mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 05:44:40

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Okostje in muskulatura  |  Tema: počena stegnenica pri mladičku
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: počena stegnenica pri mladičku  (Prebrano 6019 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
charli
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« Odgovor #15 : petek, 20.05.2005 : 13:55:49 »

ojla, od tega nesrecnega dogodka je ze en teden in pes ze bistveno manj sepa, bom se drzala veterinarjevih navodil in bomo psa tri tedne manj obremenjevali, ce se bo pa to sepanje stopnjevalo bom pa psa peljala se k dr.  matkotu.
drugace mi pa psa zdravijo pri dr.copovi v lescah na kliniki za male zivali.
je pa tko, pes itak prevec ne miruje ker je pac hrt, kar se pa hrane tice je vecinoma brikete hills za mladicke in nutropro pa malo pasje konzerve zraven, ker je pac malo bolj zbircen in briketov samih ne je.
upam da je ta prehrana ok, ce ima pa kdo kaksen boljsi predlog glede prehrane bi bil pa dobrodosel.Mislim, da je pa poskodba od udarca in da je njegova hrana kvalitetna kar ne more biti vzrok za pokanje kosti ali pac?
predstavljajte si  da se v 5 kilskega whippeta z vso silo v bok zaleti 20 kilski stafordski terier, psu spodnese nogo in poskodba je tu.
hvala za vase odgovore! Wink
Logiran
Caterpillar
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 107


« Odgovor #16 : petek, 20.05.2005 : 19:52:06 »

maja01, govora je o trimesecnem whippetu, jaz sem malega italjanskega hrta vzela le kot primer, da bi se gotovo poskodoval(kljub temu da je hrt), ce bi se tezji pes zaletel vanj(recimo whippet). Mali italijanski hrt ima kot odrasel tezo cca.4-5 kg(do38cm), whippet pa je toliko tezak sedaj pri 3 mesecih in glede na to, da Charli pravi, da se je vanj zaletel Am staff., ki je bojda tezak 20kg, mi je poskodba vec kot jasna-sem pac kljukec Smiley, ponosen kljukec Wink  Grin.

babbyyazz, samo zato, ker ti nekdo nekoc na kulturen(bolj ali manj Roll Eyes) nacin oporeka in te poizkusa razsvetliti se malo naprej od tocke B, ti ni potrebno biti prav nic uzaljena.
1)Super, da tvoj Gal uboga bolje kot sosedov nemski ovcar...ceprav bi lahko omenila kaksno malo manj stereotipicno pasmo-samo zato ker je nemski ovcar to se ne pomeni, da je na svet padel ubogljiv in vzgojen.
2)Dirja naj kar, seveda da naj, ti pa drugic poizkusi kamen prej opazit kot on, da ga lahko preusmeris ali vsaj upocasnis, se predno dobi moznost slabo preceniti bodisi svoje telo oz. hitrost, saj vendar poznas karakteristike hrtov-gre se za njegovo varnost Shocked, saj imas oci na pecljih in te uboga ne  Huh ?

Niti slucajno te ne poizkusam zabiti kaj sele napadati, tale kamen sem dala samo kot primer na poskodbo stegnenice kot nesrecen slucaj, odgovor nanj sem ze enkrat spisala in ce si pozorno prebrala, bi to vedela. Kar pa se ohlajanja zivcev tika Cool...zivcni ljudje niso primerni skrbniki za hrte tako, da je bojazen, da bi morala za pomiritev(ce tako razumes ohladitev zivcev) vase zliti pivo cisto odvec, se pa zamisli nad seboj, da to meni predlagas in zakaj mi predlagas.

LP
Logiran
Caterpillar
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 107


« Odgovor #17 : petek, 20.05.2005 : 19:55:01 »

Hej charli, to je pa res pozitivna novica...upam, da se boste kar najhitreje uspesno pozdravili in zaceli nabirat kroge in kroge dirjanja Cheesy. Kako pa je z vezmi? Se mi zdi, da kar uredu vozite zadevo...ste pa srecnezi, da vam papa pa cetudi mu morate apetit povecati z malo konzerve-ni panike...Porocajte, ko bo kaj novega pa seveda se lahko oglasite se v temi o whippetih pa kaksno slikico od malega prilepite, da nam skomine naredite Tongue Grin.
Sighthounds rock...
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #18 : petek, 20.05.2005 : 20:07:24 »

caterpillar... saj meni je tudi vse jasno Grin samo popravila sem se, da kuza iz mojega posta ni bil whippet, ampak italijanski hrt. Ce si mlada doga lahko na podoben nacin zlomi nogo, potem si jo verjetno whippet se lazje...
m.
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #19 : petek, 20.05.2005 : 20:20:48 »

sam am.staff je moral prileteti pod čudnim kotom, da je kost počila. sj ne rečem, da ni mogoče. vse skupaj je bila pač smola nič drugega. vseeno pa bi dala skozi pregled.

in kako naj psa preusmerim če je žival v polnem teku in dirka proti meni? preden sem jaz dojela ,da pes ne bo speljal ovinka, je proti svoji volji že letel proti kamnu.

pa nism užaljena. kar se mojga Galca tiče vem, da imam čisto vest. Imam krasnega psa, ki mi je bil zgleda usojen.

in nima se kaj zamisliti nad sabo. pivce za živce. če pa rajši poleti piješ kakav tudi v redu. kakav za živce.

 
Logiran
Caterpillar
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 107


« Odgovor #20 : sobota, 21.05.2005 : 00:10:11 »

maja01,  joj Cheesy mi sploh ni potegnilo, da popravljas svoj post, sem mislila, da sem te zmedla z it. hrtom v svojem postu Smiley...zdej mi je pa res jasno Grin Cheesy.

Citat
in kako naj psa preusmerim če je žival v polnem teku in dirka proti meni? preden sem jaz dojela ,da pes ne bo speljal ovinka, je proti svoji volji že letel proti kamnu.
 
z nekaj treninga in scepcem pregnanosti...ugotovi kako najlazje vzbudis njegovo pozornost med tekom in potem izhajaj iz tega. Mogoce je "alergicen" na zvizg, na oster zavpit ukaz-recimo paaaaziiiii, na mahanje z rokami, umirjen zavpit ukaz...ne vem, ti ga sama najbolje poznas in tudi ves, kako do sedaj sodelujeta in kako se odziva na dolocne kretnje, ton itd....verjemi, da vem kako tezko je nadzirat hitrost v polnem zagonu ampak vseeno, ce ti uspe preusmerit/predramit njegovo pozornost iz afekta dirjanja mu bos morda nekoc prihranila kaksno hujso poskodbo-ze v tem pogledu se splaca. Saj ne pravim, da mora trimckat ob tebi, ti pa mu govoris levo in desno...naj si kar da duska, ti pa poizkusaj s svojimi ocmi biti vedno par korakov pred njim, ker je njemu oz. njim ko laufajo zadnja skrb kako varni so pri tem opravilu-tek je droga. Ce spet vzamem kot primer kamen, saj se mu ni treba ustaviti pred kamnom samo zmanjsati bi moral hitrost in postati malo bolj pozoren na okolico in svoj tek, to pa lahko dosezes ti s tem, da ga "zbudis" in ne da ga kamen zbudi, ko pa je mimo pa ga lepo spodbudis(morda z navduseno spodbudo), da se mu lahko zopet odpuli.
Ce je bil kamen med vama in je pes dirjal proti tebi bi pomagalo tudi to, da ti steces(hitro) ali levo ali desno od oddaljenega kamna, ker bo tako tudi pes spremenil smer proti tebi, se predno bo sploh prisel do tega objekta, ki je na poti. To je super zadeva, problem je samo, da moras kamen ali pa hlod ali karkoli drugega videti pred psom in tudi samo nesreco predvideti se predno se zgodi, ker laufarji velikokrat precenijo svoje sposobnosti okretnosti in zavor-imajo tudi to v krvi Wink Grin.

Citat
kar se mojga Galca tiče vem, da imam čisto vest. Imam krasnega psa, ki mi je bil zgleda usojen.
 
Po Sloveniji razsaja whippetmania Smiley Wink...dobrodosla v klubu Grin

Citat
in nima se kaj zamisliti nad sabo. pivce za živce. če pa rajši poleti piješ kakav tudi v redu. kakav za živce.
 
za zivce sem ze povedala, da mi ni potrebno piti prav nic, ce pa zelis izvedeti kaj pijem, da se poleti osvezim in si naberem+energijo pa ti sporocam, da je ni cez dobro ledeno kavo, s potunkano kepico sladoleda pa veliko smetance mora imeti pa smetana mora biti posipana s cokoladnimi drobtinicami Smiley Tongue Tongue, mnjam Tongue Tongue aja pa obvezno mora v smetano biti zapicen se holip Tongue

LP
Logiran
Caterpillar
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 107


« Odgovor #21 : sobota, 21.05.2005 : 00:14:17 »

Pozabila:
charli, mladicku obcasno lahko ponudis tudi kaksnega od mlecnih izdelkov, ki jih dobro prebavlja, recimo sir(ementaler), skuto, kefir, kislo mleko...
Pa veliko srece...

LP
Logiran
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Okostje in muskulatura  |  Tema: počena stegnenica pri mladičku
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines