mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 14:00:07

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 ... 69 70 71 72 73 [74] 75 76 77 78 79 ... 85   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 300359 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1095 : sobota, 12.03.2016 : 15:31:07 »

Slikanici Marko in zvezdica Tara, Aura, hrtja princesa sreče ter knjiga Rdeča sekunda – zgodbe, ki sežejo do srca



V ponedeljek, 21. marca 2016, bomo v knjižnici Rogaška Slatina predstavili naše tri posebne knjige, ki bralcem prinašajo posebno sporočilo - življenje vsakega bitja na tem planetu je vredno spoštovanja in človek nikakor ni tisti, ki bi si smel jemati posebno pravico ODLOČATI o življenju in smrti, sploh kadar gre za njegov zaslužek ali celo zabavo.

Knjige smo poimenovali 'HRTJA TRILOGIJA' – a v bistvu gre za tri povsem samostojne zgodbe, namenjene širokemu starostnemu razponu bralcev (MARKO IN ZVEZDICA TARA je namenjena najmlajšim, knjigi AURA, HRTJA PRINCESA SREČE in RDEČA SEKUNDA pa bodo z veseljem v roke vzeli vsi bralci), vsem trem pa je skupno, kot sledi že iz naslova, da bodo predstavile problematiko vzreje hrtov tako za lov kot tudi za pasje dirke, vendar so zgodbe navzlic obravnavani tematiki zapisane tako vešče in z občutkom, da nas bodo brez težav popeljale tudi v pravljičnost pisane besede.

Knjige in hrtjo problematiko bo predstavila naša članica in avtorica Blažka Ribič, da bo vse potekalo gladko, bo poskrbela Tjaša Zorc, največ pozornosti pa bodo gotovo pritegnili njuni posvojenčki: greyhounda Turbo in Koogy, ter ibiška podenca Zoya. Smiley

Predstavitev se bo pričela ob 18.00, vljudno vabljeni!

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #1096 : sobota, 12.03.2016 : 16:30:59 »

Hvala, samo ta odkup se mi je tako čudno slišal Smiley
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1097 : sobota, 19.03.2016 : 13:05:40 »

V nedeljo, 20. marca 2016, se bo uradno začela pomlad. Ptički že veselo pojejo, zvončki in trobentice se že bohotijo v vsej svoji lepoti. In nekateri naši posvojenčki se že prav pošteno veselijo pomladi in toplega sonca.

Na prvi pomladni dan se bomo z našimi posvojenčki podali na prijeten sprehod okoli Gradiškega jezera v bližini kraja Gradišče v občini Lukovica. Pot je dolga 4 kilometre in ne bo zahtevna, saj poteka po ravnini. In v taki dobri družbi vsak sprehod mine neverjetno hitro.

Zbrali se bomo ob 11:00 na makedamskem parkirišču ob jezeru.

Prijazno vabljeni vsi posvojitelji s hrti, člani društva, naši podporniki in vsekakor tudi tisti, ki o posvojitvi še razmišljate ali pa so vam hrtki preprosto samo všeč. Z veseljem vam odgovorimo na vsa vprašanja. Vseh dolgonosih in dolgonogih lepotcev in lepotic pripravljenih za carkljanje pa tudi ne bo zmanjkalo.

Za dodatne informacije pa še kontaktna številka: Tjaša Božič (031 463 875)

Se kmalu vidimo.

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenij

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1098 : nedelja, 20.03.2016 : 14:43:48 »

Postanite član društva HRTJI SVET Slovenije in s tem podprite naše delovanje ter koristite še različne popuste in ugodnosti širom Slovenije! Smiley

Naše društvo je aktivno na več področjih - poleg posvojitev, predposvojitvenih obiskov, organiziranje hrtjih srečanj in sprehodov v naravo, predavanj izobraževalne narave, založništva, pisanja člankov, naše društvo ne miruje tudi, ko je potrebno dogovoriti različne popuste, ki jih lahko koristite tako posvojitelji, kot tudi naši podporniki, ter skrbniki drugih pasem psov, pa seveda vseh drugih živali, če postanete naši podporni člani.

Seveda to ne pomeni, da morate biti tudi nujno aktivni v našem društvu, saj to naredite le, če si res želite. S podpornim članstvom lahko namreč pokažete zgolj vašo podporo našemu delovanju in s plačilom članarine pomagate, da lahko nadaljujemo naše nesebično in iskreno poslanstvo pomagati hrtom, poleg tega pa koristite še popuste in ugodnosti.

Tako lahko, v kolikor želite postanete naš podporni član in s tem pridobite člansko izkaznico, s katero lahko pri ponudnikih naštetih spodaj koristite različne popuste in ugodnosti. Vabimo vas tudi, da si ogledate ta FB album in po posameznih ponudnikih preverite kakšne popuste nudijo našim članom.

V kolikor si želite postati podporni član društva Hrtji svet Slovenije in nam tudi tako pokazati vašo podporo, ob tem pa lahko koristiti še popuste in ugodnosti širom Slovenije, potem nam prosimo pišite na info@hrtjisvet.org.

*******

Najlepša hvala za vašo podporo!

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1099 : ponedeljek, 21.03.2016 : 13:37:45 »

LILA

Lilina zgodba je morda malce daljša od ostalih zgodb rešenčkov, a zato z nič manj srečnim koncem. To dokazuje tudi dejstvo, da se je na svetovni dan sreče, (20.03.2015), morala posloviti od ljube Nataše in se odpravila z nama v novi dom.

Mnogi poznate, kaj se je dogajalo z brindle gospodično, ko je prišla v Slovenijo k njeni prvi posvojiteljici, ampak to ni več pomembno, sedaj je Lila z nama in uživa v pasjem življenju. A začnimo na začetku. Ko sva 'preživela' pred posvojitveni obisk in izvedela za Markovo in Evino oceno, se je pričelo brskanje, ter izbiranje kužkov. Ampak, kako bi se lahko odločila za enega, ko pa so meni bili všeč svetli hrti, Simonu pa brindle,… Na srečo hrta nisva rabila izbrati sama, ampak si naju je izbrala kar Lila.

Društvo naju je kmalu po obisku povabilo na sprehod po Celju, kjer bo tudi hrtica, ki še nima posvojiteljev. To je bilo vse, kar sva izvedela o njej. Seveda sva na sprehod zamujala in prišla na zbirališče, ko je bilo na kupu že nekaj 10 hrtov. Takoj, ko sva pristopila k skupini, se je Simon zagledal v enega hrta in dejal, da upa, da je brindle punca z rdečo ovratnico tista, ki išče dom. In res, Nataša je pristopila do naju in nama podala povodec suhe, nekoliko zadržane hrtice. Na kratkem sprehodu so iskrice kar letele. In še isti večer je padla odločitev, da Lila pride k nama.

Z njo sva imela zgolj luksuzne probleme. A kljub temu, da je Lila že bila eno leto v Sloveniji, se je strašno bala koles, rolerjev, avtobusa, tovornjaka in množice ljudi. Na srečo ji je na pomoč priskočil bratec - buldog Vik, ki ji je pokazal, da to ni noben bau-bau in sedaj je Lila že prava mestna gospodična. Ampak, da ne bi mislili, da jo je naučil samo to, pokazal ji je, da si z velikimi očmi in molenjem tačke hitro prislužiš kakšen priboljšek ekstra, ter da je nevihta nekaj strašno groznega. Moram priznati, da bi brez njega v veliko primerih bilo malo težje rešiti kakšen problem.



V zadnjem letu se je Lilino življenje precej spremenilo in je veliko bolj aktivno, saj pogosto teka, hodi na Pohorje in obiskuje tečaj agility, kar se izraža tudi v njeni samozavesti. Še vedno ji je neprijeten kontakt z drugimi kužki, ampak njena telesna govorica se je že tako spremenila-sprostila, da je drugi psi več ne napadajo, kar nam je delalo res velike preglavice. Še posebej zato, ker se je v prvem pol leta res vsak, čisto vsak pes, ne glede na pasmo, spustil v njo.

Če pod našo prvo leto potegnem črto, lahko rečem, da je Lila za naju idealen družinski član! Res je, da je trajalo malce dlje, da se je 100% navezala na naju in sedaj ne moremo več eden brez drugega. Vsekakor upam, da bodo naslednja leta prav tako pestra, razgibana in ljubeča.

Na koncu bi se želela zahvaliti še društvu ter Lilini prvi posvojiteljici, da se je iz množice kužkov odločila za njo, čeprav se nato ni izšlo, ter Nataši, Marku in Evi.

Barbara, Simon in Lila

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1100 : četrtek, 24.03.2016 : 18:00:01 »

Posvojiteljica Tina je za glasilo občine Kanal ob Soči spisala krasen prispevek o hrtih in možnosti posvojitve ter opisala zgodbo njene posvojenke Conchite.

Če imate tudi vi možnost, da bi v lokalnem časopisu objavili prispevek o hrtih in Hrtjem svetu, nam pišite na info@hrtjisvet.org.



Hvala, da ste njihov glas.

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #1101 : sreda, 30.03.2016 : 14:22:20 »

PREDSTAVITEV KNJIGIC IN HRTJI SPREHOD V CELJU!

Tokrat bomo za vas v en dan združili kar dva hrtja dogodka. Pridete?



1. dogodek:
Predstavitev knjigic 'HRTJA TRILOGIJA'
Kdaj? 2. april 2016, ob 10.00 uri
Kje? Osrednja knjižnica Celje - Knjižnica pri MIšku knjižku, Muzejski trg 1a, Celje.

Spletna stran: http://www.knjiznica-celje.si/si/v-knjiznici)

Na tem prvem dogodku vam bomo predstavili naše tri posebne knjige, ki bralcem prinašajo posebno sporočilo - življenje vsakega bitja na tem planetu je vredno spoštovanja in človek nikakor ni tisti, ki bi si smel jemati posebno pravico ODLOČATI o življenju in smrti, sploh kadar gre za njegov zaslužek ali celo zabavo.

Knjige smo poimenovali 'HRTJA TRILOGIJA' – a v bistvu gre za tri povsem samostojne zgodbe, namenjene širokemu starostnemu razponu bralcev (MARKO IN ZVEZDICA TARA je namenjena najmlajšim, knjigi AURA, HRTJA PRINCESA SREČE in RDEČA SEKUNDA pa bodo z veseljem v roke vzeli vsi bralci), vsem trem pa je skupno, kot sledi že iz naslova, da bodo predstavile problematiko vzreje hrtov tako za lov kot tudi za pasje dirke, vendar so zgodbe navzlic obravnavani tematiki zapisane tako vešče in z občutkom, da nas bodo brez težav popeljale tudi v pravljičnost pisane besede.

Knjige in hrtjo problematiko bo predstavila naša članica in avtorica Blažka Ribič, da bo vse potekalo gladko, bo poskrbela Tjaša Zorc Rupnik, največ pozornosti pa bodo gotovo pritegnili naši posvojenčki.

2. dogodek:
Hrtji sprehod po Celju
Kdaj? 2. april 2016, ob 12.00 uri
Kje je zbirno mesto? Pred glavnim vhodom Osrednje knjižnice Celje, Muzejski trg 1a, Celje.

Spletna stran: http://www.knjiznica-celje.si/si/

Po končani predstavitvi knjigic pa vabimo vse naše člane, simpatizerje, posvojitelje in vse tiste, ki se zanimate za morebitno posvojitev, ter seveda tudi hrte, lurcherje in podence, še na krajši sprehod po centru Celja in ob Savinji.

Prijazno vabljeni!

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1102 : torek, 05.04.2016 : 09:47:23 »

Čeprav je jutro nakazovalo, da bo dan oblačen in turoben, se je v Celju kmalu naredil čudovit dan - s pomočjo naših hrtov seveda. Več kot uspešno so pregnali sivino dneva in s svojo očarljivostjo pritegovali nase poglede mimoidočih ljudi.



Ob 10.00 smo se zbrali v Osrednji knjižnici, kjer sta Tjaša Zorc Rupnik in naša Blažka predstavili knjge Hrtje trilogije.



2. april je mednarodni dan knjig za otroke, zato se je zbralo kar nekaj najmlajših bralcev, ki so se jim ob pogledu na hrte iskrile oči, kaj kmalu pa so njihove male ročice že božale mehko dlako naših hrtov, ob čemer so tako otroci, kot hrti, neizmerno uživali. Tjaša je prebrala knjigo Marko in zvezdica Tara, ter predstavila Auro, hrtjo princeso sreče in z navdušenjem smo ugotovili, da sta bili med otroci tudi punčki, stari 11 in 6 let, ki sta knjigo o Auri že prebrali in poznali vsebino, zato sta aktivno sodelovali pri predstavitvi knjige. Glavne zvezde pa so seveda bili ... (le kdo drug kot pa) ... hrti.



Iz knjižnice smo se preselili na ulice Celja, kjer se nam je pridružilo še nekaj posvojiteljev s svojimi posvojenci, sprehodili smo se po mestnem jedru, nadaljevali ob Savinji in sprehod zaključili pri kavarni Mišku Knjižku, kjer smo si malce spočili noge in tačke, se odžejali in se prepustili sončnim žarkom.

Ljudem smo delili hrtja sporočilca in kot vedno so hrti uspešno promovirali naše društvo in šarmirali ljudi. Starejša sprehajalka nas je navdušeno pozdravila in nam povedala, da nas je že prav pogrešala, saj so se ji hrti vtisnili v spomin že pred leti, ko smo imeli v Celju hrtji sprehod. Lepo je videti, da ljudje spremljajo naše delo, so v večini seznanjeni s hrtjo problematiko in nas pri tem podpirajo.

Greyhounde so zastopali: Jake, Turbo, Chloe, Koogy, Apollo, Wally, galge so predstavili: Faela, Flamenco, Duna, Aurora, Fiona, Nevada, Lumo, Angola, Maya, Neka, Breeze, Caracol, z nami je bila tudi lurcherka Enya, podenčici Flor ter Sevilla, mešanka Keewa in italijanska hrtica Eve.

Preživeli smo lep dan, zahvaljujemo se osebju Osrednje knjižnice Celje, ki nas je prijazno povabilo na predstavitev Hrtje trilogije, ter vsem posvojiteljem, ki so se nam pridružili s svojimi posvojenčki in zopet poskrbeli za čudovito druženje.

In spet ... Do naslednjič ... Kmalu bo!

Več fotografij najdete na https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1002323886517328.1073742085.141593622590363&type=3

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1103 : sreda, 06.04.2016 : 09:09:21 »

Pred dobrim tednom je v Slovenijo prišel čudovit paket greyhoundov in lurcherke - med njimi tudi greyhoundica Didi.
Javljanje iz službe, ki so ga zapisali njeni sodelavci, se nam zdi res simpatično in resnično, zato da delimo z vami. Smiley

http://cre8ing.today/kaj-se-clovek-lahko-nauci-iz-pasje-trme

In drži, da se lahko marsikaj naučimo od naših psov, kajne?

Vir: www.cre8ing.today
Avtorica: Barbara Ahej

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #1104 : četrtek, 07.04.2016 : 06:38:05 »

Poty

Datum rojstva: 2.2.2013
Spol: samček
Barva: brindle rjava

Galgo Poty je postaven samček višje rasti in izjemno lepega videza. V zavetišče je prišel v začetku letošnjega leta. Prostovoljka ga opisuje kot umirjenega, nežnega, potrpežljivega in velikodušnega. V ogradi nikoli ne sili v konfliktne situacije, je tih in izjemno naklonjen človeški bližini. Poty je vsekakor galgo, ki navduši in osvoji človeka v hipu.



Lahko bi rekli, da je idealen galgo. Vsekakor vidimo Potyja kot primernega za posvojitelje začetnike, morda celo za družino z umirjenimi otroci ali nekoga, ki si želi tihega a hkrati zelo nežnega pasjega sopotnika s katerim se bo lahko ponosno sprehodil skozi mesto ali šel na aktiven sprehod na bližji griček. Poty je prilagodljiv.

Poty je tak tih hrtji dragulj, ki čaka na svojo življenjsko priložnost. Želi si biti ljubljen, vesel, srečen, sprejet in lahko ob tem da od sebe nezmerno veliko potrpežljivosti in vdanosti. Si ga želite za svojega pasjega sopotnika še za mnogo, mnogo let?

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1105 : sobota, 09.04.2016 : 18:02:23 »

April je mesec, posvečen greyhoundom. Hrtom, ki so bili nekoč zelo oboževani psi ... Hrtom, ki so kraljevali v grajskih sobanah in bili nepogrešljivi družabniki plemstvu ter navdih slikarjem, ki so te čudovite pse radi upodabljali na slikarskih platnih. Omenjeni so v Bibliji, njihova lepota in eleganca pa je prevzela tudi marsikaterega pesnika in pisatelja.



Junija, leta 1926 se je v Angliji odprl prvi stadion, kjer so začele potekati hrtje dirke. Vse do danes je bilo zaradi pohlepa ljudi ubitih več kot milijon greyhoundov. Ta žalostna številka velja le za Anglijo, stadioni, kjer se odvijajo hrtje dirke (in umirajo greyhoundi) pa so tudi v drugih državah (na Irskem, v Argentini, Ameriki, na Kitajskem, v Avstraliji ...).

Greyhoundi že skoraj celo stoletje umirajo ... Mladi, zdravi, morda le rahlo poškodovani ... Večina jih ne dočaka niti četro leto starosti. Ker jih v kruti hrtji industriji označijo za "nekoristne ali odslužene". V industriji, kjer se vrtijo vrtoglavo visoki denarni zneski (ne le milijoni, temveč milijarde evrov oziroma funtov). Kljub temu, da vpleteni v ta umazan posel poskušajo slepiti javnost (opisujejo, da trenerji in lastniki lepo skrbijo za svoje hrte, ter jih po končani tekmovalni karieri vedno poiščejo domove), je žalostno dejstvo, da dobi možnost posvojitve le 25% greyhoundov, ki končajo tekmovalno kariero. Ostale evtanazirajo, prodajo klinikam, kjer postanejo "poskusni zajčki" ali jim odvzamejo vso kri, nato pa njihova trupla odvržejo na smetišče. Veliko jih tudi preprosto izgine (kruto jih pobijejo, jim zaradi tetovaže odsekajo ušesa in trupla odvržejo ali sežgejo).

Nekateri hrtji srečneži pa dobijo možnost novega življenja ... Posvojeni so in odpre se jim nov svet. Greyhoundi so čudoviti pasji družabniki. Na trenutke tudi zelo smešni. Veliki - pa zelo nežni, elegantni in prijazni psi. Primerni tudi za bivanje v stanovanju, saj obožujejo bližino človeka. Pasje ležišče, kavč, kjer bodo dremuckali ali vas skozi na pol priprte oči opazovali pri delu ... In zadovoljni so. Greyhoundi so kljub eksplozivnosti pri teku pasma psov, ki sodi med najbolj lene. Prespijo 19 do 20 ur na dan. Radi nas spremljajo na sprehodih, da, tudi tečejo radi, vendar pa z osupljivo hitrostjo le par krogov (seveda v varno ograjenih prostorih) in tu se njihova želja po teku konča. Večina posvojenih greyhoundov obožuje vožnjo z avtomobilom. Greyhoundi imajo tudi prirojen smisel za red in čistočo v kuhinji - če boste pustili ostanke hrane na jedilni mizi ali kuhinjskem pultu, bodo to z veseljem pospravili. So tihi psi, ki le redkokdaj lajajo, kljub temu, da se večinoma razveselijo vsakega človeka (in ga z repkanjem sprejmejo), pa so zaradi svoje velikosti tudi odlični čuvaji, saj skoraj ni "junaka", ki bi si drznil vstopiti v ograjen vrt, ki ga "čuva" greyhound. So radovedni psi, ki skrbno spremljajo naše nakupovalne navade (vsebino nakupovalnih vrečk, ko se vrnemo iz trgovine). Kot pa smo že omenili, najraje zadovoljno spijo in dremuckajo, ter poskrbijo za našo dobro voljo z vedno novimi in novimi položaji telesa med spanjem (občasno pri tem padejo iz kavča, pa da ne pozabimo na jeziček, ki jim prikupno visi iz gobčka, ali glava, ki omahne na tla ...).

April je mesec, posvečen greyhoundom. Zelo veliko jih čaka na svoj ljubeč dom. S posvojitvijo greyhounda rešite življenje dvema greyhoundoma - temu, ki ga posvojite in še enemu, ki dobi prostor v začasnem domu (iz Deponije smrti lahko odkupijo le toliko greyhoundov, kolikor imajo zanje namestitev v začasnih domovih). Mirne duše pa lahko dodamo še tretje življenje - življenje posvojitelja, ki mu ga posvojeni greyhound spremeni na bolje, ga obogati in oplemeniti.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org

Foto: Simona Strle
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1106 : sobota, 09.04.2016 : 20:35:48 »

Kmalu se nam približuje nov transport, s katerim bodo v Slovenijo prispeli galgasti in podencasti smrčki Nivera, Lupin, Cesar, Tempesta in Golfo. Smiley

Kot vedno si želimo ekipi zavetišča, ki se iz dneva v dan bori za živali, vsaj malo olajšati njihovo delo.
Tudi tokrat zbiramo pasjo hrano, opremo (posteljice, povodce, ovratnice), brisače, deke ...
Če imate kaj od naštetega doma oz. bi radi donirali, nas kontaktirajte.

Zaenkrat sta zbirni mesti:
Maribor - Marko, 040 578 751
okolica Celje - Anja, 041 464 591

Če ste od kod drug in bi radi prispevali, nam prosimo pišite na info@hrtjisvet.org, da se dogovorimo za prevzem.

Hvala za vašo pomoč, da lahko skupaj pomagamo psom v zavetišču, ki nas svoj dom še čakajo.
V preteklih dneh so v zavetišče sprejeli več kot 100 psov, tako da je naša pomoč še kako potrebna.


Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1107 : sreda, 13.04.2016 : 08:06:13 »

Veterinarska odprava Hrtji svet Slovenije!

Letos prav ponosni in veseli naznanjamo, da se avgusta na prostovoljno delo prvič odpravlja tudi veterinarska ekipa iz Slovenije. S skupnimi močmi pošiljamo v zavetišče Scooby Medina del Campo v Španijo kar tri veterinarje in eno študentko veterine, ki bodo tam cel teden nesebično opravljali prostovoljno delo in seveda tudi na ta način pomagali hrtom in podencom, ter tudi ostalim živalim do lepšega jutri. Poleg nujnih kastracij in sterilizacij bodo tam od jutra do večera opravljali tudi vso ostalo potrebno veterinarsko oskrbo živali. Verjemite nam, dela jim vsekakor ne bo zmanjkalo.

Tja se odpravljajo veterinarji Nuša, Ajda in Blaž, ter študentka veterine Urška. Smiley

Tukaj pa seveda kličemo in prosimo za pomoč tudi vas naši dragi podporniki, simpatizerji, posvojitelji in ljudje dobrega srca.
Spodaj boste našli seznam potrebnih stvari, ki jih bomo začeli nemudoma zbirati, da jih bi lahko že z naslednjimi transporti spravili v zavetišče, kjer bi počakali na našo veterinarsko ekipo do avgusta.

Potrebovali bi:

1. POTROŠNI MEDICINSKI MATERIAL:
Gaze, povoji, obliži za živali, obliži v kolutu - Micropor, igle, brizge, skalpeli, latex rokavice, razkužila ...;

2. OSTALA OPREMA:
Rjuhe, brisače in tanjše odeje - vse to naj bo prosimo pralno v navadnem pralnem stroju; najbolje bi seveda bilo, da je novo, lahko pa je tudi odlično ohranjeno, brez lukenj in oprano, torej čisto in za takojšnjo uporabo;

3. ZDRAVILA:
Vsa zdravila za živali (lahko tudi odprta, a s primernim rokom trajanja).
Od zdravil npr. potrebujemo: Otonazol ali Aurizon za ušesa, Tobrex kapljice ali mazilo za oči, vsi antibiotiki (Synulox, Enroxil, Ronaxsan ...), Ranital, Cerenia, zdravila proti bolečinam (Rimadyl, Rycarfa, Metacam, Previcox, Medrol, vsa mazila, pršila ...

4. PLENIČNE PODLOGE;

5. DIREKTNE DONACIJE:
V kolikor želite donirati finančna sredstva, s katermi bi lahko namesto vas kar mi kupili vse potrebno ali vsaj del tega za našo veterinarsko odpravo, lahko to storite z direktnim namenskim nakazilom na naš TR:
Podatki za nakazilo finančnih donacij so:
Številka transakcijskega računa: 61000-0001714143 / IBAN SI56 6100 0000 1714 143 / SWIFT (BIC) HDELSI22 (Delvska hraninica Maribor)
Ime in naslov društva: Društvo Hrtji svet Slovenije, Pod lipami 30, 3000 Celje
Namen nakazila: Veterinarska odprava 2016
Sklic nakazila: 00 666

Že v naprej se vam zahvaljujemo za vso vašo nesebično pomoč pri zagonu našega novega projekta in verjamemo v to, da bomo kmalu iz veterinarske odprave enkrat letno prišli morda celo do dveh ali treh letno. wink počutje Če je med vami kdo veterinar, ki si želi takšne izkušnje in nesebično pomagati živalim v zavetišču, nam lahko brez zadržkov pišete na info@hrtjisvet.org, da vas dodamo na listo.
Skupaj zmoremo več in bolje! objem

V kolikor bi želeli kaj donirati nam prosimo pišite na info@hrtjisvet.org ali preko ZS na FB ali forumu.
Spremljajte nas na to temo, saj vas bomo sproti obveščali o zbranih materialnih in finančnih donacijah, avgusta pa seveda tudi direktno s terena, ko nas bodo veterinarji obveščali kaj so postorili v zavetišču in kako jim gre delo, kakšno je stanje tam ... Wink

Ekiša društva Hrtji svet Slovenije

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1108 : četrtek, 14.04.2016 : 08:28:31 »

Lepi vikendi so se začeli, sonce nas že luštno greje, nekateri naši posvojenčki že uživajo v sončnih žarkih, nekateri pa bi se raje namakali v vodi in hladili v senci.

V soboto, 16. aprila 2016, ste prijazno vabljeni na promocijski sprehod z našimi posvojenci, ki pa se bodo tokrat v vseh svoji lepoti pokazali v Kranju.

Na sprehod ste vabljeni vsi posvojitelji s svojimi hrti, lurcherji, podenci, vsi podporniki in člani društva, prav tako ste vljudno vabljeni tudi tisti, ki so vam hrti preprosto všeč ali pa morda o posvojitvi še razmišljate. Z veseljem poklepetamo z vami in odgovorimo na kakršnakoli vprašanja.  Smiley

Zbrali se bomo ob 17:00 uri pri PLANETU TUŠ Kranj, kjer je tudi ogromno brezplačno parkirišče.

Sprehod ne bo zahteven, potekal bo po ravnini, malce levo, malce desno. Pot nas bo od Planeta Tuš vodila do centra mesta, kjer bomo z našimi posvojenci sigurno privabili mnogo pogledov.

Ker bo v aprilu tudi transport galgov in podenca, bomo to priložnost izkoristili in na sprehodu zbirali tudi opremo in hrano za pse. Hvaležni bomo za vsako konzervo pasje hrane, priboljške, brikete, odeje ... Prav vsaka stvar šteje. V poštev pridejo ovratnice, povodci, plaščki in plastične košare ... Zaposleni in prostovoljci v zavetišču Scooby Medina bodo neizmerno veseli prav vsake donirane stvari, s katerimi bomo hrtom in podencom, ki še čakajo svoje domove, olajšali bivanje v zavetišču.

Se že veselimo klepeta in druženja z vami ter vašimi štirinožci.

Za dodatne informacije oziroma v primeru zamude pa še kontaktna številka: Saša Zavrl (040 577 854)

S seboj ne pozabite prinesti veliko pasjih bonbončkov, smrčki se jih že sedaj sigurno neizmerno veselijo.  cookie

Se kmalu vidimo.

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1109 : torek, 26.04.2016 : 11:19:12 »

Danes bomo izkoristili sončne žarke ter se popoldan sprehajali po Tivoliju v Ljubljani.
Dobimo se ob 17. uri pri Čolnarni. Smiley



Vse posvojitelje in tiste, ki po tihem razmišljate o posvojitvi ali pa so vam hrti ''samo'' všeč, vabimo, da se nam pridružite. Smiley

Če bo kdo zamudil, pa še kontakt: 031 477 105 (Urška)

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Strani: 1 ... 69 70 71 72 73 [74] 75 76 77 78 79 ... 85   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines