mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 23.05.2024 : 10:15:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad na mojega psa
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 25   Dol
Natisni
Avtor Tema: Napad na mojega psa  (Prebrano 55112 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Rincy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.205


« Odgovor #30 : četrtek, 08.06.2006 : 23:13:21 »

Da ne boš kupovala nagobčnika.Čez gobček mu zaveži eno cunjo in (če nima poškodovanega) še za vrat,da si ga s tačko ne mora dat dol.Zaveži bol na rahlo,ampak spet ne preveč,da ne bo takoj padlo dol.Drugače pa nagobčnike prodajajo v skoraj vseh pasjih trgovinah,za Orija boš verjetno rabila št. 1 oz najmanjšega.
Želim vam čimprejšne okrevanje in res ne moram verjet,kaj se dan danes lahko vse zgodi  Lips Sealed Sem imela tak neprijeten občutek,ko sem brala tole zgodbo,res groza!! In se mi zdi pravilno,da pride v medije! Ampak nebi bilo slabo,če bi zraven povedali še to,da so krivi LASTNIKI in ne psi,ker potem ga nastradamo vsi povrsti,ki imamo pse,višje od kolen.

Hitro okrevaje vam želim!

Nina
Logiran
oliver
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


WWW
« Odgovor #31 : četrtek, 08.06.2006 : 23:15:34 »

Mel, čiščenje rane je res zelo boleče. Mogoče bi z veterinarjem vseeno razmisila o neki blagi narkozi, pa da se vseeno rano očisti in vstavi drenažo. Bo hitreje in z manj bolečin prišlo do celjenja rane. Če je žep, dvomim, da bo šlo samo s čiščenjem.
Drugače pa je za čiščenje najboljše fiziološka in potem še jod.
Nagobčnik, tudi majhne, bi morali imeti petshopi ali veterinarske ambulante.
S Spitadermom pa RAJE NE! Peče, pa še samo površino razkužiš, jod je absolutno bolje. Kje je rana?
Drži se!
LP Katja
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #32 : petek, 09.06.2006 : 00:07:46 »

Šele zdaj sem prebrala vseskupaj  Shocked .  Nažalost imam izkušnje s pijanimi lastniki in popadljivimi psi. Tak par živi v sosednjem bloku. On ves čas "pod dozo" pes pa ... no ja tak kot gospodar - agresiven. Imam samo to srečo, da moja peska ni majhna in mi jo je uspelo ubranit, ko je pes skočil proti njej in seveda pijanega lastnika prekucnil (ona se je umaknila jaz pa sem stegnila nogo, pa mi je hudo, ker se mi smili pes, samo rajši on kot Theba...).
Svetujem ti lahko samo na podlagi prijateljičine izkušnje. Če boš šla v civilno tožbo, se obrni na eno izmed teh novih pravnih svetovalnic (nova odškodnina in podobne), ker so plačani samo 10% od tistega kar ti "pritožijo" in se zato res maximalno potrudijo, da je tega čimveč (kolegica je imela prometno in "navaden" odvetnik ni hotel tožit, tam so bili pa zelo uspešni). Je pa res, čimveč dokumentov, bolje preveč kot da kakšen manjka.
Upam, da se boste vsi trije čimprej fizično in psihično pozdravili. Držimo pesti in tačke
lp
T.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #33 : petek, 09.06.2006 : 08:35:54 »

Nagobčnik ti lahko (tistega iz blaga) začasno posodi tudi veterinar, zato ga nikar ne kupuj. Če imaš v bližini kakšno zavetišče za izgubljene živali, ti ga bodo rade volje do saniranja poškodbe posodili tudi oni.
Sicer pa me, glede na to, da sem se v to rubriko vključila šele pred dnevom zanima, katere pasme in kakšen je tvoj "gentleman v malo starejših letih".
In ali je zdravnica, ko si bila na pregledu, kaj omenila cepljenje proti tetanusu. Moja soseda je nekaj tednov nazaj zaradi močnejšega potega njene nemške doge, padla po asfaltu, si malo prebila spodnjo usnico (nič drugega), pa je takoj "fasala" tisto gromozansko iglo v zadnjo plat.

LP
Drobtinica in Aisha
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #34 : petek, 09.06.2006 : 10:00:38 »

Citat
spirala naj bi pa z žajbljevim čajem
Ja, Mel, priporočam! Pri nas je žajbelj "zakon", imam izkušnje in je čudovito sredstvo (beri: čaj) za izpiranje (deluje tudi pri ljudeh Wink)

Držimo pesti, da ti bo uspelo izpirati, da ne bo potrebna drenažna cevka, da se boste pozdravili... in da bo to šlo naprej...
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #35 : petek, 09.06.2006 : 10:29:25 »


Se strinjam z Ariebom. Pa še jod poleg. Če imaš težave pri čišenju rane zaradi nemirnosti psa, lahko jod dobiš v razršilu. Ne peče. 100%-no preverjeno iz lastnih izkušenj. Pri dokaj globoki rani na tački moje psice, mi je pri prevezih pomagala višja medicinska sestra in vedno uporabljala jod.
Danes poškodba razen tega, da tam ni dlake in podlanke, sploh ni vidna in ne povzroča nobenih težav.
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #36 : petek, 09.06.2006 : 10:37:13 »

Citat
pa je takoj "fasala" tisto gromozansko iglo v zadnjo plat.

 Huh jaz sem bila lani cepljena proti tetanusu zaradi ugriza psa, pa je bila cisto obicajna majhna igla v roko... ali si to mislila metaforicno Huh

Mel, zal mi je, da morata to dozivljat... upam, da se bo srecno resilo za oba...
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #37 : petek, 09.06.2006 : 11:15:38 »


Ja mislila sem metaforično, predvsem pa v smislu, da tudi Mel in njen fant poskrbita za svoje zdravje. Iz njenega prispevka sem namreč prebrala, da ima Mel poškodovana kolena, prst in načeto psihično stanje, njen fant pa bolečo hrbtenico in odrgnine. Če bosta imela kakšne posledice, kdo bo pa potem Orija vodil na sprehod.
In ne razumite me napak, nisem nesramna, pri odločitvi za nakup ali posvojitev kakršnekoli živali je potrebno predhodno znanje. Kot sem enkrat že napisala, najprej se mora karakter človeka ujemati s karakterjem živali, drugič moraš vedeti, ali si za žival  tako fizično kot psihično sposoben skrbeti (ne moreš imeti pitona, če stanuješ v pritličju, piton se prosto sprehaja po stanovanju, vrata pa pustiš odprta), tretje, kar je mogoče najpomembnejše, pa moraš poznati zakonodajo in odgovornosti, ki jih le-ta predpisuje.  Na žalost je tako, da te nepoznavanje zakonodaje ne reši krivde pri storjenem prekršku.

Pa-pa

Jaz pa bom rekla srečno za vse tri.
Logiran
bloody_mary
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 98


« Odgovor #38 : petek, 09.06.2006 : 11:16:38 »

Joj kar groza in srh me oblivata. Kar ne morem verjet, da se vam je kaj takega zgodilo. Pa tega je skoz več. Od neke gospe sem izvedela, da ji je en pes višavskega terierčka pred očmi ubil. Jst bi umrla, da bi se moji psički kaj takega zgodilo.

Želim vam čimprejšnje okrevanje. Pa upam, da mu boste uspeli pregnat strah iz kosti in ga pripravili do tega, da bo upal še kdaj ven iz stanovanja.

Lp
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #39 : petek, 09.06.2006 : 12:14:01 »

Takole...Ori mi ne pusti niti da se dptaknem ušeska, ker tuli že, ko vidi svojo roko pri glavici Roll Eyes In mi ni jasno, kako naj jaz to izpiram. Tako da punce izgleda da mi res samo nagobčnik preostane ali kaj? Tulil bo kot da ga iz kože dajem, in potem se sevda jaz ne upam naprej nič, ker mislim da kaj ni vredu Undecided Danes grem še v Mestni Log da ga pregledajo, pa morda bi hodila na čiščenje rane? Izpiranje z jodom in žajbljem bi torej šlo, če bi Ori sodeloval zraven, tako pa  Roll Eyes
Drobtinca upoštevala sem nasvete, včeraj bila na urgenci, policiji...zavod za zdr. varstvo mojega primera ne obravnava ker ni šlo za ugriz psa na človeka ampak samo na psa. Danes moram spet z vursom govorti, vem le, da je pes star 5 let. Ori je pa Maltežanček, ki bo julija dopolnil 14 let. Mislim, da je k temu, da se tako pobira po napadu in da ni mrtev zaradi udarcev in šoka botrovalo tudi, da je v dobri kondiciji, hodi brez problema na Rožnik, vsak dan ima norišnice po stanovanju, res, kot da je star 5 let. Čeprav zdaj ne vem kako bo.
Drug problem je, da sem jaz postala izredno prestrašena, ker sem dobila izjemen strah. Prav bojim se, ker sem videla kako iznenada se je vse zgodila in kako nemočna sem bila.

lp,
Diana
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #40 : petek, 09.06.2006 : 12:28:52 »


Ljubica draga, VURS mora ukrepat, če ne druga že zaradi možnosti okužbe s steklino. Kaj pa če je bil podivjani bokser okužen, če je lastnica raje dajala za pijačo kot pa za cepljenje proti steklini.
Joda ni potrebno izpirat, razgradi se sam. Zato v najbližjo lekarno, tam ti bodo povedali, kakšen % raztopine je primeren za psa. Pa jod v razpršilcu vzemi. In nikar se ne boj, pes te ne bo ugriznil. Tudi on čuti, da mu želiš vse dobro.

LP
Drobtinica z veliko mrcino Aisho (ki je zdravljenje z jodom že dala skozi)
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #41 : petek, 09.06.2006 : 12:48:17 »

Ne, na vUrsu so rekli, da je pes redno cepljen proti steklini. Zavod za zdr. varstvo (ne vurs Wink) pa ne bo nič ukrepal, ker oni ukrepajo le ob ugrizu psa na človeka.
Za Orija se niti toliko ne bojim, da me ugrizne, ampak sem jaz malo premehka z njim, poleg tega se mi pa noro izvija, res noro. Še veterinar je rekel, da je pravi mali akrobat.
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #42 : petek, 09.06.2006 : 12:53:39 »

Mel

ubogi Ori, veš kako se je revček moral prestrašiti, da ne pusti niti tebe zraven svojega ušeska, in najbrž ga res zelo boli, ja morda bi bilo res najbolje , da ga voiziš na čiščenje rane k veterinarju, kajti če ga boš ti strašila še z nagopčnikom, katerega ni vajan se lahko njegov strah samo še poglobi.
Kar se pa tvojega strahu tiče, boš pa tudi ti rabila kar nekaj časa, da boš prišla k sebi in morda ne boš nikoli več sproščeno sprehajala svojega psička in ti bo za vedno ostal strah pred nepoznanimi psi, upam , da ne, bo pokazal čas.

LP
Logiran
Teski
odvisnež
*****
Sporočil: 810


« Odgovor #43 : petek, 09.06.2006 : 13:01:27 »

Kaj pa policija pravi? Saj ste se ob napadu tega bokserja tudi vi poškodovali - saj ni treba, da je ugriz! Kljub vsemu, če tako obrnemo gre tudi za poškodbe ljudi! Tukaj lahko komot potegnemo paralelo s tem, kako bi policija ukrepala, če bi mimo vas prišel nek človek, ki bi vas porinil, da bi padli in bi se poškodovali. Ali ne?

LP, T
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435


« Odgovor #44 : petek, 09.06.2006 : 13:03:01 »

sicer pozno, ampak tudi jaz upam, da bo vse vredu in boste vsi trije v najkrajšem času znova zdravi in veseli!  

mi je šlo prav na jok, ko sem brala... če bi bila sama v sobi, bi se sigurno zjokala.  Cry grozno! res vam želim vse dobro!

varja in annie

Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 25   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad na mojega psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines