mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 19:36:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: Cviljenje v avtomobilu
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Cviljenje v avtomobilu  (Prebrano 26150 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #15 : ponedeljek, 08.01.2007 : 23:09:18 »

Jaz bi samo ignorirala. Se bo že naveličal. Kakih neprijetnosti pa nebi uporabljala, da se mu ne zameri avto. Če tolažiš, zadevo stopnjuješ.
Če bo s svojim izsiljevanjem dosegu željeno, se ga ne boste več znebili in ne pozabit, da prost pes v avtu, je nevarna zadeva. Za psa, za vas in za denarnico, kar je v bistvu postransko pa vendar.
Logiran
chilly
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 131


« Odgovor #16 : ponedeljek, 08.01.2007 : 23:13:00 »

Saj ima vedno zraven igračke, svoje najljubše. Cvili in se trese kot bi ga bilo strah... mogoče delam napako ker se mi smili in potem ko ga že 10 minut "mučim" raje odneham Smiley ampak je pa vedno ko prideva nazaj domov kar nekako užaljen in malo jezen na mene... je zadržan in se niti igrati noče. Čez uro ali dve pa je že vse okej Smiley
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #17 : ponedeljek, 08.01.2007 : 23:14:45 »

Trmast je nič drugega.Morate to njegovo trmo premagati.
Logiran
chilly
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 131


« Odgovor #18 : ponedeljek, 08.01.2007 : 23:17:09 »

Hvala, res sta mi pomagali. Saj sem tudi že prej pomislila da sem sama kriva ker se mi pač zasmili saj je tak mali srček in ko me pogleda s svojimi očkami in zraven ubogo cvili, se mi kar srce trga in se sama sebi zdim res grozna Smiley Smiley naslednjič pa ne bom popustila... in ga peljala točno tja kamor jaz hočem, ne bom obračala avta nazaj proti domu po 10 minutah.

Res vama hvala, sem že skoraj obupala. Pa vidim da je krivda za cviljenje na meni Wink
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #19 : torek, 09.01.2007 : 09:22:02 »

Ne ga niti pogledat.
Sicer je to samo ena izmed možnosti, ki pa je najpogostejša.
Logiran
chilly
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 131


« Odgovor #20 : torek, 09.01.2007 : 22:46:19 »

Bom poskusila. Sem tudi sama vedno bolj prepričana da se bo naveličal ko bo videl, da me ne gane njegovo cviljenje in da se pač mora peljat tam.
Logiran
zlati
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #21 : nedelja, 23.03.2008 : 20:09:51 »

Imamo 3 mesece staro pekinezerko in ne vemo kako jo privaditi vožnje v avtu. Ker nekaj časa je mirna potem pa začne skakati in se grozno tresti. Prosim pomagajte im z vašimi nasveti.
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« Odgovor #22 : nedelja, 23.03.2008 : 21:09:35 »

Mi z našim ZP nismo imeli problemov glede tega, res pa je, da se je vozil že od malega. Priporočam, da vožnje na začetku niso tako dolge in, da se naprej vozite npr. samo 5 min potem pa vožnje postoma podaljšujete. Bodite potrpežljivi.
Lp Teja.
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #23 : nedelja, 23.03.2008 : 21:20:23 »

Tudi naša psa cvilita v avtu. Cviliti pričneta ko ugotovita, da se nekam odpravljamo. Potem z veseljem skočita v avto in je nekaj časa mir. Ko pa z opazovanjem okolice skozi šipo ugotovita kam smo  namenjeni se cviljenje ponovi dokler ne parkiramo in ne izstopimo. Cvilita torej od neučakanosti. Vedno prične tavečji, kmalu se ariji pridruži tudi mala. Zanimivo pa je, da ko se vračamo domov cviljenja ni. Cvilita ob našem prihodu iz službe domov, Don cvili spet ko mu po desetih minutah prihoda v hišo rečem, da greva spet ven, kot da zunaj ne bi bil ves dan in ne samo deset minut. Zanimivo pa je, da gresta tudi v hišo rada, vendar pa takrat ne cvilita. Smo se na to kar navadili, morda zeto, ker se to ne dogaja celo pot ampak le zadnjih pet minut pred prihodom na cilj.
Logiran
zlati
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #24 : ponedeljek, 24.03.2008 : 12:02:36 »

Hvala vam za nasvete ker smo še res čisto novi pri vzreji psa.Samo me je strah ker se v avtu začne grozno tresti,kod da bi imela panični strah in ne vem kako jo pomiriti.Jo vzamem v naročje ker seveda sedaj sedim zadaj zraven nje pa nič ne pomaga.Se bojimo, da je imela kakšne slabe izkušnje od prej.
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #25 : ponedeljek, 24.03.2008 : 14:09:14 »

Tudi Bella je cvilila v avtu dobra 2 meseca. Tongue V avtu pa se je vozila 2x na teden-ko smo hodili k vetu ali na pasje urice. Bilo je neznosno. smo jo pa imeli ves čas v boxu in ni bila nikoli pri nogah, ali v naročju,...
Potem jo je pa nekega dne minilo Huh Sem jo pa vedno ko je utihnila začela hvaliti z glasom "pridna ja tiho,..."
Sem pa brala v nekaterih knjigah, da lahko mladiču dajemo hrano v avtu (seveda ko se ne vozi), da se nanj malo bolj navadi Smiley

Drugače pa se sedaj Bella zeloooo rada vozi (ko greva mimo avta kar skače proti njemu). Najbrž tudi zaradi tega, ker je bila skoraj vedno "žurka" kamor se je z avtom pripeljala.

Lp nezzek&Bella Kiss
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #26 : ponedeljek, 23.02.2009 : 13:53:17 »

Bučko + avto = cviljenje, lajanje, teženje  Roll Eyes
Pika + avto = mir, opazovanje okolice, tišina  Smiley

In mu ni pomoči. Čisto vse nas preglasi v avtu. Malo pomaga, če ga dam spredaj k nogam, (seveda ne smem, ampak saj se ne peljemo daleč  Wink), še bolj pomaga, če se mi vsede v naročje  Shocked  Grin. Potem se še kar lepo tiho pelje. Pika pa je popolno nasprotje - Piko bi lahko peljali do Amerike, če se bi dalo, pa bi bila ves čas lepo tiho. Ta Buči pa razgraja, špila šefa pred vsemi nami  Tongue Pa sem si rekla: "Saj bom potrpela, za voljo vseh nas..." in sedaj res trpim, sploh če se peljemo kam dlje. Enkrat vpijem jaz na njega, drugič fant, potem spet jaz...ga prosim, hvalim, dajem priboljške, ko je tiho, vse mu delam, on pa svoje goni. Včasih na pol oglušimo. Se je tudi že zgodilo, da sva s fantom na pol poti zgubila živce in obrnila, ter šla nazaj. Vem pa, da on s tem, kaže VELIKOOO VESELJE do tega, da se nekam peljemo, kjer mu bo lepo. Tako rad se vozi, miru pa ne bo v avtu nikoli pred njim.  Roll Eyes Pa naj bo tako, jaz sem se sprijaznila. Če pa ima kdo kakšno idejo, pa prosim.  Wink

LP
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #27 : ponedeljek, 23.02.2009 : 14:01:14 »

Sisi je tudi začela cvilit v avtu kakšen mesec nazaj. Prej je bila vedno ful pridna, takoj ko smo se kam odpeljali, je zaspala ali pa samo opazovala okolico. Zdaj pa kakšen mesec - groza. Ful je nemirna, jokca, rine k nama na sprednje sedeže (ampak itak je ne uspe, ker je pripeta z varnostnim pasom - to že od začetka). Pa nikoli ni v avtu doživela nobene slabe izkušnje, tudi cilj poti je vedno pozitiven (obisk Frigge, sprehod itd., no, razen veterinar), tako da mi res ni jasno, kaj ji zdaj kar naenkrat ni prav.
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #28 : ponedeljek, 23.02.2009 : 14:52:43 »

Imam jaz iste probleme. Gal cvili kot da bi bil plačan za to dokler ne pridemo na cilj, Lux pa laja na zadnjih sedežih. Gal se vozi v sedežku na sovoznikovem sedežu, gleda ven in cvili. Lux zadaj pa laja. Jaz sem že čisto imuna in jih sploh ne slišim več. Če imam pa kakšnega sopotnika v avtu pa čudno gledajo pa Boris zna živčen postat.  Sem pa probala že vse pa nič ne pomaga tudi ignoriranje ne.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #29 : torek, 24.02.2009 : 13:07:08 »

Uf, Sasenka, kako te razumem. Jaz sem se tudi že privadila, je pa tudi fora: če se peljeva sama dva z Bučkom je O.K., nič ne laja, če pa se peljemo vsi trije, sploh pa če je še Pika zraven, je pa cel hudič v avtu. Ne sme biti pa za gospoda nobene muzike prižgane. Saj ne da bi imela na glas, tako malo, da se sliši, pa ne mara.  Roll Eyes Pa dela:"Uuuuu, uaaauuu, hov-hov, uuuu, pa nabira v gobčku non stop nekaj  Grin pa ne znam napisat izraza  Grin
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: Cviljenje v avtomobilu
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines