mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 23.04.2024 : 22:18:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Odnos do psov in njihovih lastnikov
Strani: 1 2 3 [4] 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Odnos do psov in njihovih lastnikov  (Prebrano 24123 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
barbarko
novinec
*
Sporočil: 49


« Odgovor #45 : torek, 28.07.2009 : 12:02:33 »

jst:

Preberi si ponovno: ta dogodek se ni zgodil zraven barak (ki btw niso v neposredni bližini pst-ja) ampak je bil točno na pst-ju in sicer takoj zraven obvoznice, kjer je samo en bogi travnik. Nobenih vrtičkov, nobenih hiš in nobenih barak. Vem katere barake misliš in greva včasih tudi tam mimo, se pa ne ustavljava (in ne iztrebljava), ker tolko rešpekta pa vseeno premorem, da svojemu psu ne dovolim letat po tujih vrtovih, pa čeprav imajo tudi na vrtovih pred temi barakami pse. Niti ne dovolim svojemu psu da leta po vrtičkih. Slaba volja, se je torej zgodila NA TRAVNIKU, kjer za svojim psom POBIRAM IZTREBKE. Žal pač nimam avtomobila ali izpita, da bi psa lahko naložila v gepek, se odpeljala nekam ven iz Lj. in imela tam (po možnosti) mir, tako je do teh lokacij pač treba it peš, niti približno se pa ne mislim skrivat po nekih zakotnih ulicah in delat ovinkov zato, ker gre nekomu na živce sam obstoj psa.
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #46 : torek, 28.07.2009 : 13:17:16 »

Jaz pa cisto razumem zakaj nekateri ljudje gledajo zviska na nas lastnike psov. Danes mi je v trgovino (za male zivali) prisla ena gospa s psom. Pes je najprej poscal tehtnico na kliniki, nato pa se v trgovini praskalnik za muce vreden 50€. Ko sem rekla, da se bova nekaj morali zmenit, ker praskalnika sedaj ne morem prodat, mi je odgovorila, da naj ji dam krpo in ga bo ze ona spucala, potem naj ga pa prodam naprej, saj kdor ga bo kupil ne bo vedel, da je bil polulan. Huh Roll Eyes
Sem ji rekla, da tudi to ne bo slo in da ce ve, da njen pes skos markira naj ga ima bolj na oceh, pa je rekla da to je pasja trgovina ne pa Citypark. Halo, a potem pa lahko vsak lula kjer hoce?? Shocked
Slisala sem tudi, da ne razume kako lahko delam v pasji trgovini, ker nimam nobenega obcutka za kuzke Roll Eyes
Na koncu je odvihrala ne da bi placala praskalnik in zraven mrmrala kako sem nesramna..
Logiran
barbarko
novinec
*
Sporočil: 49


« Odgovor #47 : torek, 28.07.2009 : 14:01:31 »

Vidiš alexy, jaz pa tega ne razumem. Ali to pomeni da ti bojo šli zdaj vsi lastniki psov na živce? Najbrž ne. Zamerila se ti je pač ta ženska. Ker po tej logiki, bi meni morali iti na živce vsi starši z otroki, ker sem jih srečala nekaj takih, ki so svojim otrokom dovolili vse in niso prevzeli odgovornosti za njihova dejanja. Pa jih ne. In iz istega razloga ne razumem, zakaj bi se nekdo zapičil v eno mojo samo karakteristiko- da imam psa. Kot da človeka določa samo to in popolnoma nič drugega. Vsi lastniki psov so...., vsi starši so.....

Mam pa eno vprašanje glede tega dogodka, ki se je zgodil tebi. Glede na to, da teh dveh polulanih zadev ne moreš prodati- mislim, jaz zadevo pač razumem tako... če v trgovini nekaj uničim moram to plačat. Saj ne da bi v življenju uničila cel kup stvari, ampak jaz mislim da te prodajalka v to pač lahko nekako prisili oz. če tega ne storiš da lahko pokliče.... kaj jst vem... policijo? In glede na to da sta ti dve stvari uničeni me zanima..hm... ne me zdej narobe razumet  Smiley , zanima me zakaj recimo nisi poklicala policije ali nekaj? Pa saj ne da bi jo morala, mogoče se ti pač ni dalo ukvarjati s takimi osebki, ampak zanima me bolj v stilu, kaj pravzaprav dejansko lahko narediš v takem primeru?
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #48 : torek, 28.07.2009 : 14:50:49 »

alexy, si kar predstavljam kakšnega maltežana ali pekinezerja ki z največjo slastjo poščije vse kar vidi in to v objektu... Tongue
takšnim skrbnikom (ki jih 5 kg psiček nadvlada) se ne da dopovedat NIČ. njihov kuža je najbolj bogi, vse mu morajo dovolit, saj revček ni sam kriv, da se je polulal... katastrofa!!!
zadnjič sva z boljšoi polovico jedla kebab na terasi v mestu in na drugi strani ceste ženska z majhnim psom- pes se pokaka, ona pa odkoraka ne da bi se ozrla  Shocked Roll Eyes
seveda nisem mogla bit tiho in sem se čez cesto zadrla kje ima pa vrečko Tongue ampak iztrebek je še vedno ostral tam Tongue
Meni gredo pa tudi TAKI na živce. Potem bodo pa mene s štirimi grdo gledal?!?! itak
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #49 : torek, 28.07.2009 : 15:38:05 »

barbarko sej ni fora, da grejo meni zdaj na zivce vsi lastniki psov, ampak sem rekla, da razumem zakaj nekaterim grejo. Nekateri lastniki psov se trudimo imet vzgojene pse, pobiramo kakce, gledamo kje lulajo, potem pa pride kaksen takle in gre ves trud v nic. Kajti sama dobro ves, da si ponavadi ljudje "rajsi" zapomnijo slabe zadeve kot pa dobre.

Kaj naredit v takem primeru? Nimam pojma, ker se mi do sedaj to se ni zgodilo. Tole gospo se bo poklicalo, naj pride placat praskalnik. V primeru, da ga ne bo hotla, ne vem kaj lahko naredimo. Tako, da tudi mene zanima kaj se lahko naredi v takem primeru, ce kdo ve.. Wink
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #50 : torek, 28.07.2009 : 16:01:46 »

No, jaz bom pa povedala svoje izkušnje, da ljudje ki ne marajo psov moti čist vsaka malenkost, naš sosed se vedno pritožuje ker psi lajajo na vrtu, ampak on ne mara psov in vse v zvezi z njimi mu gre na živce, ampak sorry to je moj vrt in naša hiša in čez dan lahko psa lajata če jima paše..

Tako da jaz mislim da je veliko sovraštva do lastnikov psov povezano s tem, da ti ljudje enostavno ne marajo psov. Če nečesa ne maraš, te zmoti že vsaka malenkost.
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #51 : torek, 28.07.2009 : 16:22:36 »

Lynn oprosti, sama sem lastnica psa, ampak meni gredo tudi na zivce psi ki se non stop derejo za brezveze..
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #52 : torek, 28.07.2009 : 16:26:53 »

Sej se ne dereta brez veze! Lajata samo kadar gre kdo mimo vrta ker pač branita svoj teritorij, pa da ne povem še to, kake otroke imajo sosedi, da jih dražijo in oponašajo lajanje in normalno da potem lajata.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #53 : torek, 28.07.2009 : 16:50:48 »

Hm ..., povsem se strinjam z alexy in nikakor nisem za vlacenje vzporednic z otroki.

Vsak bevskac para zivce vsem. V okolici imamo sosedovega psa, ki se dere, ko gre kdo po cesti in drugi sosedi, ki imajo troje majhnih otrok, ki gredo tudi podnevi spat, so se ze pritozili in zdaj je nekoliko bolj mir, saj psa spravijo v bajto, ko gredo od doma, ali pa posredujejo (ga utisajo), ko so doma. Tudi meni, pa nimam otrok, gre bevskanje in lajanje hudo na jetra. Psi nimajo kaj branit teritorija, dokler nekdo ne hodi po njihovem, torej je tvoja dolznost, da preprecis lajanje nad tistimi, ki hodijo po cesti. Razen, ce si naucila psa, da je njegov teritorij cela ulica, v kateri zivite? Potem se ne cudi, da greste na jetra sosedom. Se nic ne bojis, da bi kdaj na dvoriscu tvoja psa pobrala kaj zastrupljenega, kar bi kaksen jezen sosed vrgel cez ograjo?

Pri nas so tri psice, ki se imajo pravico zadret (ne dret, temvec nekajkrat zalajat in to je to, potem mora bit tisina) nad obiski, ki zapeljejo na dvorisce ali nad zivaljo, ki leti cez dvorisce. So vec ali manj ves dan na balkonu ali zunaj (na ograjenem) in ne smejo lajati ne nad sosedovim psom, ki ga vidijo neposredno cez ograjo, se manj nad komerkoli, ki gre po cesti pod balkonom.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #54 : torek, 28.07.2009 : 16:56:41 »

Aja, se glede sosedovih otrok, ki izzivajo tvoje pse. Hm ..., brez zamere, kako pa lahko to dopuscas? Se nic ne bojis, da bo enkrat eden od psov izrabil priliko in pokazal zobe tem sosedovim otrokom? No, zadeva se resi z nadzorom nad psi in s tem tudi nad sosedovimi otroki. Ce puscas psa sama zunaj, lahko kdorkoli pocne kar hoce, da bo nagajal (se enkrat: tudi vrze zastrupljeno klobaso na tvoj vrt). Ce jih imas not, ko tebe ni zunaj, ali ce si zraven psov, ko sta zunaj, ne more nihce narediti nicesar takega, kar sama ne bi odobravala, torej tudi sosedovi otroci nimajo moznosti izzivati tvojih psov.

Najlazje pa seveda je, ce nam kot lastnikom psov ustreza prav vse, kar nasi psi pocno in ne ustreza prav nic, kar pocno sosedi. In smo pri stari fori - tvoja svoboda se zacne tocno tam, kjer se konca moja svoboda ali obratno. Samo zavedati se je tega treba zaceti.
Logiran

Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #55 : torek, 28.07.2009 : 17:24:08 »

Pa saj pravim da ne lajata ves čas. Jaz samojedu pač dovolim da laja, ker je plah in ga nočem učiti naj bo tiho, ker sem vsa srečna da se je začel upogumljati. Ampak glede na to, da sta večino dneva z mano v hiši, vem, da se sosedi povsem neupravičeno jezijo name.
Brez skrbi Jana, jaz se vedno trudim da moji psi ne delajo škode drugim, pobiram kakce, ne morem pa gledati da se nekdo brije norce iz mojih srčkov. Takrat se pa tudi skregam z njimi.

Drugače pa, moja dva psa ves čas nadziram skozi okno ko sta na vrtu in če jih kdo draži pridem ven in naredim red. Sta pa mojadva psa tako prijazna, da sigurno nebi nikogar ugriznila. Sicer pa je vrt ograjen in če nekdo pride do moje ograje in za zabavo draži pse, ne vem, kje je pri tem moja krivda.

So pa nekateri ljudje hudobni in taki ne morejo imeti dobrih otrok. Tako je tudi v tem primeru. So ljudje, ki pridejo do mojega vrta in ju prijazno ogovarjajo, so pa tudi taki ki otroke ne naučijo da se ne draži psov in taki otroci lahko potem odrastejo v mladostnike ki mučijo mačke in bog ve kaj še. Jaz mislim, da kdor ne mara živali, ta nima srca in ta se tudi s sosedi ne razume.
Logiran
barbarko
novinec
*
Sporočil: 49


« Odgovor #56 : torek, 28.07.2009 : 17:37:16 »

Alexy, sej točno tega ne razumem. Po difoltu sovražit vse kar spominja na psa. Ker so vsi lastniki psov enaki. Ker vse lastnike psov definirajo samo psi in popolnoma nič drugega. Nobena izobrazba, noben drug življenski nazor, njente. To je tisto. Tudi meni gredo določeni pasji lastniki na nerve, ker imajo svoje pse totalno zbezljane, po možnosti brez vrvice, kakci pa itak vemo kako pa kaj. Ampak ne posplošujem. To je tisto kar mi gre na nerve. "Vidu sm tega pa tega k ni pobral za psom. A ti maš tut psa?! K...a, puber za njim!" Pa nima veze a maš v roki polno vrečko al pa ne. Taki mi grejo na živce. In ne, še vedno in nikoli ne bom razumela zakaj je pri psih posploševanje tako popularno.

Jana, meni je vzporednica z otroki blizu. Ker ravno tako bi lahko šli meni na nerve vsi ljudje, ki hodijo na okrog z otroci:
- ker se mulci itak samo derejo
- ker itak vsi rinejo v mojega psa
- ker so itak vsi nesramni
- ker itak vsi mečejo smeti po tleh

Pa saj, ni treba vzet otroka za primer niti. Gre pač za to, da se nekdo ne zna obnašat kot človek, kot oseba in da gre nekdo to povezat s tem, da je lastnik psa. Enako bi se lahko povezovalo da se nekdo obnaša tako kot se ker je: starš, mesar, vdova, profesor,.... No ja, sicer pa, mi je šele zdej poštekalo. Sej se gremo tako posploševanjepraktično vsak dan- ne samo pri psih.

Alexy, razmišljam da bi mogoče bilo treba narest kako prijavo? Policiji? Imaš podatke od te ženske? Sori k tok sprašujem, ma me kr mal firbec matra kako se bo tole razpletlo Smiley .
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #57 : torek, 28.07.2009 : 17:50:55 »

Aja, pa še nekej bi rada dodala, da ljudje ki imajo pse nimajo nikakršnih pravic. Otrok se lahko cel dan dere med igranjem na vrtu, divja naokoli s kolesom tako da skoraj povozi mojega psa če ga nimam ves čas na povodcu, če pa moj pes pet minut laja na vrtu je pa vse narobe. Velikokrat imam občutek res, tudi ko grem s psom v hotel, pa če samo enkrat pred hotelom zalaja takoj vsi grdo gledajo, ko pa grem jaz na večerjo v restavracijo pri hotelu in otroci hodijo od mize do mize, jokajo, vpijejo in izsiljujejo starše moram pa jaz vse mirno prenašati, ker to so pač otroci, pes pa mora biti tiho, privezan in najbolje še z nagobčnikom.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #58 : torek, 28.07.2009 : 17:54:25 »

Lynn, psi lajajo tudi zaradi plašnosti, samojedi pa so zelo "vokalna" pasma, zato nikar ne misli, da svojemu psu delaš uslugo, ker mu pustiš, da se dere.

Doma smo vedno imeli pse, trenutno imamo tri, pa se nikoli nihče od naših psov ni smel dret brez veze. Nakazat, da nekdo prijaha, to že, ampak dret na ljudi, ki gredo po cesti mimo, pa kar tako v tri krasne, ker se je en kilometer stran oglasil en pes, to pa ne! Pse imamo pod nadzorom, se ukvarjamo z njimi in jih ne prepuščamo samim sebi.

Pri sosedu pa imajo psa, ki se cele dneve in noči dere. In glej ga šment, celo naši familji gre na živce, ko nabija vnedogled, pa nikakor ne sovražimo psov. Tako kot se pobira kakce in se pazi, da cucki ne cahnajo tam, kjer se ne spodobi, je stvar osnovnega bontona tudi to, da poskrbiš za to, da se pes ne dere pred bajto na vsak piš vetra.

Če se tvoj pet minut vzdržema dere na vrtu, je več kot preveč. To ni nakazovanje, da nekdo prihaja. To je že nabijanje. In naj te nikar ne skrbijo tuji otroci. Najprej poskrbi za bonton pred svojim pragom. Vedno je najbolj enostavno kazat na druge, češ, kako se obnašajo, in s tem opravičevat lastno neolikanost. Če se dere froc v restavraciji in ti gre na živce, povej natakarju!

PS: Tudi naši srčki niso popolni...
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #59 : torek, 28.07.2009 : 17:58:52 »

Ne, mislila sem pet minut na dan, ne naenkrat. Saj gre meni tudi naživce če kar naprej laja, ampak če pa občasno laja se mi ne zdi nič narobe.
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Odnos do psov in njihovih lastnikov
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines