mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 22:38:22

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Posvojitev psa
Strani: 1 2 3 4 [5]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Posvojitev psa  (Prebrano 13939 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #60 : torek, 28.07.2009 : 16:06:54 »

Mislim da se da vsakega psa vsaj do neke mere prevzgojiti. Če imaš do psa korekten, ljubeč odnos pes vidi da ti lahko zaupa in potem te tudi uboga. Jaz sem s svojim samojedom ful zadovoljna in vsi doma ga imamo zelo zelo radi.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #61 : torek, 28.07.2009 : 16:39:59 »

res je, samo ima sigurno večje posledice, kot nek pes ki je bil vzgajan in socializiran od otroštva.Nevem no če je bil pes v nekem hlevu nekje v temi, lastnik se dejansko ni ukvarjal z njim, mu parkrat vrgel rdečo meso, mogoče ga še celo kdaj pa kdaj brcnil, ter ga po štirih mesecih zavrgel. Kasneje bi ga dobilo zavetišče, se ti zdi da ga lahko prevzgojiš, čeprav bi bil star samo 4-5 mesecev?

Eh, Janez22, zdaj pa tudi jaz ne vem vec, ali ti je samo dolgcas in si nas malo izposojas, ali pa imas res tako dolgo lajtngo. Brez zamere, vendar po vsem napisanem bi vsak pri brihtu izluscil bistvo, da je vseeno, kaksnega psa in kje vzames - od tebe je odvisno, ali bo zate "uporaben" ali ne, pri posvojenih odraslih psih je pa se malo "neznanega" zraven.

Tudi ko posvajas mladica iz legla, torej starega komaj 2 meseca, ne ves, kaj bos dobil, ce ne naredis "domace naloge" - preveris vseh okoliscin, ki so pripeljale do legla in do tega, da so mladici v leglu zrastli do oddaje. Velikokrat delajo ljudje z nezazeljenimi pasjimi mladici (posledice "upsov", vcasih pa tudi posledice nacrtnih parjenj za zasluzek) kot prasica z mehom, jim ne nudijo ustrezne prehrane in socializacije, jih ne razglistijo in ne cepijo. V takem primeru itak lahko dobis psa, pri katerem se bos lahko zaradi slabe oskrbe nekaj mesecev ubadal s sanacijo drisk in dodatno vlagal energijo v socializacijo, pa vendar se ti lahko zgodi, da se bo pes vse zivljenje bal vsega, kar bo migalo, in ne bo smel pozreti nicesar drugega, kot dietno hrano. Zelo na grobo napisano, dogaja pa se vsak dan, kamorkoli pogledas, v razlicnih oblikah.

Resnicna posvojitvena scena ponuja nek odstotek tako mucenih psov (mladicev, pasjih mladostnikov in odraslih psov), kot pises, vecinoma pa so kljub temu toliko ok, da se jih da s pravilno socializacijo povsem prilagoditi nasim zivljenjem. Zakaj s tvoje strani skrajnosti? Morda zato, ker nisi pripravljen v vzgojo psa vloziti nic, temvec pricakujes, da bo ze prisel pes, ki bo zdrav, ustrezno socializiran, ne begosumen in dober tekac? No, taki ne rastejo na drevesih, pa tudi v trgovinah, v leglih ali v zavetiscih jih ni. Torej, ce potegnem skupaj tvoja pisanja, sem se vedno (kljub vsej moji energiji, vlozeni v pisanja v to temo) za ipod.

V vsem casu nisi pokazal niti kancka zrelosti, iz cesar bi razbrali, da bi se morda res potrudil za vzgojo kaksnega psa. Tudi jaz sprasujem, kaj ima pri celi zadevi rdece meso?
Logiran

Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #62 : torek, 28.07.2009 : 17:51:01 »

Jaz sem ravnokar ugotovila, da imam doma 2 psa, ki se mi definitivno ne splačata. Ogromno požreta, ogromno dlak imam povsod, ena je stravmirana na vse mogoče, drug pa slep in gluh. Pa še rdeče meso žreta, če ga le dobimo po ceni, ki se "splača". Res totalno brezveze. V prihodnje si bom kupila plišastega psa. Isto priporočam še "nekaterim" udeležencem v tej temi. Bo za vse boljše  Tongue
Logiran
zona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 612


« Odgovor #63 : torek, 28.07.2009 : 17:56:43 »

Dobra si yo. Grin
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #64 : torek, 28.07.2009 : 18:02:08 »

Jaz sem itak najboljša  Tongue Pa moji "nesplačat se psi" tudi  Tongue
Logiran
Janez22
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 79


WWW
« Odgovor #65 : torek, 28.07.2009 : 18:47:05 »

samo da ste srečni:)
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Posvojitev psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines