mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 18:00:32

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Značaj, čustva in strahovi  |  Tema: Strah
Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Strah  (Prebrano 24424 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #45 : torek, 28.09.2004 : 09:36:49 »

Ne, nažalost ne. Zdej imamo zvečer samo televizijo prižgano, tako da ni na stropu senc. Če pa prižgemo luč se Brin izstreli iz kavča v predsobo. Jst mislim, da se že mal norca dela iz mene. Res ne vem kaj bo še pogruntal ta bukselj.
Logiran
AlesKo
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 130


« Odgovor #46 : torek, 28.09.2004 : 11:49:45 »

AlesKo, srečen bodi, da je nogavica prišla ven. Zadeva ni pa nič smešna ampak zelo nevarna. Nogavica bi se lahko zapletla v debelem črevesju in takrat je potrebna čimhitrejša operacija. Se nam je že zgodilo, hvala bogu, da je peroksid pomagal in da je pes izbruhal nogavico ven, drugače bi ga morali rezati.

Ja vem, sej pozneje sem pomislil tudi na to, ampak na začetku sem se res moral smejat.  
Logiran
Alix
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 455


« Odgovor #47 : sreda, 29.09.2004 : 14:54:50 »

Andi: Zakaj preprosto ne zapreš vrat na hodnik in ga soočiš s strahom? Mogoče bi pa delovalo??? In ga pri tem miriš...pa naj bo še tvoj drug pes tam, da bo videl, da res ni kaj narobe...Huh?
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #48 : sreda, 29.09.2004 : 15:57:20 »

Citat
Andi: Zakaj preprosto ne zapreš vrat na hodnik in ga soočiš s strahom? Mogoče bi pa delovalo??? In ga pri tem miriš...pa naj bo še tvoj drug pes tam, da bo videl, da res ni kaj narobe...Huh?

Mislim da bo Andi z mirjenjen Brina naredila vecjo skodo, kot pa z ignoranco. Ce ga bo mirila, mu bo dala vedeti, da je v tisti sobi res nekaj strasnega in ojoj ubogi kuzi, te bom pa jaz varovala.

Ne, mislim, da bo moral Brin sam priti do tega, da ni s tistimi sencami nic narobe.

Sem imela pa jaz vceraj pri moji en podoben primer, ki se ni se nikoli zgodil:

v kabinetu oz sobi, kjer je kup omar, pc ipd navlake, je gospodicna kar naenkrat zacela rencati. Jaz surfam, mislim - ah, sigurno se zopet jezi na muco, ker ne more mimo ali kaj podobnega Grin - Shiva pa kar ne odneha. Renci, hodi ritensko, malo naprej, pa zopet odskoci, tako da mi je le zanimivo ratal kaj se sedaj tam dogaja. Pogledam in vidim - Shivo, kako hudo zamolklo renci na omaro s steklom. Notri je pa se namizno ogledalo. Tako da ne vem ali je na steklo ali na ogledalo rencala. Skratka, bila je tako smesna, da nekaj casa nisem prisla k sebi. Pa kako je "ovinke hvatala" da je kaj ne bi ujelo. Grin

No, to je bilo vceraj. Bom videla, ce ji bo danes zvecer zopet zanimivo tam notri. Porocam. Grin

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Alix
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 455


« Odgovor #49 : sreda, 29.09.2004 : 19:37:38 »

Fortuna: tudi par postov nazaj sem ji priporočala ignoranco...vendar so psi različni...moj bo šel pogledati le, če ga bom jaz recimo spodbujala - če je kaj zanj novega, ali pa ga je česa strah...tako da je pomojem tut dost odvisno od psa kot posameznika...
Lp
Nina
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #50 : sreda, 29.09.2004 : 20:03:56 »

Pri nas je tako! Ce se katera od mojih punc cesa ustrasi - na primer bale sena ali pa stora sredi trave, grem najprej sama do tja, potem pa ju pocasi klicem blizu ... vse nagrbanceni hodita proti meni ... ponavati se tistega strasnega tudi dotakem, da vidita, da ni nic groznega ... tako najprej na kak meter povohata, potem pa se koncno cisto priblizata! Wink ... je pa res, da sta zelo firbcni! Grin

Edino Lina ima respekt pred rotti - pa ne vem zakaj, ker ji nihce ni nic naredil ... le enega ogromnega imamo pri nas, ki joka kot ena puncka in ne vem kaksne signale ji posilja, da je nikakor ne morem spraviti do njega! Tukaj ji pa ne znam pomagati, pa nic zato - se jih pa ogne! Na doge, ki so se vecje od njega, je pa NORA!  Wink

Vsak pes ima svoje finte! Wink
Logiran
rina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 260


« Odgovor #51 : nedelja, 03.10.2004 : 15:20:06 »

Pri nas se pa bojimo zaprtih prostorov. Shocked Witty noče biti v hiši. No, gre v predsobo in še eno sobo, drugam se pa ne upa. Kadar grmi ali okoli novega leta, ko so petarde pride celo po stopnicah do dnevne, ampak se trese v kotu ali ob steni.
Malo drugače je pri babi. Tam prostovoljno hodi po celi hiši, ampak ni sproščena in se vedno drži sten ali stolov ali miz...
Pa zelooo se boji vrat oz prehodov. Stoji ob steni in zbira pogum da bo šla "skozi" vrata. Ko ga zbere gre kakor se da hitro skozi in stran od vrat. Huh Huh

Ko je bila mladiček je bila kakšen mesec v hiši, potem pa je morala biti zunaj (jaz sem pa imela načrt da bo ostala v hiši pa ni hotla sram).Zdaj je stara 4 leta.

Če bo spomladi imela mladičke, ne morejo biti zunaj. Undecided Undecided V predsobi tudi ne, v tisti sobi kjer jo ni strah pa ni prostora.

Ima kdo kakšen predlog, kako jo navaditi na hišo?

lp,rina
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #52 : torek, 05.10.2004 : 11:28:25 »

Tejle temi sem se pa pošteno nasmejala  Grin

Naj dodam še našo zgodbico:

Pred 2 tedni si je fant poškodoval prst in je nekaj časa pri hoji uporabljal bergle. Ko je prvič prišepal z berglami domov, se je Bubi totalno utrgalo od strahu. Na mestu je tekla (če ne bi imeli linoleja po tleh, bi bila na tistem mestu sigurno globoka luknja), tačke so se premikale 100 na uro, potem pa se je začela skokoma zaletavat v zaprta vrata dnevne sobe- z bokom, kot bi hotela vdreti v dnevno  Grin  Grin

Nama ni bilo čisto nič jasno, ker je bergle videla prvič, tako da kakšne slabe izkušnje ni imela z njimi. Kdo bi vedel....

Lp,
Tina
Logiran
Blumina
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 186


« Odgovor #53 : ponedeljek, 18.10.2004 : 08:29:13 »

Andi!
Ta vikend sem se udelezila resnicno odlicne delavnice o pozitivnih nacinih solanja. Seveda so se teme dotaknile tudi odpravljanju nezazeljenih vedenj pri psih.
Zakaj to govorim na tej temi? Ker smo izvedeli, da obstaja vrsta razlicnih oblik epilepsije, katera je velikokrat kriva za razlicna nepojasnena vedenja. Npr. lizanje sten, strmenje v nekaj, kar tako brez veze, strah pred sencami. Ravno zaradi te zadnje, sem se spomnila nate. Vprasala sem kaj svetujejo v taksnem primeru, kot ga ti opisujes pri Brinu. Odgovor je bil, da pojdi nujno najprej k veterinaju, sele nato pa se lahko obrnes na kaksnega behaviorista, ki ti bo znal svetovati. Menda je v velikem procentu taksnih tezav v ozadju problem z zdravjem.
Upam, da prides na delavnico o klikerju in ti bom lahko v zivo kaj vec povedala.
Ostalim pa. Seveda je zabavno gledati manse, krajse strahove nasih kuzatov, a tezave, ki se vlecejo iz dneva v dan brez pravih vzrokov, ki povzrocajo ne malo tezav lastnikom, predvsem pa se najvec tezav samim psom, niso niti malo smesne in potrebno jim je pomagati.
Prepricana sem, da se Andi ne smeji vec svojemu Brinu, ce se tezave vlecejo vec tednov, ali pa se nikoli ne nehajo, mogoce se celo stopnjujejo. Mogoce je taksna rec zabavna prvic ko jo vidis, ce pa se vlece vec casa, te pa sigurno zaskrbi. Zato Andi, lahko mi pises na privat, pa ti lahko bolj razlozim.
Upam, da vas nisem prevec prestrasila
Uzivajte s svojimi stirinozniki in lep pozdrav
Blumina
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #54 : ponedeljek, 18.10.2004 : 17:10:48 »

O sranje Blumina. Resnično si me do konca prestrašila. Že kar nekaj časa sumim na epilepsijo pri Brinu, imel je 3 napade nečesa, vendar so si veterinarji do sedaj upali izločiti to možnost in napade pripisati prebavnim težavam.
Ti pišem še na privat.
Logiran
rem
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.248


« Odgovor #55 : petek, 12.11.2004 : 18:53:05 »


Od poletja sem se je naš mali bal rolkarjev, kakor hirro je zaslišal zvoke rolk je hotel zbezati , vlekel vrvico, skratka ni prenesel tistega ropotanja, rolkarje poznamo tako da smo poizkušali s spoznavanjem na kraju samem, ni se maral tudi priblizati, čeprav ima te otroke rad, kadar nimajo rolk, potem smo si dve rolki sposodili in jih imeli par dni doma v predsobi, enostavno jih ni maral, ko je zagledal rolko je šel kar rikverc, potem smo se pa dogovorili, da se pridejo otroci rolkat pod balkon, najprej je kar oddirjal v sobo, potem ga je pa premagala radovednost pa jih je šel gledat,sedaj jih glih ne obozuje sam straha ni več Wink Grin
Logiran
Yorki
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 468


WWW
« Odgovor #56 : petek, 12.11.2004 : 19:15:12 »

Hehe, zanimivo je brati kako se vaši "velikani" bojijo tako "nepomebnih" stvarc (v tem primerčku res izgledajo nepomembne).
Naš Toro pa si mora stvar najprej temeljito ogledati, ovohati, potem pa na stvar renči in laja. Grin Stvar se mu ša pod nobenim pogojem ne sme približati. Torej je naš yorki pogumna pol-reva. Na sprehodih mimo nas hodijo veliki psi in si na vsak način želijo ogledati našega psa in ga ovohati, "njegovo visočanstvo" (Toro Grin) pa mirno hodi naprej, elegantno in se za pse sploh ne zmeni. Kakor da so manj vredni kot je on sam. Kar se tiče psov je zelo pogumen. Če je treba brani mene v prepiru s sestro Grin. Saj za yorkije velja, da so pogumni in se ne bojijo večjih psov in tujih ljudi.
Ne vem pa kako bi premagali strah. S strahom se je najprej treba sooči... Sicer vam podrobneje ne bi mogla svetovati... nič izkušenj.
Spomnila pa sem se, da Toro le ima en strah... pred violino. Grin
Logiran
sammy82
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 167


« Odgovor #57 : sreda, 25.05.2005 : 11:12:25 »

Sem v napačni rubriki odprla temo  sram, zato bom napisala še sem:


S Kalo se pridno učimo in veliko že zna. Je zelo ubogljiva in dojemljiva za učenje. Problem pa nastane, ko gremo na srehod kam drugam kot v naravo. Običajno jo voziva na polje in v gozd, sem ter tja pa tudi v Kranj v urbano okolje. Vendar se mesta vedno bolj boji. Namenoma sva jo že zgodaj začela sprehajati v različnih okoljih, da bi se navadila. Na začetku v Kranju ni bilo problema, zdaj pa je vedno hujše. Psička začne zganjati paniko, vsa pohuljena hodi, predvsem pa vleče na povodcu, da imam že občutek, da se bo vsak čas zadavila. (Sicer na polju lepo hodi poleg). V Mali šoli mi je povedal, da naj jo kregam, ker je to neželeno vedenje in bo le tako opustila ta način, vendar mislim, da to ni ravno dobro. Zdaj jo namenoma peljem vsaj enkrat na dan po vasi, ampak pol po polju, pol po cesti, če bi se počasi navadila, pa ne gre nič na boljše, le še slabše je.
Ima morda kdo kakšen nasvet? Je res edina možnost sila, ali je kaka alternativa?
Hvala
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #58 : sreda, 25.05.2005 : 12:49:56 »

S silo ne boš naredila čisto nič drugega, kot ogromno škodo.
Priporočam ti, da se tega problema lotiš zlo načrtno. Najprej se v mesto odpravi recimo v nedeljo dopoldan, ko ni skoraj nič ljudi. S psičko se veliko pogovarjaj, jo hvali in jo nagrajuj. Potem ko bo popolnoma sproščena (ne po prvem obisku), pojdi takrat, ko je malo več ljudi, nedelja popoldne mogoče. Ko bo tudi takrat čsito sproščena, pojdi ko je več ljudi.....v glavnem postopoma jo privaja na ljudi in hrup.
Logiran
sammy82
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 167


« Odgovor #59 : sreda, 25.05.2005 : 13:43:37 »

Saj ravno to mi je čudno - kot prvo to, da mi je silo predlagal vaditelj v mali šoli  Huh, kot drugo pa to - kako naj jo hvalim, ali ni ravno to napaka - da bo potem to povezala: aha, če paničarim in vlečem povodec, me hvali, pa še nagrado dobim ...
Čisto sem zmedena

(glede nedelje se pa strinjam, bomo probali Smiley
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Značaj, čustva in strahovi  |  Tema: Strah
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines