mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 10:51:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Težave pri življenju s psom
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Težave pri življenju s psom  (Prebrano 31071 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #15 : ponedeljek, 06.04.2009 : 09:04:56 »

Mislim, da bi moral pomoč poiskati TAKOJ zdajle....če danes samo renči, bo jutri morda napadel domae ali koga drugega...

Ima se za šefa krdela, Bojanček sam pove, da mu manjka odločnosti in vztrajnosti....ki pa ju bo vsekakor potreboval, kajti tako nakopičene težave je nemogoče rešiti od danes na jutri!
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #16 : ponedeljek, 06.04.2009 : 09:22:25 »

FŽ - zelo dobro razmišljaš. Tudi (resnični) stručkoti se problema lotijo na tak način. Psa ne izzivš, ampak če hoče doseči kakrkoli zanj prijetnega, si mora to prej zaslužiti. To je en del rehabilitacije (lastnikovega položaja v "krdelu"). Zraven sodijo še vaje poslušnosti, ki utrjujejo položaj vodnika (in se jih naučiš v pasji šoli, če jih še ne obvladaš). Pa seveda je treba psa fizično in psihično utruditi. Za prvo sprehodi niso dovolj, najbolj se obnese tek, za drugo se pa poleg vaj poslušnosti skrajni fino obnesejo trikci. Sicer se bo komu zdelo hecno učiti trikce NO, ampak zadeva deluje - zabavno tako za vodnika kot za psa, krepi se medsebojno sodelovanje in medsebojna povezava.
Logiran
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #17 : ponedeljek, 06.04.2009 : 09:22:38 »

Bojanček, lahko se obrneš tudi na KD Maribor. V ponedeljek in sredo od 17:00 ure dalje so tečaji poslušnosti. Pojdi tja, povej kakšne težave imaš s psom in se jim pridruži. Sam ne boš rešil problema.
Pa obilo uspeha in vztrajnosti ti želim Smiley.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #18 : ponedeljek, 06.04.2009 : 09:28:51 »

Še to: zelo odsvetujem "strokovnjake" ki se problema dominance lotijo po bližnjici z direktno komfrontacijo s psom. Po sistemu, da je psu treba pokazati njegovega vraga.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #19 : ponedeljek, 06.04.2009 : 09:28:59 »

Hja, za začetek se sicer lahko obrne na KD, ampak brez zamere, tam lahko opravlja tisto vzporedno fazo poslušnosti, nekako pa nisem prepričana, da so tam dovolj podkovani za tako kompleksen problem. Jaz bi se vsekakor obrnila na Metodo katere telefonska ti je bila posredovana v prvem odgovoru, razloži ji problem, dogovorita se kako bi lahko sodelovala in če le imaš dovolj volje, je problem več kot rešljiv.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #20 : ponedeljek, 06.04.2009 : 09:31:49 »

Jaz sm pa prebrala, da je zelo zelo dobro za psa, da ga večkrat vzememo s sabo v stanovanje, da vidi, kako živimo, da občuti, da je tudi on ljubljen. Saj on občuti, da ga imaš rad, ampak zgleda, da ne dovolj. (ne da ga nimaš ti dovolj rad, ampak on tega ne občuti na pravi način). Pa tudi karakter NO-ja ni ravno "lahek", ga ima sosed, in slutim, da ima kar podobne težave. Pes namreč ves čas laja na druge ljudi, čeprav gremo samo lepo mimo, ali s psom, ali brez. Je rekel njegov lastnik, da je "žleht", pa sem mu rekla, da ni noben pes žleht, le s tem pokaže, da delajo nekaj narobe. Pa psa je potrebno veliko crkljat, se igrat z njim, uživat v njegovi družbi (ne rečem, da ti ne uživaš). Pes namreč takoj občuti, če delamo z njim nekaj na silo. On mora uživat v odnosu s tabo, in komaj čakat, da prideš do njega. Sem tudi jaz en laik, vendar vidim tukaj, da res ne boste zmogli sami. Poiščite čim prejšnjo pomoč, pa srečno!  Smiley
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #21 : ponedeljek, 06.04.2009 : 09:38:26 »

Ne vem branka, ampak mislim da tukaj nimaš prav, mislim da tukaj ne gre za težave zaradi premalo "ljubezni", ampak vzgojne napake in vprašanje rangiranja v krdelu, kjer je pes očitno daleč previsoko. Ljubezen do psa pa je treba tukaj pokazat ne s tem, da se ga več crklja, ampak s tem, da se v njega vloži trud, z zgoraj že ne vem kolikorat omenjeno strokovno pomočjo in ne na pamet in se tako naredi skupno življenje lepše. To je po mojem mnenju prav način, ne pa crkljanje. In tudi tukaj pomoje ni občutek v tem, da pes ne bi dovolj čutil, da ga imaš rad, ampak v zaupanju in spoštovanju.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #22 : ponedeljek, 06.04.2009 : 09:40:19 »

McKruster, seveda, čisto možno da nimam prav.  Undecided Potem pa žal ne znam pomagat... Undecided lahko zaželim le srečo.  Smiley
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #23 : ponedeljek, 06.04.2009 : 09:54:18 »

Saj se eno in drugo ne izključuje. Pa še, če pretežno zunanjega psa jemlješ v hišo, ga jemlješ iz "njegovega" vrta, ki si ga lasti, na čisto svoje ozemlje, kjer ni tako zelo pogumen.

Moje psice imajo za hišo večji izpust. Tja noter jaz bolj redko hodim, toliko da se pospravi. Pa še to ponavadi takrat, ko psice niso notri, da mi niso na poti. In imajo tisti košček zemljice čisto za svoj. Kadar pa vendarle grem tja noter med psice, je zelo zanimivo: vedejo se, kot da bi prišla k njim v goste. Po naravi so izjemno prijazne in jim kaj takega kot renčanje na ljudi ne pride niti  na misel. Se pa nosijo silno pokonci, hodijo čisto po konicah krempljev, da bi bile ja večje in mi ponosno razkažejo čisto vsako novo luknjo ali vejo. Ker nimamo problemov s tem, kdo je sicer šef, se mi zdi  tako vedenje povsem sprejemljivo. Če bi obstajal kakršen koli problem, pa si lastništva nad katerim koli koščkom vrta  ali hiše ne bi smele privoščiti.
Logiran
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #24 : ponedeljek, 06.04.2009 : 10:15:12 »

McKruster, mogoče imaš glede KDja prav, tiste Metode ne poznam, da bi lahko sodila. Tudi sama imam psico s "posebnimi potrebami", kot ji sama včasih rečem (ljubkovalno, da ne bo pomote, hihi...), ki pa so drugačne kot jih ima Bojanček. Priznam, da sem na trenutke podvomila in je kazala ravno kontra sliko, kot sem pričakovala. Ampak v vsakdanjem življenju so se nekatere stvari, ki se jih je tam naučila, obnesle. No, ja, mogoče sem se jih naučila jaz, hihi... kakorkoli, srečno Bojančku.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #25 : ponedeljek, 06.04.2009 : 11:07:15 »

Saj sem hotela že jaz napisati, da sta pojma spoštovanje, in zaupanje močno povezana s pojomom "ljubezen". Ni enega brez drugega.  Smiley Zaupanje in spoštovanje pride iz ljubezni. Pa srečno!
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #26 : ponedeljek, 06.04.2009 : 11:37:07 »

Razen če človek to pojmuje kot razvajanje in popuščanje...  Undecided
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #27 : ponedeljek, 06.04.2009 : 11:48:03 »

Ko je bil naš Don star 7 ali 8 mesecev in je bil pri nas mesec ali dva( najdenček), je poskušal mene podredit. Če sem mu karkoli ukazala je začel renčat in celo šavsat proti meni. Nikoli doma, vedno na sprehodu, doma pa je včasih skakal vame, kot da me hoče podreti na tla.
Njegovo renčanje sem ignorirala, takoj obrnila proti domu in ga za uro ali dve zaprla v pesjak, čeprav je sicer živel z nami v hiši. Kadar pa je doma skakal vame sem tudi to ignorirala, ko je prenehal pa sem ga nagradila. Na začetku sem se njegovega obnašanja ustrašila, očitno je to čutil in bilo je še slabše. Potem sem prvo sebe spravila v red in nastopila mirno ampak odločno. Težava je bila v slabem mesecu odpravljena. Nekajkrat nedolgo za tem je  še poskusil s starim obnašanjem, vsakič je videl, da ne bo šlo. Potem sta z možem tudi opravila šolo. Sedaj je pes skuliran in je užitek živeti z njim.
Za vas pa priporočam strokovnjaka, se res splača vložiti nekaj dodatnega časa v psa. In ko bo vse slabo za vama, bosta najboljša prijatelja, ponosen boš nase in nanj.  
Srečno!  Smiley
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #28 : ponedeljek, 06.04.2009 : 12:17:09 »

Obstaja pa tudi knjiga z naslovom Težave s psom...Čisto tako...
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #29 : ponedeljek, 06.04.2009 : 12:37:54 »

tiste Metode ne poznam, da bi lahko sodila

Metoda Mikuž Bračkovič je profesionalna (diplomirala v Angliji) svetovalka za vedenje družnih živali, predsednica Kluba za tibetanske pasme Slovenije, Mednarodna kinološka sodnica in soustanoviteljica pasje šole Švrk. Njeni strokovni članki so prej pravilo kot izjema v Kinologu, pogosto pa organizira tudi predavanja na temo vzgoje psov. 18.4. leto bo imela v KD Domžale seminar za inštruktorje http://www.kinoloska-zveza.si/sl/novice/104



Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Težave pri življenju s psom
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines