mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 04:07:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kupujemo psička
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kupujemo psička  (Prebrano 21822 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ARTEMIDA
novinec
*
Sporočil: 1


« : torek, 20.01.2009 : 18:57:20 »

Pozdravljeni ljubitelji in ljubljenci psov  Wink!

Tudi sama spadam med vas in vsa moja družina seveda...ne dolgo nazaj smo se preselili v hišo. Imamo prostorno stanovanje in veliko dvorišče. Novembra nam je poginil naš dolgoletni kužek mešanček in zdaj se odločamo za novega člana družine. Ne moremo se odločiti...saj smo kar trije, vsak s svojimi idejami in željami.
Imamo sina sedemletnika in dojenčico. Radi bi psa, ki bi bil primeren za otroke, ki je lahko z nami v stanovanju, ki je čuvaj. Gledamo pse srednje rasti...ne premajhne pa ogromnih tudi ne Smiley. Padlo je že nekaj predlogov in idej, vendar jih raje ne napišem, ker se bojim, da bi vas usmerjala...mi pa bi radi vaše pristne predloge,ki nas bodo vodili nato k odločitvi. Veseli bomo vseh predlogov, idej, nasvetov...Veliko hodimo v naravo in na sprehode, živimo pa v toplejših krajih Slovenije...hud mraz je le par dni v letu...pa saj takrat tudi sami bolj malo ven hodimo Wink.
Hvala vam za vse...karkoli boste napisali. V pomoč nam bo.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #1 : torek, 20.01.2009 : 19:07:27 »

Mislim, da bi morali malo več prebrat o pasmah, za katere ste se do zdaj zagreli. Na forumi je skoraj sigurno že tema o vseh vaših izbrancih.

Na tak način se ne bo dalo nič kaj pametnega napisat.  Undecided

Vse kar vam lahko sama svetujem po vašem pisanju, ne kupovat samo po izgledu, dobro preštudirajte karakter pasme, sploh potencialne slabe strani. Srečajte te pse v živo in se pogovorite z vodniki.

Pasem psov je preko 400. Je nemogoče, da vam jih zdaj pišemo tukaj, ker vsak človek ima svoj karakter in svoj stil življenja. Sam mora ugotovit kateri pes najbolj paše vanj. Mi vas ne poznamo.  Tongue
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #2 : torek, 20.01.2009 : 19:11:08 »

Jaz bi vam predlagala, da obiščete/pokličete v kakšno zavetišče in malce poveste o svojem življenjskem slogu in ni vrag da vam ne bi znali najt super kompanjona Wink
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3 : torek, 20.01.2009 : 19:21:11 »

Hm, preden spet kaj "prevec" napisem, predlagam branje:

- Ali sem pripravljen na psa?
- Kako kupimo psa?

Vsekakor se psa ne izbira po nasvetu neznancev na internetu, prav tako ne po slikah. Pse izbranih pasem je treba pogledati od blizu, se pogovoriti z nekaj lastniki, z vzreditelji ... Pri tem je treba ozati izbor glede na pridobljene informacije o ZIVLJENJU s psi posameznih pasem in ne po tem, kar pise v knjigah ali revijah, tudi ne po tem, kar napise tukaj kot nasvet pri izbiri nekdo, ki nikoli ni imel predstavnika pasme, ki jo priporoca, prav tako pa tudi ne glede na to, kaksno pasmo imajo sosedi.

V rubriki pasme je skoraj za vsako pasmo posebna tema, kjer pisejo vecinoma lastniki psov posameznih pasem. Najbrz je treba tam zaceti, ce zelite izvedeti kaj o zadevi.

Ni pa noben pes brez vzgoje in skrbnaga nadzora primeren za otroke.

Prosim, da v bodoce ne boldas vec tekstov.
Logiran

ARTEMIDA
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #4 : torek, 20.01.2009 : 19:24:45 »

Aha, Angseter, popolnoma razumem vaš namig in imate tudi prav...sicer je moj predragi že prepričan v izbiro, pa se bojim, da je zaletav in rada bi malo več vedela...mislila sem, da je tu pravi naslov, saj so tu izkušeni ljudje...taki, ki pse imajo in poznajo in ne samo nakladajo o njih in psa sploh nikoli niso imeli Wink. Vse knjige in forume, pa internetne strani smo že prelistali. Obiskali smo tudi že par vzrediteljev. Ne gledamo na izgled psa...saj tudi jaz nisem lepa Grin!!!
Zala, naš predhodnji kužek je bil iz zavetišča, zdaj pa želimo pasemskega psa...seveda s tem ne mislim čisto nič slabega o križančkih. Glede na prostor ki ga imamo, bomo zelo verjetno kasneje, ko tega izšolamo, vezeli kakega malega križančka v zavetišču.
Poskušajte mi svetovati...hvala!!!
Logiran
ARTEMIDA
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #5 : torek, 20.01.2009 : 19:27:21 »

Ok...sorry za boldanje...nisem vedela!!!!
Vse kar mi svetujete smo seveda že naredili...tudi na razstavah smo bili in govorili z več lastniki. V glavnem...mislila sem, da mogoče lahko tu najdem še kak nasvet več. Za nakup psa se odločamo trezno in zrelo...vemo, da bo član družine veliko let...upamo v to!
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #6 : torek, 20.01.2009 : 19:47:32 »

ARTEMIDA, zdaj pa ne razumem povsem.
Pises, da si mislila, da smo tukaj "taki, ki pse imajo in poznajo in ne samo nakladajo o njih in psa sploh nikoli niso imeli", pa vseeno mislis, da ti bomo neodgovorno svetovali eno, dve tri ... izmed 400 FCI in cele mnozice drugih pasem?

Kako naj ti jaz svetujem samo po tem, ker imas vrt, dva otroka, moza, hiso in hodis v hribe, katero pasmo vzemi? Kako ti naj svetujem pasmo, s katere predstavnikom nisem nikoli zivela? Menis, da ti lahko svetujem na podlagi na mnogih razstavah videnih psov?

Imam nemsko dogo. Ti je ne svetujem, ker rada lezi na kavcu, se rada crklja, ni primerna za majhne otroke, ker je velika in storasta ...
Imam nemsko bokserko (oz. posvojen nerodovniski priblizek), ki je nikakor ne priporocam, ker ne mara otrok.
Imam majhno mesanko, ki je tudi ne priporocam, ker pac ne hodi rada prevec dalec, ne mara otrok, ne mara hrupa oz. ima rada svoj mir (je pac starejsa pasja gospa).

Hm ... res ne vem, kaj pricakujes od nas. Kot odgovorni lastniki najrazlicnejsih pasem psov in kot ljudje, ki nam je zelo pomemben ustrezen pristop do nakupa psa, ti pac res ne moremo svetovati, katero pasmo vzemi.

Se enkrat - ce ste v dilemi med dvema, tremi pasmami, naredite se en krog izbora, oz. tako dolgo, da bo odlocitev o pasmi nesporna. Pri tem naj pomaga tudi simpatija do izbranega vzreditelja, saj boste z njim "ziveli" tako dolgo, kot s svojim psom. No, vsaj upam.
Logiran

PETIT
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 124


« Odgovor #7 : torek, 20.01.2009 : 20:10:48 »

No, to pa je bolj odločen odgovor! Med izbranimi je tudi bokserka...pa ti praviš, da mogoče ni ok. Vidiš, kjerkoli smo bili ali karkoli smo brali, piše, da je super z otroki. To sem iskala...izkušnje!!! Verjami...nismo lajki, ki se tu samo nekaj sprenevedajo...iščemo čimveč podatkov, da bomo lažje izbrali...pa še takrat se lahko zgodi, da bo pes imel čisto svoj...izviren karakter, kajne?!
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #8 : torek, 20.01.2009 : 20:13:11 »

PETIT?
Lahko pojasnis tole?
Logiran

ARTEMIDA
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #9 : torek, 20.01.2009 : 20:14:33 »

Bom jaz...sorry...sem pisala z imenom mojega dragega...zdaj me ubije :-))). on namreč že ve kaj hoče...samo jaz mu težim. Nima krivde, ker ne ve :-(((
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #10 : torek, 20.01.2009 : 20:20:33 »

ARTEMIDA, ne vem, v cem je stos.

Vemo zelo dobro, kdo je PETIT in ne vem, cemu si prisla sem provocirat nas, ce ti lahko na vsa vprasanja odgovori on?

A lahko zakljucim tole prepucavanje, saj vidim, da nikakor noces razumeti, da ne bomo pisali knjig o nasih zivljenjih in vsakdanu z nasimi psi, ker je za vsako posamezno pasmo, celo ponekod za posameznega psa posebna tema. Bokserji imajo cez 900 strani dolgo temo. Naj ti naredim povzetek?

Pojma nimam, kaksna druzina ste, kaksna si ti, kaksen je tvoj moz, kako vzgajas otroka ... Sanja se mi ne. Torej, ne priporocam ti bokserja. Ker potrebuje (lahko celo dosti vec kot kaksna druga "priljubljena" pasma) ogromno "vlaganja" (predvsem v vzgoji) in ker ne vem, ali si mu sposobna nuditi vse, kar potrebuje, da bo zivel kot stabilen in vzgojen bokserski predstavnik svoje zadovoljno zivljenje. Si zdaj zadovoljna?

Oprosti, ampak z glavo skozi zid, da bo tukaj nekdo pljunil nekaj pasem, vi pa boste potem letili takega psa kupit, pac ne bo slo.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #11 : torek, 20.01.2009 : 20:22:40 »

Aha, vidim, da odgovori pac nimajo pravega smisla, ker sprasujes neznance po internetu, namesto da bi se zanesla na kinolosko znanje svojega dragega. Zakaj imam obcutek, da rada gledas slikce?
Logiran

ARTEMIDA
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #12 : torek, 20.01.2009 : 20:28:01 »

Uf, ok. Se umaknem. Se opravičujem vsem. Petit nima nič pri tem. Zaupam mu in vem, da bo prav izbral...gre se samo za to, da sem želela prebrati še kako izkušnjo. Zgleda da sem konec koncev res lajk in bom raje tiho.
Vseeno mi je pa žal, ker opažam, da tukaj ljudi zelo hitro napadete...sploh novince. Kot bi se počutili ogroženi...Človek lahko postavi za vas neumna vprašanja, zato ker se ne spozna...to pa še ne pomeni, da nima srca in da ne bo ljubil svojega psa tako kot to počnete vi.
Upam, da mi bo Petit oprostil ta post...
Srečno vsem...
Logiran
ARTEMIDA
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #13 : torek, 20.01.2009 : 20:29:42 »

No...to je pa že žaljenje...rada se umaknem od tu. Zelo nizkotno...
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #14 : torek, 20.01.2009 : 20:43:13 »

...mislila sem, da je tu pravi naslov, saj so tu izkušeni ljudje...taki, ki pse imajo in poznajo in ne samo nakladajo o njih in psa sploh nikoli niso imeli...


A tole pa ni žalitev? In to tako, počez, za vseh x-tisoč članov mojpes.net.
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kupujemo psička
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines