mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 21:48:51

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: Vedno manj pije
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Vedno manj pije  (Prebrano 1770 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
LenaMačka
novinec
*
Sporočil: 34


WWW
« : torek, 17.03.2009 : 12:43:55 »

Aš je stara približno 6 let. Z njo, vsaj zdravstveno, razen prehlada s katerim je prišla k nam, ni bilo nikoli nobenih problemov. Zadnje čase pa opažam, da vse manj pije (v primerjavi s prej). Veterinarka po pregledu krvi ni našla ničesar, je pa opozorila, da nepitje ni dobro za ledvice, kar je bil tudi razlog, da sem jo sploh pripeljala. Tudi pipa je ne zanima več kot včasih. Preostane mi še fontana, ki pa sva si jo enkrat vmes že sposodili od znanke na probo, pa se je je grozno bala (se namreč boji vsega, začuda jo pa novoletno pokanje ne moti). Tako, da ne vem kaj bi še lahko poizkusila.
Logiran
Ursssa
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 162


WWW
« Odgovor #1 : torek, 17.03.2009 : 12:52:29 »

Jaz bi ti svetovala čimveč mokre hrane, ki jo še malo "zaliješ" z vodo. Lahko pa poskusiš skuhati "mačjo juhico" - koščke njenega najljubšega mesa skuhaš v majhni količini vode, mogoče dodaš še malo škroba za zgostitev (da je bolj podobno želeju) in ji to postrežeš.
Srečno!
Logiran
LenaMačka
novinec
*
Sporočil: 34


WWW
« Odgovor #2 : torek, 17.03.2009 : 13:08:12 »

Podobno so mi tudi že svetovali, pa je tudi tu problem, ker mokrih briketov recimo ne je, s suhimi ni problemov, želejastih konzerv prav tkako ne, meso pa vedno izbrska iz ostalega in poje posebaj Cheesy. Všeč so ji sicer vrečke, ki so pa večinoma preveč slane, pa une paštetaste hrane raje s koščki kot brez njih, tako da pri tem bi verjetno šlo, pa pri kakem piščančku. Očitno bomo pristali na tem, da se bo malo zmrdovala, kak dan ne jedla pa upajmo da bo Cheesy
Logiran
Ursssa
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 162


WWW
« Odgovor #3 : torek, 17.03.2009 : 13:23:46 »

Vrečke niso vse preslane, kar pojdi v kakšno specializirano trgovino ali (še bolje) veterinarsko ambulanto, in vprašaj za kvalitetnejše znamke, polno je tega. Najbolje je, da jim kar razložiš, kakšen problem imate - gotovo se bo nekaj našlo.
Če ima rada surovo meso, ji daj pa surovo, saj ima tudi to nekaj vode. Bolje kot sami briketi. Moja dva tudi ne jesta paštetastih (razen včeraj, ko smo dobili en tester pri veterinarju), tako da smo na vrečkah in briketkih, pa seveda na surovem mesku. Včasih jima pa tudi kaj skuham, samo imata raje surovo meso.
Sva se pa s fantom že spraševala, koliko je to naravno, da mačka je svinjino oz. govedino. Si ne predstavljam mačke, ki ujame kravo in jo poje Smiley
No, pa ne bom filozofirala. Poskusi jo nekako pretentat, pa srečno.
Logiran
LenaMačka
novinec
*
Sporočil: 34


WWW
« Odgovor #4 : torek, 17.03.2009 : 13:29:51 »

(Vrečke dobi z mojimi zadržki prav zato, ker ji tiste za katere jaz plačam premoženje niso všeč, bi pa dušo prodala za kitekatovo Cheesy) Samo ja, bo pač malo potrpela, dokler se ne navadi Cheesy bolje to, kot njene ledvičke. Hvala za nasvet, sem ubistvu že sedaj malo bolj optimistična Smiley
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #5 : torek, 17.03.2009 : 13:31:19 »

RC ima sedaj ene nove vrecke Wink
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #6 : torek, 17.03.2009 : 13:48:58 »

Mi smo podoben problem rešili s piščančjo juhico namesto vode. Poskusi, mogoče bo pa pomagalo - seveda skoraj nič slano!
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #7 : torek, 17.03.2009 : 15:07:34 »

Kaj pa če spečeš malo meska lepo rjavorumeno na olivnem olju, to ima ful rada naša tastarejša maca, ki načeloma na vodi kuhanega ne mara. Potem pa to zaliješ z vodo in zmelješ v mikserju, da nima kaj ven izbrskat. Če ne gre drugač, ji pa na celo porcijo dodaš žličko Kitekata, sem skoraj gotova, da bo pojedla.

Jaz naši tastarejši tako futram surovo meso, ki ji ne gre (recimo na pol kile surove mlete govedine eno ta najmanjšo Shebo, pa v skrinjo). Mislim da je tako vse kar je slabega tako razredčeno, da ni problema, razen če so kake alergije.
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: Vedno manj pije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines