mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 15:36:43

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Lucy
Strani: 1 [2] 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Lucy  (Prebrano 7495 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #15 : petek, 27.11.2009 : 11:22:13 »

Najprej porihtajte psa, ker se nima kaj pretirano zaganjat v mačka. Zaprite ga ven iz sobe, v bivalni boks, kamorkoli, osamite ga, vsakič ko bo delal štalo. No, jaz bi naredila tako. Kako pa sicer, a vas pes uboga - oz. vidim, da imate tudi sicer težave zaganjanjem in podobno.
Maček je bil prvi in ima pravico bivat kolikor toliko v miru, pes naj se pa privadi na novo bivalno okolje. Saj mogoče se ne bo nikoli stiskala k mačkam, samo lovit in štale zganjat pa tudi ne sme. Peljite jo v šolo in si gradite avtoriteto. Kako ne morete preprečiti psu, da bi šel v hčerino sobo?
Morda bo kdo, ki ima več izkušenj lahko povedal tudi, ali obstajajo popolnoma brezupni primeri, ampak to je potem že druga zgodba. začeti je pač treba s standardnimi prijemi.
Zaprite jo v kopalnico, pa naj se tam meče ob tla. Ko se bo nehala, jo pa fejst pohvalite in pocrkljajte s priboljškom. In res šele takrat, ko bo dala mir. Pa nič naj se vam ne smili. Pomoje boste šele takrat, ko boste poštimali psa (oziroma spotoma), lahko začeli delati z mačkom.
Več o tem, kako porihtati mačka bo pa gotovo znala svetovati katera od mačkaric.
Res vam želim, da bi vam uspelo, obstaja pa tudi krasna pasja šola za azilaše.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #16 : petek, 27.11.2009 : 11:44:04 »

Mama od Sorinke, z vsem spoštovanjem do prelepe Lucy, ampak navij ji prosim ušesa! Tko, fejst Tongue.
Ne, resno, prišla je v krdelo, ki se mu reče vaša družina, omejena je z vami in ne vi z njo, ONA je tista, ki se je dolžna prilagodit. Imate jo radi, nudite ji vse, kar ji lahko, več ne potrebuje. Jaz bi zanalašč vsak dan zaprla mačka za nekaj minut (in čas podaljševala) v hčerino sobo. Do tega ima vso pravico, Lucy ga ne sme izgnat iz vašega življenja. V bistvu še dobro, da si je izbrala muca (zato pa to tolerirate), lahko bi si partnerja, tvojo mamo ali otroka in bi se pač odločila, da ga izseli/ne spušča v hišo..., ker ji pač ni všeč.

Moj nasvet: sploh ne razmišljaj o njenih (lovskih) nagnjenjih, ampak o tem dejanju kot posameznem prestopku, ki ga je treba takoj odpravit. Zapri mucka v hčerino sobo, prej pripravi ogromen ajmar vode in ob prvem znaku histerije Lucy takoj polij in zatuli, da se bo tresla zemlja. Primi za vrat in odnesi na njen prostor, jo vmes še malce nadiraj in ukaži, da ostane na njem. To kar si dovoli, je namreč hud prestopek, do njega nima pravice, ker dolgoročno dejansko s tem ogroža mucovo življenje. Čez par ur ponovi. Verjetno bo spet potrebna neka lekcija, a milejša. Ko bo tiho vsaj za par sekund, jo pohvali, kot da je naredila nevemkaj strašno pametnega. Daj ji priboljšek, igračko, nekaj kar ima najraje pač. In hvali jo do neba. Kasneje ji boš priboljške dajala vsakič ko bo gledala muca (recimo da skozi steklena vrata, ali pa da je na vrvici, nekam pripeta in muc pride mimo), da ga bo povezala z nečim slastnim (pa ne za pojest Wink). SKušaj najt ali uvest nekaj, kar jo bo sčasoma bolj zanimalo kot muc. Interes za neko stvar se da tudi potencirat, s tem ko hkrati, ko ji daš recimo točno določeno igračko, noro pretiravaš, se veseliš z njo... da jo res 'zrajcaš' na tisti predmet. In ji ga potem ponudiš vedno, ko je pridna ob mucu. Sčasoma se kriteriji za 'pridna' seveda zvišujejo. Do takrat jima nekako razdeli hišo tako, da tudi muc ne bo do konca zapostavljen. Morda muc spi pri hčerki, Lucy pa ne, morda je lahko pri hčerki na kavču ko ona gleda TV, vi ste pa na sprehodu s psom. Razmislite...

Še to - ko si nanjo huda, ti treba v sebi kuhat sovraštva do 'porednega psa' in se razburjat - Lucy ni hudobna, ampak ji je bilo tako vedenje dopuščeno. Samo na ven moraš reagiraj tako, da ji pokažeš, da je enkrat za vselej jasno, da dela nekaj slabega, kar se absolutno ne tolerira. Če se ti smili, si zraven dopoveduj, da vam bo na dolgi edino tako lahko lepše.

Tole je mogoče malo stara šola, ampak jaz bi jo dejansko malo prestrašila, ker tisti trenutek, ko pada ven iz sebe, je dejansko tako preč, da normalnih dražljajev verjetno niti ne sliši. Vsak sodni dan si (žal je tako) lastnik psa vsaj malo tudi sam zakuha in zdaj bo treba kar nekaj novih sodnih dni, da se bodo stvari postavile nazaj na pravo mesto.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #17 : petek, 27.11.2009 : 11:44:56 »

Nič časa in nič feromonov za mačka, ki ni nič kriv. Lucy to počne izključno zato, ker ji to dovolite. Ni za pričakovat, da bo kdaj imela rada mačke in obratno, nikakor pa ji ne smete dovoliti takšnega vedenja. Za vse ostalo se slišiva, da ne bom romanov pisala: 051304435.
Logiran

Sorinika
otrok do 14 let
*
Sporočil: 15


WWW
« Odgovor #18 : petek, 27.11.2009 : 12:08:07 »

Aha, počasi se mi že svita. Prav gotovo je nekaj resnice na tem, da Lucy ob mačkih postane popolnoma nedojemljiva za okolico, še posebno, če vidi hčerko, da ima Mucla v naročju. Še dobro, da sem se oglasila s to težavico, ker bi jaz verjetno za vedno izselila mačka, če se mi ne bi hči malo smilila, ker je nanj zelo navezana. Sicer priznam, da mi bo malo težko pričarati pekel  Evil na zemlji ob psičkinem vedenju do mačkona, ampak bom uporabila vse svoje dramske izkušnje in bom prepričljiva, da bo kaj.
Zanimivo, da sama nisem zadeve videla iz vašega zornega kota. Moram pa vseeno v Lucyjin zagovor povedati, da je sicer ubogljiva in dovzetna za red, ki velja v družini in se je na vse ostalo zelo lepo navadila (ona, ne mi). Pri mačkah je pa pač druga zgodba. Bolj kot ona sem najbrž kriva jaz, ker nisem takoj odreagirala tako, kot bi bilo treba.  Ja, ja, celo življenje se učimo.
Smetka, pokličem.
P.S.: Župca, ali lahko nasvet z ogromnim ajmarjem vode (parket pa zgornje nadstropje pa to) preskočim? Obljubim, da bom pa toliko bolj na glas rohnela Grin
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #19 : petek, 27.11.2009 : 12:13:43 »

Še dobro, da sem se oglasila s to težavico, ker bi jaz verjetno za vedno izselila mačka, če se mi ne bi hči malo smilila, ker je nanj zelo navezana.

To je verjetno mišljeno kot šala, ne?
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #20 : petek, 27.11.2009 : 12:17:36 »

king-roy, si mi iz ust vzela...
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #21 : petek, 27.11.2009 : 12:18:29 »

Super, to da je sicer učljiva, pridna in se prilagaja, je znak, da se je tega vedenja samo naučila in ni del nje (da bi bila recimo tko krvoločna, da bi mačka nujno hotela takoj uplenit). Tudi to, da je jezna nanj, ko se crklja, pove svoje. Baba je posesivna in vas hoče zavojevat. Ve da je lepa, mehka, srčkana in da jo imate radi, zdej vas pa okol krempljev navija.

Nasveta z vodo jaz ne bi preskočila razen če ima vodo neizmerno rada (kljub temu, da boš brisala ti in ne ona) - to je en tak hiter, totalno učinkovit moment, ki prileti kot strela z jasnega. Pes se počuti, kot bi se odprlo nebo, nič mu ni jasno. Poleg tega zadeve ne poveže toliko s tabo (ko ga nadiraš pač ve, da si sitna ti), ampak z dejanjem samim - 'če rohnim nad mačkom, se odpre nebo in kr naenkrat sem prestrašena, nesrečna in mokra'.  Pa jaz drugače nisem kaka zlobna teta Evil, ampak fajn je reagirat 'po moško' (sori vsem nam ženskam) - odločno, hitro, da se vidi, da misliš totalno zares; nič ti-ti-ti lumpa ipd. ker pametna Lucy točno ve, kdaj gre zares in kdaj ne Tongue.

P.s.: Izselit mačka = naredit enega brezdomčka, ker si drugega brezdomčka posvojil Undecided. Totalno nesmiselno.
Logiran
Sorinika
otrok do 14 let
*
Sporočil: 15


WWW
« Odgovor #22 : petek, 27.11.2009 : 14:20:30 »

Bognedaj, z izselitvijo sem mislila izključno izselitev iz hčerine sobe in z njene postelje. Mucla sva našli čisto majčkenega in na pol mrtvega na poti kamor hodim tečt, hči me je spremljala s kolesom. V naročju sem ga potem 6 km nesla do doma, kjer se je izkazal za pravega borca in preživel, a zdaj pa naj bi nagnala. Za nič na svetu! Sicer mačkon zadovoljno spi v svoji košari, kjer je že tudi prej spal in ni zaradi Lucy prikrajšan za čisto nič drugega kot za poležavanje na hčerini postelji. Crkljamo pa ga sedaj tam in takrat, ko Lucy ni v bližini.
Bom morala malo bolj pazit na izrazoslovje. Se opravičujem. Lips Sealed
Že danes bomo imeli prvo šolsko uro , me prav zanima, kako se bo Lucy odrezala.
Logiran
Sorinika
otrok do 14 let
*
Sporočil: 15


WWW
« Odgovor #23 : petek, 27.11.2009 : 14:23:03 »

nič ti-ti-ti lumpa ipd. ker pametna Lucy točno ve, kdaj gre zares in kdaj ne Tongue.

He, he, točno tako je bilo!!!
Logiran
Sorinika
otrok do 14 let
*
Sporočil: 15


WWW
« Odgovor #24 : četrtek, 07.01.2010 : 10:00:45 »

Moram se vam zahvaliti za nasvete kako končati vojno, ki je divjala med Lucy in našim mačkonom. Lonček mrzle vode (kot nalašč sem Lucy zalotila v akciji sredi garaže) in moja očitna jeza   :']zaradi njenega dejanja sta zalegla in sedaj ob srečanju z Muclom veselo maha z repom in je čisto mirna  . Je pa še vedno malce nadležna (kar ji da muc tudi jasno vedeti in jo s tačko odrine, nikoli pa ne uporabi krempljev), ker ji očitno Muclova ritka predstavlja pravi raj dišav in mu , če se le da, caplja za repom.
Ne glede na to, pa sta sedaj mirno lahko v istem prostoru, česar je najbolj vesela naša hči (Sorinika).
Žal pa ni videti, da bi se Lucy lahko zbogala z našo drugi muco Lizo, ki je do nje zelo agresivna, čeprav psička tudi nanjo ne laja več.  Liza je že starejša, bolj muhasta in očitno ne bo odstopila od svoje mačje drže. No ja, bomo videli, morda se bo pa le unesla. 
Za ogled slikice bo pa treba počakati, da jo pošljem Katji, ker meni to nekako ne uspe.  sram
Še enkrat hvala Smiley
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #25 : četrtek, 07.01.2010 : 10:45:04 »

Pa še slikca Lucy in mačkona Cool

[attachment deleted by admin]
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #26 : četrtek, 07.01.2010 : 11:07:36 »

 bravo bravo pevka Bravo Lucy!
Logiran
Sorinika
otrok do 14 let
*
Sporočil: 15


WWW
« Odgovor #27 : torek, 06.04.2010 : 08:36:31 »

Kar nekaj časa je minilo od našega zadnjega javljanja in če nič drugega, se mora Lucy malce pobahat  Roll Eyes (važičkapress).
Ko bo Katja naložila slike boste videli, kaj zdaj (med drugim) počne naša psička.
Sem jo imela močno na sumu, da je agility prava reč zanjo in res ji gre kar dobro od tac. Sicer sta s Soriniko še čisti začetnici, ampak važno je, da se zabavata in se imata fino.
Lucy je res prava športnica, tudi dolge teke (kar tja do 20 km) zmore brez težav, res pa je, da vmes naredi nešteto postankov in vtakne smrček v vsako luknjo, krtino....
Z Muclom ni več nobenih težav, igrata se in lovita po stanovanju in če je Lucy slučajno pregroba, ji je to kar hitro jasno. Mucl poskrbi za to! Druga muca - Liza - se ne da in še vedno piha  Angry na psičko, je pa tako, da sedaj že celo prenese, da se srečata na stopnicah. Prav tesni prijateljici pa najbrž nikoli ne bosta. Sicer pa je Liza tesna prijateljica samo sama s sabo in skodelico za hrano, he, he.
Skratka, mi uživamo! Smiley 
Slednje želim tudi vam.
Lep pozdrav, Sorinikina mami
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #28 : četrtek, 08.04.2010 : 17:28:36 »

 Kiss

[attachment deleted by admin]
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #29 : četrtek, 08.04.2010 : 17:33:09 »

 Smiley

[attachment deleted by admin]
Logiran
Strani: 1 [2] 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Lucy
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines