mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 10:44:12

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Moja psička nenormalno dosti kaka!
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Moja psička nenormalno dosti kaka!  (Prebrano 6487 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
cvirk
novinec
*
Sporočil: 25


WWW
« : nedelja, 21.06.2009 : 12:18:31 »

Ima  4 mesece staro psičko.Pred dnevi sem ji menjala hrano iz pedigreja sem šla na hills.Sedaj pa nenormalno dosti kaka, vsakič ko grema ven se pokaka in to kar veliko. Ven pa grema 5-6X. Ali je s tem kaj narobe, da tolko kaka?!Malo me skrbi, ker je po pedigreju vsaki 3 dni dobila drisko. Veterinar pa mi je rekel, da mam psičko čisto zdravo!
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #1 : nedelja, 21.06.2009 : 12:56:29 »

Jaz ti predlagam, da si prebereš malo teme v tem delu foruma, je veliko že napisano: http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,63.0.html
Drugače je pa Pedigree hrana zelo zelo slaba, tudi hills baje ni najboljši. Predlagam ti, da menjaš hrano in ugotoviš katera psički najbolj paše. Ne kupuj hrane v trgovinski centrih. Kupi hrano v trgovinah namenjenim malim živalim, tam boš našla več vrst kvalitetne hrane Wink Sigurno pa nekaj ni v redu s hrano, če se tolikokrat pokaka. Zato zamenjaj. Pa nisi povedala za katero hrano hills se gre.
Logiran
cvirk
novinec
*
Sporočil: 25


WWW
« Odgovor #2 : nedelja, 21.06.2009 : 13:00:51 »

ja hills mi je bila priporočana iz strani veterinarja in ostalih znancev, ki imajo pse in večina jih hrani s hrano hills. Drugače pa moja psička je brikete+konzerve hills za puppy-je Smiley
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #3 : nedelja, 21.06.2009 : 13:15:17 »

Glede na to koliko kaka ji očitno ne odgovarja. Zamenjaj z drugo, kvalitetno hrano in spremljaj, če ji odgovarja.
Logiran
cvirk
novinec
*
Sporočil: 25


WWW
« Odgovor #4 : nedelja, 21.06.2009 : 13:17:29 »

kiro pa priporočaš?
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #5 : nedelja, 21.06.2009 : 13:31:42 »

Se pa žal ne spoznam na hrano za mladiče, tako, da ti tukaj težko pomagam. Jaz recimo za mojega 11 letnega psa uporabljam hrano Acana, ki jo lahko naročiš preko interneta ali pa na *** v Ljubljani. Ne vem pa, če obstaja ta hrana tudi za mladiče. Je kanadska in zelo kakovostna. Prej je bil na Taste of the wild (tudi zelo dobra), še prej na Arden grange (mislim, da imajo tudi puppy) in na Canidae (zelo dobra, tudi mislim, da imajo puppy hrano tudi). Torej katerokoli od teh recimo, vse so zelo dobre. Upam pa, da se oglasi kdo, ki ve katera je za mladičke zelo dobra.
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #6 : nedelja, 21.06.2009 : 13:34:09 »

Je pa odvisno tudi od tega katero pasmo imaš-bo velika ko odraste ali majhna. Ker imaš hrane puppy large breed recimo. Sicer si pa preberi tole temo, kjer je ravno to napisano, katero hrano se priporoča: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,28336.0.html
Logiran
cvirk
novinec
*
Sporočil: 25


WWW
« Odgovor #7 : nedelja, 21.06.2009 : 13:49:01 »

hvala Wink
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #8 : nedelja, 21.06.2009 : 13:51:00 »

Predvsem pa naj velja to, da če je neka hrana super dobra za nekega psa, ni rečeno, da bo tudi za tvojega. Obvezno naj bo hrana puppy ali starter. Če ji Hills ne odgovarja, ga črtaj s seznama in probaj kaj drugega. Specializiranih znamk je ogormno.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #9 : nedelja, 21.06.2009 : 14:11:36 »

Mene pa zanima, kateri vzreditelj ti je priporocil Pedigree za psa in kako to, da ze pri 4-mesecnem mladicu eksperimentirate s hrano?
Se niste prej nic pozanimali o pravilni prehrani psa? Pa nic o postopnem menjavanju? In nic o raznih crevesnih vnetjih in alergijah pri eksperimentiranu z mladim psom?
No, ja, samo upam, da ne bomo v prihodnjih mesecih brali o hudih zdravstvenih tezavah.

Kot je frigga napisala - tisto, kar je dobro za mojega psa, nikakor ni receno, da je dobro tudi za tvojega, zato nehaj sprasevati za nasvete, s katero hrano naj hranis. Debatam o posameznih vrstah hran je namenjena druga rubrika, ki je dostopna clanom. Sam se pozanimaj, katere so primerne hrane za tako mlade pse pasme, ki jo imas, oz. velikosti, do katere predvidevas, da bo pes zrastel. Vsekakor pa za nobenega psa ni primerna nobena hrana, ki jo kupis v samopostrezbi ali na bencinski pumpi.

Poleg tega je treba skrbeti za razglistenje psa. Dvomim, da je razglisten, ce je bil fotran s tako hrano.
In se enkrat - s tem, s cimer hranijo prijatelji svoje pse, ni nujno, da tudi ti. Veterinar lahko predpise veterinarsko dieto, to so hrane, ki se dobijo obicajno samo pri veterinarjih. Za ostale - normalne hrane je zraven racunica, ker obicajno priporocajo tisto, kar prodajajo.
Logiran

cvirk
novinec
*
Sporočil: 25


WWW
« Odgovor #10 : nedelja, 21.06.2009 : 15:06:37 »

@Jana!

Glede na to, da je Neja najin prvi pesek, ki je bil star 3 mesece ko sem jo dobila sem pač mislila, da pedigre junior res najboljše za njo. Šele čez čas sem spoznala, da je pedegre navadni drek!Tudi o postopnem menjavi hrane sem se pozanimala, saj nisem nikjer napisala, da sem ji takoj dala samo hill's, saj ji hrano mešam še zdaj, vendar temu primernu(več hill'sa in polovico žličke pedigre, samo za vonj). Glede na to, da je najina psica pri nama komaj 1 mesec in je od tega polovico časa imela prebavne motnje in NI jedla pedigree, dvomim, da bojo kakšne zdravstvene težave.

Jaz sem mislila, da je ta forum narejen temu, da se pač ljubitelji psov med sabo lahko pogovarjamo in izmenjujemo nasvete o svojih ljubljenčkih, nisem pa vedela da NE SMEM VPRAŠAT ZA NASVET O HRANI!!!!!!!!! Glede na to da s fantom za najino Nejo kupujema hrano Hill's, ki jo NE DOBIŠ  samopopstrežni in bencinski pumpi je bil zadnji stavek v drugem odstavku ČISTO ODVEČ!!

Na žalost g. Jana TE MOREM RAZOČARAT, v četrtek je bila razglistena že DRUGIČ!!!!!!!
Kot sem že na ZAČETKU napisala, je najin veterinar Neji predpisal hrano Hill's in za njo se nisma odločila sama!!!

Pa vseeno hvala za tvoje "pametne" nasvete!!!!
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #11 : nedelja, 21.06.2009 : 15:31:18 »

Hja, cvirk, vohat pac ne moremo, temvec lahko preberemo samo tisto, kar napisete. In nekaj tvojih vprasanj in zapisov je nakazovalo na to, da pac delate s psom tako, kot sem pisala. Nic drugega. Ce delas drugace, hvala bogu. Ne delas pa s psom lepse in bolj primerno zaradi mene, temvec zaradi psa, kajne? No, torej. Ni treba biti uzaljena, ce ti kdo kaj napise na podlagi tvojih skopih in tezko razumljivih stavkov.

Hm ... Hills se res ne dobi v samopostrezbi in na pumpi, se dobi pa obicajna Hills hrana v specializiranih trgovinah za male zivali, dietne Hills hrane pa samo pri veterinarjih. Ce ti je veterinar predpisal Hills, potem ti je eno od dietnih hran, kar ni samo Hills, temvec ima tudi doloceno ime hrane zraven, saj ni vsa Hillsova hrana enaka. O tem predpisovanju nic prej ne pises, zato ti ni treba biti vzvisena, uzaljena ali karkoli drugega. Komentiram tisto, kar pise.

Napisala si: "Pred dnevi sem ji menjala hrano iz pedigreja sem šla na hills." Pred dnevi pomeni nekaj dni nazaj, torej prehod se ne more biti opravljen, oz. ce je, ne mores reci, da od Hillsa vec kaka, kot pises v nadaljevanju. Ne me imet za norca, saj sama pises tako. Kako sprejema novo hrano, se na kakanju ne pokaze kar prvi dan, se posebej, ce ji dajes zraven Pedigree za okus. Na tak nacin ne bos nikoli na Hillsu ali cemerkoli drugem in nikoli ne bos v resnici vedela, po cem ti veliko kaka.

Dobro, da dvomis, da bodo kaksne zdravstvene tezave. No, zal te ne pridejo takoj, temvec lahko cez precej casa. Odvisno od mladica. Se pa dogaja slabo hranjenim (ne premalo, temvec slabo in neustrezno) pasjim dojenckom, torej psom v leglu.

Me veseli, da je pes ze drugic razglisten. Tudi gliste spadajo k tezavam s prebavo in blatom, in o njih prej nisi pisala. Pac, pomanjkljive informacije so vedno podlaga za morebiten drugacen odziv. Naucite se napisat tisto, kar je pomembno za neko vprasanje, pa bo tudi napacnih interpretacij manj. Ce ob problemih s prebavo ne pises nic o razglistenju, si lahko samo mislimo, da ne ves, kaj je to. Nic drugega.

No, ja, nic hitreje in nic bolj jasno ne bom brala tekstov, ce se bos vmes drla in pretiravala s klicaji.
Tudi glede pameti si pac misli svoje. Ce se ti zdi tako mimo, kar pisemo, zakaj isces tukaj odgovore na osnovna vprasanja. Nanje naj bi odgovarjali vzreditelji in veterinarji.

Upam, da se bos o psih naucila mnogo se pred tem, ko bodo naslednji osnovni problemi. Zelim vama vse dobro.
Logiran

Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Moja psička nenormalno dosti kaka!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines