mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 18:46:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad na mojega psa
Strani: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25   Dol
Natisni
Avtor Tema: Napad na mojega psa  (Prebrano 54506 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #285 : torek, 24.03.2009 : 12:29:42 »

Meni velikokrat pomaga dretje, naj gre domov in da z vrvico od psa po tleh pokam proti psu (tako da jo v zraku zavrtim in potem močno udarim po tleh z njo). To sputi precej glasen pok in se pes ustavi in obrne ali pa vsaj upočasni in se nato obrne.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #286 : torek, 24.03.2009 : 12:47:32 »

Pri normalnih psih zadostuje že beseda ali pa grožnja. Plenski napad psa na psa je patologija. Tu nobeno opozorilo ne zaleže. Treba je ločiti normalne pse, ki samo težijo, se postavljajo, se bojijo ali pa so samo preprosto vsiljivi od sociopatov.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #287 : torek, 24.03.2009 : 13:26:22 »

Jaz enako zavpijem: "Bejž domu, bejž...!!!" pa pri večini kar pomaga do sedaj. Če pa ne, se pa Buči postavi za mene, ampak takrat jo pa drug pes ponavadi sam ucvre stran. Imam dokaj velikega psa, tako da je ponavadi večji od vseh "napadalcev".
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #288 : torek, 24.03.2009 : 14:01:05 »

Velika večina psov jo pocedi že, če se skloniš, kot da pobiraš kamen in se delaš, da ga boš vrgel vanj. Skoraj noben pes ne zdrži, če vanj odpreš dežnik.
Lahko pa napišem tole: v vseh dolgih letih se niti enkrat ni zgodilo, da bi mene napadel pes, kadar sem imela s seboj svoje pse. Niti poskusil ni noben (so me pa večkrat, ko sem bila na kolesu brez psov). Ko sem imela ob kolesu privezane pse, je bilo nekaj poskusov napadov nanje, vendar nič resnega. Se zakadi, mogoče uščipne, malo še teče zraven in bevska, potem pa izgine. Ni omembe vredno. Odvezani psi dozdaj niso še nič pokasirali in nobenega naluknjali.

So pa bili na moje mladiče v vsem tem času trije plenski napadi, od tega en zelo resen (sicer se psom  ni nič hujšega zgodilo, a če ne bi posredovala, bi se zelo slabo končalo).
In še en tak čuden napad je bil, ki ga ne moram vtakniti v noben drug predalček kot pod Patologija. Povsem neznan tuj samec je na njenem lastnem dvorišču napadel odraslo psico. Jo podrl na tla in trgal. Ostale psice so jo šle branit in so ga spravile dol (jaz pa sem se potem pošteno namučila, da sem jih spravila narazen). napadena psica je imela razmesarjeno stegno, razparano kožo na  trebuhu (na srečo samo kožo) in nekaj ugrizov po tacah. Vsi ostali, vključno z napadalcem (ki jo je potem pogumno ucvrl v neznano) so ostali celi.
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #289 : torek, 24.03.2009 : 14:09:53 »

Lahko pa napišem tole: v vseh dolgih letih se niti enkrat ni zgodilo, da bi mene napadel pes, kadar sem imela s seboj svoje pse. Niti poskusil ni noben.
Enako.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #290 : torek, 24.03.2009 : 14:19:31 »

No, tudi mene ne, niti s psi, niti brez njih.  Je pa nekaj dni nazaj na Bučka "uletel" NO. Najprej je samo renčal (Bučko nič), nato se je na hitro zakadil vanj (se mi sploh ni zdelo, da se bo). Sem začela vpit, pa me je slišal njegov lastnik, in pritekel, ter pomagal dat narazen.  Undecided Saj ni bilo nič, ampak nočem, da s strahom hodim na sprehode.  Undecided Ne vem kaj bi bilo, da bi se kakšen pes spustil vame, po moje bi me Bučko tako branil...v glavnem, že kadar me Pika samo malo močneje grize (še vedno rada grize prste  Roll Eyes ), Bučko včasih na rahlo zarenči, da kao prekine napad na mene.  Grin Wink
Logiran
Lumpa
novinec
*
Sporočil: 49


« Odgovor #291 : torek, 24.03.2009 : 21:37:09 »

Ja tale naša izkušnja bi spadala pod patologijo!

To vsekakor ni bila običajna situacija!

Potem smo malo raziskali in ugotovili, da je pes ves čas spuščen, nobenega pesjaka ni bilo videti, niti pasje ute z verigo! Res je, da nismo šli v podrobnosti, ravno zato ker je bil pes spučen in nismo upali preveč hoditi naokrog.

Torej predvidevam, ker je pes spuščen, je tudi travnik, kjer smo bili, imel za svoj teritorij.

Je bil pa zelo nenavaden pes, imel je čuden pogled, bil je ogromen in zelo pri močeh, v meni je zbujal grozo, sploh pa nezaupanje, kajti ni se običajno obnašal.

Kasneje, smo v bližini našli še enega NO. Ampak on se je na nas odzval z laježem in se nasploh obnašal precej običajno, kot smo navajeni od psov.


Ta naš napadalec, pa ni dal od sebe nobenega zvoka, samo motril nas je, tako da nisi vedel kaj bo storil.
Edini zvok, ki ga je storil je bilo srhljivo golčanje, med ovohavanjem, preden je napadel našega psa.

Še danes mi gredo vse kocine po konci, imam občutek kot bi se srečali z mitološko zverjo, čeprav verjamem, da je v osnovi čisto v redu kuža, samo v čudnih okoliščinah živi.

Naj poudarim, da naš kuža ni z ničemer izival situacije, čeprav ni ravno plašen, je kar samozavesten kuža.


Logiran
Lumpa
novinec
*
Sporočil: 49


« Odgovor #292 : torek, 24.03.2009 : 22:19:03 »

No tole, ko sem pisala o pesjaku ali uti z verigo, nisem mislila, da bi bilo to normalno za psa, daleč od tega, ampak tako žal živi večina psov, če se samo malo sprehodiš izven Ljubljane.

Ta pa še tega ni imel, mislim, da ni imel gor niti ovratnice!

Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #293 : sreda, 25.03.2009 : 10:54:52 »

Tak pes prav zagotovo ni v osnovi v redu ampak je prav v osnovi nekaj hudo narobe z njim. Ne glede na morebitno vzgojo ali nevzgojo. Tudi odgovoren lastnik iz takega psa ne bi mogel narediti prijaznega kužka. Lahko bi ga samo na tak ali drugačen način zavaroval, da ne bi mogel delati škode.
Ob takih nenavadnih napadih pa ni odveč tudi pomisliti na steklino - čeprav je primerov malo, pa se je nikoli ne sme kar tako mimogrede izključiti. Še zlasti, če je poškodovan necepljen pes ali pa lastnik psa.
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #294 : sobota, 28.03.2009 : 20:44:32 »

Lanabela, jaz bi pa prosila za nasvet glede našega Dona, ki nikoli ne rine v nobenega drugega psa in je vedno na povodcu. Ker pa ostali niso vedno na povodcih se našemu včasih kdo poskuša približat in ga povohat. Naš naredi greben in mu zagrozi. V šoli je imel veliko stikov z drugimi psi, vendar pa brez tesnega približevanja. Ker to ni bilo dovoljeno.
Ali obstaja način, da ne bi imel takega odpora ( najbrž strah ali občutek ogroženosti) do psa, ki ga  želi samo pozdravit? Res, da sta bila z možem že nekajkrat napadena in obgrižena s strani psov neodgovornih skrbnikov, sem kljub temu upala, da bo na napade sčasoma pozabil.
Nasvet?
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #295 : nedelja, 29.03.2009 : 15:51:11 »

Očitno vas je strah bližnjih srečanj z neznanimi psi, kar se prenaša na psa.  pes zazna vašo napetost pa vas ( in tudi  sebe) hoče zaščiti. Napade, ki jih je doživel bi že davno pozabil, če bi tisti, ki je psa takrat vodil ostal povsem miren in se delal, kot da se ni zgodilo nič. Sama sem svoje psice celo kaznovala, če so bile napadene kadar niso bile na povodcu (ker so povsem sposbne blokirati napad ali pa se izogniti, pa tega niso naredile) - Kar je bilo očitno silno učinkovito, saj že nekaj let ni bilo nobenega napada.
Kadar so na povodcu pa napada ne morejo preprečiti. Ponavadi so napadalci kakšni cucki, ki pritečejo iz dvorišča na pločnik ali tečejo za kolesom in ščipajo. Za kar se ne zmenim in psice se tudi ne smejo. Če je treba psa spoditi, ga spodim jaz in ne psice, a skoraj vedno cucek zelo hitro sam odneha, ko ni pričkovane reakcije s strani napadenega.

Za vas to seveda ne pride v poštev. Vaš pes ni navajen na bližnja strečanja in se ne zna primerno vesti . lahko psa samo naučite, kako naj se vede ob srečanju. Recimo da se takrat, kadar se neznan pes približuje usede (=nevtralen položaj) in je pozoren na vas (=gleda stran od prihajajočega, kar deluje pomirjujoče ). Ob srečanjih pa svojega psa ne vodite naravnost proti prihajajočemu (v pasjem jeziku je tak način približevanja izzivanje) ampak greste v loku (kar velja po pasjem bontonu za vljudno). Ne dovolite svojemu psu, da bulji v prihajajočega psa (=direktna grožnja) ampak naj bo pozoren na vas (=pomiritveni signal). Če sumljiv neznan pes teče proti vam, se postavite tako, da bo vaš pes obrnjen pravokotno na prihajajočega psa (=pomiritveni signal), če vaš pes še gleda stran, potem tak položaj skoraj zagotovo blokira napad, prihajajoči pes zmanjša hitrost in ali gre okoli ali pa se normalno peribliža.

Vendar je to samo bergla, pes se še vedno ne bo znal sam brez vaše pomoči sporazumeti z neznanimi rahlo sumljivimi psi. Da bi se naučil tega, kar bi moral osvojiti že kot mladič, pa ni mogel, ker je bil preveč privezan., bi bilo treba psa spustiti s povodca v družbo z drugimi psi. V kontroliranih pogojih in s takimi psi, za katere točno vemo, kako reagirajo. Najprej z ignorantskimi, potem z igrivimi in vsiljivimi in nazadnje tudi z malo bolj hudimi. Ponavadi najprej samo z enim psom, kasneje s skupino. Nekateri psi pa se lažje najprej vključijo v skupino in šele potem navezujejo stike s posamezniki. S čimmanj vmešavanja s strani vodnikov. Ker je dandanes take pse (in predvsem vodnike, ki bi se jih upali spustiti) težko najti, mora pa jih biti veliko različnih in tudi mesta srečanj morajo biti različna (tudi primernih mest ni prav lahko najti, saj lahko nek tretji pes, ki nenadoma vleti, povsem pokvari lekcijo) zna biti taka rehabilitacija silno zahteven podvig.
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #296 : nedelja, 29.03.2009 : 18:24:49 »

Res me je strah bližnjih srečanj s tujimi psi. Skoraj me prevzame panika. Moža ne, zato na daljše sprehode hodita onadva. Sem slutila, da je problem v meni, vendar nisem bila prepričana, saj je Don pameten pes Tongue  sram .

Hvala lepa za nasvete Lanabela  Smiley.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #297 : ponedeljek, 30.03.2009 : 10:52:21 »

Skoraj vedno je problem v vodniku. Samo da velika večina tega ne bi priznala za vse na svetu in raje krivi druge. Ko enkrat vidiš kje je bistvo problema, si naredil že pol poti k rešitvi.
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #298 : ponedeljek, 30.03.2009 : 11:10:10 »

Skoraj vedno je problem v vodniku. Samo da velika večina tega ne bi priznala za vse na svetu in raje krivi druge. Ko enkrat vidiš kje je bistvo problema, si naredil že pol poti k rešitvi.
se popolnoma strinjam! Meni se je zgodilo (ene vaje, res preproste, z mojo pesjanko nisva pa nisva spravli skoz) - pa sem ugotovila, da sem čisto samo sama štorasta in ck, potem je pa šlo. Smiley
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #299 : nedelja, 24.05.2009 : 14:06:11 »

Rada bi povedala, da se je meni zgodilo podobno z mojim kavalirjem Bonijem. Mel, jaz sem imela pred dvemi leti podobno grozo kot ti s svojim kužkom, zato sem tudi potem kupila še samojeda, pa še zdaj se bojim za svojega Bonija. Mojega Bonija je pred dvemi leti napadel nek mešanec (podoben terierju), ki naj bi ušel lastniku. Bil je kakšnih deset centimetrov večji pd Bonija, pa vendar mi ga je iz naročja potegnil na tla in ga začel gristi po celem telesu. Jaz sem ga brcala, kričala naj mi kdo pomaga in na srečo je mimo prišel nek gospod in gospa, tako, da ga je psa potegnil za rep, da sem z na smrt prestrašenim Bonijem zbežala v nek blok in tam počakala nekaj časa, da sem se prepričala da mi tisti podivjani pes ne sledi. Potem sem z Bonijem v naročju tekla en kilometer do doma in ga takoj odpeljala k veterinarju. Na srečo je imel samo površinske rane, ampak od takrat naprej imam strah če vidim spuščenega psa, da nas ne bi napadel.
Logiran
Strani: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad na mojega psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines