mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 12:07:33

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: PRIMITIVNOST LOVCEV IN IZKORIŠČANJE POLOŽAJA
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 17   Dol
Natisni
Avtor Tema: PRIMITIVNOST LOVCEV IN IZKORIŠČANJE POLOŽAJA  (Prebrano 55226 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Kiki
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« : sreda, 25.05.2005 : 08:36:00 »

Da mi lovci niso najljubša pasma na svetu, ste razbrali že iz naslova. Ampak o tem seveda ne bi pisala na pasjem forumu, če zdaj ne bi začeli s svojo agresivnostjo ogrožati že psov.

Zadnjič sem se sprehajala po osamljeni makadamski poti, ki vodi do nekega spomenika. Ker so okrog gozdovi in travniki, sem imela oba psa spuščena, hodili smo pa po poti. Pripeljal se je nek tip, s seboj je imel psičko in povedal je, da je lovec (najbrž za primer, da tega nisem že sama razbrala iz frajerske mačo zelene oprave, množično navešene z raznimi trakovi za patrone in podobnim).

Moja NO se navadi psom, ki jih srečamo, niti ne približa, ker je bila nekajkrat grdo napadena in sploh ne gre zraven. Če pa jo pes izzove (renči, pokaže zobe...), pa steče k njemu in ga opozorilno nahruli. Prav to se je zgodilo tudi s psico tega lovca. Malo sta se preganjali naokoli, nato pa je moja, ki še nikoli nikomur ni nič naredila, kot ponavadi mirno prišla nazaj k meni. Lovec je začel pa peniti in besneti, da "naj se le pazim" in da "bom že videla, naslednjič se ne bo tako končalo!"

Kaj torej prihodnjič? Bo ustrelil mojo psičko? Morda celo mene? Ali je možno, da takšnim neobvladanim, koleričnim primitivcem naša država dovoljuje nositi orožje? In za povrhu delujejo še pod pretvezo, da so prijazni do živali in da jim v bistvu oni samo pomagajo? Oprostite, zame so ljudje, ki potrebujejo orožje, da imajo občutek, da jih je nekaj v hlačah, dosti slabši od živali. Te namreč ne pobijajo iz zabave. Lov je atavizem iz časov jamskega človeka, sedaj smo - pa če jim to ugaja ali ne - v enaindvajsetem stoletju in bi se lahko že nehali pretvarjati, da je to normalno. Ali celo potrebno!

Vprašala bi tudi, kakšni so ti prijatelji narave, ki v divjino, po poti, po kateri sem jaz s psoma prišla peš, pridivjajo z avtomobilom, v velikih oblakih prahu. Ali divjadi(v kolikor ni že vsa pocrkala od smeha) bolj moti takšen brezobziren vdor hrupa in izpušnih plinov, ali moja psa, ki nimata nobenih lovskih nagonov in že ob pogledu na kokoš skoraj padeta v nezavest?

To pa pri nas ni osamljen primer. SOsed ima prijaznega kužka, ki včasih hodi z nami na sprehod, drugače pa je večinoma spuščen in ga pozna celotno naselje. Imajo precej zemlje in zaradi dostopa do neke parcele je nek drug sosed sprožil z njim spor. Ta drugi sosed je pa lovec in je nahujskal predsednika lovske družine (ali kakorkoli tem svojim hordam iz pradavnine že pravijo), da se je prišel pritožit, da kuža tega prvega soseda napada srne in da če ga bodo videli na poljih, ga bodo ustrelili. To seveda ni res (če kdo napada srne, so to ubijalci lovci), ampak zdaj mora ubogi kuža ves dan sedeti zaklenjen v hiško, saj ni dvakrat za reči, da bi ga sicer res ustrelili. Vse to pa zaradi nevoščljivosti nekega lovca, in seveda zaradi zemlje. (Pred tem sporom je pa kuža vse življenje prosto letal naokoli in nikoli ni noben lovec "opazil" da on napada srne...)

O lovcih in lovu se lahko debatira - ali je to res potrebno, civilizirano, človeka sploh dostojno... Gotovo nismo vsi istega mnenja, toda zakonodaja trenutno ta barbarizem (žal) dovoljuje in tako pač je. (Če pa pozna kdo kakšno društvo za odpravo lova, se bom takoj vključila).

O izkoriščanju statusa lovca za zasebne namene - za grožnje sosedom, njihovim psom, sprehajalcem - pa ni nobene debate. TO JE NEZAKONITO IN TEGA NE BI SMELI DOVOLITI.

Zanimajo me vaše morebitne izkušnje z lovci.

Logiran
sonja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 356


« Odgovor #1 : sreda, 25.05.2005 : 08:52:28 »

Kiki, dobrodosla  med nami Wink Wink
Tudi jaz imam zeeelo negativne izkusnje z lovcem in zelo zamalo se mi zdi,da lovska drustva dovolijo taksnim ljudem v svoje vrste,saj je nemalo ljudi,ki si zaradi taksnih posameznikov ustvarijo dolocen pogled  nasplosno...
Mislim,da sem ze pisala nekaj na tem forumu pod drugo temo  o lovcih(u) ,vendar bom se enkrat Angry
Imamo soseda lovca,ki se mu je  mentalno stanje odkar je stopil v lovske vrste,neverjetno poslabsalo Roll Eyes
Prej je bil "normalen" clovek,sedaj pa se mu je cisto utrgalo-postal je glavna tarca posmeha in tudi strahu v ulici..Ubija in trpinci macke(zelo sem se trudila,da bi to dokazala in ga ovadila,ampak saj vsi poznamo nase organe oblasti),lani je na ulici streljal za psom Shocked Shocked,prvega psa je pri enem letu starosti dal ustreliti,ker ni bilo z njim na lovu nic!!!! zdaj ima novega in samo cakamo,kdaj mu tudi ta ne bo vec zadovoljeval njegove predstave,kaj mora poceti v gozdu..Ustrelil je ze nickoliko psov ,ki jih je srecal v gozdovih,ceprav je pse poznal in bi lahko vsaj prvic lastnike opozoril,vsak dan vodi svojega sedanjega  psa ob nasi ograji in na ulici in ga uci,kako se preganja macke.....
Se in se bi lahko nastevala,ampak mislim,da ste si iz vsega tega ze dobili doloceno predstavo  Angry Angry
Ja,ja so lovci in so LOVCI
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #2 : sreda, 25.05.2005 : 09:05:32 »

tudi jaz jih ne maram. sicer jih poznam nekaj, ki so čisto normalni in ne izkoriščajo svojega položaja, večina pa ni takšnih. ponavadi so to še kakšni pijanci stari...

v gozdu jih ne srečam prav pogosto, mi je pa soseda rekla, da ji je vaški lovec zagrozil, da ji bo naslednjič ustrelil psa, če bo videl da leta za srno.

jaz, če mislim da so lovci na kakšni opazovalnici ali pa v bližini, Fabijo kar privežem. Za vsak slučaj. Bogve kaj vse bi ljudje naredili nalašč. Sploh pa kakšen lovec, ki ga ima malo pod kapo, bi Fabijo - dobi še za srno zamenjal Huh

Mislim, da je sedaj po novem po zakonu prepovedano, da ti lovec ustreli psa, pa četudi ta kolje srno!
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #3 : sreda, 25.05.2005 : 09:06:37 »

Z  1.  majem  je  odprt  lov  na  določene  vrste  divjadi( srnjak, lanščak, mladica.... od  1.4  pa  na divjega  prašiča)    tako  da  morajo  nekateri  po  dolgem zimskem   premoru  nekje  iztrošiti  svojo  energijo.

V  primeru   lovca - primitivca,  pa jaz  rešujem  zadevo  takole.  (  lovske  družine  so  se  modernizirale  in imajo  spletne  strani  in maile)
Nazadnje  ko  mi je nekdo  grozil(  preventivno)  sem  urgirala  takoj  točno  sem  napisala  njegovo  ime    ga  opisala  in  še njegovega  psa  sem  napisala  in  definirala   pasmo  psa in kraj  dogodka  pa  napisala  sem  da   naj  čim  prej  ukrepajo  ker  lahko  en  posameznik  zelo  kvari  ugled  celotne  lovske  družine .  Poslala  sem  mail  predsedniku  lovske  družine.... in na  koncu  napisala  da  tokrat  se  obračam  na njega,  v  bodoče  se  bom  pa na medije.   In  sem  še  v  istem  dnevu  prejela  prav  prijetno  opravičilo.   Očitno  se jim  gre  za ugled    lovske  družine Roll Eyes.     Pri  meni  je    delovalo.   drugače  je pa  še  ena  stran   lovstvo. net  imajo  tudi  forum   objavi  tam........    ti  bodo  strokovnjaki  dali  svoje  mnenje Grin Wink
Logiran
Manca
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76


« Odgovor #4 : sreda, 25.05.2005 : 11:28:06 »

V nasprotju z vami, jaz nimam toliko negativnih izkušenj, temveč pozitivnih.
En primer je bil, ko se je moj pes sparil s psico od lovca v sosednji vasi, da sploh ne komentiram, kaj vse je storil, da je prišel do nje, sreča je samo to, da je moj foter mizar, da mu je naredil nova vrata za v klet, ker mu jih je naš pes popolnoma polomil, pa ni rekel na koncu niti ene slabe besede o njem, pes je bil tam tri dni, pa je dal oglas na radio, da smo ga potem našli in še jesti mu je dal.
Tudi drugače sem v gozdu že večkrat srečala kakšnega lovca in mi je ponavadi sam povedal, kdaj naj bom previdna in ne spuščam psa, ker bodo imeli jago ali kaj podobnega.

Tako da res, moram potrkat, ampak do seda sem imela srečo Wink
Logiran
Kiki
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #5 : sreda, 25.05.2005 : 11:52:52 »

Hvala Manca tudi za pozitivno informacijo, čeprav tukaj lovec ni bil v vlogi lovca. Saj gotovo niso vsi slabi, čeprav zakaj rabijo puške in živali pobijat, mi nikoli ne bo povsem jasno.

Tista, da opozori na previdnost, pa je že malo bosa. No, prav je, da opozori, ampak takšni ljudje, ki ne ločijo psa od srne ali druge divjadi, nimajo kaj delati s puško, še manj pa v gozdu. Kajti naslednjič bo pa ustrelil človeka.

Moti me tudi, da si kar naredijo "lovske revirje" in si v ta namen nekega posvečenega rituala - lova - prilastijo zemljo, ki ni njihova last, potem se pa tam ne moreš mirno sprehajati niti, če je zemlja tvoja!

Tudi da ima psico v kleti, ni prav simpatično. Vprašati se moramo, koliko se meni zanjo in koliko je prepuščena sama sebi, če je kuža polomil celo vrata, lastnik psice pa tega ni opazil ??!!?
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #6 : sreda, 25.05.2005 : 12:12:55 »

Kiki:   verjamem  , da si  razburjena,  marsikdo  ima  slabo  izkušnjo  z lovci  nekateri  imamo  pa tudi  dobre.   Pred  parimi  meseci  so  se  tukajšnji  okoliški  lovci   sredi noči  v najhujšem  mrazu, odpravili iskat  izgubljeno  psičko z  dvema  maladičema,  ko  sem  jih  klicala(  oglas  sem  pa dobila  ravno  na  moj-pes netu)  lahko  bi  mi rekl  "ko  te j...  !!!"  pa  niso.

Saj  so  vmes  primitivci,  to  smo  že  ugotovili  v temi - lovci, klatežki  psi  in srne.-     Samo  izjeme ne potrjujejo  pravil..... (  če je v  košarici  en  gnil  sadež  ni rečeno  da  so  vsi)
Glede  pobijanja-  selekcije......  pa  se  pogovorite  z  kakšnim  razgledanim  lovcem,  vam  bo  razložil  o  garjah,  pa o  boleznih  pa  takih  in  drugačnih  stvareh.

Glede  kleti........  moj  pes  je  tudi  v kleti........   ker  je   hiša  narejena tako  da  jo je  pol  v kleti(  cela  garaža  je  na pol v kleti)..........  Definicija  kleti  je   široka....      A  se  boš  vprašala  kako je meni   kuža  polomil  vrata  v  kleti-  garaži.  (  pa  ne samo  vrata.... police..... telefon.....pisarniški stol...  pa  še bi  se našlo)  Pa ne  samo  v  kleti.....  .  Njen  pa  sploh.. če je bila  psica  goneča.


Skratka  ti  razčisti  z  tistim  primitivcem  , ki te je spravil  v  slabo  voljo......  pa  ne  pljuvat  po  vseh..... nikoli  se ne ve,  koga  bo  človek še rabil  v življenju.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #7 : sreda, 25.05.2005 : 12:17:36 »

Tista, da opozori na previdnost, pa je že malo bosa. No, prav je, da opozori, ampak takšni ljudje, ki ne ločijo psa od srne ali druge divjadi, nimajo kaj delati s puško, še manj pa v gozdu. Kajti naslednjič bo pa ustrelil človeka.

Mogoce pa jo je opozoril ravno zaradi tega oziroma takega, ki je "preganjal" tebe!

Sicer cisto verjamem, da se to dogaja, ampak niso vsi enaki!


Tudi moj oci je bil lovec, prav tako njegov oce (moj stari ata) in sta bila oba velika ljubitelja psov!!!!!!!
Tako so eni ljubitelji zivali, drugi pa ne ... ne glede na to, da imajo psa - ga imajo z drugim namenom - lovskim (tako kot pusko)!!!

Se pa strinjam z Damayanti ... poslji lovski zvezi na vasem koncu pritozbo in jim tudi razlozi, da bos naslednjic klicala policijo ... nima nihce kaj nikomur groziti s pistolo ... tudi meni so ze grozili, da bo naslednjic pusko s sabo prinesel in pokoncal moja psa - je cisto mozno, da je bil lovec - nimam pojma! Ce bi se enkrat ponovi po tem, kar sem ga nazjala, bi TAKOJ poklicala policijo!!!

Da ne govorim o tem, da mi je en rekel ... samo naj pride tukaj mimo ... ji bom z motorko odzagal glavo ... pa se ne pomeni, da so vsi gozdarji enaki!!!


Naredi kaj na tem, da se to ne bo ponavljalo ... pa ceprav moras zaradi tega VSAK DAN pisati posto, maile ali podobno ... samo zgrazanje tukaj gor ne bo pomagalo - zal! Je pa dobro, da vemo kaj se dogaja ... ampak naredi kaj, da se ne bo ponovilo ... ze vnaprej hvala z moje strani!


Lp, Ursa
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #8 : sreda, 25.05.2005 : 12:20:02 »

Lovci, klateški psi in srne

Citat
mi je pa soseda rekla, da ji je vaški lovec zagrozil, da ji bo naslednjič ustrelil psa, če bo videl da leta za srno.

Normalno. Huh

Citat
Mislim, da je sedaj po novem po zakonu prepovedano, da ti lovec ustreli psa, pa četudi ta kolje srno!

Nazalost se mi zdi da je res tako. sram

Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #9 : sreda, 25.05.2005 : 12:33:02 »

Mislim, da je sedaj po novem po zakonu prepovedano, da ti lovec ustreli psa, pa četudi ta kolje srno!

Se strinjam ... samo da je meni to prav ... ravno iz razlogov, ko lovci vcasih streljajo kar tako .. "sem mislil, da je srna" - pajade ... se se spomnite, ko je lovec ustrelil psa na vrvici in ranil lastnika?HuhHuh? (Nanook pazi se Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink - hecam se ... srcno upam, da ne!!!!!!!)!
Zdej vsaj izgovorov ne bojo imeli!!!!!!!! Ce nisi preprican nimas kaj streljat ... lahko pa da staro mamico, ki pobira jagodke po tleh, zamenja za srno - in on bi kar streljal - nic vec izgovorov za "slabovidnost"!!!
Prej so se lahko zgovarjali da je preganjal divje zivali ... sedaj bojo vsaj previdni ... kaj se zgodi veckrat??? Da lovec ustreli psa kar tako ali da pes kolje srno?Huh Po moje tisto prvo!!! Undecided Ce se pa motim se pa oproscam!


Lp, Ursa
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #10 : sreda, 25.05.2005 : 12:42:20 »

Kiki,
običajno takšnih stvari ne komentiram,ampak kolikor vem od 15.05 2005 je v Sloveniji zopet kontumac za vse pse, razen službenih in lovskih,ki se lahko prosto gibljejo v gozdu in okolici,ostali psi pa naj bi bili pripeti.
Kar se pa bogega sosedovega kužka tiče, ki mora biti sedaj cele dneve zaprt v koči-dovolj žalostno, da ima takšnega gospodarja,ki ga niti na sprehod ne pelje.Vsak odgovarja za svojega psa pa naj živi na vasi ali pa v mestu.Običajno ravno takšni "vaški lauferji " naredijo največ zdrahe.Sama imam sicer dva lovska psa, pa nisem lovec .
LP
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #11 : sreda, 25.05.2005 : 13:02:04 »

Tudi da ima psico v kleti, ni prav simpatično. Vprašati se moramo, koliko se meni zanjo in koliko je prepuščena sama sebi, če je kuža polomil celo vrata, lastnik psice pa tega ni opazil ??!!?
v fina vrata (vrtna vrata), z kar močnimi dilami, tudi dodatno prečno ojačana in s tremi tečaji pritrjenimi v zid, se je ob pogledu na mačka, zapodil eden od naših psov, najverjetneje bark ali pa U2. Zlomila so se (celo !!!!) na na dva dela. Tisti ki so vrata pri meni videli kasneje, so se strinjali, da človek tega ne bi mohel narediti rAZEN ČE BI SE NA VSO MOČ TUDI SAM VRGEL VANJE. psu oz. psici, je to celo uspelo v momentu.[
opazil sem čez nekaj ur, ko sem šel pogledat pse. Če bi hodil v službo, bi bila pa cel dan polomljena.......no, bila so kar nekaj časa, preden smo jih "pokrpali".
tko da... "celo" polomit vrata, ni psu če se nameni, prav nič težko očitno. sploh če je za njimi nagrada v obliki goneče psice.

je mal mim vprašanje koliko se meni lastnik za psico, če jo ima v kleti....moji psi so bili tudi v kleti, ko sem hodil v službo. so imeli veliko pasjo sobo z starim jogijem in je bilo to to. ko smo prišli iz službe, pa smo jim samo na drugi strani odprli še vrata na vrt. Kot pravi damayanti: definicija kleti je široka. Naša je bila visokopritlična, svetla, skoraj pol površine hiše velika (ostalo polovico sta "požrla" predprostor v kleti in garaža).

pes je bil očitno tri dni izgubljen, vrata pa je polomil že prvi dan.

In najbolj pomembno: ja, psico je treba ko se goni, imet zunaj na vrtu, da je svobodna in da se lahko igra. vse ostalo je navadno mučenje, ki samo kaže na to, kaki so v resnici lovci. Klet, temna in vlažna in uboga premražena goneča kuzlca v njej, ter lovec, ki šele po treh dneh opazi zlomljena vrata ....cinizem se grem, da ne bo kdo spet startal na moj post.

eni slabo berejo, al pa preberejo samo tisto kar jim paše prebrat, da lahko potem pišejo trapaste poste in se nekej zgražajo oz "se jim postavlja vprašanje". to je una:
"kaj piješ?"
 "Pivo."
" UUUUUUUUU  a ti veš, da je šnops nevaren zate, lahko raka dobiš na požiralniku...."

ja, nekomu ki se je šnops namenil spljuvat, je čisto vseeno, če pijem sok, pa mi bo vseeno pamet solil, kako tale snopec ni ok zame....
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #12 : sreda, 25.05.2005 : 14:01:18 »

Aha  pa  še  nekaj  sem  pozabila,  napisat....... ko  je  bil  že  ravno  "spluvan "  lovec  ker  je  zaprel  gonečo  psico  v klet.......


Recimo,   da  bi jaz    imela  gonečo  psico  in  jo  dam  v  klet...(  verjetno  z  razlogom.....  parjenje.... ženini....itd)  in  meni  uleti  , kar  en  pes,  mi  razbije  vrata,  pa  še  psico  nabriše. Shocked Shocked
In  ta  človek  je  še  celo  dal  oglas  o  izgubljenem  psu  in  ga  hranil  tri  dni............  (  pa  on  je  mega  človek)   Jaz  (  pa  se  kar  zgražajte  -sem  zgolj  odkrita),  bi  ga  najprej  tako    v  "rit  šutnila",  zaradi  vrat  enkrat,  zaradi  tega  ker  mi je  pa  psico  nabrisal  pa  še  dvakrat.

Mogoče  bi  ga  kasneje  nafutrala.......   ko  bi  se  ohladila.  Samo  kasiral  bi jih  pa  100 %.


Tistih  tabogih - gonečih- psičk,  ki morajo  biti  zunaj  na vrtu, na svobodi  imamo  pa  v naši  okolici  ( trenutno  )  tri.   Vsak  večer  svojega  psa  stražim......  "  scat  "gre  100x  na  dan  po  en  štamprle  in  samo  ovohava  zrak.......  na  srečo  je  prva "revca "  le tri  hiše  naprej,  tako  da  če  mi za  hrbtom  zgasne  grem  v  copatih  lahko  ponj.


Alti :  midva  k  pa  pse  u kevder  zapirava  greva  pa na borovničke  pa  bo  lih  med  šnopskom  in sokcem Wink




Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #13 : sreda, 25.05.2005 : 14:17:56 »

Oče od kolegice je lovec, aktivni član lovske družine, obožuje pse in ko smo se enkrat pogovarjali o takšnih, kot ga je opisala Kiki, je povedal da se v resnih družinah trudijo izločit takšne ljudi iz svojih vrst, problem pa je v tem, da so takšni mačoti ko so v društvu prav mirni in prijazni, izživljajo pa se nad ljudmi, za katere mislijo, da nimajo pojma in jih lahko malo prestrašijo, sebi pa ego dvignejo. Torej vzpodbuda vsem , da takšne prijavite po sistem kot je navedla damayanti : najprej na vas, če ne bo pomaglo pa še na medije ali pa na policijo!
Logiran
Kiki
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #14 : sreda, 25.05.2005 : 14:45:12 »

Bom po vrsti malo odgovorila:

Tukaj gre za dve stvari (kot sem napisala v naslovu): primitivnost lovcev in izkoriščanje položaja, ki ga imajo kot lovci (pri nekaterih lovcih, zagotovo pa ne vseh).

Opravičujem se vsem, katerih očetje, pradedje, mrzli bratranci, polbrati in ostali sorodniki so bili/so lovci, ampak lov za zabavo je barbarizem, in pika. Vse ostalo je pa slepljenje samega sebe. Da gredo lahko ljudje iskat izgubljene kužke, ni pogoj, da morajo zato biti ravno lovci, in obratno. Ker so šli iskat psičko, nahranili potepinskega psa ter ga niso na mrtvo pretepli, ker je razbil vrata, zato njihovo pobijanje živali (ki nimajo pušk) s puško ni postalo ne opravičeno ne opravičljivo. Vsak ima kakšne dobre lastnosti, celo Hitler ali Osama bin Laden, a zato še ni dober človek in tisto, kar počne, ni nujno dobra stvar.

V tem širšem smislu so torej vsi lovci primitivci. Če so lovci upravičeni pobijati, sem jaz upravičena po tem pljuvati (če že temu tako rečete)... in še veseli naj bodo, dokler samo pljuvam. Kar se pa tiče mene in mojega sprehoda, nisem bila v gozdu, ampak kot sem napisala, na makadamski poti do spomenika. Od kdaj so pa makadamske ceste in spomeniki lovski revir? In tudi lovec ni imel nobene pripombe na to, da sta psa spuščena, saj je videl, da hodita kulturno ob meni, po cesti, dokler ni moja psička trikrat pognala v krog njegove psičke.

Razgledan lovec je težko predstavljiva besedna zveza; če bi bil razgledan, ne bi pobijal. In nikar prosim zdaj besno na plan z raznimi za lase privlečenimi razlagami, s katerimi nam lovci tako radi mahajo pod nosom (da oni živalim pomagajo, da sicer bi jih ugonobile bolezni itd.). Prvič, lovci vedno govorijo "gremo na kapitalca" in podobno; še nikoli nisem slišala "gremo na tistega najbolj bolnega srnjaka z najbolj zakrnelim rogovjem, ker ta pa ni primeren za nadaljevanje zdrave črede..." In potem zvečer gostilniške debate, kdo je večjega. Drugič, živali so dolge milijone let, najlepša hvala, krasno živele s pomočjo naravne selekcije, ko še nikjer ni bilo nobenega lovca. Tretjič, kaj naj si potem mislimo o gojenju fazanov in drugih živali samo za odstrel. Čertrič je pa to seveda tudi biznis.

Gotovo je vmes kakšen, ki živalim pomaga (v gozdu in izven njega), zakaj jih mora pa zraven vseeno še streljati, pa najbrž še sam ne more razložiti.

Toliko o lovu in lovcih na splošno.

Primitivca žal ne morem prijaviti, ker ne poznam njegovega imena. Bom pa razmislila o drugih možnostih. Vsekakor bom ukrepala.

Sosedov pes in sprehodi - na vasi nihče ne vodi psov na sprehod, celo življenje poznajo samo verigo. (Tudi domači pes od tistega drugega lovca, ki si je izmislil obtožbo zaradi zemlje). Tako da ta kužek, ki je čez dan zaprt, se ima v primerjavi z drugimi še super: lasntik ga zdaj spušča ponoči, ko je doma, pa na kratko tudi podnevi, večkrat pa gre kuža z nami tudi na sprehode.

O tem, kdo bi psa kam šutnil, ne bom razpravljala niti se zgražala. Bom samo tudi jaz odkrita: kaznovati psa zaradi naravnega nagona, proti kateremu on prav nič ne more, je skoraj tako primitivno kot s puško pobijati živali brez puške.

Če se komu tukaj zdi najpomembneje razpravljati o vrstah kleti, vrat, alkoholnih pijač ... potem pa kar na zdravje.

Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 17   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: PRIMITIVNOST LOVCEV IN IZKORIŠČANJE POLOŽAJA
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines