mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 21:46:43

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  srečne MAČJE zgodbe  |  Tema: Puhast Kali in mehka Ineke
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Puhast Kali in mehka Ineke  (Prebrano 9445 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
mojč
novinec
*
Sporočil: 34


« : torek, 12.05.2009 : 15:48:39 »

Pa da se z mojima mehkima mačkončkoma malo javimo tule.

Med prvomajskimi prazniki sem domov pripeljala dva hecna mačja cmočka, kičasto lepega Kalija in (po mnenju baje da mnogih) brezvezno črno Ineke. In najprej bi tlele povedala da črna Ineke ni v nobenem smislu brezvezna, so pa to vsi tisti ki to trdijo zanjo.

Pa gremo od začetka.
Prvi večer ko smo prispeli v nov dom je bilo precej burno. V avtu so se iz transporterja svetile 4 prestrašene učke, občasno je ven priplaval kakšen otožen 'miv'  in na vsake toliko me je Kali skozi vratca transporterja pocukal za rokav, če smo že tam. Ko sem ju doma spustila ven je Kali rekel, da on je ta prav dec in da ta pravi deci se ne bojijo ničesar, zato je šel pogumno raziskovat. Ineke ni na kraj pameti padlo, da bi trdila karkoli tem nesmislom podobnega in se je šla hitro skrit. Najprej pod kuhinjo in potem pod posteljo - kjer se pač še dalo biti kar se da blizu Kalija in čim dlje od mene. Ker pa je bil skriti kot temen in samoten je vsake toliko žalostno zajokala svoj obup. Obup nad spremebo, nad stanovanjem kjer vse narobe diši, kjer ni nesramnega Kusasija in nagajivega Naja, ni Petre in ni prav ničesar poznanega in vse je strašno in novo. Je pa še vedno Kali. Ki jo je pridno hodil tolažit, in vsakič ko je prišel k njej je otožno mijavkanje ponehalo. Meni se je srce paralo saj sem si zelo živo predstavljala kako jo je strah in da ne razume kaj se je zgodilo. Ampak upala sem, da bo sčasoma spoznala da ji ne namrevam snesti ene ali kar obeh mačjih kračic in da  sem nasploh čisto sprejemljiva nadomestna mačja mama.
Noč je bila seveda burna, lahko sem spremljala zvoke Kalijevega raziskovanja in Inekine zaskrbljenosti. Če je slučajno zavladal mir, me je pa zdramil mehki mrrrrrrrrrrr - Kali bi se čohu ... Vendar mi je vseeno uspelo iz teme izmolsti kakšni dve uri spanca. Zjutraj pa sem odzombijala v službo, kjer sem si cel dan zatikala zobotrebce pod veke, da sem videla v katero smer moram biti obrnjena, da bo vsaj izgledalo kot da delam ...

Popoldne je bilo za vse vpletene že malo lažje. Ineke je sprejela, da obstaja morda vsaj možnost, da vseeno ne jem mačjega pršuta in se je na trenutke upala priti ven iz varnega zavetja. Pa še to šele po tem ko sem razdrla del kuhinje, ker so izpod nje še vedno prihali otožni mačji verzi in vsakič me je oblila zona da se je mucica nekako nekam zataknila s tačko in da ne more ven. AMPAK ko sem na plano privlekla novega izzivalno vijoličastega Perota in nekaj vrvic, takrat je bil strah (vsaj začasno) pozabljen. Mala je videla, da se Kali divje podi za peresi in ni več zdržala, ona zna to bolje od njega, mu mora pokazat kako se obračuna z nesramnimi štrikci!

Tekom časa in mnogih prizorov mene s Kalijem v naročju (in da je Kali po tem še vedno migal in imel vse tace) je Ineke postajala vedno bolj pogumna. Potem je pa moja mama prišla domov - o kera groza, ta pa ziher je mačke! Zum pod posteljo. Ker pa silna pošasti ni divjala po stanovanju ampak je čisto miroljubno sedel ana kavču, se je Ineke odločila, da velja narediti en krajši obhod - sosednje sobe, seveda. Kjer pa je žal prebival strašni stol. Stol, ki te, med tem ko se zelo spretno motaš med, po in okoli pletiva (bil je iz ratana) zagrabi in te hoče pojesti.  Ko je mama slišala zvoke borbe iz sosednje sobe je našla muco ujeto z zadnjo tačko v nek ozek del ogrodja in se seveda lotila reševanja. Gledano skozi Inekine oči je njen trud izgledal kot brušenje jedilnega pribora ... Rezultat je bil 1 mačka pod kuhinjo (osvobojena, a z bolečo nogo) in 1 temeljito požvečena mama.
Veterinar je potrdil, da taca ni zlomljena ne zvita, zdravnica pa da roka ne bo odpadla.



Logiran
mojč
novinec
*
Sporočil: 34


« Odgovor #1 : torek, 12.05.2009 : 16:04:46 »

Ker je Kali na izločevalni dieti, sem se odločila, da bi z novo vrsto mesa vpodbudila premirje in pomirila zamere glede stola. In prinesla sem tuno (PIŠUKA JE DRAGA!) in jo postregla rahlo popečeno, pa ni bilo tako navdušenega odziva kot sem upala. Sta pa kak dan kasneje jasno pokazala, da jo raje jesta surovo, tako da s pripravo ne kompliciram več. Edino Kalija divje gledam in vsakič ko se sem pa tja malo popraska, dobim sindrom besne opice in ga začnem divje vleči za ušesa in buljit med dlake na glavi ampak ni nič, ni bulic ali srbečih mozoljčkov (kakor se kaže alergija pri njem). V bistvu ima vsak muc pravico se kdaj pa kdaj popraskat, ANE.

Ineke je sprejela novo situacijo in je vsak dan za milimeter bolj sproščena. Na nežno prigovarjanje in sladka vabila pride celo v naročje malo poropotat in zamrmrat in je pri tem čist hecna.  Nekako se ji ne uspe čisto sprostiti in potem se drenja po meni, pa name, spet dol, se stisnit k boku, dol s kavča zdrsnit, pa nazaj gor, spet dol, štrikat okoli nog, spet mal na kolena poležat, ... In dlako ima ... zame nekaj čisto novega. Kar nekaj časa sem potrebovala, da sem našla tisti izraz ki je v neoprijemljivi obliki zaplaval nekje v ozadju možganov vsakič ko sem se je dotaknila. Dlako ima tako gosto da je skoraj kompaktna površina, ampak še vedno mehka, zato me spominja na lateks peno. Gosta, mehka, se vdaja, a vendar kompaktna. Ne najdem boljše primerjave, lateks pač - tisti na katerem se spi.
Kali pa itak vemo ... mačji svalk. Včasih se hoče prav pokazat, skoči na posteljo, se vrže dol, se stegne in zarola enkrat, me pogleda, in potem naredi še en obrat. Mulc frdaman, presento dobro ve, da je lep tolk da je že kr kičast.
Obadva imata tudi že svoj nadimek iz prehranskega področja: ona je hruška on pa štrudelj (poleg mnogih drugih, seveda)

Zdaj imata novo najljubšo točko za izležavanje: balkon (ki sem ga lastnoročno zamrežila z mrežo za kumarice) s koritiom s travo je pravi hit, oba se nabašeta notri in zadovoljno mežikata v svet.

Jutri prilepim slike: jutranje tihožitje in ostalo.

En lep mrnjav od vseh nas treh (in od obgrizene mame)
M
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #2 : torek, 12.05.2009 : 16:10:31 »

Veseli iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii naj mi bo tokrat oproščen. Prav vesela sem, da obstajajo še takšne krasne posvojiteljice in njihove obglodane mame. Torej kdor čaka - dočaka  Smiley
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #3 : torek, 12.05.2009 : 16:14:53 »

Draga obgrizena hči požvečene mame, prav lepo vas je brat, sploh pa zdaj, ko vidimo, da sta mulca vaju z mamo že začela pravilno vzgajat Cheesy Cheesy
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #4 : torek, 12.05.2009 : 23:28:12 »

Aha, tule imamo pa očitno še dva nova kandidata za mačji sindikat trpečih in izkoriščanih Grin
Kali in Ineke Kiss Kiss
Logiran

Unikatne tablice in portretki
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #5 : sreda, 13.05.2009 : 06:32:13 »

Branje tegale zdajle mi je povzročilo nek čuden čustven izbruh - nekaj med jokom in smehom.  Smiley Res ne veš, kako sem vesela, da sta mulca pri tebi. Sploh s Kalijevo dieto mi je bilo slabo vsakič, ko sem klicateljem razlagala zakaj nujno tile in tile briketi, zakaj nujno ne česa drugega in zakaj seveda v paketu nujno pride tudi Ineke. Zlati ste vsi skupaj (vključno z obgrizeno mamo).
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
mojč
novinec
*
Sporočil: 34


« Odgovor #6 : petek, 15.05.2009 : 10:53:51 »

zelo rada bi prilepila fotke mačje mularije, pa nekak ne gre. Ima kdo nkakšen nasvet?
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #7 : petek, 15.05.2009 : 23:00:35 »

nalozis v spletni album (npr. moj-album.com). Nato kliknes na fotko z desno tipko in na properties. Link pri location prekopiras  (ctrl+c) vmes med - tole dobis tako, da kliknes na "vstavi sliko"=2.ikona v drugi vrstici.

Lp, Maja
Logiran
missysb
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.096


« Odgovor #8 : sobota, 16.05.2009 : 00:04:10 »

Ful posrečeni opisi!  Grin
Logiran
Ursssa
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 162


WWW
« Odgovor #9 : sobota, 16.05.2009 : 00:33:05 »

Z užitkom sem prebrala vaše dogodivščine in komaj že čakam fotke mucijev v novem domovanju in na fensi zamreženem balkonu. Lepo se imejte.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #10 : sobota, 16.05.2009 : 09:17:29 »

mojč, če ne bo šlo s slikami, pošlji meni na mail Wink

Da ste eni posrečenčki, sem ti pa že itak povedala Tongue

Lp, Diana
Logiran
mojč
novinec
*
Sporočil: 34


« Odgovor #11 : ponedeljek, 18.05.2009 : 12:41:13 »

Da nadaljujem ...

končno lahko pokažem male maze (hvala Gargamel za navodila).
Prvi večer ste že prebrali kako je izgledal, sedaj pa ga lahko tudi vidite :


Ineke z razbijajočim srčkom v kosmatih hlačkah - prvi koraki izpod postelje.


Še dva koraka dlje od varne postelje ...


... in zviz nazaj v varno zavetje. S Kalijem za petami: "Kam si šla?"


Črna lepotica, ko je za hip pozabila na mojo krvoločnost - igrače pač so pomembne :-)


Kak dan kasneje smo že pogumnejši - v slogi je moč


za primerjavo: velepogumni Kali, prav tako 1. večer


Logiran
mojč
novinec
*
Sporočil: 34


« Odgovor #12 : ponedeljek, 18.05.2009 : 12:50:30 »


raziskujemo ... in Ineke ima prižgane reflektorje (night vision, pa to, ane)


sej ne da mata po celem stanovanju bataljon povšterčkov in svakojakih ležišč Roll Eyes
kuhinjski pult in miza sta še vedno najboljša za izležavanje


moj DIY projekt (zamrežitev balkona) in njegova navdušena uporabnika



družni drnjoh na 'vrtu'


črna lepotica ... zajtrk na travniku  Smiley


jutranje tihožitje ...


kdor je lep je pač lep  Smiley


in še za konec:


kva bulš?!
 Grin
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #13 : ponedeljek, 18.05.2009 : 12:53:38 »

Pa še jeziček nam kaže Cheesy Grin Kiss
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #14 : ponedeljek, 18.05.2009 : 12:53:55 »

Super imata poštimano  Cheesy srečkota sta.  Kiss Kiss Lepo si zamrežila balkon  Smiley
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  srečne MAČJE zgodbe  |  Tema: Puhast Kali in mehka Ineke
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines