mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 21:15:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kupujemo psička
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kupujemo psička  (Prebrano 21819 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
xpsistem
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #120 : torek, 22.09.2009 : 21:53:15 »

G. Jana
Z vsem spoštovanjem... Houdini je želela pomagati in v dorri volji se je potrudila. Za kar sem ji hvaležen. Da pa se brišejo linki na druge forume, strani se mi pa ne zdi pravilno saj je vedno dobrodošla konkurenca in le na ta način se znanje širi brez ideje moje je najbolje.

Glede tega, da izbiram pasmo malo coutona in 32 Terierčki pa res ja vzel sem si čas in prav vse sem že pregledal (skoraj vse) Saj vseh ni niti na tem forumu. Vsak je enkrat na začetku in negdo naredi hiter korak brez premišljanja negdo pa počasi grize in se izobražuje.

Res je da ni pametno izbirati po videzu a rečite mi da videz ni pomemben. Pomemben je!

Brez zamere, a z dobro namero sem poprosil za pomoč o benji zaksu saj teško predvidevam kakšen mešanček je bil. Verjamem pa da člani foruma mi bodo z veseljem odgovorili.  (so mi že..)

Hvala.



Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #121 : torek, 22.09.2009 : 23:42:07 »

xpsistem, brez zamere, ze lahko, da si hvalezen za linke, ki ti jih ponuja tudi vsak iskalnik, jaz pa nisem hvalezna nikomur, ki misli, da je iskalnik tudi tale portal. Pa ni to edini razlog, da tukaj javno linki niso dovoljeni, kar pricakujem, da je jasno vsakomur, ki klikne na gumb "registracija". Pise vse v pravilih in v vecini tem te rubrike.

Sicer pa, dobrodosel in lepo, da se dobis z vzrediteljico cotonov.
Logiran

Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #122 : sreda, 23.09.2009 : 08:14:52 »

Hmmm, jaz pa priznam, da sem naredla napako. Pravila so takšna kakršna so. Slike, ki sem jih pripela v obliki linkov (niso bile povezave na forume) so bile za hiter ogled ne preveč znane pasme (ki pa ne spada med terierje), je pa res, da se jih hitro dobi tudi čez kak iskalnik, samo 15 minut časa se potrebuje. Sem pa sama čisto po najstniško navdušena nad temi "čupkoti" in sem se zato malo zaletela.

O psu, ki je igral Benjija  - o vseh psih, ki so igrali v Benji filmih, obstaja ogromno internetnih strani Cheesy


Želim pa veliko sreče pri izbiri novega družinskega člana in veliko veselja z njim Wink

Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #123 : četrtek, 24.09.2009 : 14:37:13 »

Izgled psa je pomeben ja, še bolj pa je pomembno, kakšen življnejski stil imate doma in za kaj bi psička imeli. Preprost primer - nekomu bi bil všeč husky, pa bi želel biti uspešen agilitaš. Sicer izvedljivo, ampak zelo težko.
Logiran
LooNee
odvisnež
*****
Sporočil: 916


« Odgovor #124 : četrtek, 24.09.2009 : 15:00:05 »

Izgled psa je pomeben ja, še bolj pa je pomembno, kakšen življnejski stil imate doma in za kaj bi psička imeli. Preprost primer - nekomu bi bil všeč husky, pa bi želel biti uspešen agilitaš. Sicer izvedljivo, ampak zelo težko.


Še bolj pomenbno pa, da je na primer nekomu vsec husky, bi ga pa imel samo na dvoriscu ali pa na pesjaku in sel z njim 2x na dan na krajsi sprehod, ker drugace nima casa.....  Trpel bi v tem primeru seveda pa pes...
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #125 : četrtek, 24.09.2009 : 20:25:39 »

Predvsem je pomembno, da ste se vi pripravljeni prilagoditi izbrani pasmi in ne pričakujete, da se bo kuža vam. Kaj mislim s tem: če si človek omisli npr. zlatega prinašalca, mora sprejeti skoke v vsako vodo v radiju 200 m (bolj je usrana, boljše je  Grin). Če si omisli beagla, naj sprejme njegovo neprestano vohljanje po tleh in posledično pomanjkanje pozornosti do vodnika. Značilnosti pasme se da do neke mere zmanjšati s šolanjem, ampak to je po mojem mnenju napaka. Pes naj obdrži značilnosti, ki so zapisane v standardu, človek pa naj si izbere pasmo, katere pasemske značilnosti je pripravljen imeti rad (ali vsaj potrpeti  Cool). Saj priznam, da ne umiram od sreče, kadar moj Timi takole pokaže svoje genetsko pogojene želje  Roll Eyes:


Ampak zadevo sem pač sprejela 12 let nazaj, ko sem ga kupila. Mi ne pade na pamet, da bi mu tole 100% prepovedovala (v določenih okoliščinah pa seveda, ubogat je treba ne glede na pasmo Wink).

Kaj torej hočem povedat: preglejte pasme, izberite take, ki vam vizualno ugajajo, potem pa dobro preštudirajte njihove značilnosti, se pogovorite z lastniki in vzreditelji pasem v ožjem izboru, šele potem se odločite. Le na tak način bo izbira pravilna za vas in za psa. Smiley

Lp, 5ra
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #126 : petek, 25.09.2009 : 08:40:43 »

LooNee seveda sem mislial tudi to. Če imaš življenski stil poleževanja na kavču, potem prste stran od huskija.
Logiran
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kupujemo psička
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines