika
rad pišem
****
Sporočil: 445


« Odgovor #24 : četrtek, 05.03.2009 : 08:12:29 »

majas, to je bil pa zihr gentleman Skoki, ane? Smiley   Ta pes ima pa res čudovit karakter!
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #25 : četrtek, 05.03.2009 : 08:23:17 »

Hehe, jaz sem sla po obe "dami" brez NS. Avto je zanj namrec svet in bohnedej, da bi ga s kom delil. Ko je prijatelj pred leti kupil psa, smo sli ponj vsi, tudi NS. Da se bosta ja zastopila, smo rekli. Japajade! Dokler nismo prislo do avta, ga je ignoriral. V avtu je ponorel. Nikoli ga ni mogel videt.

Z "damama" ga lahko pustim v avtu, se je navadil. Vsi trije lepo panckajo. Po novega psa z NS v avtu-nikoli. Kar se "dam" tice bomo pa se videli.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #26 : četrtek, 05.03.2009 : 08:49:31 »

ladiva jaz bi tudi sla po novo psicko z staro. Da se bosta najprej spoznali nekje na nevtralnem teritoriju.
Logiran
ladiva
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #27 : četrtek, 05.03.2009 : 19:29:05 »

Najlepša vam hvala za nasvete.Sicer sem jo imela v mislih s sabo vzet,ampak sem želela slišati (prebrati) še vaše izkušnje.Sem že bila danes v pasji trgovini nakupila kup igrač,tako da komaj čakava jutri in upam,da bo vse ok.

Hvala še enrat in bom poročala ;-)
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #28 : sreda, 13.05.2009 : 14:23:09 »

Jaz imam tudi dva psa in moram reči, da odrasel pes na začetku tudi ni maral novega prišleka. Če se mu je približal je renčal nanj, potem pa se je počasi navadil nanj. Sama se nisem preveč vmešaala v njun odnos, ker se mi je zdelo da pač oba potrebujeta čas, da se navadita drug na drugega. No, po enem mesecu sta bila že super prijatelja in tudi danes se odlično razumeta..
Logiran
PravaBiBa
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 236


WWW
« Odgovor #29 : sobota, 20.11.2010 : 20:11:49 »

Rabim nujen nasvet:

hišni pes je psička mešanka s shihtzujem....novoprišlek (začasni) je mladič iste velikosti kot ona.
Mladič skače v njo in jo celo poskuša naskočiti (ona je na koncu gonjena). Ona se mu umika in renči v njega, drugače pa je radovedna. Dokler on ne skoči in jo začne nadlegovati (večinoma za igro). Naskakovati je začel tudi naše roke in noge....v glavnem pa je problem sledeč (če zanemarimo naskakovanje in njeno gonjenje, ki je verjetno povezano):

-ali mladiča odrivati, saj ga sama ne zna in fizično ne zmore odgnati?kako se tega lotiti? počakati, da ga poskuša sama dati v red?
Logiran
Strani: 1 [2] 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Dva ali več psov  |  Tema: kako spoprijateljiti odraslega psa in mladiča???
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines