mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 13:59:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: francoski buldog - čvek
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 337   Dol
Natisni
Avtor Tema: francoski buldog - čvek  (Prebrano 302170 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #15 : petek, 30.01.2004 : 11:03:49 »

Tina,
res se splača počakati na pravega psa. Sem pa pri ga. Ferlež izvedel za še enega rejca in sicer g. Česna iz Križ pri Tržiču. On jih za razliko od Kojekovih ne vzgaja za razstavne pse, temveč za hišne ljubljenčke, zato njihovi predniki nimajo tako zvenečih titul. Ker pa jaz potrebujem psa za svojo dušo, pa tudi razstavljati ga ne nameravam, bom navezal stik tudi z njim.

Kar pa zadeva čakanje na psa je pri meni že nekajletno. Nekoč sem imel kokeršpanjelko. Po njenem odhodu se zaradi življenja v bloku z ženo nisva odločila za drugega psa. Lani jeseni pa smo se preselili v hišo in zdaj imam možnost urediti psu prijetno bivanje. Komaj že čakam.

Sicer pa me zanima še nekaj. Kaj naj nabavim - samčka ali samičko francozka. Žena in sin se namreč navdušujeta nad samčkom, jaz bi pa rad samičko. Vem, da so samičke že v osnovi manj trmaste in bolj ubogljive, so pa z njimi druge skrbi. Svetujte mi prosim vsi, ki imate s francozi že izkušnje. So pa francozki prav gotovo najbolj "odpeti" psi - v pozitivnem smislu.

Lep pozdrav!
Logiran
ARISTID
novinec
*
Sporočil: 27


« Odgovor #16 : petek, 30.01.2004 : 15:32:20 »

Luka,
 mi smo se odločili za samca, ker mladičev nikakor ne mislimo imeti.
To je bil eden od vzrokov za odločitev da imamo samca, drugi pa je ta, da smo doma na vasi, kjer imajo nekateri pse veselo proste
podnevi in ponoči, res to niso ne vem kako velike popadljive mrcine, ampak vseeno vem, da , če bi imeli psičko ne bi bilo miru.
Da pa bi imeli psičko, ki bi jo morali dati sterilizirati zaradi tega, se pa tudi nismo odločili.Tako se nam je zdelo bolj "prikladno" in je prevagala odločitev, da imamo samca. Tudi jaz sem že slišala, da
so psičke bolj ubogljive, če to drži tudi za f.b. pa ne vem zagotovo.
Kot sedaj ugotavljava s Tino, pa so si po karakterju kar zelo podobni....in tisto, kar je bilo tukaj povedano oz. napisano kar nekako drži /tako za psa kot za psičko/...

Tina

Mislim, da ko pes odraste /naš je namreč pri 2,4 letih odrasel/mislim, da je jamranje in smrčanje še malo glasnejše. Ja isto malo zastoka, če ga vzameš v naročje ali prestaviš, sploh, če je malo zaspan ali pa zelooo zaspan.
Mislim, da ostali, ki nimajo f.b. tega ne bodo dobro razumeli, saj njihov pes verjetno ne stoka..../oz. ne vem kako bi ta zvok opisala, mogoče bolj kot vzdihljaj/ če ga vzamejo v naročje.. mislim, da je tudi to ena posebnost bulijev/res pa je, da ne vem za angleškega buldoga, ki je podoben konstrukcije...

Naš Aris pa ponoči spi v svoji posteljici /penasta košara oblečena z bombažem/ kot si verjetno že opazila je pes rad s hrbton na kaj naslonjen, ko pa je malo večji, sem pa opazila, da ima tudi glavo na kaj naslonjeno - verjetno, ker ima tako težko/hahaha/. Mi smo se sicer dogovorili, da v posteljo Aris pa ne bo smel. /to je bila MOŽEVA
zahteva!!!!/A se je nismo dolgo držali - najprej je izgledalo tako, da sem se čudila od kod pasje dlake na posteljnini, pa sem takoj pogruntala, da ko grem jaz v službo/jaz grem namreč prva od doma/ se Aris veselo preselei iz svoje posteljice /če mu to le uspe / v  MOŽEVO!!ali hčerino,ker pasje dlake težko iz flanelaste posteljnine spraviš dol smo uvedli dekico.no sedaj je to že ustaljena praksa in se temu že dolgo ne čudim več...
Je pa malo več čiščenja po hiši in to jaz vsakemu , ki si psa šele želi ali bi ga rad imel , tudi povem. Pomagajo pa, kot mogoče že veš konzerve tune in skutica/kot vsi drugi nasveti, ki sem jih dobila pri vzrediteljih je tudi ta zelo uporaben in koristen/-vsaj pri meni ta kombinacija pomaga pri lepi dlaki.
spet sem se razpisala.. pa še bi imela kaj pisati....
 Grin
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #17 : ponedeljek, 02.02.2004 : 11:06:16 »

Luka,

jaz sem vedno imela vse živali (hrčke, morske prašičke, perzijske mačke, chow chow-a) samičke, tako da ne vem, kako se "obnesejo" samčki. Poznam pa gospo, ki ima samčka francozka in je totalen srček. Malo je alergičen na večje pse, vendar iz preprostega razloga, ker so ga že večkrat ugriznili. Opažam pa, da je tudi Buba včasih malo objestna do drugih psov, tako da je to zgleda kar njihova značilnost. Tudi midva razmišljava, da bi Buba v letu ali dveh dobila družbo, tokrat bi vzela samčka. Res me zanima, kakšne so razlike v karakterju. Buba je precej ubogljiva (vsaj za njeno starost), če sklepam po njej, tudi s samčkom ne bi smelo biti večjih težav.
Sicer pa, ali se boš odločil za samčka ali samičko, v vsakem primeru boš totalno navdušen nad njim/njo, ker so res "carski". Kot pravi Darja, tisti ki nimajo te pasme, najbrž ne bojo verjeli vseh francozkovih posebnosti, sploh tega jamranja jaz še nisem opazila pri drugih pasmah ali pa najslanjanja na različne opore- Buba ima glavo vedno naslonjeno na radiator, ali pa hrbet naslonjen na kavč  Grin Verjetno tudi zato, ker imajo večjo glavo  Grin in kratek gobec pa tudi malo težav z dihanjem zaradi tega. Pa še bi lahko naštevala...
Nujno sporoči, kako bo šlo pri rejcu v Tržiču  Wink Držim pesti!

Lp,
Tina
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #18 : torek, 03.02.2004 : 13:02:04 »

Tina,

rejec iz Tržiča bo paril šele prihodnje leto. Cry  
Ne vem, ali v Sloveniji res ni drugih rejcev francozov ali pa je nemogoče priti do njih oz. ravno sedaj ne bodo parili. Do sedaj sem izvedel za štiri, ki so že imeli mladičke, pa razen Kojekovih nihče ne bo paril v doglednem času.
Imel sem tudi že ponudbo nekega znanca, da mi psa pripelje iz Srbije. Če bi mi čas dopuščal, da bi si šel psa sam ogledat, bi se mogoče še odločil, tako pa sem malo v dvomih. Tudi pri nas v Sloveniji se dogaja, da ti preprodajalci podtaknejo kakšnega degeneriranega psa, ki je že nekaj generacij parjen v sorodstvu. Tega pa si ne želim. Izgleda, da bom moral počakati na Kojeke.
Če se bom odločil za samčka (verjetno zaradi pritiska mojih dveh "sostanovalcev" ne bo druge možnosti), ti bom vsekakor sporočil kako se obnaša.

Zaenkrat pa lep pozdrav!
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #19 : torek, 03.02.2004 : 13:26:54 »

Luka,
v nobenem primeru se ne odloči za to, da ti psa kdo pripelje (razen če je to tvoj prijatelj, ki mu 100% zaupaš). Nikoli ne veš, iz kje psiček izhaja. Midva tudi nisva imela ne vem koliko časa, jaz sem vzela celo 2 dni dopusta in sva šla po Bubo v Srbijo. Tam sva lepo videla njenega očka in dedka & babico (ne živijo namreč skupaj) pa seveda vse tri sestrice (2 bratca so takrat že oddali). Je sicer dolga pot, ampak vsaj veš, iz kje tvoj kuža izhaja. Saj lahko pa imaš srečo in ti pripeljejo čisto OK psa, nič ne rečem. Jaz osebno sem raje tvegala dopust pa nekaj denarja za pot in šla po ta malo osebno.
Zakaj pa nisi tako prepričan, da bi imel psa od Kojekovih? A zaradi zvenečih titul  Grin Midva tudi nisva iskala psa za razstave, sva pa hotela takega z rodovnikom, saj je to vsaj malo zagotovilo, da pes nima kakšnih hujših dednih okvar. Jaz še zdaj ne vem, ali bi Bubico sploh peljala na kakšno razstavo, čeprav je vzreditelj izrazil to željo. Lahko pa si pogledaš njihovo stran in jih kontaktiraš, če nameravajo imeti kakšno leglo letos. Naslov: www.geocities.com/royallaszatti  .
Želim ti veliko sreče pri iskanju francozka!
Lp,
Tina
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #20 : torek, 03.02.2004 : 15:01:18 »

Tina,

stvar sploh ni v tem, da ne bi hotel imeti mladičkov od Kojekovih. Samo res se mi ne gre za psa z ne vem kakšnim rodovnikonm, ker ga, kot sem že dejal, ne mislim razstavljati. Vem pa, da so Kojekovi daleč najboljši rejci francozkov daleč naokrog - preverjeno pri poznavalcih. Iščem pač še kakšno drugo možnost. Glede na število francozov v Sloveniji in stanje kakršno pač je, bodo najverjetneje edino Kojeki pametna izbira.

Lep dan ti želim,

Luka
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.500


« Odgovor #21 : petek, 06.02.2004 : 23:00:57 »

Pozdravljeni - zelo mi je všeč ker ste odprli tole temo - o teh prelepih psičkih. Moram povedati da sama imam sicer tibetansko španjelko ampak mi je ta pasma zelo zelo vseš - predvsem od lanskega leta ko sem bila na rastavi v Zagrebu.
No v glavnem sem hotela povedati,če vas ta pasma zanima se splača it na kakšno rastavo in tam boste zagotovo srečali kakšnega rejca. Kot sem pa sama videla jih je pa bilo v Zgrebu le teh napretek - tako da če vam le ni predaleč je konec tega meseca v Zagrebu dvojni CACIB in tamjih boste zagotovo našli, saj jih je nazadnje bilo zelo zelo dosti - pa prav prijetno jih je bilo gledati.

lep pozdrav
Logiran
AM_Bully
gost
« Odgovor #22 : petek, 06.02.2004 : 23:41:47 »

Živjo.
Mene pa čisto iz firbca zanima kakšne so cene francozkov.

Glede vzrediteljev pa se sam spomnim, da sem pred leti v Tivoliju dostikrat videl star zakonski par, ki je imel kolikor sem razumel, pet generacij francoskih buldogcev. Z vsako psičko eno do dve legli in sta od vsake po eno hći obdržala. Tako luštno krdelce so bile. Pozanimaj se še v tej smeri.
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #23 : petek, 12.03.2004 : 12:00:58 »

Živjo!

Malo pozen odgovor, a vseeno: cene so nekje med 300 in 1.500 evri, odvisno kje in pri komu kupiš psa. Tista nizka cena je bila za psa iz Oglasnika, za kar se pa jaz sigurno ne bi odločila.

Lp,
Tina
Logiran
miha1993
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #24 : nedelja, 21.03.2004 : 14:27:34 »

Pozdrav:
dobili smo 4 mesece starega froancoskega buldoga, pa me zanimajo izkušnje:

- koliko časa ga je mogoče pustiti samega - v tem primeru ga moramo namreč zapreti v sobo, ker sicer divja in grize po stanovanju
- a je eukanuba (small, puppy) v predpisani količini (cca 200 gramov dnevno razdeljeno v tri porcije) res povsem zadosti za hraniti
- ima vonj, ki se ga nazvema celo stanovanje, ceprav smo ga oprali z enim navadnim pasjim samponom.

miha

miha
Logiran
midi
novinec
*
Sporočil: 43


« Odgovor #25 : nedelja, 21.03.2004 : 18:57:07 »

Živijo Miha!Me veseli da imaš novega kužka.Mislim,da bi vsi radi vedeli kje si ga dobil.Želim ti veliko veselja z njim.Jaz sicer nisem specialist za male francozke,sam imam namreč angleže.Briketi za mladičke so dovolj,lahko pa mu daš kakšen posladek v obliki pasjih piškotov.Mladički morajo lulati in kakati približno vsake tri ure.Kar pa se grizenja tiče je pač tako,mali kužki pač uživajo,če lahko uničujejo,posebno če so sami in jim je dolgčas.Prav ravnaš,da jih zapiraš,še bolje pa bi bilo da si omisliš boks,ali pa kakšen večji zaboj.Dobro bi bilo da mu kupiš kakšno primerno igračko ali pa kost iz volovske kože pa bo morda raje grizel to.Če kuža zaudarja morda ni kaj vredu z njim.Mislim da bi bilo dobro,da se glede tega posvetuješ s kakšnim veterinarjem.                                                                                                         LP tone
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #26 : nedelja, 21.03.2004 : 22:17:44 »

Živjo, Miha!

Čestitam za novega družinskega člana  Wink Zanima me, pri katerem rejcu si ga dobil? Kakšne barve je? Kako mu je ime? Od kod pa si? Sorry, ampak sem totalen firbec, kar se tiče te krasne pasme in me vedno zanima, kdo ima francozka, sploh če je kje v bližini Ljubljane (moji Bubi primanjkuje vrstnikov te pasme, ker jih je zelo malo). No, da ne bom predolga- tvoje vprašanje, koliko časa je lahko sam: midva sva Bubo puščala na začetku samo le do tri ure, pa še te urice je preživela v velikem boksu, kupljenem posebej za ta namen, postavljenem v dnevno sobo. Drugače bi sigurno vse zgrizla. Po enem mesecu sva jo iz dnevne preselila v kuhinjo in predsobo, kjer je linolej, tako da ni bilo problema, če je spustila kakšno lužico  Grin Tako mlademu kužku je treba dati še kakšno igračko, da se zamoti in ga razne bedarije (žice, vogali omar, noge stolov,...) ne zanimajo preveč  Wink Še zdaj pri 6 mesecih ni nikoli sama več kot 5 ur- na srečo imava oba s fantom tako službo, da jo vedno pride kdo pogledat. Kakorkoli že, svetujem ti, da si nabaviš boks, lahko pa ti ga prodam jaz, ker ga ne bom rabila več (pošlji mi privat sporočilo). Glede na moje izkušnje in izkušnje tistih malo ljudi s francozki, ki jih poznam, je ta pasma glede sobne čistoče in grizenja precej nezahtevna, samo vztrajen moraš biti.

Glede kože pa tole: francozki ne smrdijo, zato ga takoj pelji k veterinarju, saj so nagnjeni k različnim alergijam in je mogoče to vzrok za smrad. Pa tudi kopati tako mladega psa ni priporočljivo.

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala. Sporoči, kako vam(a) gre in pošlji kakšno fotko.

Lp,
Tina
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #27 : ponedeljek, 22.03.2004 : 11:35:53 »

Zdravo Miha!

Me veseli, da se tudi na strani francozkov ponovno nekaj dogaja. Zanima me isto kot Tino: kje si ga dobil, kašne barve je, kako si navezal stik z rejci, kako mu je ime, itd. itd.
Želim ti veliko prijetnih trenutkov s psičkom.



Za Tino!

Jaz sem še vedno brez psa. Čakam na obvestilo Kojekovih o parjenju.

Lep pozdrav obema!

Luka
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #28 : ponedeljek, 22.03.2004 : 14:32:01 »

Živjo Luka!

Pred približno mesecem sem govorila z gospo Kojek, ki mi je povedala, da z gonitvijo njihove psičke še ni nič  Sad Sem pa v soboto v mestu videla dveletnega črnega samčka iz njihovega legla in moram reči, da je krasen.

Bomo pa vsi na razstavi v Ljubljani 28. marca, tako da si prav lepo vabljen, da nas prideš pogledat.

Držim pesti, da se bo v Kočevju kmalu kaj zgodilo  Wink

Upam, da se vidimo v Ljubljani. Lp,

Tina
Logiran
miha1993
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #29 : ponedeljek, 22.03.2004 : 20:06:59 »

kužku je ime frenči.

kupili smo jo pri matoši, enem zelo velikem rejcu pri celju (škofja vas). matoša jih ima še, na izbiro je imel tudi enega res čudovitega belega samčka, ampak smo mi pač hoteli samičko.

naša frenči je popolnoma ista kota beba, samo da je še bolj luštna Wink

hvala za nasvete, ga bomo dali malo pregledat. sicer pa smo iz ljubljane.

miha

Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 337   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: francoski buldog - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines