mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 16:22:55

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Tableti pred cepljenjem!
Strani: 1 2 [3]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tableti pred cepljenjem!  (Prebrano 19593 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #30 : sobota, 04.02.2006 : 23:22:47 »

Mislim, da pridem po tabletke in mi dajo Stronhold namesto tega... Tukaj ne vem, če je kakšna druga stran...Kako lahko Stronghold učinkuje proti glistam, moja psica jih je pa kljub temu imela? Undecided

Huh, vidis, prav zaradi zgoraj napisanega menim, da ni prav, da se pise o veterinarjih in posameznih veterinarskih klinikah, postajah... Zakaj? Ce si sla po tabletke, potem bi vzela tabletke in ni ga boga, ki bi ti vsilil kaj drugega. Seveda s predpostavko, da ves tocno, po kaksne tabletke si prisla. Glede na to, da je cela vrsta najrazlicnejsih notranjih parazitov, bi lahko pomagal tudi Stronghold, cesar pa niste vedeli ne ti in ne tisti, ki so ti ga prodali - ker niste raziskali in tako tudi ne vedeli, za katerega parazita pravzaprav gre.
Ce bi bili vsi "v vrsti posteni", bi pri veterinarju namesto "prosim tablete proti glistam" bilo "prosim za analizo blata, ker menim, da ima moj pes notranje zajedalce" in pa z druge strani "za take vrste parazitov pomaga tole, za drugo vrsto tole... In kaksne so te gliste? Ker ne veste, naredimo preiskavo. Prinesite blato..."
Kot je videti iz pisanja, ne ves tocno, za katere notranje zajedalce je slo, niti nimas z njimi dovolj izkusenj, da bi vedela pri nakupu povedati, za katere potrebujes zdravilo. Prav tako niso vedeli tam, kjer so ti prodali Stronghold in ker je kupec kralj, le-ta pa zahteva zdravilo za gliste, mu ga pac dajo - kakrsnegakoli ze. Ce smo odkriti, nisi sla k veterinarju, da bi kaj raziskovali in dali pravo zdravilo, temvec si sla v veterinarsko trgovino kupiti "zdravilo proti glistam".

Pa brez zamere. Vedno sta dve strani. Kar precejkrat sem pri veterinarju in v cakalnici (beri: kjer prodajajo tudi zdravila, hrano...) je slisati marsikaj. Res je, da so veterinarji dragi, vendar zato se niso slabi, ce ustrezejo nasi zelji in nam prodajo tisto, po kar smo prisli. Nekateri znajo biti pri "postavljanju diagnoze" za bolezen svojega psa precej prepricljivi.
Zato, ker necesa sami ne poznamo dovolj, se ni potrebno v javnosti govoriti o slabem delu na neki vet. kliniki ali o slabem delu koga, ki je tam zaposlen. Poglejmo objektivno in razmislimo, ce smo mi storili vse, da bi ta "zaposleni" lahko precenil, kaj v resnici zelimo in nam po svojih najboljsih moceh lahko pomagal.

5rca, roko na srce, po tem, da so ti prodali eno od zdravil proti glistam, ki pa na nesreco zaradi "premalo podatkov" niso bila prava, se ne gre kritizirati vsega in pocez. Pri enem strongholdu (namesto necesa drugega) ni nihce obogatel, najmanj kaksna vet. klinika.
Logiran

5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #31 : nedelja, 05.02.2006 : 10:03:21 »

V tem primeri je (po tvojem pisanju) šlo za napako z obeh strani. Kljub temu menim, da jaz kot laik nisem usposobljena za to, da bi odločala, katero sredstvo je bolj učinkovito in to pričakujem od veterinarjev. Če oni niso vedeli, katere notranje zajedalce ima moj pes, bi morali oni reči, da naredijo analizo blata, ne pa da dajo kar nekaj.

Veterinarji so zgleda še vedno nedotakljivi pri nas in lahko delajo kar hočejo...
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #32 : nedelja, 05.02.2006 : 10:20:57 »

http://www.progresspr.ie/about_stronghold.htm

Stronghold deluje tudi proti glistam, vendar ne vsem vrstam, zato je vseeno bolje psu dati tablete Zantel (ima sirsi spekter delovanja kot pratel). Tako je meni razlozila veterinarka, ki nam ze dolgo casa zdravi najdencke, pa tudi moje pse. lp
Logiran

Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #33 : nedelja, 05.02.2006 : 10:23:36 »

Meni so tam zadnjič dali Pratel, pa še ceneje so ga računali.  Tongue
Sem pa zaradi driske dala skozi ultrazvok, analizo blata, krvi, 2 meseca diete, Pratel...pa še vedno ni nič pomagalo. Vse to je bilo na neki drugi gorenjski kliniki. So mi ugotovili povečana jetra, eksotične parazite...Potem smo pa zamenjali veterinarja in je bil dovolj le Stronghold in vse je bilo v redu.
Sem se pa potem sama -na tem forumu-pozanimala kako in kaj, potem pa ni nobenega problema. Prideš na katerokoli kliniko in rečeš Stronghold, Pratel (Zantel), ali Frontline. Se mi zdi to osnova in to ne veterine, ampak vsakega, ki ima psa. Moraš razumeti, da veterinarji navadno ne razmišljajo tako ozko kot mi, ampak ponavadi pomislijo na kakšno stvar, ki ni ravno običajna...Ker jim je pač logično, da te osnovne zadeve pozna vsak.

Tako da najprej poskusiš z zgoraj omenjeno trojico, če še vedno ne pomaga, pelješ k veterinarju. Je veliiiiiiiikooooo ceneje in manj stresno.  Wink

Veterinarji so zgleda še vedno nedotakljivi pri nas in lahko delajo kar hočejo...

No, tale je pa malo za lase privlečena. To je pa popolnoma ista situacija, ko svojci tožijo zdravnika, ki ni pozdravil njihovega na smrt bolnega sorodnika.  Tongue
Logiran
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #34 : nedelja, 05.02.2006 : 10:46:53 »

Ne primerjati zdravnikov in veterinarjev. tukaj ni primerjave. Če zdravnik naredi napako, ki vodi v smrt pacienta, je po vsej verjetnosti kaznovan. Kaj pa, če veterinarju v istem primeru pogine pes? Kakšni ukrepi?

Ne, ni logično, da te "osnove" pozna vsak. Meni je bilo logično, da so tabletke za notranje zajedalce (in sem po njih tudi prišla). Če mi veterinar reče, da bo Stronghold v redu (oziroma boljši), potem mu verjamem (pač sem jim zaupala, ker do takrat ni bilo nič narobe).
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #35 : nedelja, 05.02.2006 : 11:32:54 »

Nisem napisala, da zdravnik naredi napako za smrt, ampak da poskuša ozdraviti na smrt bolnega pacienta, ki ima že tako malo možnosti...

Jaz ne vem, kaj ste imeli-me ni bilo zraven. Ampak ne verjamem, da ne bi vedeli, da se da Pratel. Najbrž so mislili, da si ga že dala, naslednji korak je pa potem Stronghold.
Ne vem pa, kaj je bilo.
Logiran
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #36 : nedelja, 05.02.2006 : 11:43:35 »

In jaz pravim, da med mojim primerom in primerom, ki si ga ti dala, ni primerjave.

Ne vem, kaj so mislili, Jaz sem prišla po tabletke, kar sem tudi povedala. Potem se rekla, če lahko poleg tabletk dobil še kaj proti zunanjim zajedalcem in na podlagi tega so mi dali samo Stronghold in rekli, da deluje proti notranjim in zunanjim zajedalcem. Tabletko je imela že v vrečki in sem jo že držala v roki, ko sem rekla, če lahko dobim še nekaj proti zunanjim zajedalcem. Mi je vzela tabletko in dala Stronghold in rekla, da ni treba dati tabletke, ker Str4onghold zadostuje. Jaz bi z veseljem plačala za oboje (sem tudi s tem namenom prišla, da dobim oboje).  Bom vedela za naslednjič in bom vztrajala na tabletkah.

Namen mojega posta ni bil v tem, da kritiziram veterinarje. tudi na začetku nisem napisala, katera amblanta je bila. Namen je bil, da so ostali pozorni na to (jih je veliko poleg mene, ki ne vejo, kaj se da proti glistam - starejši pes je vedno dobival samo tabletke in mi je Stronghold nova zadeva)
Logiran
Milko
novinec
*
Sporočil: 25


WWW
« Odgovor #37 : torek, 10.03.2009 : 17:29:37 »

Mene pa zanima katere tabletke za razglistevanje psička /srednji pudelj/  mi priporočate
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #38 : torek, 10.03.2009 : 18:08:12 »

Pratel ali Dehinel.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #39 : torek, 10.03.2009 : 20:07:05 »

Zantel.
Logiran
SILBA MIA
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.789


WWW
« Odgovor #40 : torek, 26.01.2010 : 19:20:16 »

Mi smo danes drugič cepili kužne. Niso mi dali nobenih tablet proti glistam. Prvič je bila psička cepljena pred tremi tedni. Ali se drugič tablet ne daje, ali so pozabili? Meni je šele potem doma kapnilo, da smo to pozabili... Tongue
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #41 : torek, 26.01.2010 : 19:59:08 »

Tretjic, mislis Smiley.
Verjetno so pozabili. Fajn je razglistit ob vsakem cepljenju.
Logiran
SILBA MIA
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.789


WWW
« Odgovor #42 : torek, 26.01.2010 : 20:09:33 »

Tretjic, mislis Smiley.
Verjetno so pozabili. Fajn je razglistit ob vsakem cepljenju.
Thanks. Jih imam doma, že dajem... ( pa tretjič, ja ) Tongue Tongue Tongue
Logiran
Strani: 1 2 [3]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Tableti pred cepljenjem!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines