mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 04:18:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kupujemo psička
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kupujemo psička  (Prebrano 21823 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Datelj
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 84


« Odgovor #105 : ponedeljek, 20.07.2009 : 00:00:48 »

A ni zanimivo, kako začnejo ljudje jamrat o zafrustriranih ženskah, ko postanejo sami zafrustrirani, ker niso dobili tega, kar želijo? Cheesy Šolski primer projekcije.

Kjer je volja, tam je pot. Zakaj pa ne bi stopil na kakšno razstavo, pa malo spregovoril z lastniki in vzreditelji border collie-jev v živo? Saj večinoma vsi govorijo angleško. Če ne govoriš angleško, sigurno poznaš koga, ki zna vsaj malo, pa ga poprosiš za pomoč. Ali pa povprašaš slovenske lastnike, kje so oni kupili psa in zakaj. Klub bi bil verjetno pravi naslov za to, ali pa tudi kaka agility tekma... no najlažje je narediti to, kar je bilo v tem primeru narejeno. Jamrati in žaliti. Ampak je to morda že kdaj komu pomagalo do psa? Iskreno dvomim.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #106 : ponedeljek, 20.07.2009 : 07:49:05 »

Vsakdo gleda na denar, prosim te ne živi v iluziji in mi prihrani tvoje nauke.


ehh cry me a river....nisem pričakoval odgovora samo mal zrelejše vedenje.Itak ste pa v večini same zafrustrirane ženske.

In kako bo slo zgrda me bo administrator odstranil s foruma, srce me boli, I'm already gone...

Verjetno ti življenje ni dalo tistega kar si želeš/bi si želela.


angseter:moj zadnji post je bil odgovor na post pred menoj, in ja sem dojel da lahko dobiš samo informacije o vzrediteljih.



No, pa smo zopet tam. Bi se morale zaradi takih pripomb užaliti, razjeziti ali ne vem kaj še vse? Heh, se boš moral še malo bolj potruditi, Legionar.
Ampak, da se povrnem k temi: v italijanščini uporabljajo isto ime, torej border collie, v hrvaščini večinoma prav tako uporabljajo border collie, pri ostalih jezikih je bolj ali manj enako, zato tvojih jezikovnih zagat še vedno ne razumem. Konec koncev se lahko obrneš na domače vzreditelje, kateri prav gotovo imajo kontakte s tistimi v tujini in ti bodo pripravljeni pomagati pri morebitnih jezikovnih preprekah.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #107 : ponedeljek, 20.07.2009 : 07:58:38 »

Nenene, on bi vse na enem mestu, zastonj in takoj. Sploh pa, zakaj bi iskal v jeziku, ki ga ne zastopi? Močno dvomim, da govori vse evropske jezike.
Google mu pa tako ali tako pokaže tudi tuje psarne, ki imajo svoje strani prevedene v angleščino, čeprav je osnovna stran v nacionalnem jeziku, ane  Roll Eyes Wink
Ajnfah ko pasulj Smiley
Za tisti evropski jezik ki pa ga govori, mu pa ne bo težko poiskati izraza za borderja, da bo lahko iskal psarne iz tistega področja.
Čeprav mu, roko na srce, tudi slovenščina nekam škripa Smiley
Logiran
nanica
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 17


« Odgovor #108 : ponedeljek, 20.07.2009 : 09:15:26 »

Hm... Si me pa prav nasmejal! Grin

Datelj...mislim da se je brezveze nekaj truditi z nasveti kej smo usi mi zabiti ker mu to govorimo saj on ocitno to že ve (predvidevam na njegov odgovor na moj post).

Ah saj je brezveze s takimi se preverjeno nikamor ne pride  Wink

LP Jana   Smiley



Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #109 : ponedeljek, 20.07.2009 : 10:03:07 »

Meni so pa bolj všeč (kot Google) povezave, ki jih imajo ljudje na strani. In to taki ljudje, za katere ocenim, da vedo nekaj o pasmi Smiley
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #110 : ponedeljek, 20.07.2009 : 11:04:18 »

Mene pa sam to moti, Jana mu lepo vse napiše, nanica mu lepo odgovori, vsi mu lepo svetujejo, pol pa tiste ki mu lepo odgovorijo zmerja s frustriranimi ženskami.. Čist tko kot je napisala datelj - projekcija v druge..
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #111 : ponedeljek, 20.07.2009 : 11:10:09 »

Lynn, ne se niti sekirat za take, ker takim najbrž ni pomoči. Če samo pomisliš, koliko stvari bi lahko v tistem času poiskal na netu pa prebral na tej spletni strani, potem je bolj ali manj vse jasno. Mi je edino žal, da sem sploh odgovorila, samo kaj ko ne znam držati jezika za zobmi... Roll Eyes
Blagor enim...?
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #112 : ponedeljek, 20.07.2009 : 11:39:42 »

Ja res je moksa. Po eni strani pa tudi ne razumem zakaj ne more počakati da ima kak slovenski vzreditelj leglo, sploh se mi zdi če nimaš še izkušenj z neko pasmo je dosti lažje da ti vzreditelj da kak nasvet, medtem časom ko pa čakaš se pa lahko še sam v miru izobražuješ in ko pride dan da greš po mladička o tej pasmi že nekaj veš, ne pa da si se samo vizualno odločil, ta pasma mi ustreza in zdej ga moram takoj dobit.
Logiran
Shilu
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 479


« Odgovor #113 : ponedeljek, 20.07.2009 : 11:56:15 »

Mahh...  Roll Eyes

Ja res je moksa. Po eni strani pa tudi ne razumem zakaj ne more počakati da ima kak slovenski vzreditelj leglo, sploh se mi zdi če nimaš še izkušenj z neko pasmo je dosti lažje da ti vzreditelj da kak nasvet, medtem časom ko pa čakaš se pa lahko še sam v miru izobražuješ in ko pride dan da greš po mladička o tej pasmi že nekaj veš, ne pa da si se samo vizualno odločil, ta pasma mi ustreza in zdej ga moram takoj dobit.

Se strinjam. Ali pa zaradi stavka, da so borderji aktivni in inteligenti- moraš na ti dve značilnosti gledati iz obeh strani.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #114 : ponedeljek, 20.07.2009 : 12:27:05 »

Po eni strani pa tudi ne razumem zakaj ne more počakati da ima kak slovenski vzreditelj leglo, sploh se mi zdi če nimaš še izkušenj z neko pasmo je dosti lažje da ti vzreditelj da kak nasvet, medtem časom ko pa čakaš se pa lahko še sam v miru izobražuješ in ko pride dan da greš po mladička o tej pasmi že nekaj veš, ne pa da si se samo vizualno odločil, ta pasma mi ustreza in zdej ga moram takoj dobit.

Bojim se, da zaradi tega, ker ne razume čisto do konca, da je pes živo bitje s svojimi potrebami in zahtevami in na katerega se moraš temeljito pripraviti, sploh, če si brez kinoloških izkušenj. Na to mi kaže več stvari, ki jih je napisal v svojih postih, najbolj evidentno pa je to, da je očitno "skenslal" tiste vzreditelje, ki v tem trenutku nimajo legla, namesto da bi stopil v kontakt z njimi in medtem, ko "čaka na psa", poskušal pridobiti čim več informacij in tudi same vzreditelje primerjal med seboj. Ampak ok, recimo da se vsak uči na svojih napakah - škoda le, da zanje plačujejo največkrat drugi.
Logiran
xpsistem
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #115 : torek, 22.09.2009 : 00:28:39 »

Pozdravljeni!

Pridno se izobražujem in spoznavam svet psov in dobrih vzrediteljev oz lastnikov. Načrtujem vse od izbora kužka, do zasliševanja vzrediteljev. Prvega obiska pa do potreb, ki jih bo kužek imel in jih bo prinesel v našo družino. Naj omenim, da sem že imel nemško ovčarko v moji mladosti in bila je del mene. Naj lepo počiva...

Raziskujem pasme terierjev oz družinski kuža.... A ne morem priti do željenega kuža.
Se spomnite sanjskega filma Benji zaks no tist kuža mi je zlezel pod kožo pa če prav sem moški sem že takrat vedel da bo podoben kuža enkrat moj dober prijatelj. Za to vas prosim če mi lahko kako pomagata z podobno pasmo. (vem da BENJI ZAKS ni bil rodovniški kuža ampak neki mešančcek...)

Vaših predlogov, slikc , nasvetov bom iskreno vesel.
Za enkrat toliko, kasneje pa se oglasim.
HVALA!
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #116 : torek, 22.09.2009 : 09:19:08 »

kromfonlander
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #117 : torek, 22.09.2009 : 09:27:43 »

Psa sicer res ni dobro  izbirat na podlagi videza, ker lahko z videzom dobite karakter in potrebe, ki vam nikakor ne bodo ustrezale.

Benji je bil mešanec med pudljem, šnavcerjem in pa koker španijelom - mogoče bi pogledali po zavetiščih, kjer prav gotovo kak Benji čaka na nov dom, prav tako kot potepuški filmski kuža.

Samo kot primer ne kot predlog, sami benji-like kužati in to v samo enem zavetišču
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,32254.0.html
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,32021.0.html
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,31325.0.html
in sedaj sicer ostižena  http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,31784.30.html



Od pasem je meni najbolj podobna Benjiju prav gotovo pritlikava ali pa srednja ostrodlaka vrjanta  Podenco portugese - se pravi portugalski podnego, (ki ima drugače 6 različic, 3 "dolgodlake" ostrodlake in 3 kratkodlake).

http://www.mojpes.net/modules/pasme/index.php?id=205
****



Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #118 : torek, 22.09.2009 : 09:44:15 »

Houdini, brez zamere, tole ni iskalnik za zbiranje linkov, kot ni namen tega foruma, da kupcem, ki ne vedo prav, kaj bi radi (malo cotona, pa malo mesanca ali morda katerega od 32 terierjev) serviramo vse.
Linki na mnozico spletnih strani so izbrisani.
Hvala za razumevanje.
Logiran

Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #119 : torek, 22.09.2009 : 09:46:13 »

Joj se opravičujem, so bile sicer samo slike, brez teksta, ampak popolnoma razumem.
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kupujemo psička
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines