mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 19.03.2024 : 05:55:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Neumnosti kot nasveti strokovnjakinje
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 13   Dol
Natisni
Avtor Tema: Neumnosti kot nasveti strokovnjakinje  (Prebrano 49588 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #15 : četrtek, 19.11.2009 : 10:35:04 »

To se morebit da enostavno zvedeti:
http://www.jana.si/skrito/nerazvrsceno/Vprasajte-nas.html

Wink
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #16 : četrtek, 19.11.2009 : 10:44:49 »

Sem poslala vprašanje.
Logiran
vixi
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 938



WWW
« Odgovor #17 : četrtek, 19.11.2009 : 11:06:29 »

Tale Sofija še nima imena in priimka, se pa ga. pod urednica prepira z menoj in je malce užaljena, da sem dregnila v čuveno Sofijo, za katero pravi (delno kopiram) "...sem trdno prepričana, da so njeni odgovori  zelo dobra kombinacija poznavanja domačih in divjih živali, ljubezni do živali in zdrave pameti."

Sploh obstaja "služba", ki bi v tem primeru lahko poslala kako uradno zadevo in zahtevek za objavo popravka, opravičila, karkoli? Vsaj društvo? Jaz namreč uredništvu lahko pišem samo v svojem imenu, v imenu naključne bralke. Njen odgovor mi ni všeč, je vzvišen in goreče zagovarja njihovo delo ter delo tako zvane Sofije tudi z besedami (spet delno kopiram) "Objavljamo namreč dejstva, ki komu kaj povedo, ne pa žaljivih pamfletov."
Jana ima 34.300 kosov naklade, meni ni smešno, več kot to, meni je slabo.


Logiran

Soul
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.759


« Odgovor #18 : četrtek, 19.11.2009 : 11:42:29 »

 jezen butnglavc jezen
Poslala mail na zgornji naslov 
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #19 : četrtek, 19.11.2009 : 11:56:08 »

A še v kakšnem društvu sestavljate dopis?

Treba jih je malo zasut, takle članek nas v enem zamahu pahne nazaj in izbriše trud, ki ga vlagamo v osveščanje ljudi.

Lahko bi tudi več društev skupaj poslalo en dopis? Ali je bolje če vsak posebaj?

Vsekakor bi jaz zahtevala objavo našega pisma, tam bo mogoče bolje če bo spodaj podpisanih čimveč društev.
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #20 : četrtek, 19.11.2009 : 11:57:45 »

Jana, hvala za objavo Wink

Vceraj je meni zaradi tega odgovora "so srauf", ker je bil pika na i od kar ta rubrika obstaja (mislim, da od poleti/spomladi, ne spomnim se tocno).

Niso vedno vsi odg napacni, so pa (po mojem mnenju) izjemno pomankljivi, kar mene osebno recimo najbolj moti.

Torej, da te nekdo sprasuje kako ujames macko, ki ti je zbezala in nikjer niti v enem stavku ni omenjena sposoja zivolovke, obrnite se na pomoc na tega in tega, nastavljanje hrane v transporter ipd. Nikjer ni omenjeno, da je treba prisleka pocasi zdruzevati z zivaljo, ki jo ze imamo - ne, raje pise o tem, da je iluzorno pricakovati, da bo macek pa S/K kar sam od sebe izkljucno notranji (s cimer se deloma strinjam) in da je zato usel. Hm? Razlog pobega je bil v napacnem zdruzevanju...bralka, ki je poslala vprasanje, pa je najbrz dobila vtis, da je izjemno sebicna, ker je prinesla domov 2 macja mladica (pobrala nekje, kjer bi ju sicer pobili), ju dala kastrirat in ju pac nerodno zdruzevala z svojo macko.

Moti me recimo, da se ne omeni razmislek o sterilizaciji, ce ti bralec napise, da je psicka spet kotila in da so vedno veseli mladickov (kar pomeni da koti najbrz od kar obstaja). V tem primeru je doticna psicka v zadnji rudni kotila mrtve maldice in je ga. Sofija le za silo omenila obisk veterinarja na koncu odgovora ( Huh osebno meni, da bi to mogla bit prva stvar ). In poleg tega je potem predlagala resitev v smislu, naj gredo v zavetisce/drustvo po dudarje, saj tako bo psicka spet vesela, oni bodo spet veseli mladickov, v zavetiscu/drustvu pa bodo imeli eno skrb manj. Ta nasvet sicer ni zaklonsko sporen je pa...neprimeren za pisanje za sirso javnost, sploh ker nikjer ni izrecno poudarjenio, da je psico treba odpeljati k veterinarju (vedenjse tezave/"zalost" so lahko znak tudi slabega fizicnega stanja oz. s pisco bi lahko bilo kaj narobe).

Moti me tudi to, da pri ubijanju mladicev ipd. nikjer ne omeni, da je to zakonsko prepovedano. Koga danes briga ali je kaj eticno ali moralno? Pri nekaterih zaleze samo citiranje zakona.

Ce se osredotocimo doticno na skeniran odgovor iz torkove (17.11.) Jane je spet pomankljiv odgovor v smislu, da:

- ni nikjer omenjeno S/K protstoziveck, ce jih mama ze redno hrani oz. naj kogarkoli kontaktirajo glede tega

- se promovira napacno posvajane zivali oz. posvajanje iz napacnih razlogov (ze preganjat macke), kar posledicno pomeni, da si bi hcera lahko omislila psa za mamo (ta ima "krepko cez 80 let" pise) in kaj potem, ko mame ne bo vec in se bo selila nazaj domov? Kaj bo potem s psom, ki pac nima zivaljenske dobe 2eh let? Evtanazija? Lovec? Porivanje zivali na tuja pleca? Tezenje drustvom po SLO, da psa ne morejo vec imeti? Se tako promovira/izobrazuje/svetuje o odgovornem odlocanju za ljubljencka?


Je pa ga. Sofija dokoncno kiksnila tokrat z nezakonitim nasvetom (in ne samo pomankljivim), ker pise/svetuje pregon mack, celo to, da bo psa treba to priuciti, da bo to njegovo hisno opravilo za katerega bo pohvaljen in nagrajen..

Danes gre pritozba na urednistvo tudi iz strani DZZZ LJ, pri cemer naj se 1x poudarim kar je napisala ze Jana - pisite tudi sami in opozorite na neprimernost in zakonsko vprasljivost nasvetov. Ce bomo tecni teden za tednom, se bo zagotovo premaknilo (saj bodo imeli negativen feedback od svojih bralcev).
Je pa doticna revija ena najbolj branih in zaradi navala vprasanj so nekaj casa nazaj odprli tudi telefonsko linijo - pise na dnu strani, vsak torek med 15. in 16. uro, ce se ne motim. Mene kar stisne ob tem...

In za konec - nikjer ne pise, da urednistvo ne odgovarja za vsebino odgovorov oz. nikjer ne pise, da to ni stalisce urednistva. Kar pomeni, da to je stalisce urednistva Jane in odgovarjajo za napisano direkt oni. Rubrika lahko ostane, super zadeva z super namenom, samo odgovarja naj nekdo, ki dejansko nekaj ve ali ima vsaj nekaj izkusenj. Ce tega en morejo storiti, naj rubriko umaknejo, drugace bodo pac odgovarjali za njeno vsebino.

LP, Maja
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #21 : četrtek, 19.11.2009 : 12:00:34 »

Se da tudi pravno kaj ukrepat za nezakonit nasvet?
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #22 : četrtek, 19.11.2009 : 12:04:54 »

Najbrz je najbolj smisleno zacet z izvajanjem pritiska na urednistvo. Z napeljevanjem so tezave...kot tista prodajlaka, ki je svetovala nakup strupa (hakeljc v stilu ni prekrska dokler ni nekaj narobe).

Je pe ze samo lobiranje lahko fajn nadlezno, sploh ce se ne bodo pustili prepricat. Takrat se gre lahko v druge medije, pa VURS kje omenit...res je, da slabe reklame ni, bomo pa vsaj dali sirsi javnosti vedeti, da to kar pac pise v Jani NI RES oz. je lahko tudi drugace.
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #23 : četrtek, 19.11.2009 : 12:11:50 »

Jana, oprosti za histericen klic  Evil Sem klicala na vse konce, cist  jezen
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #24 : četrtek, 19.11.2009 : 12:15:55 »

A lahko zahtevamo objavo v Jani? Če ne bodo hotel, pa v Oni, ki ima pomojem podobno bralstvo? Pa se napiše da v Jani niso želel objavit.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #25 : četrtek, 19.11.2009 : 12:18:38 »

Se strinjam, vendar pa pregon živali iz svojega zemljišča sam po sebi ni prepovedan (boh pomagaj, če še tuje mačke ne bi smel spoditi, ko pride tiče lovit recimo). Prepovedano je pa žival pri tem poškodovati.

to, da si nabaviš psa zato, da preganja mačke, pa ga za to še nagrajuješ, je pa itak bruham bruham
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #26 : četrtek, 19.11.2009 : 12:24:27 »

Citat
A lahko zahtevamo objavo v Jani?

Objavo cesa? Pritozbe? Najbrz lahko...sploh pod pisma bralcev. Ce objavljajo vedno tam E.L. Muller, potem ne vem zakaj ne bi tudi nas  Evil

Citat
to, da si nabaviš psa zato, da preganja mačke, pa ga za to še nagrajuješ, je pa itak


seveda. in taksnih neumnosti je vec in folk to bere in potem se cudi, ker jim v drustvih/zavetiscih govorijo drugace in jim necejo dat psa/macke.
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #27 : četrtek, 19.11.2009 : 12:26:59 »

Aja, pa Ona je priloga, Jana pa je samostojna revija (kot recimo Lady=enako brana). Spada pa vse pod casopisno hiso Delo.
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #28 : četrtek, 19.11.2009 : 12:33:05 »

Lanabela, sej te mačke se smatrajo da so od te mame, verjetno jih že nekaj let hrani. Ona ima pravico da ji sosedov maček ne serje po vrtu, nima pa pravice se znebit svojih živali na ta način, da nanje naščuva psa.
Folk ima mačke na leta, ampak ker jih niso želeli in so se pritepli, kao niso njihovi. Je treba takoj prijavit zapuščeno žival, ne pa ko nas folk kliče ''Ja, ni naša pa bi jo radi zdaj dali preč, je pred dvema letoma prišla, ampak zdaj je pa ne bi več meli''  Angry
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #29 : četrtek, 19.11.2009 : 12:54:51 »

Tega, da se želi znebiti mački, ki jih stara gospa hrani in so ji v veselje sploh nisem komentirala, ker bi porabila preveč tazelenih smeškotov.
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 13   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Neumnosti kot nasveti strokovnjakinje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines