mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 02:14:40

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Cushingov sindrom
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Cushingov sindrom  (Prebrano 29829 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #90 : sreda, 12.12.2012 : 11:24:33 »

Ojoj, tudi iz nasega brloga posiljamo dobre misli, da bi tablete prijele s cim manj stranskih ucinkov.
Za pogumne ni ovir! Kiss
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #91 : sreda, 12.12.2012 : 11:34:45 »

Sherry, kar tako naprej, na eks pa v nove zmage Smiley
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #92 : sreda, 12.12.2012 : 11:41:02 »

Pri psih, ki morajo dolgo dobivati tablete, je fino, da to postane ritual. goljufati s skrivanjem v klobaso jih prav dolgo ni mogoče. Recimo: ob isti uri tableta, ki ji vedno sledi kakšen priboljšek ali kaj drugega prijetnega. Pri nas je bilo tako, da se je psica ob določeni uri postavila pred predal z zdravili, tako da niti nisi mogel pozabiti nanjo.
Logiran
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #93 : sreda, 12.12.2012 : 13:11:55 »

Prav navadijo se res. Naš Bine točno ve, da je po zajtrku in večerji še nekaj na sporedu in me nestrpno čaka, če se kaj obotavljam.
Imam pa to srečo, da je požeruh za vse iz roke in brez problema poje pogoltne tableto zavito v kruh. Sploh ne vidi razlike, ali je klobasa, kruh, tableta, nima veze. Lahko ga tudi na finto: kruhek, tableta kruhek.  Tongue
Hvala bogu za to, ker so tablete naš doživljenjski križ. Roll Eyes

Ampak, če ne opazijo, da je v klobasi kaj, jaz ne vidim razloga, da bi se ji začeli odrekat. Huh
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #94 : torek, 25.12.2012 : 10:14:56 »

Tudi pri nas je sam bolnik tisti, ki mi ne dovoli, da bi pozabila dat tabletko.  Grin
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Tari
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #95 : nedelja, 01.03.2015 : 15:10:06 »

Živjo, tudi moji 10 letni psički so pred kratkim diagnosticirali cushinga Sad in bi prosila vse, ki imajo izkušnje s tem in njihovi kužki jemljejo tablete Vetoryl, če mi lahko napišejo kje jih kupujejo, ker so res svinjsko drage in iščem najcenejšo možnost nakupa. Pa seveda tudi za vse ostale izkušnje (druge tablete) in nasvete za življenje s cushingom bom zelo hvaležna! Knowledge is power Smiley
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #96 : nedelja, 01.03.2015 : 17:36:09 »

Vetoryl kapsule so najcenejše v Italiji - vendar samo, če imaš koga, ki ti jih lahko dostavi; drugače prišteješ porabo bencina in se že ne splača.

Za nabavo potrebuješ veterinarski recept. Priporočam naročilo vnaprej, saj lekarne tega večinoma nimajo na zalogi (sploh pa ne več škatel skupaj). Recept lahko pošlješ skeniran po mailu, potem te zdravila čakajo že čez dan ali dva. Priporočam mail v italijanščini, ker z angleščino pri Italijanih včasih sicer kam prideš, večinoma pa pač ne.  Undecided Izbereš si lekarno, ki ti ustreza (stric Google ve vse) in jim pišeš. Najbolje je seveda imeti kakšnega znanca, ki se vozi na Primorsko v službo in pogosto zavije še npr. v Trst, pa lahko zadevo takrat prevzame in ti jo dostavi.

Jaz kupujem po 3 - 6 škatel naenkrat. Ker je moja psička zelo majhna in rabi dozo 5mg na dan, najmanjše kapsule Vetoryla pa vsebujejo 10 mg, jih dam v Ljubljani še razdeliti na polovico. To delajo samo v Galenskem laboratoriju in  je drago kot pri norcih, ampak sam tega doma ne moreš početi. Tako dobim zalogo za 6 - 12 mesecev.

Nikakor ne smeš pozabiti še na strošek rednih kontrol krvi, kar ti je tvoj veterinar zagotovo povedal - upam vsaj. Poseben krvni test na vsake 3 mesece stane približno 70 evrov. Lips Sealed  Je pa nujen oziroma  res zelo priporočljiv, saj se z njim ugotavlja, ali je doza zdravila pravilna/prenizka/previsoka in se jo lahko po potrebi ustrezno spremeni.

Pri dajanju zdravil je treba biti res dosleden, dajati približno ob isti uri in poskrbeti, da pes kapsulo dejansko pogoltne. Saj vemo, kako znajo kakšne "fuj" zadeve strokovno izpljuniti, a ne. Moja psička dobiva kapsulo s suho salamo - ki je sicer sploh ne bi smela jesti, ampak je to edini način, da jo spravi po grlu. Z veterinarko sva se odločili, da je košček salame dnevno vseeno manjše zlo, kot da zdravila ne bi pojedla oziroma bi imeli vsakodnevne borbe z dajanjem na silo  - če veš, da mora kapsule dobivati doživljenjsko, kakšno tlačenje po grlu zame ne pride v poštev.

Da napišem še kaj spodbudnega: moji psički, Yorkshirski terierki Sherry,  so diagnozo Cushingov sindrom postavili pri 13 letih, potem ko smo več kot eno leto hodili od klinike do klinike in naredili vse možne preiskave, jo filali z antibiotiki in ne vem čim še vse, pa nič ni pomagalo. Ko smo končno prišli do prave diagnoze in je začela jemati Vetoryl, je v zelo kratkem času postala popolnoma drug pes: spet živahna, vesela, ješča, mladostna ...  Smiley ta mesec bo dopolnila 15 let.  Kiss

Ja, je drago, ampak se splača.  Smiley  Se pač odpoveš marsičemu na svoj račun - to pravzaprav sploh ne bi smelo biti vprašanje.

Upam, da sem uspela napisati bistvo. Če te še kaj zanima, pa kar vprašaj!

LP 
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Tari
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #97 : nedelja, 01.03.2015 : 22:58:12 »

Pepsi hvala za izčrpen odgovor, imam možnost, da mi iz Italije nekdo dostavi zdravila, tako da je ta informacija super Smiley Bi te pa še vprašala, kako si spremenila prehrano. Je velika razlika med prejšnjo in sedanjo?
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #98 : ponedeljek, 02.03.2015 : 09:22:32 »

Nič kaj dosti nismo menjali, ker smo že kakšno leto prej začeli paziti na ledvičke in je dobila veterinarskio dieto - Renal brikete in konzerve, ki jih ima začuda še kar rada. Seveda včasih dobi zraven še kaj, česar ne bi smela, ampak prav zaradi Cushinga pa hrane nismo menjali.

LP
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Tari
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #99 : ponedeljek, 02.03.2015 : 16:09:11 »

Tudi pri nas mamo kar porihtano prehrano, tako da mislim, da s tem ne bo težav. Seveda bo pa tudi potrebna kakšna salamca ali sirček za tabletko pogoltnit  Wink

Aja, pa čestitke za tako lepo starost  Afro
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Cushingov sindrom
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines