mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 01:27:06

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  puzzle ...  |  Literarni natečaji  |  Tema: pmz08 - Medi - prijazna kepa dlak z dolgimi brki
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: pmz08 - Medi - prijazna kepa dlak z dolgimi brki  (Prebrano 6804 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : torek, 05.05.2009 : 17:55:33 »

Medi - prijazna kepa dlak z dolgimi brki


 Medi – prijazen kup dlake z dolgimi brki
 Avtor: M.L.


Bilo je nekega februarskega večera, ko sva s fantom ob vstopu v kuhinjo pod klopjo zagledala sivo kepo. Hmm, kaj pa je to? In slišala sva zgodbo:
"Vesta, to je Pavarotti, o katerem sva pripovedovala!" Zakaj Pavarotti? No, ja ... glasen je bil. In lepo je pel, pihal na dušo, ko je bil lačen. Potepuški muc, ne preveč divji in tak, ki se hitro usede v srce. Fantova starša sta ga hranila, ko sta bila na vikendu. Živel je srečno mačje življenje na svobodi, tokrat pa se je zgodilo nekaj hudega.

"Skoraj je poginil. En divji muc ga je napadel in imel je tako hudo rano, da ga je veterinar že hotel usmrtiti ...". Obstala sem brez besed in bila ponosna na fantova starša, ki sta vztrajala in muca ohranila pri življenju. "Veterinar se je odločil za operacijo in na srečo so ga rešili. Zdaj pa je tu, vsaj dva tedna mora biti na varnem in toplem, da okreva. In še kastrirali so ga." Jaz vesela, fant jezen, muca Miša pa še bolj. Spraševala sem se, kdo je bolj ljubosumen. Fant se je hitro ohladil, priznal, da sta starša naredila prav, ko sta ga sprejela v dom, in se hitro navezal na tega čudovitega muca. Le kdo se ne bi zaljubil v sivo kepo dlak, ki se zaradi svoje pestre preteklosti še hitreje usede v srce? Bil je ubogi, crkljali smo ga, skrbeli za njegovo rano in ga pazili pred Mišinimi kremplji. Razvajena muca je bila tako ljubosumna, da je še dolgo pihala in renčala nanj.

Sprva smo mislili, da bo šel Medi, kot smo ga kasneje poimenovali, nazaj v naravo, da bo spet postal nikogaršnji muc, ki bo pri vaških hišah prosil za hrano. Pa se je vsej družini tako prikupil, da se je morala ohladiti tudi Miša. Nekdanja dudarka se je morala sprijazniti s tem, da ni več edina in da bo prostor na postelji morala deliti še z enim kosmatim družinskim članom.
 

 Ljubosumna lepotička Miša
 Avtor: M.L.


Res je postal družinski član. V nasprotju z Mišo, ki hitro pobegne iz naročja, je zelo vesel, ko ga pobožaš. Usede se v naročje in lahko ga božaš in božaš in božaš ... On pa bo predel in dremal. Je pravi mačji uživač, ki je verjetno najbolj zlat maček pod soncem. Prijazen in umirjen. Vsi smo se zaljubili vanj in tudi fant ga je vzel za svojega. Ljubkovalno ga kliče Boštjan in nikoli ga ne pozabi "počohati", ko gre mimo njegove košare.


 Medi uživa v naročju
 Avtor: M.L.


Tudi Miša ga je sprejela, a je še danes zelo zadržana. Tolerira ga, sicer pa se raje drži stran od njega. Ona je samosvoja muca, ki nikomur ne pusti blizu. Vseeno jo imamo radi, sprejemamo njeno individualnost in z veseljem izkoristimo trenutke, ko se prepusti božanju.

NAJBOLJŠA PRIJATELJICA

Kdo bi si mislil, da bo po oceni veterinarja osem let star maček tako razigran, kot je Medi. Sicer je pravi zaspanec, cele ure poležava in spi, ko pa mu pokažeš miško in ga pobožaš z njo, bo takoj na nogah. Miška na vrvici je njegova najboljša prijateljica. Z njo se igra ure in ure in se ne utrudi. Skače za njo, jo lovi in se podi za njo po stanovanju. Ko se naveličaš in jo odložiš na mizo, te bo gledal z milim pogledom. Pogleda tebe in miško na mizi, pa spet tebe in nato miško. Če je sam ne vzameš v roke in se igraš naprej, bo skočil na mizo in si postregel sam. Medi je faca, najbolj zabaven muc, ki je pri svojih letih še vedno razigran in ne pozna konca igre.


 Igra z miško
 Avtor: M.L.



 Moja moja miška
 Avtor: M.L.


PONOVNO SOOČENJE S SMRTJO

Ta prijazen in živahen medvedek pa se je pred časom nenadoma nenavadno umiril, nehal jesti, poležaval je še več kot včasih. Postajal je vse bolj suh, vse manj je bilo sledi o debelušnem mucu. Nekega dne sem prejela fantov klic z nepričakovano novico: Medi ima mačji aids. Kaj?? Najraje bi se zjokala in ... Bila sem zmedena in presenečena. Veterinar je povedal, da je precej na koncu in da velikega upanja zanj ni. Štiri dni zaporedoma smo ga vozili na kliniko, kjer je ostal nekaj ur, da je dobil infuzijo. Veterinar je rekel, da priporoča evtanazijo, če po štirih dneh ne bo bolje. Upanja je bilo tako vsak dan manj, saj se njegovo stanje ni izboljševalo. Komaj četrti dan je spet začel jesti, se normalno obnašati in spet je začel postajati tak, kakršnega poznamo. Še enkrat se je soočil s smrtjo, a ostal med nami. Njegova sreča je velika, naše veselje pa neizmerno.
Zdaj spet živi svoje normalno mačje življenje. Izgubil je nekaj kilogramov, ki pa so bili tako ali tako odvečni. Smiley Veliko spi, še vedno rad je, rad sedi v naročju in se prepušča božanju, še vedno obožuje svojo miško. In še vedno rad draži Mišo, jo izziva k igri, ona pa ga zavrača kot prava dama.


 Naš lepotec
 Avtor: M.L.


LEP, SIMPATIČEN, PRIJAZEN ...

Medi je siv kup dlak z nenormalno dolgimi brki, ki bi jih verjetno lahko vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov. Njegova dolga dlaka je lepa, mehka in prijetna na otip. Vendar pa se v vsakem kotu stanovanja skriva en majhen kup sive dlake. Le čigava je? Medijeva seveda, od našega simpatičnega medvedka, ki se, hvala bogu, rad češe. 


 Medi in njegovi dolgi brki
 Avtor: M.L.


Radi ga imamo, veseli smo, da je naš in želimo si, da bi bil med nami še dolgo. Medi je unikaten, enkraten in neponovljiv. Je muc, ki se usede v srce, se prikupi s svojim karakterjem in te pogleda z najlepšimi očkami. Življenje z njim je nekaj najlepšega.
To je Medi in to je njegova življenjska zgodba. Zgodba o mucu, ki je imel nesrečo, a je našel srečo.

Avtor zgodbe: the_girl

Zgodba sodeluje na natečaju "moja pasja/mačja zgodba". Kopiranje teksta in fotografij je prepovedano.
Logiran

Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  puzzle ...  |  Literarni natečaji  |  Tema: pmz08 - Medi - prijazna kepa dlak z dolgimi brki
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines