mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 15:10:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Vzgoja starega psa
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Vzgoja starega psa  (Prebrano 15953 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
barbyika
otrok do 14 let
*
Sporočil: 22


« Odgovor #15 : sobota, 17.09.2005 : 17:51:00 »

lejca, sem prepričana, da bo uspelo. Držimo pesti!






ja tudi jaz držim pesti..... Wink Wink Wink Wink Wink






barbyka, saj je tudi prej ubogala - kadar je mislila, da bo kaj iztržila iz tega (je le dalmatinka). Zdaj pa uboga ves čas oz. skoraj ves čas  Wink

Lp,
Tina




aha..... okej.....lepo da uboga..... Wink Wink Wink Wink Wink
Logiran
the123
novinec
*
Sporočil: 22


« Odgovor #16 : petek, 28.12.2007 : 11:49:38 »

Rada bi posvojila 8let staro psičko pasme pudelj (neki mix). Zelo bi bila vesela kakšnega nasveta. Prej sem že imela psa rotweilerja, pa je bil samček, o samiškah pa (še) ne vem veliko.

Hvala!
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #17 : petek, 28.12.2007 : 13:03:41 »

Čisto odvisno kakšna je psička, prav veliko je ne boš mogla spremeniti. Njen pravi karakter se bo pokazal šele po kakšnem mesecu bivanja. Ko bo prišla k tebi ji moraš že od začetka postaviti meje in biti dosledna z njo.
Kaj več je pa težko povedati, ker nisi nič napisala za kakšno psičko gre, kakšni so razlogi, da gre v novi dom.
Odvisno je, kako so jo prej vzgajali, kakšne slabe izkušnje ima, kakšno je njeno zdravstveno stanje...
Malo bolj razloži situacijo, če je sterilizirana, koliko je aktivna itd., pa se bo lažje našlo kakšen nasvet.

Lp, Lea
Logiran
the123
novinec
*
Sporočil: 22


« Odgovor #18 : ponedeljek, 31.12.2007 : 16:41:07 »

Kolikokrat na dan naj bi odraslega psa peljal ven na sprehod oz. potrebo? Ali je dovolj 2x (zjutraj ter pozno popoldan)?
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #19 : ponedeljek, 31.12.2007 : 17:18:41 »

Ne, vsaj trikrat bo treba, če ne štirikrat. Nekateri strokovnjaki pravijo, da med posameznimi izhodi ne bi smelo biti več kot šest ur. Seveda je to težko izvedljivo, če si v službi. Psa je treba ven peljati zjutraj pred službo/šolo, takoj po službi/šoli, ko prideš domov in še vsaj enkrat zvečer, preden greš spat.

Manj kot trikrat vsekakor ne bo šlo, če ne želiš, da bi kuža opravil potrebo v hiši ali zbolel na ledvicah.

lp
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #20 : petek, 04.01.2008 : 11:18:30 »

Tudi jaz bi nujno rabila nasvet na to temo (dokler ne pričneva s šolo). Moja 4 letna Aja je pred dobrim mesecem prišla iz zavetišča. Vse je bilo v redu (3 krat dnevno sprehod in lulanje, kakanje zjutraj in zvečer, obrok zjutraj, zvečer še nekaj briketov), dokler se ni pričelo novoletno pokanje. Tega se Aja močno boji, ampak ne panično, se pa hoče nujno takoj vrniti domov. Med prazniki se je 2 x dogodilo, da je zunaj opravila potrebo samo zjutraj, popoldne in zvečer pa ne, zato se je 2 x polulala in pokakala kar v stanovanju. Zdaj, ko je pokanje že skoraj prenehalo, pa popoldne in zvečer noče več ven. Zjutraj gre na sprehod z veseljem in tudi lepo uboga. Popoldne jo vodi ven 17 letna hčerka in se Aja noče niti sprehoditi, kaj šele, da bi opravila potrebo. Zvečer jo peljem jaz in noče niti skozi vrata, upira se na vso moč, drsa po tleh, skuša se izmuzniti iz oprsnice, odvrača pogled. To se nadaljuje tudi zunaj, po tem, ko jo zvlečem ali celo odnesem ven. Na vso moč vleče proti domu, ne reagira na nič, noče niti priboljška, ne uboga, samo domov, domov, seveda ne opravi potrebe. Zgodilo se mi je, da mi je 2 x ušla (se dobesedno ritensko izvlekla iz oprsnice) in jo takoj ucvrla domov (jaz pa za njo). Pred vrati me je počakala in me bila takooo vesela. Seveda sem jo pohvalila, kaj pa drugega (sicer se bo še mene bala). Moram pa povedati, da ko dirka (sama) domov ne gre za paniko, kajti vzame si čas, da tudi kaj povoha med potjo in teče lahkotno z dvignjenim repom in ušesi. Če pa je na vrvici, uspe s svojimi 13 kilami tako vleči, da mene že pošteno boli križ, ko vlečem nazaj. Sumim, da ne gre toliko za strah, temveč da že uveljavlja svojo voljo in to je nujno potrebno preprečiti.

Včeraj zvečer sva zunaj merili moči dobro uro (22.30-23.30). Jaz sem bila že čisto izčrpana. Aja mi sicer ni uspela pobegniti, ni pa opravila potrebe, čeprav jo je nazadnje ob 6.00 zjutraj! Potem sva šli domov, dala sem ji ležišče in vodo v stranišče, da mi ne bi spet lulala in kakala v dnevni sobi. Z veseljem je šla spat v stranišče in ni nič razgrajala, spala je zjutraj do 6.00, ko so najprej pričele mjavkati mačke, nato šele je pričela cviliti. Ponoči se ni niti polulala niti pokakala. Zjutraj je potem mirno počakala, da so najprej pojedle mačke, nato še sama in šele okoli 6.30 sva šli ven. Na sprehodu je bila super pridna, poleg je šla brez povelja, lulala, kakala in v zadnji tretjini sprehoda že hotela pospeševati domov. Jutranji sprehod je vedno enak krog približno 40 minut.

Zdaj me seveda skrbi naslednje: kako vzpostaviti red in kakšne bodo posledice 24 urnega zadrževanja lulanja?
Hvala za vaše mnenje.

Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #21 : petek, 04.01.2008 : 12:14:28 »

Moj Bucko se tudi boji petard in če pokajo noče ven, vendar ga kar prisilim, nakaj časa se upira in vleče proti domu, potem pa vidi, da nič ne more in odneha. Seveda ga ne peljem ven takrat ko najbolj pokajo.
Najprej bi ti svetovala, da jo daš na ovratnico, ker ne bo mogla tako intenzivno vleči. Jaz osebno sem proti oprsnicam, ker dajo psu ogromno moč. Pri ovratnici je treba paziti, da je dovolj tesno nameščena (tako,da gre notri samo en prst in nič več), da se psička ne bo izmunila iz nje. Poiskusita iti tako na sprehod, s sabo imej priboljške in jo zelo pohvali, če bo nehala vleči proti domu. Če pa je nikakor ne boš mogla pripraviti, da se vsaj polula, potem je pa še rešitev, da jo daš v avto in gresta na sprehod nekam drugam. Tam se verjetno ne bo upirala. Ampak moraš biti tudi ti trmasta, ne obupaj prehitro.
Logiran
žana
rad pišem
****
Sporočil: 311


« Odgovor #22 : petek, 04.01.2008 : 16:47:00 »

So si pa res različni tile pesjani. Tudi jaz sem enkrat začasno prevzela v oskrbo psičko, ki je sicer vseskozi živela v stanovanju, a glej ga zlomka - niti malo se ni bala pokanja. Edino kar smo morali paziti je bilo, da ni petard aportirala, ker se ji je zdelo, da bi to nujno morala narediti ; )
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #23 : sobota, 05.01.2008 : 13:08:26 »

Res so zanimivi. Doma imam dva psa in eden petarde čisto ignorira, drugi pa se trese doma in je čisto iz sebe, ko kaj poka.
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #24 : sobota, 05.01.2008 : 18:50:45 »

Lejca, hvala, za dobre nasvete, ki so učinkovali. Včeraj pozno zvečer sem Ajo naložila v avto in jo odpeljala v Tivoli. Brez problemov je obilno lulala in kakala, pa še sprehodili sva se malo. Danes bova to ponovili!
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #25 : sobota, 05.01.2008 : 20:20:36 »

Ni za kaj  Wink, drugače pa super za vaju.
Logiran
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Vzgoja starega psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines