mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 17:36:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Težave pri življenju s psom
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Težave pri življenju s psom  (Prebrano 31262 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Bojancek
novinec
*
Sporočil: 27


WWW
« Odgovor #45 : ponedeljek, 06.04.2009 : 22:18:44 »

Patapižu, stvar je malo bolj kompleksna kot pa samo pri hrani. Pogosti renči tudi, če mu ponudim kaj bolj okusnejšega (npr. kost), saj skoraj vsak moj stik z njim na dvorišču (bodisi dotik, bodisi moja bližina) razume kot nek napad, pred katerim se mora obvarovati. Pa ne zato, ker bi ga bilo strah, ampak iz povsem meni neznanega razloga. In prav temu hočem priti do dna.
Hrani pa ga sicer oče.  Brikete mu nasipa zjutraj, ko gre v službo. Čez dan ponavadi ostane nekaj briketov še v posodi. Potem pa še mu zvečer nasipa. Rad bi ta sistem spremenil in sicer, da bi mu jaz dajal hrano in v manjši količini, tako da bo bolj lačen čez dan in bolj željan hrane.
Logiran
Bojancek
novinec
*
Sporočil: 27


WWW
« Odgovor #46 : ponedeljek, 06.04.2009 : 22:20:24 »

Aja, renči pa samo name. Tudi na brata, ampak brat je večinoma iz mesta in manj v stiku z njim kot jaz.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #47 : ponedeljek, 06.04.2009 : 22:41:52 »

Bojancek, tole je bolj zafrknjena situacija, kot se zdi na prvi pogled...
Lahko probaš malo tistih hecov s hrano, ki smo ti jih predlagali. Da ga hraniš samo ti, pa lačnega, pa za nagrado, samo iz roke, brez sklede... ampak če si hočeš dobro, vsekakor poišči strokovnjaka, ki ti bo v privat uri razjasnil zadeve in pomagal situacijo razrešit. Vsega tega se v šoli z več tečajniki zagotovo ne da obdelat. Sploh ker ni problem v tem ali on zna sedi, poleg itd., ampak v vajinem odosu in posledično njegovi agresiji.

Aja, še to me je zmotilo, da vedno praviš, da on postaja 'čuden'. On ni čuden, zmešan (tudi taki primeri so, ampak res redki), on je samo posledica vzgoje. Njegov nagonski razum mu je povedal, da se tak način v dani situaciji najbolj splača oz. je najbolj naraven odziv. Če boste dano situacijo spremenili, ste na dobri poti, da bo tudi njegov odziv nanjo splahnel - čeprav bo trajalo, ker je navada železna srajca in se privzgojeno odpravlja počasi, sploh če se je vedenje utrjevalo dlje časa.

Pa pohiti, ni vredno čakat, sicer se ti bo počasi zgodilo, da boš smel stopit na dvorišče samo še takrat, kadar bo pes privezan ali zaprt.
To pa lahko pomeni - samo ena napakica in si v Slovenskih novicah pod 'Spet napad domačega psa'. Ti ne želim česa podobnega...
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #48 : ponedeljek, 06.04.2009 : 22:47:43 »

Jaz sem pa večkrat zasledila, da ko on zarenči se ti nagonsko umakneš, odstraniš...
S tem le potrjuješ njegov odnos do tebe, saj začuti da se ga bojiš, oz. z umikom/strahom odreagiraš na njegovo renčanje. Seveda ni da bi iskal konflikte z njim, glede na situacijo sploh ne, ampak kar tako umikat se mu pa res ne moreš večno.
Kako pa to, da ga na sprehod voziš samo ti?
Logiran
Bojancek
novinec
*
Sporočil: 27


WWW
« Odgovor #49 : ponedeljek, 06.04.2009 : 22:57:37 »

Saj se mu ne umikam vedno. Je bilo tudi nekaj agresivnih potez z moje strani, ampak vse bolj mislim, da bi ga moral res pošteno prebutat. Se opravičujem, tudi jaz sem ljubitelj psov in svojega imam zelo rad. Ampak tudi svojega otroka bi vdaril, če bi se obnašal agresivno - to je samo za njegovo dobro. Umikan se zelo nerad, ampak včasih res ne vidim druge možnosti. Sploh pa si me je že privoščil in kaj takega si ne smem dovoliti. Zato moj predlog - nagobčnik gor in ko pride do take situacije, mu dam lekcijo. Mislim, da bo to znižalo njegovo samozavest in občutek nadvlade. Kaj mislite vi?
Na sprehod pa ga vozim samo jaz, ker mati ni fizično niti pripravljena sprehajati takšnega psa, brat je veliko odsoten, oče pa ga včasih odpelje na majhen sprehod, ampak to sploh ne jemljem tako, zato sem še vedno edini vodnik jaz.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #50 : ponedeljek, 06.04.2009 : 23:03:17 »

ČE boš to naredu je boljše kar takoj začet iskat nov dom zanj.

Imaš napisano kaj naredit. Nehaj se igrat in pokliči strokovnjaka ki ti bo pomagal. Odgovor ni agresija ali kako temu praviš, ampak ignoriranje in sploh na začetku ustvarjanje takih pogojev, da nebi prihajalo do konfliktov. Z nagrajevanjem in delom s psom pa počasi gradit novi odnos.

Ti pa pošteno povem, s temi tvjimi zadnjimi sporočili in načinom razmišljanja ne boš naredu nič oz. samo poslabšal situacijo. Če hočeš bit pogrižen izvoli, če se hočeš kaj naučit brez tega pa stopi v stik s strokovnjakom, ki bo tvoj odnos s psom lahko opazoval in ti dal konkretna navodila kako naprej.
Če se jih boš držal in DELAL, bo še kaj nastalo, če ne pa je boljše, da s psom nehaš ukvarjat in naj to prevzame kdo drug.

In da si ne boš domišljal, da bo minili v enem mesecu ali celo prej. Rabil boš kako leto, da bo boljše in celo življenje, da bo tako tudi ostalo. Pes ni igračka!
Logiran
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #51 : ponedeljek, 06.04.2009 : 23:07:02 »

Bojanček s takim odnosom ne boš dosegel popolnoma nič! Ti bi mu dal nagobčnik gor in ga zbutal?! Kaj si normaln??!!
Najprej se s psom zbližaj, potem pa kaj zahtevaj od njega. Ne moreš od njega zahtevat, da zdaj, ko si se ti blagovolil odločiti, da se boš malo ukvarjal z njim, bo pa on ves navdušen poskakoval po dvorišču in mahal z repom in padal dol od samega navdušenja. To tako ne gre. Se boš moral malo v roke vzet in svoj prosti čas posvetit tudi psu - s POZITIVNO motivacijo (če si se vpisal v šolo, ti bodo povedali kako in kaj), šele potem lahko od njega karkoli pričakuješ.
Logiran
Bojancek
novinec
*
Sporočil: 27


WWW
« Odgovor #52 : ponedeljek, 06.04.2009 : 23:12:08 »

Vidim, kakšen vtis sem pustil:) Ampak temu sploh ni tako.. kot vi mislite. Sem miroljuben človek, bom poskusil razumno delovat. Se vam zahvaljujem za vse komentarje.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #53 : torek, 07.04.2009 : 08:35:26 »

Bojancek, a nas ti malo vlečeš Undecided?
Včasih so mi tvoji posti nekoliko čudni...
No, tudi meni bi se malo fržmagalo, če bi mi moj NO renčal na lastnem dvorišču, pa vseeno...
Če si resen ga ne boš premlatil (kot si napisal sam, da ga ne boš).
En tak sosedov non stop premlaten NO je pogrizel mene kot otroka - je skočil skozi okno (odprto), ko sem prišla na obisk in manekenka ne bom nikoli, ker imam še vedno take super brazgotine Roll Eyes Lips Sealed
Kasneje je enkrat potegnil dobesedno čreva ven našemu psu, ko je bil naš privezan na sprehodu, NO pa je letal odvezan naokoli, da se našega ni več dalo zakrpati in je moral biti evtanaziran - no evo, to so možne posledice ki vas čakajo, če boste nadaljevali trenutno stanje, oz. ga slabšali z agresijo proti psu.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #54 : torek, 07.04.2009 : 09:21:22 »

Bojan, jaz tudi upam, da je bilo tole samo slaba ideja in izraz obupa, ki te prime (nekako razumljivo, ker je stvar zate res zoprna), ampak je ne misliš nikdar in nikoli udejanjit.
Če ga boš premlatil, bo on razmišljal takole - na mojem dvorišču, kjer renčim in odganjam jaz, kjer jaz grozim in določam, kdaj se mora on umakniti, kjer sem skratka šef, se me je moj podrejeni prav nemarno privoščil.

Naslednja poteza je, da te bo fajn kaznoval. Če ne drugače pa takrat, ko mu boš obrnil hrbet in bo vedel, da mu ne moreš vrnit.
Ne se igrat, taka mrcina te lahko lepo obdela, če si to zares zaželi!

Sicer si pa verjetno želiš tovariša, ki te je vesel, ne pa da trepeta pred tabo, ker se boji bolečine, hkrati pa tuhta, kako bi ti vrnil.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #55 : torek, 07.04.2009 : 11:08:04 »

Saj se mu ne umikam vedno. Je bilo tudi nekaj agresivnih potez z moje strani, ampak vse bolj mislim, da bi ga moral res pošteno prebutat. Se opravičujem, tudi jaz sem ljubitelj psov in svojega imam zelo rad.  Zato moj predlog - nagobčnik gor in ko pride do take situacije, mu dam lekcijo. Mislim, da bo to znižalo njegovo samozavest in občutek nadvlade. Kaj mislite vi?


Oprosti, ampak če bi imel svojega psa zelo rad, kot opisuješ, ti še na misel ne bi prišlo da bi ga prebutal. Pa kaj je s tabo narobe res ? Daj se zamisli malo nad sabo. Agresija rodi agresijo, nisi še tega slišal ?! Še vedno pravim, da ta pes ne občuti dovolj ljubezni. Ne od tebe, ne od ostalih članov družine, kajti da ti pride na misel, da bi mu dal gor nagobčnik, po možnosti bi ga najbrž še privezal in nabutal, mislim  Lips Sealed adijo pamet. Upam, da tega ne boš naredil, oz. te prosim, da tega ne narediš. Za svoje dobro in za dobro ostalih ljudi, ki ga bodo srečevali na svoji poti. Daj prosim upoštevaj nasvet, da obiščeta strokovnjaka na tem področju. Prosim. LP
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #56 : torek, 07.04.2009 : 11:58:41 »

Bojanček omenjaš nekaj agresivnih potez s tvoje strani, ki naj bi se že nekajkrat zgodile. Vedi, da so takšne poteze situacijo samo poslabšale, kar si najbrž ugotovil tudi sam. S silo vzpodbujaš edino sovraštvo. Potrebno pa je vzpodbujati upoštevanje, spoštovanje in prijateljstvo. Živali nikoli ne delajo nekaj nam nezaželjenega nalašč ali zaradi neke hudobije. To so človeške lastnosti in ne živalske. Živali se obnašajo negativno ( kadar se) zaradi napačne vzgoje. Vzgoja se izvaja vztrajno in dosledno, brez popuščanja, obenem pa tudi brez vsakega  maltretiranja.
Verjamem vate, da bi rad izboljšal odnos z vajinim kosmatincem. Zato boš kontaktiral strokovnjakinjo, a ne. Upam, da nam boš poročal kako vama gre  Smiley. Vsak korak v tej smeri bo prinesel zaželjene učinke. Včasih traja malo dalj, vendar se je vredno potrudit, res.
Logiran
Bojancek
novinec
*
Sporočil: 27


WWW
« Odgovor #57 : torek, 07.04.2009 : 15:21:29 »

Seveda svojemu psu ne želim nič slabega, logično. In vem, da če je me ugriznil, smo posredno krivi mi doma. Ampak verjemite, da bi kar vsakemu prišlo to na misel, če bi se znašel v taki situaciji. Kot je rekla fižolova župca, to je izraz obupa, ki me včasih prime. Že delam na vaših predlogih. Sem poskusil izvesti trike s hrano, a ni ratalo. Takoj, ko sem mu ponudil, je zarenčal in se umaknil. Bom počakal do večera, ko bo bolj lačen. Po možnosti s kakšno kostjo Smiley
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #58 : torek, 07.04.2009 : 15:34:01 »

Ne kosti, ga bo preveč 'rajcalo', pa še čuvat jo bo hotel. Vzemi en sam briket, mali košček poli salame, sira ali podobno.
Lahko malo natančneje napišeš, kaj in kako si naredil, da ni šlo? Kje si mu dal, kaj, kako si se obnašal pri tem, kdaj je zarenčal, kako si odreagiral...
Čeprav (še enkrat) ti bomo tule res težko dali nasvet, ker ne vidimo, kaj delaš. V živo ti bo (en profi) stokrat laže pomagal.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #59 : torek, 07.04.2009 : 15:42:54 »

Bojancek res...daj zaupaj strokovnjaku, ne vem zakaj je tak težko zavrtet telefon. V teh dveh dneh ko si tukaj gor pisal bi lahko že 10x govoril z Metodo in naredil precej večji korak kot si ga uspel sam.
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Težave pri življenju s psom
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines