mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 13:49:00

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Tekanje za tujimi psi
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tekanje za tujimi psi  (Prebrano 15250 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
bolha
gost
« : ponedeljek, 21.10.2002 : 20:51:57 »

Ahoj! Wink Wink Wink

Al ima kdo izkušnjo kako mladga psa (8.mes.) odvajati, da ne bi čisto ponorel ob mimoidočem tujem psu, ali morebiti celo potepinskem psu. Kako pravilno reagirati na njegovo vznemirjenost? Kaj storiti da se ne bo obesil na lastnem povodcu Shocked Grin Grin Grin Shocked
Logiran
jimbeam
gost
« Odgovor #1 : ponedeljek, 21.10.2002 : 21:06:17 »

HI! Wink
Nisem ne vem kakšen poznavalec , vendar jaz sem imel enake probleme  z mojo psičko in sem jo navadil enostavno tako, da sem ji iskal družbo. Vedno večkrat sem jo vodil med pse. Če se sreča s psom mu moraš pustiti da se povohata, nikakor ne smeš reagirati na način da ga vlečeš stran. No ne vem meni je to pomagalo.
cau. Grin Grin
Logiran
brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #2 : torek, 22.10.2002 : 07:51:15 »

Ja, tudi moj zlatko se je vcasih skoraj zadusil,tako je vlekel, ko je zagledal psa...Sedaj pa je ze ful boljse. Mimo kaksnega ostrega psa gre moj pesjan tako mirno mimo, kot da ne bi srecala psa. Ga tudi pogleda ne. Ce pa je kaksen prijazen kuza, pa me povlece (sicer precej precej manj kot vcasih). V takem primeru vedno pustim, da se povohata in malo poigrata.
Se mi zdi, da je to vlecenje cisto normalno pri 8 mesecnem kuzatu, saj so pri tej starosti  se tako otrocji.  Kasneje kuza sam od sebe preneha s tem.
Logiran
MAT
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 91


« Odgovor #3 : torek, 05.11.2002 : 07:33:00 »

Bolha,tvojemu kuzku primanjkuje igre z drugimi kuzki.Psi se mo-
rajo od malega veliko igrati z drugimi psi,tekati,borbene igre,sk-
rivalnice,...Tako se socializirajo,jacajo misice in sklepe,vecajo
samozavest,...Ta igra naj bo vsakodnevna ali vsaj 3x tedens-
ko.Dogovori se s prijateljicami,znanci ali sosedi,ki imajo kuzke
za skupna srecanja,kjer se bodo lahko kuzki igrali.Igra naj tra-
vsaj 20 min.,tako bo postopoma tudi tvoj kuzek spremenil to
nadlezno navado siljenja za drugimi kuzki.Ko bosta na sprehodu
se bo veselo pozdravil s kuzkom,mogoce malo poigral in na tvo
j klic pritekel k tebi.Izogibaj se pa nesocializiranih in agresivnih
psov.
lep pozdrav,Matjaz
Logiran
SIMONA
novinec
*
Sporočil: 34


« Odgovor #4 : sreda, 25.12.2002 : 15:37:39 »

Tudi jaz imam podoben problem. Moja psička je stara okrog 10 mesecev (ne vem natanko koliko, dobila sem jo pri približno 4 mesecih, bila je izgubljena). Od kar jo imam se je kar dosti igrala s psmi, toda vseeno ko grem na sprehod me povleče k drugemu psu kar ni prijetno. Nekatere samo povoha, se hoče igrat, druge pa napade kot podivjana.
Zaradi slabih izkušenj se jo bojim spustit k drugemu psu, ker nikoli ne vem kaj me čaka.
Ali je prepozno, da se socializira, da spremeni obnašanje?
Logiran
shait
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 92


« Odgovor #5 : torek, 14.01.2003 : 13:08:33 »

Moja psička vsakič ponori od veselja ko vidi psa. Skoraj vsak drugi dan se igra s kakšnim, tako da ji ne manjka igre s psi. Prej bi rekla, da ji manjka zanimiva igra z mano ali domačimi ko smo zunaj. Se pa trudimo.
Logiran
KIN
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 220


« Odgovor #6 : četrtek, 16.01.2003 : 15:44:52 »

Joj tudi jaz imam zdaj take probleme. Kin je dopolnil že 8,5 mesecev in vleče ko vol. To pa samo takrat ko vidi kakšnega psa ali pa psico. Igra se pa tudi z drugimi psi nekje na 2 dni, tko da sploh ne vem zakaj še vedno to počne, glede na to da je skoraj skoz v družbi kakšnega kosmatinca. Ni mu pa zadosti da se z mimoidočim psom samo povoha, ampak ga mora obvezno še naskočit. Zakaj to Huh Huh

lp Maruša
Logiran
SIMONA
novinec
*
Sporočil: 34


« Odgovor #7 : sobota, 18.01.2003 : 11:03:22 »

Moja psička tudi obvezno naskoči psa. Bi mislila, da to počnejo samo psi. Sedaj sem ji kupila dresrno ovratnico, da ne bi tako vlekla. Ampak po pravici povedano to njo čisto nič ne gane. Vseeno vleče kot nora. Ovratnica pa je že čisto zategnjena, se bojim, da jo ne bi to poškodovalo.
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #8 : sobota, 18.01.2003 : 17:10:56 »

sam zatezna ovratnica (tako se ji oravilno rece) ne bo imela nobenega ucinka ce je ne bos pravilno uporabila. Ce te bo psicka vlakla in jo bos ti vlekla nazaj, bo ona samo se bolj vlekla (tako kot pri ostalih povratnicah). Kadar te ona zacne vleci, jo rahlo cukni in ji hkrat reci Ne, takoj ko neha vlaci jo pohvali in ji daj nagrado. in tako delaj vedno. kmalu bo psicka odreagirala na ne in ti ne bo potrebno uporabljati cuka, samo vedno ko neha vlect jo pohvali. Se bolje pa je, ce jo ustavis malo pred tem, predno napne povodec do konca in jo v takem polozaju hvalis.
Priporocam pa ti, da se vpises v spomladanski tecaj, kjer se  bos naucila se drugih vaj, ki jih potrebujes za lepo zivlenje s psom.
Logiran
SIMONA
novinec
*
Sporočil: 34


« Odgovor #9 : nedelja, 09.02.2003 : 17:30:46 »

HVALA simi za nasvet. Moram povedat, da sem zelo zadovoljna in vesela, ker moja psička ne vleče več tako močno. Včasih že ko kaj vidi samo tisto ta hudo je pa mino.
SIMI rada bi te vprašala katera pasja šola je dobra v LJ. Na internetni strani sem gledala za KD krim, iskala sem tudi spletno stran za KD Barje pa jo nisem našla.
Me je kr malo strah it v pasjo šolo se bojim da jo ne bom mogla obvladat.

Hvala za kakršenkoli nasvet! Wink
Logiran
bevska
gost
« Odgovor #10 : torek, 11.02.2003 : 12:22:07 »

To je tudi najin problem saj je Zar zelo zaupljiv do drugih psov(Zar je star 10mesecev)...Kadar je prost je že tako težaven,zaradi lovskega nagona,potem pa še to!Bojim se,da ga bo enkrat kak pes razcufal saj on meni,da je vsak kuža za igro..Najbolj zoprno je pa kadar srečava(vedno istega!!!)stafforda,oni je sicer privezan ampak se že na daleč cufa s povodca..Zar je pri njem vsaj tolko pameten, davedno obdrži razdaljo 3metrov,ampak lahko si misliš kako besen je staffordov lastnik...Vem,da bi moral biti moj v tem primeru na povodcu,vendar bi rada dosegla,da tudi sam pride do spoznanja,da ni vsak kuža potencialni prijatelj...Kako priti do tega spoznanja in odnesti celo kožo?
To jetudi najin problem!Veliko uspeha!Bevska in Zar
Logiran
Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« Odgovor #11 : torek, 11.02.2003 : 14:03:49 »


Citat

Zar je pri njem vsaj tolko pameten, davedno obdrži razdaljo 3metrov,ampak lahko si misliš kako besen je staffordov lastnik...


Kaj pa bo, ko Zar enkrat ne bo drzal varnostne razdalje in jo bo skupil? Bo kriv staffordov lastnik? Ali morda celo stafford?

Nisem prepricana, da se splaca za dosego visjega cilja tvegati zdravje in zivljenje psa.

Lp, Mojca
Logiran
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #12 : sreda, 12.02.2003 : 08:10:54 »

Bevska, pasji mladiči so podobno kot otroci povsem zaupljivi, ko pa začnejo odraščati postanejo tudi bolj previdni, tudi če nimajo nobene slabe izkušnje. To, da pustiš svojega kužata prosto tekati okoli privezanega psa, je milo rečeno grdo do tega psa. V njem se namreč nabira ta jeza, ki je ne more izraziti - kaj pa, če se enkrat strga iz vrvice? Če se tvojemu psu pri tem kaj zgodi, boš kriva ti in ne ta pes ali pa njegov lastnik.
To govorim iz izkušenj - tudi okoli moje psice je tekala neka nevzgojena psica, jaz pa moji nisem pustila, da bi jo naučila manir (razumljivo), vendar sedaj moja psica, ki je sicer izredno miroljubna, res sovraži to psico in moram zelo paziti, da je slučajno kdaj ne dobi, ker ne vem, kako bi se končalo.

Poleg tega pa tudi ni dobro, da ima kuža slabe izkušnje s tujimi psmi - to mu lahko pusti trajne posledice, lahko se začne panično bati takih psov, ali pa kar vseh psov, lahko postane popadljiv, se začne pretepati, ipd.

Če se bojiš, ker je tvoj kuža preveč pogumen, ga raje ti nauči lepega obnašanja - to je, da se ne zakadi v vsakega psa, ki ga vidi, ampak počaka, da se mu drugi približa, ipd. (to lahko naučiš enostavno s poslušnostjo). Itak pa mislim, da bo s starostjo postal tudi bolj previden.
Logiran
newfi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 102


« Odgovor #13 : sobota, 15.02.2003 : 19:29:23 »

Vsi maladi psički so zelo zaupljivi do drugih kužkov in vsi mislijo samo na igro. Zelo ugodno vpliva na socializacijo kužka, da se srečuje s svojimi vrstniki in se z njimi igra. Nič ni narobe, če se povoha tudi z odraslimi kužki, vendar pa je potrebno prej lastnika takega kužka vprašati, če mogoče njegov kuža ni agresiven, kajti ni hujše izkušnje za mladega psa kot napad nanj s strani drugega psa, skoraj vedno tak kuža ko odraste ni več zaupljiv do drugih psov oz. je lahko celo agresiven.

Kar pa se tiče vlečenja, to delajo skoraj vsi mladi kužki in seveda tudi nekateri odrasli, vam povem ni boljšega proti temu kot halti-dobi se v vseh pet shopih po Sloveniji, govorim iz lastnih izkušenj.
Logiran
sedi!
otrok do 14 let
*
Sporočil: 40


« Odgovor #14 : torek, 05.08.2008 : 16:13:08 »

moja psička stara 4 mesece pa pol in ko vidi pesa je čisto zmeša kar igrala bi se
večkrat p grema z sosedom skupaj na sprehod on pa ma psa okol 4 leta starega in velik
 letata
če pa ni na povodcu in zagleda psa pa takoj pobegne in leti za njim
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Tekanje za tujimi psi
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines