mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 01:27:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Izsiljevanje
Strani: 1 2 [3] 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: Izsiljevanje  (Prebrano 20840 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #30 : ponedeljek, 07.11.2011 : 23:23:36 »

Crkljanje  in stiskanje podnevi je čisto druga pesem, ker se ne crkljamo v postelji! Ja ne vem ali sem pa jaz malo čudna, če se mi zdi da pač žival ne paše v posteljo kjer spimo?
Tudi jaz tako mislim, predvsem zato, ker je le tako postelja praktično edini del stanovanja, kjer ni pasjih dlak Smiley
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #31 : ponedeljek, 07.11.2011 : 23:29:23 »

Pa kakšna je razlika med stiskanjem in crkljanjem podnevi, ko psa itak zamoti tisoč stvari okoli njega in niti ne potrebuje veliko stikov,  in ponoči, ko se vse umiri in se mu zdi, da ostane sam?
Ok, si bo pač potrebno nabaviti čepke za nekaj tednov. Ali pa izolirati kopalnico.
Jaz sem itak toliko blesava, da sem mesec dni spala tako, da mi je  ena roka visela čez rob postelje in sem z njo držala psa, ki je spal ob njej. Sem bila pripravljena na to, ko sem šla po mladiča in me je brigalo, da bom podnevi vsa polomljena. Pač mi je bil pes več kot udobje. Itak, da sem blesava.  Pa itak, da mi je bližina več kot pasje dlake. Pa se mi postelja sploh ne zdi edina opcija, sem drugo omenila prej, ampak če so že taaake težave.
Pozneje zaradi zamenjave na vertikali spanje z roko navzdol ni bilo več potrebno.
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #32 : ponedeljek, 07.11.2011 : 23:55:18 »

  sančotova ti mene zmerej nasmeješ do solz 

ja ne vem, zgleda, da sem tudi jaz ena od "unih ta blesavih" ... ajka, je spala v postelji do takrat, ko smo dobili še rdečko ... od takrat obe spita v boxu. athena je box "posvojila" že v leglu, saj sem mladičke navajala na box že kar kmalu.

OK moja pasma ne pušča dlak ampak, če imaš psa, ki pušča dlako potem ti to ne sme biti problem ... ali pač???




Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #33 : torek, 08.11.2011 : 00:14:25 »

Ja tako pač je. Če pes ne spi na postelji, to še ne pomeni, da smo eni manj blesavi od drugih, ali kako?
Eni imamo v postelji pač še kaj drugega poleg psov in mačkov, kar nam gužvo dela, pa še mislim da ni nič narobe, če je en mali placek v bajti brez dlak. Če je psu dovolj, da spi v isti sobi kot ti pač ni nič narobe, če ga ne vlačiš na posteljo. In eni nimamo tako hiperaktivnih psov in potrebe po crkljanju in bližini čez dan popolnoma zadovoljimo.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #34 : torek, 08.11.2011 : 00:25:59 »

a sem slučajno rekla, da pes mora spati v postelji oz. da je to priporočljivo in naj ima tisti, ki tega ne počne zato slabo vest?
In kako ti veš, kaj/kdo vse je v moji postelji, lepo prosim?
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #35 : torek, 08.11.2011 : 00:32:26 »

Sem potem prebrala še enkrat in ravno hotela pojasniti. Že 10 let se v postelji gužvamo trije in za četrtega ni placa, ker nenaspani starci so podnevi tečni k dr.k, zato je za nas vse mnogo bolje, da pes svoje kocine pušča kje drugj, kot na mojem povštru Tongue
Slabe vesti pa nimam, ker Mica tako angelsko z vsemi štirimi v luftu smrči vsako noč v svoji postelji v spalnici, da močno dvomim, da ji karkoli manjka Wink
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #36 : torek, 08.11.2011 : 00:34:49 »

Moja Sisonja je spala v postelji do cca enega leta starosti. Potem je prišla še Ronja in smo se najprej še gužvali, ampak nama je bilo kmalu dovolj. Priznam, da sem psihirala na polno, kako bosta revici v dnevni v kletkah spali, ampak sploh ni bilo problema. Kletke sta bili itak navajeni, ker sta notri takrat, ko naju ni doma, tako da sta se tudi zvečer bp pospravili not že v štartu. Zdaj gresta notri takoj, ko vidita, da se odpravljava spat, jima lahko tudi vratca pustim odprta, pa se ne premakneta od tam, ker imata mir (pred mački  Evil).
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #37 : torek, 08.11.2011 : 00:53:55 »



Jaz sem itak toliko blesava, da sem mesec dni spala tako, da mi je  ena roka visela čez rob postelje in sem z njo držala psa, ki je spal ob njej. ....
...
Pozneje zaradi zamenjave na vertikali spanje z roko navzdol ni bilo več potrebno.

Sančotova, glej ti zdaj tole Smiley A ni kulsko? Cheesy
Logiran

Unikatne tablice in portretki
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #38 : torek, 08.11.2011 : 00:55:11 »

 Cheesy Afro
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #39 : torek, 08.11.2011 : 01:08:58 »

Se strinjam s kocko.
Pa kaj če nekdo ne pusti psa spat na postelji. Potrebe po nežnosti v začetku se da zadovoljit tudi drugače, če je konkreten pes precej na hudo vzel ločitev od legla. Da se kot rečeno spat par dni na ležalniku v kuhinji in zviznit šele ko zaspi, ta del kuhinje pa nekako ogradit (zložljiva ograjica). Ker bo ležalnik vzel za tvoj in dišeč po tebi, mu počasi puščaš samo še svojo rjuho, ki jo kasneje postopoma prestaviš v njegovo ležišče.

Da se uvest boks in ga imet ob postelji ter potem prestavit ven ali ga imet tik pred odprtimi vrati od spalnice itd. Tudi s škatlo niti z nobenim drugim načinom ni nič narobe, dokler je uveden tako, da deluje. Tale zdajšen pristop očitno slabo dela in je za psa pretirano stresen. Spanje na postelji, po možnosti pod isto deko, pa s tvojo roko pod pasjo glavo bi gotovo delalo, ni pa to edina rešitev in imaš vso pravico, da ti ni všeč (meni tudi ni). Se bo pa treba potem kake druge od predlaganih lotit. Pa to ni nujno zapiranje v kopalnico.

Še to - nihče ni slab lastnik samo zato, ker se pes ne stiska še ponoči k njemu, tako da slaba vest niti slučajno ni potrebna. So tudi psi, ki spijo od malega v pesjaku, ki  jim je bil pravilno predstavljen (not se jih odlaga, ne životarijo tam cele dneve) in so popolnoma ok oskrbljeni in zadovoljni. Tako naravnost povedano bi mene pri spanju na postelji še najbolj motilo to, da je med rjuhami nekdo prisoten tudi v času zadev, ki so intimne in pašejo samo v relacijo partner:jaz. Moja se turi povsod, pleza name kadar se le da in me doseže in takrat mi nekako sploh ni do tega (kolk sem šele jaz blesava).

Poleg tega mi ni všeč, da se nekdo 'lepi' name res 24h. Je fajn svobodno zadihat in imet nekaj prostora zase vsaj del dneva. Sploh če dobiš (ali narediš) psa, ki srka pozornost v litrih in bi je vedno vsaj še malo več. Glede higiene ni take panike, v bistvu se umre oz zboli zaradi zelo malo zadev in pasja bližina ni ena od teh. Tudi glede avtoritete ni panike, smo lahko pri drugih zadevah odločni in se čisto dobro nadomesti. V bistvu gre bolj za naš filing, smo pa do njega čisto upravičeni, zakaj pa ne. Samo potem je treba bit inovativen in aktivno iskat kak drug pristop, ki je kolkor toliko nestresen in še sprejemljiv za oboje. Predlagano je bilo kar nekaj možnosti. Pa na to, da se za eno krajše obdobje malo pozabi na svoj konfort je pri mladičku tudi kar treba računat in mirne živce ohranit. Človek, ki je leta živel s skuliranim odraslim psom takele vaje lahko počasi pozabi. Jaz sem bila prve dni ko smo jo dobili čisto preč in sem precej neumnosti, ki se jim danes smejem za bv počela. Kdo ve, kako bi bil pes, če bi takrat bila sama malo bolj skulirana.
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #40 : torek, 08.11.2011 : 01:42:17 »

FŽ, super napisano Smiley
Logiran

Unikatne tablice in portretki
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #41 : torek, 08.11.2011 : 08:34:40 »

FŽ, jaz te berem kot nekoga, ki ima poleg živali še druge ˝prilepke˝ in ima lepljenja čez dan popolnoma dovolj. In hvala za napisano, si se pri pojasnjevanju pač bolj potrudila kot jaz, upam, da zdaj vsi razumete - kar je napisala FŽ je točno to, kar sem hotela napisati tudi jaz Smiley.
Nikakor pa se mi ne zdi prav nič sporno, če kdo želi in mu odgovarja, če živali hodijo spat v njegovo posteljo. Mi je prav lepo videt tudi take fotke Kiss, dokler je le moja postelja brez dlak in čim manj zasedena  Wink Wink
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #42 : torek, 08.11.2011 : 08:45:49 »

Toda tukaj nikoli ni šlo za vprašanje, če ta psiček mora spati v postelji, a ne Wink Še vedno smo pri tem, da je stiska prestrašenega in nesigurnega dvomesečnega mladička ob prihodu v nov dom ocenjena kot izsiljevanje in kaznovana z zapiranjem v kopalnico. In kolikor se da prebrati, lastnica še vedno ne vidi, v čem je problem in meni, da ima prav.

Pa še vedno nisem dobila odgovora na vprašanje, če so tak postopek svetovali vzreditelji.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #43 : torek, 08.11.2011 : 08:59:04 »

Se strinjam s Cats, FŽ, in tudi s kocko, čeprav pri nas spimo večinoma vsi v isti postelji.

Vseeno mladička, kateri je itak že bil ločen od legla, niti slučajno ne bi izolirala v kopalnico Sad

Imeti psa 15let ni isto, kot imeti vsako leto mladiča, verjemi mi, ker ti vsak živce na svoj nov način kravžla, ko misliš da si že na vse pripravljen. Priporočam vam torej boks/bivalno kletko, v katerega se lahko pospravi spat, je pod nadzorom in varen, in je vseeno lahko v vaši bližini.

Je pa čist normalno, da prve dni kako noč ne prespite Roll Eyes
Logiran

kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #44 : torek, 08.11.2011 : 09:15:32 »

Vseeno mladička, kateri je itak že bil ločen od legla, niti slučajno ne bi izolirala v kopalnico Sad
Ja, pri nas se to ni izkazalo kot primerno sram
Zato smo jo skupaj z njeno posteljo vred prestavili v spalnico in od tistega trenutka naprej imamo blažen mir. Hočem povedati, da v našem primeru fizični kontakt pes-človek ponoči ni bil potreben, dovolj je bio samo to, da je bila v istem prostoru. Je pa bila stara že 5 mesecev, ko smo jo dobili in tudi mladič se v svojih potrebah razlikuje od mldiča.
Poiskati je potrebno idealno kombinacijo sobivanja mladič/človek, ki bo ustrezala obema - psu IN človeku, ne SAMO psu. Ker stare navade je potem težko odpravljat. Če želijo, naj spi v kuhinji je to čisto prav, samo to naj dosežejo na najmanj stresen način za njih in za psa (glej nasvete FŽ in ostalih).
In kaj da ne - tudi pri mladičih gre poleg iskanja topline in zavetja za en delček ˝izsiljevanja˝, čeprav to ni zavestno. Pač želijo doseči svoje. Zdejkujprec.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Izsiljevanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines