mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 19:56:47

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Srce-srcna zaklopka
Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Srce-srcna zaklopka  (Prebrano 40178 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Dančy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 77


« Odgovor #45 : torek, 23.10.2007 : 09:23:46 »

A mi lahko eden iz med vas, če ima izkušnje z šumom na srcu malo pomaga. Problem je v tem, da odkar naš pes dobiva tablete za to okvaro, je čist hin...cel dan spi, hitro se utrudi, je čisto brez enrgije,...A se vam zdi to normalno? A je mogoče prevelika doza za psa? Sicer sem za jutri naročena na vet.fakulteti za pregled...ampak me toook mori, da ne morem čakati na jutri. Sad Sad
Logiran
Dančy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 77


« Odgovor #46 : torek, 23.10.2007 : 09:25:09 »

Aja, dobil je pa tablete Aldactone in Tritace.

Že v naprej hvala.
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #47 : četrtek, 31.07.2008 : 11:18:33 »

Mi lahko kdo prosim, opiše postopek pregleda srca z EKG pri psu! Huh Je potrebna narkoza,  Tongue ali le pomirjevalo sram  in ali psa obrijejo (dolgodlakega)? Koliko približno stane ( vsaj približno v katero kategorijo bi spadalo:  zmerno Wink/zadostuje kartica Undecided/ bankrot  Angry ) Kakšna je razlika med pregledom in izvidom pridobljenim z "navadnim" EKG in "doplerjem", ki ga imajo na vet. fakulteti?

Glede na nekatere simtome pri erlihiji, ki so pa sicer trenutno izveneli, bi se rada prepričala, da je z srčkom moje psičke vse o.k., hkrati pa mi je hudo, da moram psičko izpostavljati pregledom le zaradi moje panike. sram
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #48 : četrtek, 31.07.2008 : 11:19:15 »

Pozabila:

Hvala za odgovore

Lp Tina
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #49 : četrtek, 31.07.2008 : 11:54:38 »

Za EKG sicer ne vem, ampak pri mojem smo naredili ultrazvok srca. Za srce se naredi ali UZ ali pa EKG. Ena zaklopka se malo počasneje zapira, ampak nič zaskrbljujočega. Tako da na EKG nismo dajali. Smo ga pa za pregled morali obrit in držat na mizi.  Cena UZ pa je prišla okrog 80 eurov. Tako da mislim, da pod tem ne moreš pričakovat. Vsaj jaz tako mislim. 

 
Logiran
Shilu
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 479


« Odgovor #50 : ponedeljek, 08.09.2008 : 12:42:20 »

Kje pa delajo ultrazvoke srca, v vseh klinikah? Koliko to stane?

Namreč sumimo šum, ampak se ne sliši razločno, zato bi radi šli na pregled, da smo 1oo%.
Logiran
Shilu
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 479


« Odgovor #51 : četrtek, 19.03.2009 : 21:05:20 »

Ali mi lahko nekdo predstavi pregled srca z dopplerjem? Mi je že sicer veterinarka nekaj čisto osnovnega razložila bi pa rada mejčkan bolj obširno, prosim.  Hvala!

LP, Špela
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #52 : četrtek, 18.06.2009 : 18:26:36 »

Jaz pa bi rada opozorila na znake, ki kažejo, da ima vaš kuža obolenje srca in toplo priporočam vsem, če ima vaš kuža te znake, da ga čimprej odpeljete na pregled k veterinarju, saj čim prejšnje odkritje bolezni srca omogoča kužku daljše življenje.

Najpogostejši znaki obolenja srca so:

- pogosto kašljanje
- oteženo dihanje
- zmanjšana zmožnost telesne aktivnosti
- omedlevica in kolaps
- otopelost in oslabelost
- napetost trebuha in
- zmanjšanje telesne teže / zmanjšan apetit
Logiran
travica
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #53 : četrtek, 13.08.2009 : 10:12:16 »

Hey - dobro opisano Lynn, VENDAR - pri mojem sončku so odkrili šum 4 stopnje od 6, pred čiščenjem zob (narkoza) pa prej ni imel nobenih zgoraj omanjenih znakov!
Zaenkrat nimava še nobenih zdravil (hvala bogu!), paziti morava samo da ne bi imel preveč stresov, da se ne utrudi, da ne začne kašljati...
Bila sva že na dveh pregledih,ultrazvok, EKG (v razmaku 2 let) malo se je baje letos poslabšalo/srček povečal, ... drugih težav zaenkrat (še) NI.

Upam in želim na najboljše....
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #54 : četrtek, 13.08.2009 : 10:33:38 »

natanko take (in vse po spisku) znake, kot jih je navedla Lynn, je imel moj pokojni Triško. Življenja mu z obiskom veterinarja in tabletami žal nismo prav pretirano podaljšali. Včasih se vprašam, tkole za nazaj, če mu nisem tiste zadnje mesece delala medvedje usluge... Cry

Travica, tudi jaz upam pri tvojem sončku na najboljše  Kiss, vsekakor pa bodi pozorna na spremembe in pravilno ukrepaj oz. se odločaj, ko bo treba.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #55 : četrtek, 13.08.2009 : 11:27:24 »

Tudi moj Boni ima 4 od 6 stopenj popuščanja in jemlje 4 vrste zdravil, ampak je pa zdaj spet bolj začel kašljati. Cena EKG, ultrazvok in RTG je odvisna tudi od velikosti psa. Moj ki je majhen je prišel ultrazvok 66 evrov,
RTG 24 €, EKG 21 €. Ima pa tri od zgoraj opisanih simptomov in sicer pogosto kašljanje (po 5 krat na dan), kolaps in omedlevica in zmanjšan apatit, seveda je tudi veliko bolj miren kot je bil prej, zelo hitro se utrudi in meni se zdi da se mu je že začelo slabšati.

Moje mnenje je, da ko pes enkrat začne kašljati, takrat je stvar že zelo resna in potrebuje obvezno zdravljenje s tabletami, saj to pomeni, da ima pes vodo na pljučih. Moj je dobil tudi injekcije za odvajanje vode, sedaj pa ima tablete.

Travica, želim vse najboljše tvojemu kužku Kiss in tudi vsem kužkom, ki imajo to bolezen, ker ko pride do poslabšanja, je vse skupaj zelo žalostno gledati.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #56 : četrtek, 13.08.2009 : 11:40:37 »

Oaza, koliko časa pa je tvoj kuža še živel z tabletami? In zakaj praviš da ste mu delali medvedjo uslogo, a ker tablete niso pomagale, ali morda zaradi vseh teh preiskav, ki jih delajo obolelim psom? Te preiskave so konec koncev tudi stresne in jaz sem še zdaj jezna zato ker so mu delali dopplerja in je imel 24 ur tisto napravo gor, pa že tko je bil ful slaboten takrat, dihal je težko, oni mu pa še nekej na pljuča povežejo, na bolana pljučka, ki so polna vode.. Dopplerja bi jaz delala samo psom, ki še niso hudo bolani in kot preventivo, tistim, ki pa so že bolj pri koncu, jih pa aritmija ne bo pokončala, prej ti napadi, ki jih ima tudi Boni.
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #57 : četrtek, 13.08.2009 : 12:27:51 »

A mi lahko ena pove, kakšno je to kašljanje. Saj vem, da je težko opisat, ampak me res zanima.
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #58 : četrtek, 13.08.2009 : 12:54:03 »

Lynn, slabo leto dni je imel tablete za srčka.
Medvedjo uslugo pravim zato, ker je bil proti koncu res ubogi, prav u nulo shujšan, dobesedno zmatran od življenja  Cry...mi pa se nismo upali, hoteli poslovit. Res mi je dostikrat ful hudo, ko se spomnim njegovih zadnjih par mesecev...in rečem lahko samo "oprosti mi, Triško, rada te imam Kiss". Res, evo. Res pa je, da v bistvu nikoli ne moreš vedet, kdaj je pravi trenutek za slovo - poglej samo nekatere dobesedno čudeže na mojpes.netu... Ampak če se pes bori, res bori, potem je vse drugače. Triško se je pa nekako pač vdajal v usodo in capljal z in za nami, tko in drugače, pretežno dan za dnem - vidim pravzaprav šele zdaj, ko gledam za nazaj.

frigga, kašljanje: ma res je težko opisat, ampak dejmo probat tkole: mokro, zamolklo,bolj pokašljevanje v bistvu.  Ne vem, če si zdaj kaj bolje znaš predstavljat, ampak bolje res ne znam opisat.

In omedlevica...jao, v sekundi je ležal na tleh, kot bi bil mrtev in voda mu je ušla...Tole je bilo takoj za hujšanjem (ki sprva sploh ni bilo kritično, glede na to, da je imel malce - ampak res malce, dejansko ni bil predebel - zalogice) in v tej točki je dobil tablete za srčka.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #59 : četrtek, 13.08.2009 : 13:24:05 »

Moj Boni se zaenkrat še kar bori, je pa res, da je dobil zdaj še neko infekcijo in je spet začel bolj kašljat. Ali je imel tvoj Triško tudi kakšne infekcije, ko je zbolel na scru, oaza?

Meni je veterinarka rekla, da je to pogosto, da pes še kako infekcijo dobi, ker je pač že tako bolj oslabljen, mu je pa zdaj po antibiotikih malo bolje, nima več vročine, ampak je pa še vedno manj.

Kako pogosto, pa je imel tvoj Triško napade (omedlevico), ker moj jih ima precej pogosto. Najprej je imel napada sredi maja, potem konec julija in predvčerajšnem spet. Vem, da je to  slabo znamenje..

In moje sožalje za izgubo tvojega Triška.. Cry
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Srce-srcna zaklopka
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines