mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 04:40:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad na mojega psa
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 25   Dol
Natisni
Avtor Tema: Napad na mojega psa  (Prebrano 54423 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« : četrtek, 08.06.2006 : 09:43:35 »

Tudi zdaj ko to pišem se mi tresejo roke, srce mi nabija in solze mi tečejo, ko pogledam svojega revčka. In sem tako besna, da… Včeraj je  totalno podivjani bokser in čistega ljubega miru napadel mojega Orija. Vse skupaj je izgledalo več kot grozno napad pa se je zgodil v sekundi. Samo mojemu fantu se imam za zahvalit, da je Ori še živ.
Ko smo se sprehajali je sredi ulice, je mimo ovinka prišla ženska z bokserjem. In v isti sekundi ko sem zagledala psa, sem vedela kaj se bo zgodilo, ko sem videla pozo in pogled psa. Ker pa smo mi ravno zavijali v isti ovinek od koder je prišla ženska s psom smo si bili čisto blizu. Pes je v sekundi, z vso močjo, renčajem in silo planil proti Oriju, lastnico, pijano kot kravo povlekel za sabo in jo vrgel na tla. Ne spomnim se ravno najbolje, kdaj sem imela čas, vendar sem Orija zagrabila v naročje, ga »objela« s svojim telesom da ga branim, ko je pes z vso silo planil tudi name, me od zadaj prijel za lase (imam srečo da imam veliko las drugače bi me za vrat) ter me podrl na tla (kolena imam totalno potolčena, krvava…prsta skoraj premikat ne morem). Orija mi je dobesedno iztrgal iz naročja ter z njega dol povodec. In začela se je borba, ki je trajala vsaj 5 minut, meni se je zdelo da ure. Fant je v isti sekundi z vso močjo planil na psa, ki je že imel v gobcu Orija, ga stresal, metal po tleh…ljudje na ulici so otrpnili, bežali. Močnejše moške, ki so bili v bližini sem prosila, rotila naj pomagajo fantu, pa so mi z grozo v očeh odgovorili da če se mi je zmešalo – da se je psu utrgalo in da se niti blizu ne upajo, kaj šele da pomagajo.
Fantu (in Oriju, saj se je revček z vso svojo malo močjo upiral) je 2x uspelo, da je dobil Orija ven iz bokserjevega gobca. Vendar je ta napadel še z večjo silo in močjo in ponovno planil na Orija. Vmes je enkrat fantu že uspel, da osvobodi Orija iz gobca in je začel psa vlečt proti eni ograji, da ga zaveže, ko je pes planil kot zmešan, ko je videl, da mu je Ori ušel. Kako močno ga je fant držal vam lahko povedo njegove roke, kjer ga je povodec do krvi porezal. Pa ne enkrat.
Vglavnem da skrajšam zgodbo. Ko je pes še zadnjič premetaval Orija in ga stresal, pikiral je na vrat in ga tja z največjim veseljem grabil (jaz sem vmes mislila, da je verjetno to konec za mojega sončka, ker je izgledalo grozno) je fant z vso močjo in pestmi mlatil po gobcu od psa, ki je držal Orija in ta ga je spustil, fant pa z vso svojo močjo bokserja zadržal, da ni planil po Oriju, in ne vem od kje je zbral moč,da ga je tako podivjanega odvlekel po dolgih mukah do ograje, kamor ga je privezal. Moj revček je začel bežat s tako hitrostjo, da ga nisem mogla ujet. Ženska, ki je videla vso zadevo, je ustavila promet na cesti kar sama, ter ulovila Orija. 
Z Orijem sem se skrila v gostilno, bila sem v totalnem šoku in na smrt prestrašena. Vmes klicala dežurnega veterinarja in se najavila. Ko je prišla policija, je ženska še vedno mrtvo pijana ležala na tleh in se tudi pobrat ni mogla. In nekaj je godrnjala, saj govort ni bila sposobna. Fant mi je še povedal, da ko so čakali na policijo (jaz sem bila skrita z Orijem, ker se je pes do zadnjega hotel strgat iz ograje, ko je še videl Orija bežat, čeprav je bil že močno stran od njega) , je šel mimo še en pes, in je bokser skoraj ograjo odlomil – se mu je totalno zmešalo in je bil pripravljen na nov napad.
No policija je naredila zapisnik, meni pa so rekli, da po organ pregona? odločal, ali gre zadeva naprej?! Torej, lastnica ne bo morda niti kaznovana za to ??
Meni se pa srce dobesedno trga, ko gledam Orija zdaj ob sebi, z razmrcvarjenim ušeskom, pogriženega po celem telesu, z bolečinami…ko šepa, se težko premika, vse ga boli…prestrašenega do amena. In le fantu in ne vem še katerim silam se imam za zahvalit, da je še živ.

Sem prepričana, da ga je pes želel ubit. Prepričana. Ker je šel z vso močjo in silo nanj, z zblaznelim pogledom, neobčutljiva na udarce…v njem je videl le še plen.
Najbolj me boli to, da Ori z ničemer!!! ni povzročil napada. Z ničemer. Ta moj mali je tako fejst kuža, nikoli se v nobenega psa ne spusti, ne renči, bevska ali laja v mimoidoče pse, nič. Gre lepo ignorantsko mimo, kot da ga sploh videl ni. In na koncu je tako kruto napaden.
Kje sem bila jaz ves ta čas? Zraven. Tulila, s fleksijem celo parkrat zadela bokserja, ki sploh opazil ni, potem sem s tem prenehala, ker sem se bala, da bom zadela fanta. In potem mi je zmanjkalo sape, in sem samo še padla po tleh in se dobesedno borila za sapo, da lahko zadiham. Noge so mi odpovedale, s tal se sploh nisem mogla več pobrat. Zvlekla sem se šele, ko sem videl Orija bežat, samo nikakor ga nisem mogla ujet, ker je bil prehiter in ker sem še vedno lovila sapo.

Moj 14 let star kuža je pogrižen, pretolčen, z razmesarjenim ušeskom, jaz imam totalno razbita kolena, roka na katero sem padla, ko me je podrl pes in prst me bolita…da o psihičnem počutju, neprespani noči, z nočnimi morami (pa še jih bo), strahu, ki ga imam v sebi ne govorim, fant pa ima poleg tega, da se premikat ne more zaradi hrbetnice in vratu še krvave zareze v rokah…in na vse to, lastnica ne bo dobila NOBENE kazni, ko je tam mrtvo pijana ležala na tleh, ves čas napada, razen če jo jaz civilno ne tožim?!?! KJE ŽIVIMO ??

Policaj mi je rekel, da jih je ženska že pošteno slišala od moža. Sem ga s solzami v očeh pogledala in mu rekla, naj pogleda mojega razmrcvarjenega in nedolžnega psa in mi to še enkrat reče? Je razumel, ampak samo odvrnil: a veste koliko lastnikov tudi krivde ne prizna?
Jaz sem mu samo še rekla, enkrat bo namesto 4kg psa tako napaden otrok.

Me zanima koliko psov s strani tega bokserja je že bilo napadenih, ker je več kot očitno agresiven do ostalih psov? In koliko jih še bo?

In zdaj, se moj Ori niti ven ne bo upal, da ne govorim o strahu pred psi. Mojim in njegovim.

Diana
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #1 : četrtek, 08.06.2006 : 09:53:35 »

Joj, Mel, kar verjeti ne morem, kaj se vam je dogajalo... Shocked tole se bere kot tahujšo grozljivko.  upam, da bodo telesne bolečine hitro izginile... Duševne bodo verjetno dalj časa izginjale Cry bi se pa jaz v tem primeru definitivno odločila za tožbo! Pa če je ta ženska še "tolk slišala od moža". Naj odgovarja za svoje posledice!

Drži(te) se!!

Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #2 : četrtek, 08.06.2006 : 09:54:43 »

Mel je mozno da ta pes zivi v okolici kjer se je napadal zgodil? Mislis da lahko s kaksnimi povprasevanji pridobis se kaksne zrtve napada in lastnico skupaj civilno tozite?
Jaz tega ne razumem...zakaj psa ne odvzamejo,vsaj za casa da pregledajo ce je bil cepljen proti steklini in konec koncev dokler lastnik ne placa mastne globe in napadenemu povrne vsaj vse materialne stroske? Zakaj ne vrzejo ime tega psa takoj v evidenco in kasneje pregledujejo ce nosi konstantno nagobcnik(tako je namrec zahtevano po zakonu)!
To me je pa res razjezilo....pa ne da je nastradal samo Ori,sirse gledano z vsakim takim primerom nastradamo prav vsi lastniki psov! Kaj bomo morali zacet peticije pisat in v drzavni zbor skocit,da bodo kaksni zakoni koncno ugledali luc sveta.... Angry
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #3 : četrtek, 08.06.2006 : 09:59:47 »

 Cry Cry Cry joj Mel, grozno,  Cry Cry Cry sem čisto brez besed..............
Logiran
r1ata
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 323



WWW
« Odgovor #4 : četrtek, 08.06.2006 : 09:59:54 »

Mel, res grozna izkušnja. Kar srh me spreletava ko to berem in v želodcu me stiska. Upam, da bo s tojim sončkom še vse v redu, pozabiti pa tako ali tako ne boste mogli nikdar. Vsem trem vam želim čimprejšnje okrevanje.
Logiran

Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #5 : četrtek, 08.06.2006 : 10:04:02 »

Pa saj to ni več res, kmalu si ne bomo več upali na sprehod s psom  Angry

Civilna tožba sigurno, pa na policijo bi jaz tudi še šla težit in spraševat kaj se dogaja, če boš pritiskala na njih se bojo mogoče celo malo zganili (govorim iz lastne izkušnje ko nam je nekdo razbil okno in so ga nato celo našli ko so se naveličali našega teženja - šlo je pa predvsem za princip nič drugega).

Mel stiskamo tačke in pesti da si boste vsi trije čimprej opomogli.

LPK
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #6 : četrtek, 08.06.2006 : 10:15:28 »

Jaz pa v temu vidim samo eno rešitev. Če sta bila ti in tvoj fant na kakršen koli način poškodovana, takoj k zdravniku ugotavljati, ali je potrebna injekcija proti tetanusu in kakšne so vajine poškodbe.  Saj ni potrebno, da te je poškodoval pes, dovolj je že, da si padla in si poškodovala kolena. NE ODLAŠAJ ker boš v primeru, da nisi obiskala zdravnika, posledice čutila sama. In če nisi bila pri zdravniku, ti nikakršno pisanje ali tožba proti lastnici bokserja ne bosta pomagali.
In pri zdravniku lahko sprožiš postopek, kot sem enkrat že napisala, pri Zavodu za zdravstveno varstvo. Tam boš povedala, kaj se je zgodilo, svojo izjavo boš tudi lastnoročno podpisala, Zavod pa bo nadaljni postopek odredil sam.
Obveščena bo veterinarska inšpekcija, prav tako tudi lastnica psa. Če je bila policija poleg, ime lastnika tako ali tako že imajo. Veterinarski inšpektor bo itak zahteval vse papirje. Ne samo papirje podivjanega psa temveč tudi papirje tvojega psa, če bo potrebno, bo obe udeleženi stranki poklical na razgovor ali bolje rečeno soočenje.
Psa bo lastnica morala voditi na opazovanja glede možnosti okužbe s steklino, tvoja in fantova stvar pa je, ali bosta proti njej vložila tudi civilno tožbo.

Pozdrav!
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #7 : četrtek, 08.06.2006 : 10:29:32 »

Hvala vsem!!

Sem klicala na VURS da dam prijavo (oni potem ukrepajo naprej, da preverijo če je pes cepljen, ne?)  pa pravijo da ni terenskega inšpektorja. Kaj je samo on pristojen za to, ali kaj? In ali policija ne da naprej prijave na VURS?

Če imate kakšne nasvete, izkušnje, mnenja...kako najbolje postopat v tej zadevi, bi jih z veseljem slišala, saj je vse to za mene prvič in se seveda lovimo. Nočem pa, da bi zaradi napačnega pristopa vse padlo v vodo.

In še - ali ni to tudi napad na človeka? Posreden sicer, ampak vseeno? (drobtinica, tukaj ne mislim samo tako kot si sama napisala, ampak ali se dejasnko lahko obravanav to tudi kot napda na človeka? Kaj tudi za to ni kazni pri nas? Drugače pa bom drobtinica tudi tvoj nasvet upoštevala, hvala).

Balu, to da je ta pes že prej napadal sem skoraj sigurna. Sem tudi sama pomislila, a bi šla po tistem naselju in malo povprašala? Kaj to nič ne stori policija? Nima VURS nič zaveden (če je bila seveda dana prijava?)
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #8 : četrtek, 08.06.2006 : 10:35:06 »

P.S.
Samo z govorjenjem, brez ustreznih prič in dokazov (zdravniški pregled, izvidi, vrsta poškodbe, zapisnik policije) ne gre.
Tožba pa lahko stane veliko denarja in če ni podkrepljena z ustreznimi dokazi, se lahko zgodi, da vse stroške kriješ sam.

P.S. Nikjer v tvojem članku nisem zasledila, ali si bila s svojim sončkom pri veterinarju in ali je napisal kakšno poročilo. Niti mi iz pisanja ni znano, ali sta s fantom bila pri kakšnem zdravniku (ti poškodoana kolena, tvoj fant bolečo hrbtenico). Ne pozabi, če bosta poškodbe prijavila šele po kakšnem dnevu ali dveh, si lahko kdo misli, da sta bila poškodovana v kakšni prometni nesreči.
In ali je policija ali vidva uradno zahtevala imena kakšnih prič, očividcev ipd. In kaj se je nazadnje zgodilo s podivjanim bokserjem in pijano lastnico, kdo ju je odpeljal.

Vsem tudi jaz želim uspešno okrevanje in čimmanj takšnih dogodkov.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #9 : četrtek, 08.06.2006 : 10:37:08 »

. NE ODLAŠAJ ker boš v primeru, da nisi obiskala zdravnika, posledice čutila sama. In če nisi bila pri zdravniku, ti nikakršno pisanje ali tožba proti lastnici bokserja ne bosta pomagali.
In pri zdravniku lahko sprožiš postopek, kot sem enkrat že napisala, pri Zavodu za zdravstveno varstvo. Tam boš povedala, kaj se je zgodilo, svojo izjavo boš tudi lastnoročno podpisala, Zavod pa bo nadaljni postopek odredil sam.

Se pravi v vsakem primeru obiskat zdravnika?

Lahko kaj več prosim poveš o tem postopku pri Zavodu za zdravstveno varstvo? Tega namreč ne poznam. Morda kar tja pokličem?
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #10 : četrtek, 08.06.2006 : 10:45:25 »

drobtnica sva istočasno pisali Wink

Še odgovori na tvoja vprašanja:
P.S.
Samo z govorjenjem, brez ustreznih prič in dokazov (zdravniški pregled, izvidi, vrsta poškodbe, zapisnik policije) ne gre.
Tožba pa lahko stane veliko denarja in če ni podkrepljena z ustreznimi dokazi, se lahko zgodi, da vse stroške kriješ sam.
Priče so. Od ene ženske, tiste, ki je kanseje Orija ujela, imamo telefon in ga ima tudi policija. Čeprav se policija sama ni na to spomnila, ampak je fant vzel od nje, kakor mi je znano. Ta gospa je tudi pripravljena iti za pričo.
Midva s fantom še nisva bila pri zdarvniku, saj smo celo noč mirili in opazovali Orija in bili na veterini...

P.S.
P.S. Nikjer v tvojem članku nisem zasledila, ali si bila s svojim sončkom pri veterinarju in ali je napisal kakšno poročilo. Niti mi iz pisanja ni znano, ali sta s fantom bila pri kakšnem zdravniku (ti poškodoana kolena, tvoj fant bolečo hrbtenico). Ne pozabi, če bosta poškodbe prijavila šele po kakšnem dnevu ali dveh, si lahko kdo misli, da sta bila poškodovana v kakšni prometni nesreči.
In ali je policija ali vidva uradno zahtevala imena kakšnih prič, očividcev ipd. In kaj se je nazadnje zgodilo s podivjanim bokserjem in pijano lastnico, kdo ju je odpeljal.

Ja, jaz sem še od tam, kjer sem se skrila z Orijem klicala dežurnega veterinarja in se najavila. Ko smo končali z policijo, smo šli direkt na veterino. Danes imava kontrolo in sem z veterinarjem že zmenjena da bo napisal poročilo. Moram biti na kaj še posebej pozorna?

Glede prič sem ti že zgoraj odgovorila. So, ampak ne po zaslugi polcistov. Mislim, da bi bili pripravljeni pričati tudi ljudje, ki so vse videli iz neposredene bližine - hiše.

Midva še nisva bila pri zdravniku, ker enostavno tudi nisem mogla. Prvo je bil Ori na vrsti, da ga poštimamo.

Po podivjanega bokserja je prišel mož. In nahrulil ženo. To je vse kar vem. Policija ženkse ni odpeljala. Rekli so mi, da bo organ pregona odločal, ali gre zadeva naprej?

Zdaj grem klicat še enkrat na policijo, ali so sploh oni dali prijvo naprej na VURS.

Hvala!!!
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #11 : četrtek, 08.06.2006 : 10:49:30 »

Še enkrat moj nasvet. Najprej oba k zdravniku, on vaju bo napotil dalje in precenil, ali je potrebna injekcija proti Tetanusu. Ne pozabita, injekcija je potrebna tudi takrat, ko se napičiš na navadnem zarjavelem žeblju ali nerodno padeš na asfaltu. Za presojo o tem bo poskrbel zdravnik (jaz nisem, sem pa glede na to, da veliko delam s psmi, vso zakonodajo preštudirala).
Drugo, vajin osebni zdravnik bo odločil, kako naprej (še enkrat, tja čimprej). Najverjetne boste šli na Zavod za zdravstveno varstvo (ne na VURS) in tam lastnoročno podpisali izjavo, kaj se je zgodilo. Vse naprej je njihova skrb. Imejta pa s seboj policijski zapisnik oziroma ime in priimek lastnice t.i. podivjanega psa. Če se je le-ta že streznila, jo lahko prosite za potni list njenega psa ali knjižico o cepljenju, pri čemer ji povejta, da bo njeno sodelovanje zmanjšalo stroške.
Potem pa pride zahtevek veterinarske inšpekcije in vsi ukrepi, ki sledijo. 60 ali 30 dnevno opazovanje psa (najverjetneje tudi vajinega), ki sestoji iz občasnih obiskov pri veterinarju (zaradi možnosti okužbe s steklino), s tem povezani določeni stroški, pa poročilo o nastalih poškodba (tako človeka, kot psa).
In potem tudi možnost civilne tožbe, ki pa jo morata vložiti na pristojnem sodišču. Težko pa verjamem (to mislim dobronamerno), da vama bo kakšen odvetnik pri tem šel na roko, če predhodni postopek ni pravilno izpeljan in če nimata dovolj obremenjujočih dokazov.

LP
Drobtinica in moja mrcina rotweilerka Aisha
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #12 : četrtek, 08.06.2006 : 10:52:06 »

drobtinica, najlepša hvala!

Pa čohec tvoji mrcinici,
Diana
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #13 : četrtek, 08.06.2006 : 10:56:34 »

Citat
Če imate kakšne nasvete, izkušnje, mnenja...kako najbolje postopat v tej zadevi, bi jih z veseljem slišala, saj je vse to za mene prvič in se seveda lovimo. Nočem pa, da bi zaradi napačnega pristopa vse padlo v vodo.

Glede na vsepogostejše neljube dogodke, bi bilo morda res pametno odpreti temo s ti. "navodili" , kako ukrepati v primeru, z navedbami inštitucij, tel. številk, opisom postopka... ne nezadnje do tožbe... seveda v upanju, da se NIKOLI ne zgodi in da teh nasvetov NIKOLI ne bi potrebovali.
Morda nasvet poznavalca, pravnika...

(Jana, se opravičujem če je morda kje že naveden ta postopek, a v tej jezi ob dogodku Mel&Ori res nisem gledala)
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #14 : četrtek, 08.06.2006 : 11:07:12 »

Pa še nekaj, če smo ravno pri nasvetih.
Tudi v primeru, da se ne odločiš za tožbo proti lastnici psa, lahko uveljavljaš odškodnino za naslova poškodbe (če sta zavarovanja, seveda) Ne glede na to, ali sta dijaka, ali študenta, ali morda že zaposlena. In tudi tu potrebuješ dodatne papirje, v vsakem primeru pa zdravniški izvid in potek zdravljenja. Od tu dalje pa se ti odpirajo možnosti tudi za tožbo zaradi prizadejanih psihičnih pošdkob.
Če imaš zavarovanega tudi psa (kar je zelo dobro), lahko na enak način uveljavljaš dnevno zavarovalno odškodnino tudi zanj.
Pa nikoli ne pozabi! Morda ima lastnica psa, ki je napadel tvojega ljubljenčka bolje zakonsko znanje in je morda že onaprijavila v smislu, da je tvoj kuža izzival. Zato pohiti. Če ji niso naredili alkotesta (dvomim), sta v tej situaciji popolnoma na istem (razen če imaš seveda priče, ki lahko verodostojno pričajo o celotnem poteku dogodka)

Pa-pa
Aisha: how, how, hvala za čohljanje

Arieb, s številkami, inštitucijami... pa bi lahko postregla le za ustrezne organe na celjskem območju.
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 25   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad na mojega psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines