mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 00:30:07

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: Kri v urinu
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kri v urinu  (Prebrano 2996 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« : sreda, 25.03.2009 : 19:24:12 »

Od mame muca Didi, stara cca. 4 leta ima težave, ki jih nekako ne znamo rešiti. Začelo se je postopoma. Veliko je pila in tudi veliko lulala. Ampak lulala je včasih res ogromno, tudi po 3-4× na uro. Medtem ko moja Kiti lula nekje 2× na dan, 3× je že plafon.
Občasno se je pojavila tudi kri oz. tako rahlo svetlo rdeče prozorno v urinu. Mama jo je peljala k veterinarju, ki ji je dal dva dni zaporedoma injekcijo splošnega antibiotika in eno injekcijo nekih vitaminov za imunski sistem. Nato pa je dobila še tablete za 10 dni. Nekako se je zdelo, da bo vredu. Čeprav se je tudi enkrat pojavila kri med jemanjem tablet. Sedaj je bilo nekako 3 tedne ok. Sprva je še vedno veliko pila in lulala (vendar dosti manj, nekje 6-7× na dan), vendar je veterinar sam rekel da mora veliko piti, da se telo čim prej očisti. No včeraj se je spet pojavila kri.
Naj povem tudi, da je Didi normalno (zelo) živahna, cartljiva, ima apetit. Obnašanje bp. Tudi ni opazit kakšnega napenjanja ko gre lulat in da bi jo kaj bolelo. Pomislila sem tudi na možnost kakega vnetja maternice, vendar je sterilizirana in je naj ne bi imela pa tudi spolovilo nima povečano.
Danes, ko je bila sama 3/4 dneva doma, sploh ni šla nič lulat in kakat (kar je za njo značilno, kot da se ji zapre, ko je sama). Kak pa smo prišle domov z mamo, pa je takoj šla (po cartanju) na potrebo. Vse ok, brez krvi. Predvidevam, da če bi bil problem v vnetju mehurja in ledvic, da ne bi mogla zadrževat. Pomislila sem, glede na občasni pojav krvi, na pesek oz. ledvične kamne. Ima morda kdo kakšne izkušnje s tem? Šla bom z njo še enkrat k vetu, vendar bi rada imela prej kakšno informacijo in kaj naj vse zahtevam, da ji pregledajo in da je ne bo samo na slepo z antibiotiki šibal.
Logiran
bolha2
odvisnež
*****
Sporočil: 871


« Odgovor #1 : sreda, 25.03.2009 : 23:45:18 »

Zelo možno, da ima pesek v urinu. Veterinar naj ji pregleda urin in bo vedel kako naprej postopati. Ponavadi poleg antibiotikov predpiše tudi dieto s Hillsovimi briketi, ki zelo pomaga.
Lp
Logiran
Tinchka
rad pišem
****
Sporočil: 485


« Odgovor #2 : četrtek, 26.03.2009 : 00:31:00 »

Aha, isti problem ima moj Roško, s tem da pije in lula normalno pogosto. Ima previsok pH urina in kristale. Zato mu je potrebno zniževat pH urina. Najprej je dobil RC Urinary High Dilution brikete, infuzijo, antibiotike in morala sem mu dodajati vitamin C. Čez dobre 3 mesece se je težava ponovila, ker prejšnje zdravljenje ni bilo dovolj. Zdaj ima brikete Hill's s/d in pastico Uro pet, ki vsebuje DL-metionin, ki kisli urin.

Po moje gre pri Didi za isti (ali podoben) problem. Jaz bi na tvojem mestu zamenjala veterinarja, ker imam občutek da tale ni naredil dovolj. Samo pitje vode ne bo pomagalo, nekje sem prebrala, da lahko stanje celo poslabša. Naj ji pregledajo urin, da se vidi kakšen je pH in ostale zadeve. Če je pH previsok, ga je treba nujno znižat, ker ko mački enkrat nastanejo kamni v mehurju, je lahko v 48 urah mrtva.
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #3 : četrtek, 26.03.2009 : 11:08:09 »

Kako pa ji naj pregleda urin? A ji ga naj ulovim v posodico?? Kako pa to izvest?
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #4 : četrtek, 26.03.2009 : 11:31:25 »

Meni so svetovali, naj sama prestrežem urin. Lahko ga tudi vet odvzame, vendar baje to lahko povzroči še dodatna vnetja sečil. Sicer pa tudi z ultrazvokom pregledajo sečila. Ampak urin je tudi treba dati.

Če boš sama nesla urin, pazi, da ga daš v hladilnik, dokler ga ne neseš vetu.
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #5 : četrtek, 26.03.2009 : 11:34:37 »

Ok, to mi je jasno. Samo kak ga naj vlovim?? Nekak mi ni jasno. A naj s sklečko za njo hodim in čakam, kdaj se bo počepnila na pesek? In medtem ko bom jaz držala pososdico, bo pa ona mirno lulala? Cheesy Malo dvomim v to. Se mi zdi, da za pesa je vseeno lažje. Malo opišite kak ste vi to delali.
Logiran
alfa
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 71


« Odgovor #6 : četrtek, 26.03.2009 : 12:00:15 »

Sprazni pesek iz mačjega stranišča, očisti posodo in pusti, da se muca polula v prazno stranišče. Nato urin vzameš najlažje z inekcijo in shrani v hladilnik in nato čimprej odnesi na pregled k veterinarju. Narediti mora hiter test na vnetje, Ph, kri v urinu, če je pesek v urinu pa najprej naredi sedimentacijo in nato pogleda ali so prisotni kamenčki. Postala sem že pravi izvedenec ker ima naš muc ponovno hude težave z vnetjem, peskom....  Undecided.

Lp
Logiran
alfa
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 71


« Odgovor #7 : četrtek, 26.03.2009 : 12:01:24 »

Preberi si še temo uroinfekt pri mački  Smiley.

Lp
Logiran
Tinchka
rad pišem
****
Sporočil: 485


« Odgovor #8 : četrtek, 26.03.2009 : 13:31:37 »

Ko sem prvič peljala Roškota k vetu zaradi tega, mu je masiral mehur, da bi se polulal. Ampak je bil živčen in se ni hotel. Zato mu je dal pomirjevalo. In je lulal. Ampak je bil zaradi pomirjevala še cel dan bogi, je bil čisto konc  Undecided Zato ga naslednjič nisva hotela matrat s tem. Sem doma ulovila urin in je bilo še kar preprosto. Sem vzela pokrovček od nutelle, seveda čist, in mu ga postavila pod lulčka ko je šel lulat. Nisem videla nič, kam teče, ampak vseeno mi je uspelo ujeti kar precej urina. Že prej mi je dal vet za domov tisti listek z indikatorjem, tako da sem ga kar sama doma pomočila v urin in videla, da se je obarval tako, kot se ne bi smel.

Meni je rekel vet, da moraš urin nesti v ambulanto v eni uri, če ne ni več v redu.
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #9 : četrtek, 26.03.2009 : 14:06:43 »

In medtem ko bom jaz držala pososdico, bo pa ona mirno lulala? Cheesy Malo dvomim v to. Se mi zdi, da za pesa je vseeno lažje. Malo opišite kak ste vi to delali.

Nisem izbrala ravno pravega smeška ...

Bom poskusla tako, da bom wc spraznila.
Logiran
Sanny
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 336



« Odgovor #10 : nedelja, 29.03.2009 : 11:20:51 »

V tem mesecu se je tudi pri mojmu mačku Juretu pojavil problem z uriniranjem, saj je venomer skakal v wc ampak ni mogel nič lulati Sad Undecided. Če pa je že, je bilo po kapljicah. Sem ga takoj peljala k veterinarju, kjer so mu na rahlo zmarisali mehur, da se je polulal. Takrat je bilo videti tudi kri v urinu Shocked.
Dobila sva antibiotike, čez štiri dni pa sem morala sama uloviti urin. Spraznila sem pesek iz posode in ko je ta revež šel lulat, je bil cel nesrečen, ker ni mogel praskat po pesku, ampak sem vseeno ulovila dovolj urina. K vetu pa sem ga peljala šele popoldne, kjer pa so ugotovili, da ima kristale v urinu. Tako smo kuro z antibiotiki podaljšali še za 10 dni in seveda dobil je dietno hrano.

Po tem moram spet pripeljati malega k vetu, da vidimo, če se je uredilo vse skupaj (tudi prehlad).

Zdaj zgleda vse OK, lula OK, ješč je (na srečo so mu všeč dietni briketi, konzervice malo manj) pa tudi pije dosti. Upam, da smo rešili problem, ker je bil res bogi bogi Kiss.
Logiran

Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life, Confucius
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #11 : četrtek, 07.05.2009 : 14:50:21 »

Tudi jaz rabim pomoč: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,21943.msg534083.html#msg534083
Logiran

Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: Kri v urinu
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines