mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 06.06.2024 : 06:37:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Mešanci  |  Tema: Jaka se predstavlja
Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 56   Dol
Natisni
Avtor Tema: Jaka se predstavlja  (Prebrano 143935 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
pudelj
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.450


« Odgovor #465 : sreda, 19.09.2012 : 19:30:04 »

Zakaj pa mu mažeš krempljčke?

Si pa prav posrečen z zoknčki na tačkah.
Logiran
Zaposlena
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 777



WWW
« Odgovor #466 : sreda, 19.09.2012 : 21:21:04 »

Zakaj pa mu mažeš krempljčke?
Glivično obolenje smo nekje pobrali Sad.
Zdaj pa malo kombiniram z bepanthenom in plivaseptom.
Ampak je res posrečen z zokni, a ne?  Wink Wink Wink
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #467 : sreda, 19.09.2012 : 21:32:51 »

Hmm...pa bo Bepanthen in Plivasept dovolj? Undecided

- Saj te nočem strašit, ampak glivice so ponavadi trdovratne. Pa tudi nazaj pridejo, če se jih samo na pol znebiš. Kaj pa kakšen Canesten ali pa Lamisil? Seveda vseeno prej vprašaj veterinarja, ali pa izkušene človekinje tukaj.
Jaz samo mal modrujem, ker pač spadam med zelo panične lastnike psov. Undecided
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Zaposlena
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 777



WWW
« Odgovor #468 : sreda, 19.09.2012 : 22:30:52 »

Hmm...pa bo Bepanthen in Plivasept dovolj? Undecided


Saj sva bila pri vetu, ker jaz namreč niti nisem vedela, da je glivično.....pač je imel ful slabe kremplje Sad.....in mi je vet povedal v čem je težava. Predlagal mi je kombinacijo zgoraj omenjenega, poleg tega pa še prozoren lak za nohte, s katerim naj mu namažem kremplje (tudi jaz sem začudeno pogledala, ko mi je to rekel, ampak baje pomaga, vsaj za to, da se kremplji ne lomijo tolko) in nailner repair (tudi smešno, vendar baje pomaga bolj kot katero drugo zdravilo).

Vem pa, da je zadeva trdovratna in da bo potrebno veliko časa, da odpravimo problem......
Bom pa kljub temu vesela vsakega nasveta. Wink
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #469 : sreda, 19.09.2012 : 23:38:53 »

Jaka, upam, da bosta glivično zoprnijo čimprej pregnala Wink

Sama (človekinja) se že vsaj 25 let preganjam z glivicami na nogah, ki sem jih fasala na bazenu v srednji šoli Angry Kljub Canestenu, Lamisilu in podobnim žavbam so se mi v petih letih tako razbohotile, da sem imela oba nohta na palcih zadebeljena, razplastena in grdo rumena. Ko je to videla študentska zdravnica, mi je predpisala enomesečno kuro s tabletami Lamisil v kombinaciji s kremo. Prej me je popolnoma izprašala glede morebitne nosečnosti in splošnega zdravstvenega stanja, ker imajo te tablete prejeh močne stranske učinke. Po enem mesecu sem mislila, da se dogaja čudež - pod tisto grdo rumeno poškodovano roževino so začeli rasti lepi gladki nohti.
Terapija je bila uspešna za kar nekaj časa. Kasneje so se glivice občasno še vračale (pač cele dneve na nogah v istih čevljih, pa študentske kopalnice ...) vendar nikoli več v tako hudi obliki (pač izbruhnejo bolj ob zanje ugodnih pogojih). Zdaj jih zatiram občasno s kremo Lamisil in z oljem čajevca, pa sem kar uspešna. Če čutim, da se začenja med prsti kaka veselica, mažem nekaj dni in še posebej pazim, da so noge suhe in nogavice bombažne, pa kar gre Smiley
V glavnem, glivice so trdovratne ... če jih ne zatiramo z antimikotikom, ne vem, če se jih da kar tako rešiti  Undecided

Aja, kar pa se nogavičk tiče - kupi Jakcu tiste, ii imajo na podplatih gumijaste "čepke", da mu ne bo tako drselo Wink
Logiran

Unikatne tablice in portretki
MaksiMaša
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 919


« Odgovor #470 : četrtek, 20.09.2012 : 09:05:28 »

"Da boh, da crknle gljivice!" - tiste na pasjih ali človeških nogah! Smiley
Logiran
Zaposlena
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 777



WWW
« Odgovor #471 : četrtek, 20.09.2012 : 09:12:30 »

Jaka, upam, da bosta glivično zoprnijo čimprej pregnala Wink

Aja, kar pa se nogavičk tiče - kupi Jakcu tiste, ii imajo na podplatih gumijaste "čepke", da mu ne bo tako drselo Wink
Hvala za nasvet.....sem tudi o takih nogavičkah že razmišljala.  Cheesy Več glav več ve.  Wink

Še eno vprašanje za poznavalce - kaj je pravzaprav vzrok, da pes "faše" glivično obolenje?  Undecided
Konec koncev ni obut kot smo ljudje, veliko hodi, kremplje si brusi ker ogromno preteče - tudi po asfaltu....izredno rad koplje krtine.....

Jaka je star 3 leta in do zdaj ni bilo problemov......tudi krempljev nismo rabli rezat, ker so se sami sproti dovolj pobrusili.....

Ampak je dečko svetovna faca  Grin.....ko mu nataknem zokne, par minut začudeno gleda in le stoji na mestu, potem naredi par korakov in ko mu spodrsne se spet ustavi, potem fant dobi idejo, da me bo psihološko "zlomil" in mu bom posledično odstranila zokne, se vsede in me najbolj milo, kar se le da, gleda in ko tudi to ne pomaga in ko vidi, da iz te moke ne bo kruha, pač previdno in počasi začne stopicati po stanovanju. Afro

"Da boh, da crknle gljivice!" - tiste na pasjih ali človeških nogah! Smiley
Podpis!!!  Wink
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #472 : četrtek, 20.09.2012 : 12:11:33 »

O Jaka, po dolgem času berem tvojo temo in se kot vedno smejim. No seveda ne glivicam, za te ti želim, da jih čim prej odpraviš Wink. Drugače pa so psi zabavni v pasjih copatkah, moja je hodila kot raca Cheesy.

Kje jih je staknil pa žal ne morem reči.
Logiran
Zaposlena
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 777



WWW
« Odgovor #473 : četrtek, 20.09.2012 : 12:46:47 »

O Jaka, po dolgem času berem tvojo temo in se kot vedno smejim.
Hvala Alba.

Pri nas doma je bila včeraj prava komedija. bravo
Jaka v zoknih proti večeru že kar korajžno šibal po stanovanju Cheesy, in ko sem že mislila, da se bom en mal odpočila od napornega šihta in kuhanja in pranja in natikanja zoknov nemirnemu psu, sem se morala posvetiti sinu.  Tongue
Prst, ki si ga je poškodoval na praksi, je izgleda utrpel malo hujšo poškodbo kot sem sprva mislila Sad, pa sva šla ob 9. zvečer v dežurno (saj vendar nimam kaj drugega početi, a ne?  Wink).

Da mi je vse skupaj še bolj najedalo živce, so naju za pozdrav mal "nalajali" Angry, da kje pa sva bila cel popoldan, pa jim kar nisem želela razlagat, da sem imela doma z drugim pacientom (beri Jako) toliko dela, da je sin prišel na vrsto šele zvečer  Tongue.
Po uvodnem pozdravu so mu sprali rano, menda je peklo ko hudič Huh, nalepli nadomesten šiv, nekaj zmučkane kože odrezali, zavili in svetovali, naj danes ostane doma in počiva.

In da ne bi bilo vse to preveč enostavno, je še mene začelo matrat in to v ambulanti. Po trebuhu kot da orkester igra, komaj uspela prihitet do stranišča, potem pa je bilo veselje. Teklo in teklo in teklo sram sram sram.
Pravijo, ko ma hudič mlade, jih ma več......in v mojem primeru to vsekakor drži.

Tako imam danes doma dva, ki se drug drugemu ful smilita in se cartata in jamrata drug drugemu. Pa verjamem, da jima je prav lepo. Kiss

Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #474 : četrtek, 20.09.2012 : 12:51:57 »

Wink Tiste nogavice s čepki pri nas poznamo še od človečkih mladičev, da niso ves čas vznak padali Tongue


Sicer pa ni nujno, da se pes z glivicami kje okuži. Glivice so poleg tavžentov različnih bakterij in drugih "žvali" normalno prisotne prebivalke na pasjem (in tudi človeškem) telesu. Dokler so vsi ti organizmi v normalnem številu oz. sobivajo v nekem ravnovesju in opravljajo svojo vlogo, ni nobenih problemov. Problem nastane, ko zaradi neke "motnje", ki oslabi oziroma "zamoti" imunski sistem ali ko se razmere kako spremenijo, nastanejo določeni pogoji, ki povzročijo, da se nekateri organizni pretirano namnožijo in začenjajo povzročati težave.
Imunski sistem se pri zdravi živali načeloma uspešno sam bori proti pretiranim izbruhom glivic in drugih "beštij", če pa ni vse v redu, imajo le te super pogoje, da se namnožijo čez normalno mejo.
Včasih se telo bori z nečem drugim, pa je sicer običajno srečanje z glivicam iz okolja v tistem trenutku "usodno", to poznamo tudi ljudje, ko se zaradi neke bakterijske okužbe dlje časa zdravimo z antibiotiki (ki poleg taslabih "požrejo" lahko tudi "tadobre" bakterije") in imamo za posledico lahko izbruh glivic.

Vsekakor bi na tvojem mestu, če ne bo kmalu nič boljše, povprašala veterinarja, če naredi bris in ugotovi, če gre res za glivično okužbo ali kaj drugega.
Logiran

Unikatne tablice in portretki
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #475 : četrtek, 20.09.2012 : 12:57:17 »

Aja, ko si napisala da Jaka izredno rad koplje krtine ... no vzrok bi bil lahko tudi tu. Mali glodavci in krti so lahko prenašalci. So psi, ki staknejo glivično okužbo na smrčku prav zaradi kopanja in šnofanja po mišjih luknjah in krtinah. Če pa se potem pes zaradi srbenja še kaj praska in gricka (po tačkah) in si naredi kako majhno ranico, ki jo lahko okužijo bakterije iz okolja, imaš potem še dodatno packarijo s tem Undecided
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Zaposlena
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 777



WWW
« Odgovor #476 : četrtek, 20.09.2012 : 13:04:53 »

Wink
Vsekakor bi na tvojem mestu, če ne bo kmalu nič boljše, povprašala veterinarja, če naredi bris in ugotovi, če gre res za glivično okužbo ali kaj drugega.

To tudi imam namen. Zadeva je zaenkrat še zelo sveža.
V soboto sva šele bila pri vetu. Pa v bistvu sva šla "kao" rezat kremplje in ko so mu jih že porezali, je vet pregledal tačke oziroma kremplje in postavil diagnozo na podlagi skrajno popokanih, zapeljenih, mehkih krempljev.
Vitamine itak dodajam že slab mesec, ampak očitno to ni bilo dovolj Undecided, zato bomo zdaj nekaj časa "zoknarji" in če ne bo bolje, nazaj na dodatne preiskave.

Kar se pa krtin tiče, jaz že od nekdaj pravim, da ima moj Jaka fetiš na njih Grin. V parku, kjer ga sprehajam, ne vem če obstaja kakšna krtina, ki je Jaka ne bi poglobil.
Ko jo najde in začne kopat, tolk not pade, da ga je prav veselje opazovat.
Naveliča se sploh ne, ampak bolj globoko luknjo ko mu uspe naredit, bolj je happy Grin.......na koncu je luknja tako velika, da glavo noter porine...hehe.
Mogoče je pa res tam kaj staknil. Undecided
Logiran
Zaposlena
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 777



WWW
« Odgovor #477 : sobota, 22.09.2012 : 08:45:08 »

Danes sem očitno nekaj posebnega Cheesy, ker je moj zdravnik izrazil željo, da bi me rad videl in pregledal moje tačke Huh.

In namesto, da bi me moja takoj peljala, so si gospa čas vzeli Angry.......kavico pijejo in po računalniku brskajo......pravijo, da je še čas do 12-ih.
Eh, kdo bi razumel te živali na dveh nogah. Undecided Wink
Logiran
pudelj
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.450


« Odgovor #478 : sobota, 22.09.2012 : 13:06:42 »

Ja, "človečki" so res eni čudni stvori. Najina šefica je ista. Jaka, upava, da bodo krempeljčki hitro ok.

Pa poljubčke od Keli in Kiare
Logiran
Zaposlena
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 777



WWW
« Odgovor #479 : sobota, 22.09.2012 : 13:08:56 »

Diagnoza mojega osebnega zdravnika:  veselje veselje veselje glivic ni  veselje veselje veselje.
Sploh ni šlo za nikakršno obliko glivičnega obolenja, tmeveč je problem v rasti krempljev Undecided. Malo mi je padel imunski sistem, pa se zgleda to najbolj vidi ravno na mojih krempljih. Undecided

In to pomeni le eno - pridem lahko brez strahu na piknik! Jeeeeeeee!  bravo bravo bravo
Logiran
Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 56   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Mešanci  |  Tema: Jaka se predstavlja
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines