mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 09:26:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Rak na crevesju
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Rak na crevesju  (Prebrano 5225 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« : četrtek, 10.09.2009 : 07:29:56 »

Vem, da je tema izkusnje rak ze odprta, vendar bi potrebovala predvsem mnenje o raku na crevesju.

Zanimajo me vase izkusnje. Kako ste odkrili raka in kje ter kaksen je ta rak (bil), kako je potekalo nadaljnje zdravljenje oz. operacija in kaksno je bilo pooperativno stanje. S cim ste hranili svojega psa, kako je bilo z izgubljanjem teze (ce sploh), ... v glavnem cisto vse.

Kot ze nekateri veste, ima Lina raka na crevesju oziroma ga je imela. Raka smo odkrili pri sterilizaciji in smo imeli sreco, da smo bili sploh dovolj zgodni. Nasli so cca. 10 cm bulo - crevesje (debelo crevo) je bilo zarasceno skupaj in rakavih celic.

Zacelo se je pa po mojem mnenju ze precej casa nazaj, saj sem veterinarje veckrat opozarjala na prekomerno bruhanje, vendar se jim bruhanje vsaj 2x na mesec ni zdelo nic posebnega. Undecided

Po operaciji je v veterinarski oskrbi ostala 3 dni, ko pa je prisla domov, so se zacele tezave.  Prvi dan doma je bruhala, potem se je to umirilo, nato pa se je zacelo z drisko, ki jo razen redkih izjem se do danes nismo uspeli spraviti v red. V zacetku je slo za res zelo smrdece blato, ki je smrdelo po kislem. Med tem je kar nekakrat kakala svezo kri.

Hrano smo kar precejkrat do danes zamenjali od veterinarskih briketov, do kuhane hrane, ki jo dobiva se danes, s tem, da je prvih nekaj mesecev po navodilih dobivala samo riz in purana (po nasvetu veterinarjev), sedaj pa je obogatena se z veliko zelenjave in zacimbami (po nasvetu homeopata) - ne smrdi vec po kislem in je v vecini primerov normalno rjave barve - prej rumena).

Odkar smo bili pri homeopatu (cca 14 dni nazaj), je bilo blato enkrat celo zelo podobno klobasi, vendar se je to kasneje nehalo in imamo spet drisko. Sedaj je le na homeopatskih zdravilih, vendar ne vem ali ji bodo kaj pomagali ali ne.

Pred cca. 2 meseci je bila na pregledu krvi in na UZ. Takrat je bilo stanje ledvic, vranice in jeter ok, tudi vse ostalo je bilo normalno.

Ze pred operacijo ji je uhajal urin (po kapljicah), po operaciji pa je uhajanje urina v ogromnih kolicinah, vendar ji ne dajem nicesar za preprecevanje tega. Urin je zadnje dni precej rumen.

Teza ... v prvih 4 mesecih je izgubila 10 kg, v zadnjem mesecu pa se dodatne 4 kg, tako je iz 34 kg presla na borih 20 kg in jo res komaj se kaj drzi pokonci. Cry
Cca. 3 tedne nazaj je imela spet malo vecje tezave z bruhanjem in hudo drisko, zato je po mojem mnenju tudi izgubila dodatnih 4 kg.

Hranimo jo veckrat na dan in res poskusamo pridobiti kaksen kilogramcek, vendar ne vem ali sploh se imamo upanje. Zadnji mesec spije ogromne kolicine vode.

Raka smo odkrili v zacetku aprila 09, doba prezivetja je nekje 2 leti (mislim, da v 75%), pri nas pa je mimo le slabe pol leta. Stanje pa je katastrofalno. Cry

Na sprehode ne hodi vec, ker nima energije, se ko gremo le lulat in kakat, je hoja strasno pocasna. Vsake toliko se se poigra z nami, v glavnem pa pociva in se greje na soncku.

Res se trudimo, da bi nam uspelo se nekako preziveti vsaj kako leto ali pa celo se dlje, vendar veckrat izgubim upanje in ne vem vec kako naprej.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #1 : četrtek, 10.09.2009 : 08:08:18 »

linchaich, z nasveti ti res ne morem pomagati, mislim pa dostikrat na vas, ker vem, kako je tole zelo težko breme, ko si takole nemočen. Pošiljamo pozitivne misli, da bi se vsaj malo obrnilo na bolje  Kiss
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #2 : četrtek, 10.09.2009 : 08:17:08 »

Bi z veseljem napisala kaj uporabnega in pametnega. Pa lahko napišem le to, da se imejte fajn skupaj, če vam je že preostali čas skupaj tako odmerjen. Pred nekaj dnevi sem izgubila prijateljico zaradi raka. Napovedali so ji nekaj mesecev, z voljo, homeopatskimi dodatki za krepitev imunskega sistema in bog ve še čem vse je ta čas raztegnila na več kot 5 let. Pri vas je to malo drugače, saj vem. Naj bo čas, ki ga še imate kvaliteten.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #3 : četrtek, 10.09.2009 : 13:49:39 »

linchaich, bom podobno napisala kot moonbeam: držite se, in bodite pozitivni še naprej. Žal vam ne morem pomagati, lahko le z besedo...kako je to hudo...drži se!  Kiss
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Rak na crevesju
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines