mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 22:35:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: francoski buldog - čvek
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 337   Dol
Natisni
Avtor Tema: francoski buldog - čvek  (Prebrano 305837 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #90 : četrtek, 03.06.2004 : 08:55:22 »

Khm, glede je hrane je pa Buba malo hecna  Roll Eyes
Hraniva jo z briketi Royal Canin (zdaj še Puppy), ki jih je na začetku pomazala z velikim veseljem, ki pa je iz tedna v teden upadalo. Zdaj ji 2x na teden dam zraven malo sardinic (iz konzerve, olje odlijem, da ni preveč mastno) ali tune, na ribe je čisto nora  Wink včasih dobi še surov ali pa kuhan rumenjak, jogurt ali malo naribanega sirčka (vse v zelo majhnih količinah). Riža in testenin ji ne dajem, ker se mi zdi, da psi ogljikovih hidratov ne potrebujejo, imam pa jo na sumu, da jih tudi jedla ne bi (enkrat sem ji dala polento, pa zraven delala tako faco, kot da jo mučim  Grin ). Drugače pa je čisto usekana na sadje (najbolj na pomaranče in jagode), tudi zelenjavo ima zelo rada.

Glede na njeno "ješčost", bi rekla, da je Buba bolj neješč pes, saj ji hrana ne pomeni ravno nekega blaznega veselja. Tudi ko jeva midva, ne "fehtari" pri mizi. Včasih je to še boljše, saj ne bo treba paziti na njeno težo. Se pa drživa tega, da ji (razen sadja) ne dajeva nič z mize, tako da se od raznih priboljškov ne more zrediti. Bi me pa zelo veselilo, če bi vsaj tiste brikete normalno pojedla (včasih rabi tudi pol ure, da sprazni skledo).

Me pa zanima, če svojim buldogcem umivate zobke? Včasih to omenim komu v soseski, ki ima psa in večino je skoraj kap, "kaj pa zdaj to? A psu umivat zobe?" Verjetno me imajo za čisto blesavo  Grin Buba ima svojo ščetkico in pasjo zobno pasto, pri umivanju je še kar potrpežljiva.
Lepo se imejte,
Tina
Logiran
pixy
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 86


« Odgovor #91 : četrtek, 03.06.2004 : 11:56:58 »

Tina,
tudi Šan je na začetku nekej protestiral proti briketom, tako da smo že mislili, da bomo mogli posebej zanjga kaj kuhati, sedaj jih pa z največjim veseljem pohrusta.  Smiley
Zobk mu sicer ne umivam, mu jih pa pogledam velikokrat in če ima kaj "sumljivega", mu to odstranim kar s prstom. Na začetku sva nekej probavala s ščetko, pa ni bilo večjega uspeha - je bilo tako zabavno ščetko grist... Je pa res, da dobi vsak dan eno jabolko, kar (po besedah moje mami  Wink) nadomesti ščetkanje...

Bi bilo fino, če bi se enkrat teli naši kužki videli, kaj pravite?

LD,
Ana
Logiran
ARISTID
novinec
*
Sporočil: 27


« Odgovor #92 : četrtek, 03.06.2004 : 14:20:20 »

Zdravo,

tudi pri nas zobkov ne čistimo nobenemu od naših psov.Vem pa, da nekateri to prakticirajo.Čestitam Tina.Pogledam pa obema večkrat v gobec/sem Lordu že našla zataknjeno kost med zobmi../
Imata srečo, da nimata takega" požeruha" in " fehtarja"kot jaz.
Pri nas bi potrebovala naša družinska člana/vključno z menoj/prevzgojo, glede posladkov z mize.Aris pa veselo čaka/sedi zraven mize/,ker je skoraj vedno nagrajen za to/ga ni dneva, da kaj  dobrega ne nafehta.../Smo si pa čisto sami krivi, ker smo ga tako pač navadili. Že pred časom smo sklenili, da ne dobi ničesar več z mize.Smo mu pa vsak posebej dajali" naskrivaj". Tako da iz tega ni bili nič. Sedaj smo se pa že vsi sprijaznili, da pač sedi zraven mize in čaka...
Lord pa je zelo izbirčen in mu hrana ne pomeni kaj dosti- on pa vedno leži na prostoru in se za hrano na mizi /skoraj/ ne zmeni.
Je pa tudi ni stvari, v kateri ne bi tablet/npr.proti zajedalcem /zavohal in jih izpljunil. Vse kar poje temeljito prežveči in si za hrano vzame čas.

Tina, me zanima si ji ti že zelo zgodaj začela umivati zobke?oz. navajati na to?
LP Darja
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #93 : četrtek, 03.06.2004 : 14:35:22 »

Tina, me zanima si ji ti že zelo zgodaj začela umivati zobke?oz. navajati na to?

Živjo!

Buba je dobila pasjo zobno pasto že kot 8 tednov star mladiček. Na začetku sva ji zobke samo masirala s prstom, namazanim s to pasto, da se je navadila na okus. Samo malo, da grem pogledat, katera pasta je to... OK, je od firme Virbac, gor piše Enzymatic Toothpaste, je pa z okusom piščanca (za mačke in pse). Ščetko sem kupila kar od Oral B, tisto za dojenčke, da je bolj mehka. Torej, po enem mesecu sva prst zamenjala s ščetko. Zdaj si čistimo zobke pribl. 2x na teden, čeprav nekateri priporočajo kar vsak dan  Huh

Je pa zobna higiena ključnega pomena, saj s tem ohraniš cele in zdrave zobe dolgo časa. Problem pri prezgodnjem izpadanju zob pa je zobni kamen, ki se ga da kar lepo preprečevati s čiščenjem. Sicer je odvisna tudi nagnjenost k nabiranju kamna na zobeh, nekaterim se ga nabere več, nekaterim pa manj. Odstranitev teh kamnitih oblog pa zahteva splošno anestezijo, skratka kirurški poseg, nad tem pa noben lastnik psa ni preveč navdušen (pa še poceni ni).

Tako da, punce kar ščetke v roke pa na delo  Wink Na začetku s prstom in pasto, se bodo buliji že navadili, ni vrag  Grin Če se pa vama ne bosta pustila, prepustita delo možu, fantu ali komu od moškega dela družine- meni Buba niti slučajno ne pusti čistiti zob s tako lahkoto kot mojemu fantu  Roll Eyes

Lp,
Tina
Logiran
ARISTID
novinec
*
Sporočil: 27


« Odgovor #94 : petek, 04.06.2004 : 08:58:12 »

Tina,

Aris nima preveč rad, da mu "žokam" po gobčku, ga odpiram,kaj šele kaj "čoham"...Ga bom še probala malo pomatrat..
Upam, da ne bo tako kot pri našem mačku, ki je sicer tudi scartan, ko pa je bil poškodovan sem ga "špricala" z razkužilom/dermatin ali nekaj podobnega- se ne spomnim več ker je od tega že kar nekaj časa/ to sem v miru naredila samo ene 2x, potem pa že ko me je zagledal, da držim kaj v roki se me je začel izogibati.
Saj se malo hecam, sigurno ne bo tako hudo.
Nisem pa vedela, da obstaja  zobna pasta za pse z okusom mesa.
Si jo kupila v kaki "pasji"trgovini pri nas ali kje drugje?
LP Darja
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #95 : petek, 04.06.2004 : 09:14:10 »

Darja,

pasto se dobi v (skoraj) vsaki pasji trgovini, videla pa sem jih tudi pri veterinarjih. Nekateri jo prodajajo v kompletu s ščetko, vendar je ta plastična in za moje pojme pregroba za občutljive gobčke  Wink Jaz prisegam na Oral B zobne ščetke, zase in za Bubo  Grin  Sicer tudi Buba ne prenaša "žokanja" z največjim veseljem, ampak smo pa vztrajni in nima izbire  Grin Jo pa potem čohamo po trebuščku, da se ji odkupimo.

Me je pa tole, da se te maček izogiba, spomnilo na naše mačke (včasih smo imeli 3 perzijke) - ko so imele bolhe, smo jih špricali z neko zadevo in ko so nas videle, da gremo s tisto zadevo v roki proti njim, sviiiiiiiz, takoj iz sobe in skrit  Grin Tudi Buba že pozna Frotline sprej in ko me zagleda, da grem proti njej, pa še rokavice si dam gor, uh... Zadnjič sem jo lovila po vrtu mojih staršev ene 10 minut  Roll Eyes

Me pa že malo skrbi, kako bo na jadrnici, ko gremo na dopust začetek julija- vročina in vse to (čeprav trenutno vreme ne zgleda najbolj poletno). A je Aris že bil na morju? A zna plavat?

Lp,
Tina
Logiran
ARISTID
novinec
*
Sporočil: 27


« Odgovor #96 : petek, 04.06.2004 : 10:42:28 »

Tina

mi ne gremo poleti s psom na morje/ samo spomladi in jeseni in samo na sprehode./mogoče če bo lep dan tudi sedaj v soboto ali nedeljo ali pa gremo na Roglo ali pa kam drugam, še ne vem se bomo odločili glede na vreme/V tisti hudi poletni vročini ga ne vozimo  s seboj- počaka doma v varstvu.
Tudi nimamo klime v avtu/samo odprto streho/ Voda za njega ni zanimiva, nikoli ne čofota/res pa ne vem kako bi izgledalo, če bi ga jaz klicala v vodo, verjetno bi se pokorajžil in zajadral v vodo.
Ko je bil še manjši nam je pa čofnil v ribnik.Takrat  sem videla, da zna plavati- /je bil pa manjši in lažji/- je ostal nad vodo in čofotal.Smo imeli reševalno akcijo.Potem pa mi hajd domov, da se ne prehladi, pa doma pod topel tuš. To ti je bila AKCIJA in norenje in hitenje....Ker je bil takrat mislim da maj in ni bil ravno topel dan, me je bilo malo strah, da se ne prehladi. Pa ni bilo nič hudega.
Mislim pa, da ne boš imela težav, kako flaško vode, pa ga malo ohladiš po trebuhu.Res pa pazi, da se ne pregreje preveč- zna biti nevarno, posebno za pse s kratkim gobcom.
Mi je pa vsakič hudo, ko ga pustimo doma/tudi če grem le v trgovino, ali službo../sem izgleda že kar malo bolana od tega.
Pravzaprav, če pomislim, mi je Aris v največje veselje- nisem tak tip, da bi hodila okoli npr. na kavo ali s prijateljicami kam itd...
Jaz sem namreč najrajši doma, ali pa da gremo vsi skupaj kam.
Kaj pa tvoja Buba, ko  si bila na morju sedaj nazadnje, kako se je obnašala do vode/čeprav je bila verjetno še bolj mrzla/?
Jaz na jadrnici nisem bila ša nikoli, tako nimam pojma kako kaj to izgleda oz. kako je toplo.
/mi bomo tudi letos "premogli" le tri dni Izole v poletni sezoni, torej, da se moja dva nakopata, če bi bilo po moje pa na morje sploh ne bi šla/te tri dni na morju prakticiramo odkar imamo hčerko, drugače pa za morje in parjenje na soncu meni "dol visi".
LP Darja
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #97 : petek, 04.06.2004 : 13:36:34 »

Darja,

izgleda da sva kar isti tip človeka- meni je v največje veselje, ko se s fantom in Bubo kam odpravimo, za ležanje na plaži pa imam toleranco na vročino čisto prenizko. Nazadnje smo bili recimo v Vipavi, midva sva plezala, Buba je pa z zanimanjem vse opazovala, na koncu je bila pa bolj zmatrana kot midva  Grin .

Za prvi maj je bila nad morjem navdušena, takoj je tekla po plaži in v vodo- če je ne bi s klicanjem ustavila, bi verjetno še zaplavala. Tako da do trebuščka je že bila v vodi, taki mali valovi so jo čisto navdušili, kaj več pa nismo prakticirali, ker je bilo res še zelo mrzlo. Najbolj me je zaskrbelo, ker je spila kar precej morske vode (zgleda, da je to res, da psi obožujejo sol), samo na srečo ni bilo potem nobene driske ali bruhanja.

Si pa kar predstavljam vašo reševalno akcijo, tudi mene bi skrbelo. Za na jadrnico si bomo pa verjetno omislili pasji reševalni jopič- pa da se ne bi kdo smejal, prosim  Roll Eyes Če se slučajno kaj zgodi (bognedaj), je 10 kilsko mrcinico kar težko nad vodo držat. Za senco bo poskrbljeno, voda pa nonstop na voljo. S plavanjem bomo pa še videli, kako bo- je že kar težka in ne vem, ali je sploh še "plovna"  Grin Me pa malo skrbi, da se ne bo začela gonit ravno na dopustu  Wink stara je že dovolj (kmalu bo 9 mesecev)  Huh

Tebi in vsem lastnikom bulijev in "ne-bulijev" želim lep vikend!
Lp,
Tina
Logiran
ARISTID
novinec
*
Sporočil: 27


« Odgovor #98 : torek, 08.06.2004 : 08:41:14 »

Tina,
samo iz firbca bi vprašala: to plezanje, se imenuje športno plezanje/z oprimki,vrvmi itd?/sedaj se pa prosim ti ne smej, ker o tem športu ne vem prav nič.../a to je to?
Ko nam je Aris padel v vodo, ti lahko samo povem, da je padel kot KAMEN, se je totalka potunkal.Ni bil na povodcu in je vohal okrog , mi smo ga sicer opozarjali, naenkrat pa čof...Zato se tvojemu
"pasjemu rešilnemu jopiču "ne smejim- samo ne vem ali se to že kje dobi pri nas?Še to: Lord, če gremo do kake vode on leti naravnost v vodo, Aris jo pa sicer ovoha ali malo popije, v vodo mu pa niti na pamet ne pade, da bi stopil/čeprav vidi drugega psa in ponavadi za njim veselo ponavlja/.mogoče je imel prvič slabo izkušnjo...tudi kopa v banji se ne preveč rad.Glede gonjena pa nimam preveč izkušenj.Tudi naša muca je sterilizirana.
A se vaši buliji tudi tako radi igrajo?/z žogami,plišem, frizbijem itd?
Ana se ti še vsaj kaj oglasi...
LP
Darja
Logiran
pixy
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 86


« Odgovor #99 : torek, 08.06.2004 : 09:19:39 »

Živjo!
Sem se mislila že prej oglasiti, pa me je vedno kaj zmotilo...
Kar se plavanja tiče...
Prva psička je, ko je bila še zelo majhna, stekla v bohinjsko jezero po palico, in bi nam skoraj utonila, ker jo je glava potegnila navzdol, pa smo jo hvalabogu na hitro rešili... si je pa zapomnila vodo in jo ni nikoli preveč marala. kakšno leto preden je pogonila smo bili na morju (imamo prikolico na morju, tako da (smo) oba psa vendo vozili s seboj in oba (sta) kar dobro prenašala vročino) in takrat je na začudenje vseh sama zaplavala... je pa tudi res, da je zaplavala tam, kjer je neko zdravilno blato, tako da ji je zgleda voda pasala... to je bilo edinkrat, da je sama zaplavala, drugače  je pa zelo rada namkala svoje tačke v vodo (in jo zraven še malo popila  Roll Eyes )
šan ni imel nobene slabe izkušnje, vendar vseeno ne plava rad... na morju ga nesemo v vodo, toliko da naredi pet zamahov, potem pa hitro na pesek se mavsat Smiley
tudi v banji se ne kopa rad (sem razmišljala, da mogoče zato, ker mu drsi), je pa res, da sili v banjo vedno kadar se gre kdo kopat...

Tudi meni se ne zdi reševalni pas slaba ideja.

lep sončen dan še naprej,
Ana
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #100 : torek, 08.06.2004 : 11:29:10 »

Ana,

Šanu je v banji sigurno neprijetno zaradi drsenja, kupi podlogo za v banjo, mogoče tisto, ki jo prodajajo na metre, z luknjicami (da voda odteka). Dobijo se v različnih barvah in širinah, mislim pa, da imaš dovolj, če kupiš en meter in ta ozko varianto. Za prvo silo bo dovolj, če daš na dno debelo brisačo- ko bo mokra, se ne vo "vozila" sem in tja, Šanu bo pa sigurno zadovoljen.

Darja,

ja, to je tisto plezanje s štrikom in vponkami in oprimki, skratka športno plezanje (prisežem, da se nisem nič smejala). Meni je to super šport, nad njim me je pred 10 leti navdušila prijateljica Maja (na tem forumu maja01), skupaj sva bili tudi 5 tednov v Ameriki, super dogodivščina  Grin Pri nas je plezališč ogromno, najraje pa imam tiste na Primorskem, ki ponavadi niso v gozdu in je razgled super, pa še bolj toplo je. Buba je že čisto navajena, da rineva nekam v steno, kamor ona ne more  Grin

Glede igranja bulijev- Buba je čisto mahnjena na žogice, še posebej na eno oranžno, ki je svoje čase piskala, pa se zvok malo umiril, ker jo je tako stiskala. Okoli našega bloka vsi čudno gledajo, če pridemo na sprehod brez žogice  Grin Se pa zapodi za čisto vsako žogo, ne glede na velikost. Imamo tudi dva frizbija, enega plišastega (v bistvu je zmeraj manj plišast) in enega gumijastega, ki se sveti v temi. Ima jih kar rada, čeprav žoge prevladujejo. POsebej nora pa je na cunje- moram vedno pazit, da kuhinjska krpa ne visi čez rob pulta, uba je ful pozoren pes z hudim odrivom in jo takoj povleče na tla, potem pa sledi "ubijanje plena", ko maha s krpo v gobcu levo-desno  Grin

Gremo pa danes po nov potni list, baje jih imajo v naši bližini na zalogi, po ceni 660 SIT. A vajini kužki jih imajo (ali jih sploh ne rabite)?

Lep in ne prevroč dan,
Tina
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #101 : torek, 08.06.2004 : 11:30:50 »

Se opravičujem za vse tipkarske napake- imam malo slab dan, zgleda  Wink

Lp,
Tina
Logiran
Thomas
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 74


« Odgovor #102 : torek, 08.06.2004 : 11:33:22 »

Lep pozdrav vsem skupaj Smiley

imam eno prošnjo in sicer ali mi lahko nekdo pove prosim,kakšne so cene francoskih buldogov(od-do)........me zanima informativno,ker smo se pogovarjali o cenah angleških in francoskih in nisem imel pojma glede francoskih....!!!
Hvala za odgovor Wink
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #103 : torek, 08.06.2004 : 12:00:42 »

Tomaž,

nekje na tem forumu je bilo že govora o cenah francozkov, samo ne najdem strani  Huh

S cenami je takole: če hočeš zdravega mladiča (domnevam, da to hočemo prav vsi), moraš biti pripravljen plačati tudi višjo ceno (rodovnik jo ponavadi potencira). Če bereš ta forum, si verjetno že opazil vse vrste opozoril glede preprodajalcev, ki ti za relativno majhen denar prodajo psa, na katerem pa kasneje porabiš več denarja za veterinarja, kot ga zaslužiš v službi.

Francozkom se cene gibljejo med 500 in 1500 evri, odvisno, kje ga boš kupil. Pri nas in v Evropi so cene višje, na Balkanu pa malo nižje (kar pa ne pomeni, da so tam slabi psi- Buba je Srbije, iz legla odličnih, šampionskih staršev, vzreditelj pa je pravi profesionalec).
Nikar ne nasedaj nizkim cenam, sploh pa ne glej oglasov v Salomonovem oglasniku. Francozki so občutljiva pasma, kjer je tudi skrb pri izbiri pravega na prvem mestu.

V primerjavi s cenami angleških buldogov so te res nizke, vendar se to lahko pripiše le večji popularnosti angležev (saj veš, ponudba-povpraševanje pa to), glede problemov pri kotenju in malih leglih so pa oboji približno na istem (upam, da ne bo kateri od rejcev angležev užaljen).

Upam, da sem ti kaj pomagala, drugače pa še kar vprašaj.
Lp,
Tina
Logiran
Thomas
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 74


« Odgovor #104 : torek, 08.06.2004 : 12:10:35 »

TinaZ...hvala za odgovor.....sam sem pred kratkim postal ponosni lastnik angleške bull-dike in ker  sedaj debat kar ne zmanjka,je pač naneslo tudi na cene in primerjavo z francoskimi in nisem imel pojma Grin
...........še 1* hvala
ciao,ciao
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 337   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: francoski buldog - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines