mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.04.2024 : 08:33:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Bioterapija
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 11   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bioterapija  (Prebrano 56178 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
PetraS
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 88


« Odgovor #30 : sreda, 26.01.2005 : 17:54:58 »

Moja izkušnja z bioterapijo.

Pes je prestajal kemoterapijo in bil je popolnoma izčrpan.(shujšal 8kg v enem tednu, bruhal, driska, nič jedel, tudi vstati ni mogel oz. ko je odšel lulat...se je vlegel in ležal dokler ga nisi odnesel noter, srašne bolečine v trebuhu, nič ni spal, skoz je jamral in nikakor se ni mogel udobno namestiti, težko je dihal) vse skupaj je trajalo teden dni)....
Pa sem ga peljala k bioterapevtu (hodla sva tudi na veterino 2x dnevno po raznorazne inekcije)....in pes je tam zaspal, dihanje se je umirilo, celo nekaj je pojedel.....res pa je da sva začela hodit, ko je bila kriza na vrhuncu in kakšne tri ure po terapiji so se vse bolečine vrnile.
No kemoterapij je dal skozi 5 in najhuje je bilo pri prvi...potem so dozo zmanjšali in pes jo je solidno prenašal....je pa hodil tudi na bioterapijo....in ves čas kemoterapije je imel odlično kri (bistvenega pomena da organizem prenese kemoterapijo in da ne podleže kakšni infekciji)....sedaj je vredu...imava samo še pregled, tumor na nogi je splahnel.
Kaj mu je pomalo...to niti ni tako pomembno in po naravi sem tudi jaz skeptik in ne kupim ravno vsake buče.....vendar biti apriori proti je nesramno. Rečem lahko, da imam jaz pozitivno iskušnjo in združevanje obeh vrst zdravljenja nikakor ne more škodovati...lahko pa pomaga.
Pa še to o šolanih veterinarjih..oprosti....mojega psa je napačno zdravil znan ljubljanski veterinar...in ko sem prišla na inštitut-kliniko.....sem požirala vprašanja kot: Ja kdo je šel pa to rezat? Tega se NE SME  reže! Koliko tablet dobi dnevno?...pa saj to je več kot dvakrat premalo.....Seveda raste nazaj....kaj pa je on pričakoval....
No bioterapevt ti škodovati ne more...pa še moj pes ga je imel rad...pa čeprav ni glih prijazen do tujcev....s terapevtom sta se krasno ujela in rad je šel k njemu....medtem, ko veterinarja poskuša ugriznit (pa čeprav je bil čist švoh) in nikoli ni šer rad.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #31 : četrtek, 10.02.2005 : 12:37:41 »

Imam dve vprasanji.
- zanima katero knjigo/e bi mi priporocili, ce bi hotela o homeopatiji izvedati kaj vec. Prebrala sem si ze nekaj Peibienih linkov, tako da so mi ciste osnove priblizno jasne, me pa zanima vec. Rabla bi pa nekaj v stilu ABC homeopatije, Homeopatija for dummies, ... Ce obstaja kaksna knjiga, v kateri je opisanih vec metod alternativnega zdravljenja in razlozen njihov pomen pri holisticnem pristopu zdravljenja, kako med seboj vplivajo eden na drugega, se toliko bolje. Knjige so lahko ali slovenske ali angleske, skozi texte v drugih jezikih bi se mi bilo verjetno teze prebiti.
- ali je pri nas mozno kje dobiti homeopatske remedije, ce ja, kje? Vem, da jih je v tujini mozno dobiti tudi v malce bolj specializiranih lekarnah.
hvala, m.
Logiran
oks
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 673


« Odgovor #32 : petek, 11.02.2005 : 07:40:12 »

Zelo dobri in uporabni sta knjigi Homeopatic care for cats and dogs in knjiga Small doses for small animals (tako nekako)...Žal knjige nimam pri sebi, da bi preverila tale drug naslov...Sta pa obedve zelo dobri in jih zelo priporočam! Smiley
Homeopatske remedije se za enkrat dobi samo čez mejo in kolikor mi je znano bo do nadaljnjega tako, ker je naši ljubi državici škoda denarja ta testiranje remedij! Angry
ABC homeopatije vrjetno ne obstaja...sama uporabljam obe zgoraj omenjeni knjigi vzporedbno in sta kot nekakšna leksikona! Cheesy
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #33 : petek, 11.02.2005 : 13:43:50 »

hvala, Oks. Smiley Bom pobrskala po Amazonu.
aha, se eno vprasanje - so "cloveske" in "zivalske" remedije enake?
m.
Logiran
oks
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 673


« Odgovor #34 : petek, 11.02.2005 : 14:13:48 »

Jaz sem svoje knjige našla v Konzorciju veliko ceneje kot na Amazonu...Remedije za ljudi in živali pa so ene in iste... Wink
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #35 : petek, 11.02.2005 : 18:47:20 »

Maja, cel kup knjig o "alternativni medicini" (v slovenscini) se dobi v knjiznici, vsaj v tejle nasi. Niso o zivalih, ampak ljudeh, pa saj...princip je princip hehe. Jaz sem jih komaj domov odnesla, tolko sem jih nabrala (malo se mi je rukzak strgal sram). Grin
Meni so bile okej za zacetek, potem pa odvisno kaj te zanima-pac najdes kaksno bolj specializirano literaturo.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #36 : petek, 11.02.2005 : 19:31:54 »

no, nekaj sem jih poklikala na amazonu... Katera pa je tale "vasa" knjiznjica, da jo grem malo izropat? Si mislila lokalno (kaj vem, knjiznjica sentvid) ali tisto na faxu?
m.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #37 : petek, 11.02.2005 : 19:54:11 »

Ne ne, tole knjiznico Sentvid sem mislila. Poglej se na cobiss, ce majo kaj v knjiznici Siska.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #38 : petek, 11.02.2005 : 21:46:20 »

hja, če pri ljudeh in zdravilih še nekje lahko govorimo o placebo učinku, pa pri živalih skoraj ne moremo...Namigujem na "nejeverne".

Sam sem izkusil homeopatsko zdravljenje pri zdravljenju bulice pri U2.  Krogec-bulica, krastica, izpadanje kože v krogu in rahlo gnojen izcedek-širitev območja brez dlake. Na srečo je bilo lokalizirano na 2 kv. cm na plečki in sva vseeno "pobrala" svoje na razstavah, le sodniku sem vsakič rekel, da je alergija na pik čebele (ena od hipotez). No, po vseh kremicah, mi je ena avstrijska vzrediteljica mini bullterierjev, ki je veterinarka in homeopatinja, zmešala eno dve kapljici zeliščne tinkture v flaško polno vode in rekla naj kadar imam čas, umijem tisti krogec. Delovalo je v manj kot tednu dni.

Bioterapija je pa isti štos. Kar ne razumemo, ni nujno, da ni resnično. Česar ne vidimo, ni nujno, da ne obstaja.
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #39 : sobota, 12.02.2005 : 09:05:35 »

Citat
Kar ne razumemo, ni nujno, da ni resnično. Česar ne vidimo, ni nujno, da ne obstaja.

Tocno tako. Marsikaj obstaja izven nasega dojemanja. Tudi svojih misli ne vidimo in ne cutimo, pa obstajajo in vsi vemo, da mislimo. Ali je kdo ze poskusal izmeriti misli, da bi jih dokazal? Mnogi nejevernezi pravijo "deluje samo, ce verjames". To se podre za prvim vogalom, ce terapijo izvajas na zivali, kajti ni variante, da bi zival vnaprej trdno verjela v tako obliko zdravljenja. Organizem samo cuti, da se nekaj dobrega dogaja in zival se nagonsko prepusti zunanjemu vplivu. Najvecji hec pa je v tem, da bioterapijo lahko delas na daljavo. Zival (clovek) je lahko oddaljena tisoce kilometrov, pa bo ucinek zacutila istocasno, ko bo terapevt deloval. Z besedami nam ne more povedati, kaj cuti, ljudje okoli nje pa ucinke lahko dobro opazijo po spremenjenem vedenju, ki se zacne na zacetku terapije in se konca ob koncu terapije.
Skoda le, da je mnogim katerakoli komplementarna metoda le zadnji izhod in vcasih je prepozno za ozdravljenje. Cudezev ne more delati nihce, kajti najvecji cudez je narava sama.
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #40 : sobota, 12.02.2005 : 19:53:58 »

Zanimiva tema! Sam na tem področju nimam nikakršnih izkušenj, vendar zagovarjam mnenje, da se sploh ne zavedamo vsega kar nas obdaja in da mnogih stvari ne razumemo oz. ne znamo dojeti njihovega pomena. Vse to negativno gledanje na te stvari me spominja na znanstvenike, ki iščejo primeren planet, podoben zemlji, na katerem bi se lahko razvilo življenje. Kdo pa pravi, da je bil samo in edino v teh pogojih mogoč nastanek življenja.  Marsičesa še ne razumemo in dojemamo, zato se mi ne zdi nemogoče, da lahko pomagajo tudi takšne in podobne metode. Kajti najpomembneje je, da je na koncu uspeh, pa kakorkoli in s kakršnokoli alternativno metodo je bil dosežen.
Logiran
tjashybosty
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 122


« Odgovor #41 : torek, 12.07.2005 : 17:21:26 »

Pozdravljeni

Bojan alias Kapitan, da ti na kratko razložim, v čem je štos;

Če naročite tole neverjetno bioterapevtsko zdravljanje takoj, boste ob prvem obisku prejeli še krasnega plišastega kužka, za katerega vam garantiramo, da nikoli ne bo imel problemov z dlako (morda s plišem). Pa to še ni vse, če pokličete v naslednje pol ure vam podarimo še tole krasno ovratnico, ki odganja vse mogoče in hkrati privlači nasprotni spol lastnika psa. itd, itd

Vidiš zdaj v čem je štos, kot v TV shopih, ni fora v tem, da deluje, fora v tem je, da se roba proda oz. da se najde dovolj norcev, ki to stvar kupijo.

Na jugu so se na varoših prevaratni drli "još samo danas u vašem gradu, a sutra u Novom Sadu. Pa so vedno okrog sebe imeli dovolj naivcev (pa ne tistih iz Podravine). Danes  v Sloveniji to nekateri delajo drugače.
Greš na kak forum, pa je, ne. Zdaj zastopiš?

Cveto brez vojaka Švejka

Ojla!

Mi je povsem jasno, da dajem repliko na dve leti star post, a me je tako pogrelo, da pač moram. Vsak ima pravico, da verjame, kar se njemu zdi verjetno in če se prepričanja dveh nasprotujeta, zato še ni potrebe, da bi, v tem primeru Cveto, 'sral' po glavi tistim, ki v bioterapijo verjamejo/verjamemo. Jaz sem že v zgodnjih najstniških letih začela spremljati malo 'drugačne' teme, kot so ezoterika, bioterapija, parapsihologija, duhoven razvoj etc., vse samo ljubiteljsko. In od malega verjamem, da za vsako bolezen raste rožica in da so izdelki moderne medicine vse prevečkrat precenjena laboratorijska šara.

Pa da povem bistvo: zaposlena sem v Kranjski gori, kjer ordinira tudi g.Zdenko Domančič s svojimi učenci. Pred petimi leti, ko sem začela delati, sem videla fantka, ki je imel s hojo nekaj težav, na vsake toliko je malo pošepal, ali pa ga noga ni čisto ubogala, a hodil je brez pomoči, samostojno. Vprašala sem njegove starše, zakaj so oni pri Domančiču in koliko pomaga. Mati se mi je samo nasmehnila, rekoč: vidiš fanta? Hodi. Zdravniki so rekli, da nikoli v življenju ne bo več stal.

Mislim, da to pove dovolj o moči bioterapije.

Pozdravček, Tjaša.
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #42 : petek, 25.11.2005 : 10:53:51 »

Ali kdo morda ve, kdo, kje in za koliko dinarckov izvaja bioterapijo? Zanimalo bi me za moji mrcini, ki ju mucijo jetra in artritis. Hvala za odgovore, Neza
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #43 : petek, 25.11.2005 : 13:14:59 »

Ce bi prebrala vse poste v temi, bi vedela. Poklici Martina na 041 683 411, ce zelis pomoc. Terapija nima cene, vsak pa lahko po svoji presoji in zelji kaj prispeva (ali pa tudi ne).
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #44 : petek, 25.11.2005 : 13:33:45 »

Ce bi prebrala vse poste v temi, bi vedela. Poklici Martina na 041 683 411, ce zelis pomoc. Terapija nima cene, vsak pa lahko po svoji presoji in zelji kaj prispeva (ali pa tudi ne).

Hvala za informacijo. Vprasala sem pa samo zato, ker je prvi post z informacijo ze nekoliko starejsega datuma in me je zanimalo, ce je stvar se aktualna. Lp Neza
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 11   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Bioterapija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines