mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 02:09:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: Vzgoja zlate prinašalke
Strani: 1 2 3 [4] 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Vzgoja zlate prinašalke  (Prebrano 22880 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #45 : ponedeljek, 10.08.2009 : 19:52:51 »

A od inštruktorja v pasji šoli ne dobiš nobenih nasvetov, kako se lotiti tega? Vsekakor se marsikaj da, samo bolj moraš biti vztrajna od nje in še bolj dosledna in nič popuščati. Če ji pustiš, da se tepe z drugimi, se tudi bo. Daj jo na povodec in čez nekaj minut poskusi spet. Ji bo kar kmalu kapnilo, da če bo groba, da sledil povodec. Pa s tako zverino bi jaz delala s haltijem  Smiley. Vsaj doma poskusi in ne pusti, da te izsiljuje in grize. Če se prehitro naveliča,  časovno skrajšaj vajo. Večkrat in po malem potrenirajta kaj na dan. Sčasoma bo bolj pozorna in dlje časa. Vse to se pa ne zgodi čez noč. Dnevi se sprevržejo v tedne in tedni v leto. Uspeh je vsekakor viden, če delaš, če pa delaš tu pa tam, ko se ti zljubi, ni učinka. Uspešno!  
Logiran
candyyy
novinec
*
Sporočil: 43


« Odgovor #46 : torek, 11.08.2009 : 19:32:53 »

No glede nasveta glede grizenja, ko se naveliča, sem dobila nasvet v šoli, da naj v plastenko dam mivko in pof psico po glavi. (Celo prinesel mi je en primerek tega in rekel naj uporabim ko bo sila, ampak nisem, doma pa tega nebom naredla) Pred tem pa je svetoval, da jo udarim po gobčku. Tega ne mislm prakticirat, torej ko grize, prekinem igro in jo nekam zaprem za par minut-prikrajšana za mojo pozornost.
Glede pretepanja v pasji šoli.. ko pridemo tja, vodnik reče, da naj kužke spustimo, da se zlavfajo, ampak ponavad to poteka takoj, da drugi kužki lavfajo pred mojo psico(tudi večji) inštruktor pa meni da je to normalno. To je kao socializacija? Jest nebi rada, da se potem stepe z vsakim kužkom, ki ga srečava na sprehodu.
Pa še eno vprašanje: Koliko časa naj ubistvu traja sprehod 4, skoraj 5mesečnega kužka? Ker do sedaj sem jo sprehajala kar dolgo časa, pa še ni kazala znakov utrujenosti, prej sm jest komaj lezla za njo proti domu. Cheesy
Oh pa še glede razstav, rada bi se udeležila kakšne, predvsem da vidim kako to sploh izgleda. Bi se splačalo že pri taki starosti? Ko sem gledala po temu forumu so me prestrašili razni podatki o tem, da mora pes lepo stati(moja je pa tak nemiren živec:)) in da morajo teči v kasu-kako se to sploh psa nauči?
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #47 : torek, 11.08.2009 : 22:13:08 »

A ne bi ti zamenjala šole in se posvetovala s pravim strokovnjakom glede psice?

Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #48 : sreda, 12.08.2009 : 06:11:46 »

da naj v plastenko dam mivko in pof psico po glavi.

 Huh

A ne bi raje uporabila vode za to. Pa ne za po glavi. Malo jo pošpricaš in rečeš ne.


Pa tole bi jaz naredila, a.s.a.p!!!

A ne bi ti zamenjala šole in se posvetovala s pravim strokovnjakom glede psice?
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #49 : sreda, 12.08.2009 : 06:24:14 »

Na katerem planetu pa tvoj inštruktor v pasji šoli živi? Na tistem ˝sto let za kamnom˝ Shocked?
Tvoja psička bo pomoje postala zelo čudna, če jo boš tako vzgajala. Ali plašna ali agresivna, predvidevam Undecided.
Če že moraš, jo polij z vodo iz flaše kadar ga serje, ne pa s kamnom po glavi Angry.
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #50 : sreda, 12.08.2009 : 07:37:51 »

No glede nasveta glede grizenja, ko se naveliča, sem dobila nasvet v šoli, da naj v plastenko dam mivko in pof psico po glavi.

Hm, škoda, ker KZS kasira samo za podeljevanje licenc, da bi pa kakemu takemu licenco vzela in ga ob tem še denarno kaznovala (konec koncev meče slabo luč nanjo), to pa ne, a ne..... Možno pa je seveda, da omenjeni inštruktor licence sploh nima.

lp Katarina
Logiran
candyyy
novinec
*
Sporočil: 43


« Odgovor #51 : sreda, 12.08.2009 : 12:19:16 »

Na katerem planetu pa tvoj inštruktor v pasji šoli živi? Na tistem ˝sto let za kamnom˝ Shocked?
Tvoja psička bo pomoje postala zelo čudna, če jo boš tako vzgajala. Ali plašna ali agresivna, predvidevam Undecided.
Če že moraš, jo polij z vodo iz flaše kadar ga serje, ne pa s kamnom po glavi Angry.

Bi rekla da nekje tam sto let za kamnom ja. Shocked In jes psa na tak način nočem vzgajat in njegovih nasilnih metod ne prakticiram. Z vodo je pa raje nebi špricala, da je nebi zasovražila, ker imajo sicer zlati prinašalci radi vodo, moja jo pa tudi zaenkrat obožuje in kar ne more dočakati, da se okopa v potoku. Cheesy Pa slej ko prej bi videla da špricanje ni nič takega in bi vzela kot igro.
Glede na to, da nisem polnoletna nimam avta niti dovolj denarja, da bi si pasjo šolo lahko plačala sama, sem odvisna od staršev. Mama me vozi do pasje šole ter jo plačuje. Sem že nekaj poskušala dopovedat da je tole preveč nasilno pa ne gre in ne gre, ker mama meni, da vse kar reče inštruktor je sveto. Ampak ne bom obupala. Ker nočem imet pasjega terorista doma. Tongue
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #52 : sreda, 12.08.2009 : 12:41:02 »

Z vodo je pa raje nebi špricala, da je nebi zasovražila, ker imajo sicer zlati prinašalci radi vodo, moja jo pa tudi zaenkrat obožuje in kar ne more dočakati, da se okopa v potoku. Cheesy

Nič je ne bi zasovražila. Mi se doma tudi zalivamo, kadar je na vidiku kakšna lumparija, pa obe še vedno z veseljem plavata v rekah ali jezerih.
Pomembno je samo to, da jo zaliješ tako, da ona tega niti najmanj ne pričakuje. Ker jo bolj pretrese samo presenečenje kot to, da si po njej zlila vodo.
Logiran
candyyy
novinec
*
Sporočil: 43


« Odgovor #53 : ponedeljek, 17.08.2009 : 23:22:19 »

Napredek! Cheesy Cheesy Cheesy Sedaj menjamo zobke. ^^ In je že kar nekaj časa zelo pridna, tut vleče ne več na sprehodih tok, samo občasno še, če kaj izjemno zanimivega zavoha. Smo ugotovili, da bi naredila vse za hrenovke, tako da v pasji šoli noben drug kuža ni več zanimiv, če moja roka vsaj diši po hrenovkah. Smiley Ampak zadnjič ko je grizla kost, sem se ji približala, pa je name zarenčala ter kost odnesla stran(sicer pri obrokih nikoli ne renči in lahko šarim okoli posode kolikor se mi zahoče, zarenči pa le pri kosteh ter jih prav tako kot vse igrače&vse kar najde in je 'fuj' odnese). Kako naj jo naučim, da svojega 'plena' ne bo odnašala stran od mene? Glede renčanja sem videla na forumu, da ji dajem vso hrano iz roke. Bi bilo to res uporabno? Lahko prosim še kdo predlaga kakšno metodo da malo preizkusim? Hvala.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #54 : ponedeljek, 17.08.2009 : 23:57:37 »

pof po glavi??
ma kdo hudi*a ima takšne predloge?! inštruktor?? super, krasno Shocked Angry
glede renčanja;
ne pokažeš strahu in zadevo enostavno vzameš Tongue
tako jaz prakticiram, pa je doma 5 psov Tongue
Logiran
candyyy
novinec
*
Sporočil: 43


« Odgovor #55 : torek, 18.08.2009 : 14:16:35 »

No, glede grizenja se je itak stanje močno izboljšalo, pa ni bilo potrebne nobene plastenke s peskom. Samo včasih je bila v pasji šoli malo bolj sitna(pa smo s hrenovko vse odpravili) in je mislila, da pač vaje niso tako pomembne kot ohinsploh zanimiv konj ali pa še bolj zanimiv vonj nekje na tleh pa je začela grizti in se valjati po tleh.
Kost naj ji iz gobca vlečem? Kaj pa če me ugrizne? Sicer zadnjič sem ji uzela kost in jo pozneje vrnila ampak ni bla glih navdušena Tongue
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #56 : torek, 18.08.2009 : 15:43:56 »

Iz ust svojega psa si MORAŠ upati vzeti VSE kar ima! Kaj pa če ti na sprehodu najde kakšno svinjarijo, ki bo njej všeč tebi pa niti najmanj? Ji boš pustila, da jo poje, ker si ne upaš vzeti? Ne smeš se bati lastnega psa, niti najmanj. Kar vadi, daj ji kost, potem ji jo vzemi in i v zameno daj priboljšek, ker ti je pustila vzeti. Pač nagradi jo za to, da je mirno pustila.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #57 : torek, 18.08.2009 : 15:58:45 »

pa saj ni zver, da bi se morala bat njenega ugriza. sicer pa je ugriz ob odvzemu kosti iz gobca le ''dokaz'', da je pes šef. Močno upam, da ni tako. Nikar se bati svojega psa Shocked Meni je prva izredno dominantna psica renčala s kostjo v gobcu Tongue sedaj jih imam 5, pa si nihče ne bo upal nad mano zarenčat Roll Eyes
razmišljajte tudi v tej smeri, da lahko nekoč pride otrok do psice, ki ima nekaj v gobcu, jo skuša pobožat, ona psa ugrizne. zelo neprijetna situacija bi bila
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #58 : torek, 18.08.2009 : 16:25:19 »

Je tudi moj zarenčal s kostjo v gobcu-nad očeta. No verjetno mi ni treba govort, da je bilo prvič, zadnjič in nikoli več. Oče je takoj mene poklical naj še jaz probam (takrat 15-letna) in ni zarenčal. Moja mami si je šele kak mesec nazaj upala vzeti eno nekaj mojemu psu iz gobca (pa ga imamo že 11 let, prej si ni upala) pa še to zato, ker sem jo prepričala. Ne smeš se bati svojega psa.
Logiran
candyyy
novinec
*
Sporočil: 43


« Odgovor #59 : torek, 18.08.2009 : 16:52:06 »

Hvala:) Potem pa še dobro, da sem vprašala, ker takrat ko je zarenčala, sta bili zraven mama in njena prijateljica in sta obe začeli: "Ne smeš ji uzemat kosti, še pes ma rad pri jedi mir, drugače te lahko ugrizne" in podobno.
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: Vzgoja zlate prinašalke
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines