mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 05:07:20

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Kradljivec
Strani: [1] 2 3 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kradljivec  (Prebrano 22489 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« : nedelja, 20.03.2005 : 12:30:30 »


Začenjam  novo temo, ker je do sedaj še nisem zasledila.

Naš "damster" je postal pravi kradljivec......... mogoče se vam bo zdelo smešno, na začetku je še bilo( priznam). Sedaj pa postaja vse bolj moteče.

In sicer začelo se je z preprosto krajo žemljice iz pulta. Kaznovan je bil z časopisom Angry. Pa je prenehal.  Ampak prenehal krasti "pred nosom " in v hiši .

Sedaj se je pa že malo bolj zverziral in  krade bolj pritajeno( za mojim hrbtom), vmes med tem se je še (samo)naučil odpirat vrata in sedaj nobena stvar ni več varna pred njim.

Krade nogavice iz košare za perilo, glavnike iz polic......... da pa  je mera polna se je naučil odpirat še hladilnik.   TO JE PA VIŠEK!!!!!
Plen seveda uniči...... tako ali drugače.
Da ne omenjam, ne krade samo doma .  Potegne jo na sosednji vrt( za 20 sekund moje nepazljivosti) prinese perilo iz sosedovega štrika. ( na katerega se seveda vleže in ga raztrga. Da o otroških igračkah iz peskovnika ne govorim, pa še zatajit ne morem ker so vse preluknjane od zob.

Višek drznosti je bil pa zadnjič ko je iz  košare nič hudega-sluteče mimoidoče starejše gospe ukradel francosko štruco.

Sedaj boste pa vsi rekli, da ne gledam nanj......... zgodilo se  je v trenutku, jaz sem  " kidala " sneg  ob  cesti on je pa "ril" pred mano, in gospa se je ustavila ga pobožala on pa "hop "in z štruco v dir.

Ne pomaga mu nobena kazen, dobil jih je že z časopisom( in jih vsakič znova faše)...... bil je  zaprt.

Zanima me kako ga odvadit? Kaj naj mu še naredim.  Zaklepanje vrat ne pride v poštev...... ker doma pa ne mislim hodit z ključi v žepu kot jetniški paznik  .

Sedaj hodim za njim in ga imam stalno na očeh............ samo vsak trenutek, pa tudi ne more bit njegov.

Zanima me ali je kdo od vas že imel  ali pa ima podobne težave in kako ga odvadit kraje.
 
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #1 : ponedeljek, 21.03.2005 : 15:03:55 »

Saj vem, da tebi ni smešno, mene si nasmejala, očitno imaš zelo premetenega psa Grin Grin ..... ampak odgovora pa
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #2 : ponedeljek, 21.03.2005 : 15:19:04 »

Ja, res je smesno!!! Grin Grin Grin Grin Grin Sori .. ne morem pomagat! Wink

En predlog glede vrat ... kljuke obrnite navpicno!

Ste ze razmisljali, da bi psu namesto sosedovih igrack in cunj kupili svoje Wink ! No, resno mislim ... naj ima sam dovolj svojih igrack ... kdaj pa kdaj naj dobi kako (staro) zemljico ... namesto sosedovih cunj na striku pa mu sami naredite kako igracko s katero se bo zamotil ... ne vem ... vozel s kako staro majico .. mogoce ga bo zabavalo! Wink Drugace se pa poceni igracke (za pasjega unicevalca) dobijo na bolsjaku al pa v trgovini 199 SIT shop ... oziroma Kong ... so pisali v njem ze v sosednji temi! Wink
Logiran
nadja
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 894


« Odgovor #3 : torek, 22.03.2005 : 22:03:29 »

 Grin Grin Grin

Mogoče bi pomagalo, če po tem, ko kaj ukrade ne bi dobil s časopisom po riti. Takrat ga, namesto kazni, pokliči k sebi  in mu daj v zameno za prinesen "plen" eno super igračko in pohvalo, ker je prinesel pokazat kaj je našel. Tako so svetovali v eni podobni temi. Čeprav verjetno gospa ne bi bila vesela slinaste francoske štruce  Grin

Pa poročaj kako bo  Wink
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #4 : torek, 22.03.2005 : 22:35:07 »

Meni tudi prinaša, najraje zokne... drugače pa vse kar je malega, veliki stvari nikoli. Kape, rokavice... ampak najraje zokne. Prinese ves vesel pokazat. Nikoli ga ne kaznujem, samo tiho mu vzamem, se bojim, da bi se mu prinašanje zamerilo. Ga pa pohvalim zunaj, kadar palico prinese, samo problem je, ko pes ne loči zunaj pa stanovanje.

Damayanti, mislim, da tvoj pes ne razume kaj hočeš od njega.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #5 : sreda, 23.03.2005 : 09:44:16 »

Tudi moji kradejo  Cheesy, pa sem raje naučil aotroke,kako ubranijo svojo hrano  ::)je šlo hitreje kot izšolat pse, pa še več in hitreje zdaj pojesta   Grin
sicer pa bi jaz rekla, da je kraja le kraja hrane,ki jo pes potem takoj poje...
pri tvojem to ni to...
mislim da imaš zelo dobrega psa, ki ima močan nagn po igri. Zabava se tako , da krade, tako da te draži in tako da stvari zdemulira.
Mislim,da pogreša resno delo. Začni ga učit čim več stvari, čim večktrat na dan, delaj z igro (plen prinašanje), čim več se tudi igraj kar tako. Navadi ga njegove igrače, ki naj ima vedno ene dve tri različne n arazpolago in imej zaprtega oz privezanega vedno, ko ne moreš pazit nanj. Lahko mu celo daš začasno nagobčnik, ko da spustiš, da ne bo presnečenj. Če le še kaj ukrade (poskušaj ,da vsaj nekaj mesecev ne bo uspel, da navada malo "zvodeni" in da v deli toliko napreduješ, da se bo tam izživel)vzemi stvar takoj in čim bolj mirno in dolgočasno- ne kaznuj, ne posvečaj pozornosti, obrn se stran in ga priveži oz zapri. To dela namreč predvsem zato ,da vzbuja pozornost. Pozornost je tud oštevanje in kazen (saj je blaga in ga nič ne prizadane).
Jaz ne bi nagrajevala prinašanja ukradenih stvari, ker ti bo še bolj nosil vse živo. Bi pa naučila prinašanja njegovih igrač in to naj dela paotem do onemoglosti.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #6 : sreda, 23.03.2005 : 12:53:13 »

Kadar ti pes kaj uniči, vzemi časopis, ga lepo zvij in se poči trikrat po glavi ker nisi pospravila.
Delaj, kar ti svetuje deteljica.  Vrata zaklepaj, tudi tiste od omar če jih zna odpreti. Če mu dolgo ne bo uspelo, bo mogoče pozabil. Pred hladilnik daj stol ali kaj podobnega da ne bo mogel odpreti, če te ne bo v kuhinji. Uredi nek prostor, v katerem pes ne more delati škode in ga imej notri kadar ne moreš paziti nanj.
Če se že odločiš za kazen, naj bo taka, da je pes ne more povezati s tabo, sicer bo kradel, ko te ne bo.  Moja Daisika je takoj ko sem odnesla pete skočila na mizo,  se mirno sprehajala po njej, vse prestikala in si vzela, kar ji je bilo všeč....dokler je na mizi ni pričakala mišelovka.
Logiran
Tamara
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 74


« Odgovor #7 : sreda, 23.03.2005 : 13:03:12 »



Uredi nek prostor, v katerem pes ne more delati škode in ga imej notri kadar ne moreš paziti nanj.

Pa glej, da bo oblazinjena soba, brez ostrih robov. Grin  Sorči, takoj sem se spomnila na norišnico, nisem si mogla pomagat.

Sicer pa: kaj pa beseda FUJ? Jo pozna, ve kaj pomeni?
Najbolje bi ti bilo vaditi s kakšno osebo, ki nosi štruco v košari. Ko jo pes hoče zagrabiti, rečeš FUJ, ko se odmakne ali spusti, ga pohvališ. Boš pa potrebovala veliko volje in doslednsti, da ga boš odvadila. Vem, ker trenutno dveletno psičko učim kako NE spati na postli. Cheesy
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #8 : sreda, 23.03.2005 : 14:18:38 »

Igrač ima toliko, da se drek dela iz njih.   Samo igrače niso toliko zanimive kot tisto kar ukrade.

Kar "mazne" notri je pa pospravljeno, samo si "majster" sam postreže, z odpiranjem predalov omar itd.  Celo košaro za perilo odpre.

Aha pa še to poleg tega , da odpira vrata prižiga še luči, najprej sem mislila , da to  spotoma, ko skače na kljuke.... pa NE!   NAMENOMA.  Pa smo to sedaj  rešili, kadar nas ni doma , ga zapremo v njegovo kletko(   3 kubične metre - da ne bom obtožena mučenja Grin)

Zavidam res vsem tistim, ki mi govorijo, da njihov pes po cele dneve prespi...... naš non-stop plundra okoli. Spi po 20 minut pa spet naokoli, jaz pa sokolovo oko za njim. Sad

Vrata hladilnika smo sedaj zrihtali( eno zoprno napravico smo dali v hladilnik katera začne svinjsko tuliti če je prej ne ugasneš z daljincem)  Vsaj nekaj "aleluja" Roll Eyes   

Tisto z kljukami bom pa tudi sprobala.  Hvala!

To da dela"pi...rije" iz dolgega časa......... ja vem!  pa ga zgonim , da je čisto fertig, misleč da bo spal in dal mir......... Tongue naivka  jaz. 

Ko komu omenim ta problem, se vsi smejijo........rekoč se bo umiril.      Madona! 14 mesecev je star zdaj bi se pa že lahko malo umiril.

Glede šolanja  pa: torek in petek -šola...... vsak dan ga še teram........ pa saj vse dela.  Pa še kaj več zraven naredi. Angry

Pa še zmerom krade kot sraka Angry Angry Angry
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #9 : sreda, 23.03.2005 : 14:29:25 »

Chris.      Prekleto dobro on ve kaj jaz hoče od njega Wink Wink

Pa FUJ tudi razume.       Ko naredi škodo, in ko pridem zrave, on vse pusti, in sam teče na prostor.  Se mi ni treba niti zadret niti fuj samo pogledam ga.

Ni zabit! Vse ve, kaj lahko  in kaj ne................ samo on to iz    Inata  ?,iz trme?       ma ne vem !!!?            Pojma nimam zakaj dela pizdarije?
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #10 : sreda, 23.03.2005 : 14:30:08 »

Ojla!

Naša starejša psica je kradla z mize samo ko nas ni bilo v kuhinji in ko je bil tudi maček, ko smo prišli pa je vse lepo "podstavila" mačku. Potem sem se skrila in videla sceno.. lepo je skočila na stol, vzela hrano dol jo del pojedla in kos pustila in čakala, potem je mama po načrtu stopila proti kuhinji in je psica urno vrgla kos mesa mačku, ki ga je seveda z veseljem pograbil Cheesy! Če ne bi videla ne bi verjela!! Preden smo ugotovili je maček kar dobil kazen, ko je imel prepovedan vstop v kuhinjo pa je bil mir- psica ni mela žrtve Shocked.. tako da je vse kazalo na mačka. No kako smo prišli na sum- enkrat je tako hitro pogoltala hrano da je kmalu potem zbruhala cele kose zrezka Angry! Toliko o tem da psi pozabijo po nekaj sekundah- naša ima cel plan narejen Wink
Tamala pa sedaj krade tako- samo moje stvari. Ko pridemo v Ljubljano včasih ne pospravim takoj stvari iz potovalke in če se potem ne ukvarjam z njo lepo pridno odpre potovalko in raznosi stvari po celem hodniku Roll Eyes, če jo pri tem zalotim me milo pogleda in v dir okoli mize... No, sedaj spravljam potovalko, sem pa ugotovila da uživa ko vidi da se jezim na njo in jo lovim s plenom... pa sva tako naredili. Vsake toliko časa "pade" nogavica iz potovalke, tamala jo veselo zagrabi in jaz laufam za njo in se loviva. S tem se ona zdivja in potem je mir- seveda tega z igračo noče! Pa je sedaj nekako tako da krade le še nogavice ker ve da je potem "žur" Grin. Pa mam mir vsaj glede ostalih stvari. Krade pa le zato da bi dobila pozornost.

Lp, Mojca
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #11 : sreda, 23.03.2005 : 14:34:55 »

Damayanti ... vedno znova me nasmejis ... Grin Grin Grin Grin Grin

Pametnega psa imate ... ni kaj!!!

Kar se kletke tice ... tud moja tamala kokosna prezivi dopoldan v kletki, pa nic zato ... ga prespi ... pa ima popoldne toliko vec energije za norenje ...

Moji dve (Aika ni v kletki, ko je "sama" samo kako urico ali dve) se v casu moje odsotnosti zaposlita ali s kostmi ali s kako flaso ... ta je se predvsem super igracka - ker ni ravno igracka ampak nekaj, kar uporabljam tudi jaz!

Omare in predale pa zaklenite ... ce se le da .. ali pa res pred njih nastavite stole ... ali pa kar to kar ste nastimali na hladilnik ... kako se pa imenuje ta naprava (ce bo se kdo kaj podobnega potreboval) Wink

Mogoce bi bil pa za vaju super agility ... kjer bo vas dvorni norcek lahko sproscal odvecno energijo! Wink

Kar se pa let tice in tega, da bo minilo .. vseeno lahko se malo pocakas ... po moje ga daje puberteta ... Wink Wink Wink ... ni nic prestar zanjo! Cheesy
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #12 : sreda, 23.03.2005 : 15:01:38 »

Ja  Linch   bi bila včasih zelo vesela da bi imel malo daljšo"lajtungo" za stvari dojet Grin Grin

Za puberteto  je pa jasno!  Ta ga pa tolk trka, da je kar hudo.



Naprava je pa žvižgavec....... pojma nimam kje smo jo dobil( nekje v eni kišti, že davno pozabljena) moj je  to malo predelal tako , da se da izklopit na tistega daljinca ki je tudi ta lući prižigat.  Mislim , da je bila včasih del alarmne naprave pri avtomobilu  100 % pa nisem   , na žalost je pa edina pri hiši.

Glede agilitija , pa......... še na PNZ ga ne upam peljat, ker je preveč strapan.(če ga psi okoli njega "šlivijo") če pa ne.............. saj veš kako je bilo na tistem srečanju v Struževem, ko ga noben ni "šlivil" je šel pa malo v Savo  plavat.............. pa je bil spet deležen pozornosti ko zem ga nazijala.
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #13 : sreda, 23.03.2005 : 16:14:59 »

Hehehe, kar v prevzgojni dom z njim  Grin
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #14 : sreda, 23.03.2005 : 18:16:03 »

Oh Damayanti, skrajni čas je da tudi ti svojemu pesjanu nadeneš naziv "pobalin". Jah, kakšnega recepta bi bila tudi jaz hvaležna. Kljub natančnemu pospravljanju stvari na višje ležeča mesta verjemite, da psi tipa "pobalin" vedno kaj najdejo, da spravijo v svoj gobček in čakajo, da jih opaziš. Enostavno išče pozornost in kazen ti kaj dosti ne bo pomagala, tudi menjava igrač za ukradeno stvar ne. Moj je najbolj srečno dete ko ga zasačim in potem mi kaže kaj on ima. Kazen je pa sploh fajn stvar he he. Npr Brin najraje izziva Bejbo toliko časa, dokler ga tamala ne nabuta. In ko ga prebuta je izredno srečen. Kaj češ, once a pobalin, always a pobalin Grin
Logiran
Strani: [1] 2 3 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Kradljivec
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines