mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 05:40:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 ... 72 73 74 75 76 [77] 78 79 80 81 82 ... 85   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 298342 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1140 : nedelja, 04.09.2016 : 16:15:13 »

V nedeljo, 11.9.2016, se bo Hrtji svet predstavil na 2. Kinološkem dnevu in Sejmu za ljubitelje živali, ki ju organizirata Žurnal24.si ter Kinološka zveza Slovenije. Rdeča nit dogodka je znova odgovorno skrbništvo živali.
Dogodek bo potekal v Češminovemu parku v Domžalah.

Na dogodku bomo tudi mi predstavljali problematiko hrtov na Irskem in v Španiji, možnost posvojitve ter življenje s posvojenim hrtom. Na naši stojnici bo kar nekaj simpatičnih društvenih izdelkov in kar je še pomembneje - prisotni bodo tudi naši posvojenci, ki jih boste lahko spoznali, božali in se družili z njimi, nas pa povprašali, kar vas glede hrtov zanima.

Vabljeni vsi posvojitelji, naši podporniki in tisti, ki morda razmišljate o posvojitvi ali pa so vam hrti le všeč. Smiley

Več o dogajanju na dogodku tukaj - https://www.facebook.com/events/501755180015187/

Mi se že veselimo, saj verjamemo, da bo zabavno.

Se vidimo? Smiley

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1141 : nedelja, 04.09.2016 : 19:50:02 »

LILLY

Datum rojstva: 1. 4. 2015
Spol: samica
Barva: črna

Lurcherka Lilly je mlada psička, stara šele leto in pol. Naši irski prijatelji so jo rešili iz Dog Pounda, kjer bi jo v parih dneh evtanazirali. Njena preteklost nam ni poznana, potrudili pa se bomo, da bo njena prihodnost čudovita, zato ji iščemo lep in odgovoren dom.

Lilly je simpatična, pomanjšana različica greyhounda, v višino pa meri približno 60 cm. Je neobremenjena psička, prijazna, s pozitivnim karakterjem in zelo obožuje družbo ljudi. Ko vidi, da se ji približuje človek, ga veselo pričaka in ne le, da veselo vrti rep, temveč ob tem nekako vrti celo telo. Še ena od psičk, ki pleše. Smiley. Čeprav se po njenih žilah pretaka tudi kri greyhounda, pa nikakor ni psička, ki bi ves čas leno poležavala na kavču, označujejo jo za pravo pasjo "petardico". Ima veliko energije, zato je primerna za aktivne ljudi, ki se bodo z njo ukvarjali in jo zaposlili tako fizično, kot umsko (predvidevajo, da bi bila primerna tudi za agility). Obožuje svoje plišaste igrače in se igra z njimi, ljudi pa vedno nasmeji, ko razigrano lovi balone, kar pogosto počne Smiley. Odlična izbira bi bila za družino z malce starejšimi otroki, saj bi jim bila odlična pasja družabnica. Sicer se razume tudi z mlajšimi otroki, ampak kot smo napisali ... Lilly je živahna psička, ves čas v gibanju, pleše sem ter tja, skače kot petarda, zdaj je tu, naslednji trenutek že drugje in tako bi lahko po nesreči podrla na tla majhnega otroka.



Lilly bo najbolj srečna, če bo živela kot edini pes, previdevamo, da je imela v preteklosti s psi slabe izkušnje (verjetno se je kot potepuški pes morala z drugimi psi boriti za hrano, ...) in je zato do ostalih psov previdna. Z nekaterimi se takoj ujame, drugim pa se raje umakne s poti. Ob izkušenem posvojitelju bi se lahko privadila bivanja s psom večje pasme, ki je umirjen in skuliran, težje pa bi se ujela z zelo majhnimi psi in mladički.



Prikupna Lilly zelo rada spremlja človeka na dolgih sprehodih, navajena je na povodec, tudi vožnja z avtomobilom ji ne dela težav. Ker "prazna vreča ne stoji pokonci", ima seveda tudi zelo dober apetit in obožuje različne pasje dobrote.

Če iščete aktivnega psa, ki je vedno dobre volje in pripravljen za akcijo, potem je Lilly prava izbira za vas. Zanjo iščemo posvojitelje, ki ji bodo pokazali, da življenje ni le kletka, hrana in kratek sprehod, ampak je čudovito in barvito Smiley
P. s. Kot zanimivost naj še napišemo, da je njena barva dlake prav posebna - "črnomodra" ... Takšna, kot so lasje Indijancev Smiley.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1142 : sreda, 07.09.2016 : 09:25:04 »

V nedeljo, 4.9.2016, smo se odpravili že na tretji Hrtji pohod po Pohorju. Tokrat se nas je na Grmovškovem domu, kjer je bilo zbirno mesto, zbralo res precej.

Prišli so galgi Ariya, Cristi, Angola, Hope, greyhoundi Isabel, Shiver in Wally, podenca Golfo in Sevilla, whippetki Mia in Cufi in maltežanka Rubi.

Veselo smo se podali na pot, malo gor in malo dol po čudoviti naravi, do Črnega vrha, ki je najvišji vrh Pohorja - 1543m. Tam je sledil krajši počitek, da smo se mi in predvsem naši hrti napili in okrepčali. Nato pa spet na pot, dobre pol ure nam je še ostalo do ribnika, v katerem je Cufi zaplavala, Wally malce posedel, Golfo pa napačno presodil hlod na vodi in tudi malce (neprostovoljno) Smiley zaplaval.

Na Ribniški koči je bilo kar precej ljudi, tako da je naša hrtja skupinica pritegnila mnogo pogledov. Na koči sta nas pričakali galgina Heidi in podenčica Murcia, potem pa smo si privoščili malico. S hrtjo pedikuro smo v zdravstveni sklad dodali še 21 EUR. Smiley

Kar malce smo se zasedeli na soncu, v prijetni družbi čas vedno hitro mine, nato pa smo se počasi podali na pot nazaj.

Pričakovali smo bolj hladno vreme, a nas je sonce kar močno grelo in sploh trije črni greyhoundi so zavzeto iskali senco. Smiley

Na Grmovškovem domu na Kopah smo se odpravili še na pijačo in zaslužen sladoled za najbolj pridne Smiley, potem pa počasi vsak proti svojemu domu.

Psi so že na prvem ovinku zaspali, kar nam je bilo še eno potrdilo, da smo lepo preživeli dan.
Hvala Tjaši za vse čudovite fotografije! Smiley

https://www.facebook.com/hrtjisvet/photos/?tab=album&album_id=1105295572886825

Res je bil lep pohod, hvala vsem, ki ste prišli.
Se vidimo kmalu! Smiley

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1143 : sreda, 07.09.2016 : 20:49:38 »

Plakat z greyhoundi in lurcherji, ki so na voljo za posvojitev. To je samo peščica tistih, ki čaka na nov dom.
Več informacij o njih dobite na www.hrtjisvet.org in info@hrtjisvet.org.



Plakat lahko delite s prijatelji ali jih natisnete in nalepite tam, kjer je to dovoljeno (knjižnica, veterinarska postaja, trgovine za živali ... )
Hvala za pomoč! Smiley

Ekipa društva Hrtji svet Slovenije

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1144 : ponedeljek, 12.09.2016 : 16:59:37 »

V nedeljo, 11.9.2016, se je Hrtji svet predstavil na 2. Kinološkem dnevu in Sejmu za ljubitelje živali, ki ju organizirata Žurnal24.si ter Kinološka zveza Slovenije. Rdeča nit dogodka je bil znova odgovorno skrbništvo živali.
Dogodek je potekal v Češminovemu parku v Domžalah.

Že od 9. ure, ko smo postavili dobro založeno stojnico Smiley, je bilo pestro. Obiskovalcev je bilo mnogo in, ker je bila naša stojnica vključena tudi v srečelov - obiskovalci so morali odgovoriti na vprašanja ''Kakšna je kruta usoda številnih greyhoundov po svetu?'', so do naše stojnice prišli tudi mnogi, ki za hrtjo problematiko sploh še niso slišali.
Tako smo jim, na kratko ali dolgo, razložili, kaj se z greyhoundi in galgi dogaja po svetu.
Kakšni so hrti karakterno, pa so najbolje predstavili kar naši posvojenčki.

Greyhoundi Wally, Missy, Apollo, May in Armani, galgi Angola, Cordobesa, Hope, Marley, Luna, Cristi, Plata, whippetki Mia in Šana so na najboljši možen način predstavili značilnosti - večino časa so poležavali po dekicah, fehtali priboljške ali pa uživali v božanju ter pozornosti.

Verjamemo, da smo pritegnili kar nekaj pogledov ter še enkrat več poskrbeli, da se je hrtji glas slišal tudi po Sloveniji.
Urška je v pogovoru z novinarko po mikrofonu poleg hrtje problematike predstavila tudi, kako izgleda življenje s posvojenim hrtom in kako priti v kontakt z društvom, da se postopek posvojitve prične.

Cel dan je bilo zelo pestro, tako da smo ob 17. uri kar malce utrujeni, a dobre volje, odšli proti domu.
Iskrena hvala vsem, ki ste prišli na stojnico in nam pomagali predstavljati Hrtji svet.

Fotografije najdete na naši FB strani - https://www.facebook.com/hrtjisvet/photos/?tab=album&album_id=1110316835718032

Se vidimo kmalu. Smiley

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1145 : petek, 16.09.2016 : 16:09:12 »

V petek, 23. 9. 2016 vas prisrčno vabimo v Riemerjevo galerijo (Slovenske Konjice) na otvoritev razstave fotografij, ter pogovorni večer z našo članico Blažko Ribič, avtorico knjižne - hrtje trilogije. Blažka bo svoje knjige tudi predstavila, pogovor pa bo vodila Tjaša Zorc Rupnik. Prisotni bodo seveda tudi hrti, ki jih bodo lahko obiskovalci spoznali in pocartali.



Razstavo smo poimenovali z nazivom: IZ PEKLA DO RAJA, na čudovitih fotografijah pa so ovekovečeni posvojeni hrti, lurcherji in podenci. Fotografije bodo postavljene na ogled 3 tedne, obiskovalci razstave pa se bodo skozi priložen tekst seznanili tudi s perečo hrtjo problematiko.

Zahvaljujemo se slovensko - srbskemu društvu SREČANJE, ki nas je prijazno povabilo k sodelovanju in je tudi organizator dogodka, soorganizatorja razstave pa sta tudi TIC Slovenjske Konjice in Splošna knjižnica Slovenske Konjice.

Pogovorni večer se bo pričel ob 19.00, po zaključku pa se bomo sproščeno med seboj še podružili, obiskovalcem odgovorili na morebitna vprašanja in seveda - kot vedno, do "onemoglosti" prečohali prisotne hrte. Smiley

Vljudno vabljeni!

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1146 : nedelja, 18.09.2016 : 17:47:24 »

Včeraj je bil en res čudovit dan ... Dan, ki je vse nas napolnil z ogromno energije in dobre volje ... Nasmejani obrazi in sreča nas je spremljala vsepovsod.
Poseben dan pa je bil predvsem za štiri galge, ki so varno prispeli v tople objeme svojih posvojiteljev.

Najprej so se naše tačke odpravile na sprehod okoli jezera Vrbje. Saj veste, pred samim hrtjim rajanjem, si paše malce pretegnit roke in noge. Pot okoli jezera je minila en, dva, tri ...
Galge so zastopali Cristi, Heidi, Luna, Lila, Diego, Ariya, podenci Sevilla in Murcia in edina predstavnica greyev May ter whippetka Mia.
Po končanem hitrem sprehodu, smo se še malce ustavili ob jezeru in sproščeno poklepetali, nato pa je bil čas za naš odhod proti poligonu KD Pluton.
Na poligonu je bilo že pestro, počasi so prihajali tudi posvojitelji, ki so že nestrpno čakali prihod galgov.

Urška je z dobro nabrušenim kleščami pridno opravljala manikuro in pedikuro. Za zdravstveni sklad HS se je tokrat nabralo 19,4€.
Na poligonu sta se nam pridružili tudi galgi Maya, Cordobesa, greyhound Wally in mešanček Alf.
Z nami je bila tudi Galgina, ki s svojimi čudovitimi, varnimi in kvalitetnimi izdelki vsakič znova poskrbi, da naši posvojenčki sledijo novim hrtjim modnim smernicam.

Marko je v tem času še enkrat podal koristne informacije o prvih skupnih dneh z novodošlim posvojenčkom ... Čas je itak mineval hitro, naši hrti so se podružili in kombi je bil že pred vrati ...

Oči posvojiteljev so se iskrile, tudi solze sreče so pritekle ...
Prvi sta veselo priskakljali sestrici Hungara (sedaj Lotti) in India (sedaj Didi). Obe drobižkasti, res postavni galgini temno brindle barve.
Nato je veselo prirepkala Sakira, ki je točno vedela, da je sedaj na varnem pri svoji novi družini.
Zadnji je ven pokukal tudi Sandro (sedaj Sid), ki je s svojim prifrknjenim smrčkom narisal nasmeh na marsikateri obraz. Nežen, mil fant, ki mu bo družbo delala tudi mačja banda.

Res nam je v veselje in zadovoljstvo, ko vidimo srečne obraze novih posvojiteljev. Prav tako pa smo neverjetno srečni za vsakega galga, ki je sedaj na varnem v objemu svoje nove družine.
Najlepše se zahvaljujemo vsem posvojiteljem, ki ste odprli vrata svojih domov in dali galgom priložnost za novo življenje.
Prav tako se zahvaljujemo Urški, ki je strokovno pregledala galge. Hvala tudi podjetju Prim, Metka Potočnik s.p. za Prolife konzerve ter trgovini Pasja nebesa, ki je prijazno doniralo galgom slastne muffine.

Hvala osebju KD Pluton, ki nam vedno prijazno odstopijo varno ograjen pasji poligon, kjer lahko kvalitetno izvedemo posvojitve.
Hvala tudi vsem članom Hrtjega sveta, ki vedno neumorno in brezpogojno dajo svoj čas in voljo, da tako omogočijo lepši jutri hrtom, podencem in lurcherjem.

Fotografije najdete na FB: https://www.facebook.com/hrtjisvet/photos/?tab=album&album_id=1114914635258252

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije


Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1147 : sreda, 28.09.2016 : 11:35:02 »

INDIA

Ocenjen datum rojstva: 11.5.2014
Spol: samička
Barva: rjava brindle

Včasih se stvari ne odvijejo tako kot smo prvotno planirali in galgina Indija, ki je v Slovenijo prišla 17.9., je bila po dveh dneh vrnjena društvu. S psičko ni nič narobe, ravno nasprotno.
Že v zavetišču je kazala svojo igrivo, nekonfliktno in neobremenjeno naravo, kar se je v začasnem domu, kjer je trenutno z dvema psičkama, eno galgino in eno jazbečarko, še bolj izkazalo.



India je drobna galgina temno brindle barve z nekaj beline po obrazu. Je res simpatična psička - začasna skrbnica jo opisuje kot zelo učljivo, željno pozornosti, vendar ni vsiljiva. Svojim letom primerno je igriva psička, vendar se hitro umiri - zna se zamotit tudi sama in se sama igra z igračkami.



Do neznanih psov na ulici, ki jo glasno pozdravljajo, je malce zadržana, vendar se ob primernem vodenju že kaže napredek.
Lovskega nagona nima izrazitega in bi ob primernem uvajanju lahko živela z domačo, notranjo mačko. Prav tako je primerna tudi za družine z otroci, ki so navajeni primernega odnosa do živali.

Očitno je imela poškodovano sprednjo tačko, vendar jo normalno uporablja- lahko teka, stoji na njej in jo obremenjuje. Bi pa novim posvojiteljem vseeno predlagali, da se opravi osnovna diagnostika, da vidimo, kako in kaj.

Če si kdo želi neobremenjeno, veselo, mlado in igrivo galgino, menimo, da je India kot nalašč za vas. Je primerna za posvojitelje začetnike.



Če razmišljate o posvojitvi, nam pišite na info@hrtjisvet.org.

P.S.: Naj prišepnemo, da bo India v nedeljo na hrtjem pikniku pozdravljala vse oboževalce. Smiley

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1148 : ponedeljek, 03.10.2016 : 18:49:17 »

03. 10. 2016
Danes je dan za praznovanje – LouLou je namreč dopolnila celi dve leti! Smiley
V njenem potnem listu je zapisan lastnik, torej je bila nekoč nekje res namenjena neki drugi, verjetno lovski, poti. Tam nekoč nekje ji je bilo ime Pajara, ptička po špansko (čeprav Marko vztrajno zatrjuje, da ni piščanec). Ampak tisti svet, to je res zanjo nekje daleč, res tam nekje, dežela “Nikoli več”…



Danes je LouLou. In svoje ime dobro pozna in z veseljem pridrvi od kjerkoli pač je, če se jo pokliče. Njena pot ni več lovska, saj taka usoda ji res ni bila pisana na kožo, ko pa so vse živali prijateljice in jih je, vključno z domačo mačko, treba zgolj previdno povohati in pozdraviti. Nekoč je bila tam v zavetišču neka skrajno preplašena galgica, ki pa danes to ni več. Samo ne vemo še, kako vas v to prepričati. Sad

Če povzamem napredek treh mesecev: izredno hitro prilagodljiva (zamenjala je 6 lokacij, pa ji je povsod luštno, samo da prvi dan naštudira, kje je kaj), doma hitro učljiva in strašansko pridna (nič ne uničuje, drži se urnika in dovoljenih stvari brez najmanjše trme ali upiranja), na sprehodu na povodcu lepo vzgojen pes (ne vleče v nobeni situaciji, se ne vtika v druge pse, raje se ogne neznanemu, a ne paničari), na svojem ograjenem vrtu – najbolj simpatično razigran otrok, kar si ga lahko zamislite!

Ko po treh mesecih pogledam to bitjece, kako uživa na vrtu in je v vsakem trenutku pripravljena na še malo življenja, sem neskončno vesela zanjo. Vesela, da ni ostala spregledana v zavetišču, kjer je kazala zgolj svoj panični obraz, vesela, da so bila predvidevanja pravilna in je za to paniko eno celo pasje bitje, s svojim nežnim in prikupnim karakterjem, neizmernim veseljem do življenja in ogromno potrebo, da bi nekam pripadala, da bi imela svoje krdelo, vključno s človekom. Ker stisniti se je tako lepo. Ker božanje je kar za malo pofehtat priti. In ker se redno dobi hrana, kar je neznansko fino, če je pa še kakšen desert pri roki, je pa nasploh skrajno zadovoljna. Smiley


In s čim se ima LouLou pohvaliti? Je sicer resda zelo vitka, a s tako neizmerno skladno postavo, da ji pritiče zgolj vrhunski galgo manekenski razred. Kombinacija vitkosti in mladosti pa ji zagotavljata tek, ki bo s svojo hutrostjo in lahkotnostjo očaral vsakogar (razen mojih dveh hrtjih starčkov, ki sta resnično obupana ob njem). Odlikuje jo tudi res posebna dlaka in pa barvna kombinacija, na katero je treba kar malo čakat, da se zgodi. Dva uhka, ki ju zna nositi kot elegantna hrtja dama ali pa kot razigrani mali švrk. Radoveden nos, ki je pripet na skrajno nežno telo in dušo. In pa pogled, ki vztrajno prosi, naj jo človek samo ima rad…

Moja mala LouLou, ob tvojem rojstnem dnevu ti najbolj želim le – posvojitelja, ki ti bo lahko ponudil naslednjih 10 let. Naj res pride čimprej, naj se ne ustraši tvoje začetne zadržanosti, naj sprejme prve tri mesece, kot sem jih jaz – in naj spozna to navihano mulko, jo stisne k sebi in sprejme, kar mu lahko da – veselje do vsakega dneva posebej!
Vse najboljše, punčka mala!

Nataša - začasna mama

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1149 : četrtek, 13.10.2016 : 20:23:56 »

VABILO NA PREDAVANJE ZA POSVOJITELJE HRTOV, PODENCOV IN LURCHERJEV



Obeta se nam še en super dan... Dan, ki bo strokovno podkovan in smo ga vsi že komaj čakali.

Ker si v društvu prizadevamo, da tudi po sami posvojitvi nudimo podporo vam, dragim posvojiteljem, smo se odločili, da za vas pripravimo strokovno predavanje, ki bo marsikomu od nas prineslo nova, koristna in uporabna znanja o življenju z našimi posvojenčki.

KDAJ: V sredo, 19. oktobra 2016, ob 19:00

KJE: Svetovna kavarna Sputnik, Tržaška cesta 128

Tokrat bo z nami Petra Mohar, diplomirana biologinja in članica upravnega odbora Društva za zaščito živali Ljubljana, ki se že vrsto let ukvarja z zapuščenimi živalmi. Izkušnje si pridobiva z delom v zavetišču, pasjem hotelu in pasji šoli. Izobraževala se je tudi v tujini, pri Sari Fisher in Turid Ruugas, s čimer je pridobila naziv certificiranega pasjega trenerja. Je članica organizacije Pet Dog Trainers of Europe, kjer je predstavnica za Slovenijo. Trenutno si izkušnje nabira v tujini, kjer jo spremlja pasji norček Diego - tri leta star mešanček z nemškim ovčarjem, ki ima vse vrste težav, kar si jih pasji svet lahko zamisli. Njemu in reševanju njegovih težav s svetom je posvečen njen izobraževalni blog “Diegov brlog” (http://diegovbrlog.blogspot.si/).

Na predavanju bomo spoznali, katere so osnovne pasje potrebe in kako zagotovimo, da bomo imeli zdravega, stabilnega in srečnega psa. Naučili se bomo, kako psi uporabljajo čutila, in poskušali razumeti njihove, nam včasih nerazložljive reakcije. Posvetili se bomo posebnim potrebam in značilnostim hrtov ter dobili nekaj idej za dejavnosti, s katerimi jim lahko popestrimo vsakdan.

Menimo, da je predavanje več kot koristno za vse nas, posvojitelje, ki si želimo kakovostnega življenja z našim posvojenčkom. Vabljeni vsi posvojitelji hrtov, podencov in lurcherjev, vabljeni tudi tisti, ki vas hrti zanimajo, oziroma potiho razmišljate o posvojitvi.

Prijazno so vabljeni tudi vaši posvojenčki. V kolikor veste, da se vaš pes v družbi ljudi in ostalih psov ne počuti dobro, vas prosimo, da vas v tem primeru počaka doma.
Po končanem predavanju bomo imeli tudi pogostitev, zato vsakega od vas prijazno prosimo, da speče kaj slastnega ali slanega za pod zob. V tem času boste predavateljico Petro Mohar lahko tudi vprašali, če vas bo še kaj zanimalo. =)

Upam, da se vidimo v čim večjem številu. Vabljeni.

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1150 : sobota, 15.10.2016 : 08:56:50 »

Danes vam bomo predstavili krvodajalstvo pri živalih.

Kadar pes ali maček potrebuje transfuzijo, gre za urgentno situacijo, kjer je ogroženo življenje živali. V Sloveniji žal nimamo banke krvi, kjer bi se lahko kri skladiščila in bi jo uporabili, ko jo potrebujemo. Zato se slovenske klinike in ambulante trudijo vsaka na svoj način, da zagotovijo krvodajalca, ko se ga potrebuje.

Pogoji za krvodajalca:
->telesna teža več kot 25kg
->starost 1 do 8 let
->priporočljiv je vitek vrat, ni pa neobhodno potrebno
->priporočljiv je miren temperament
->zdrav, v dobri kondiciji
->redno cepljen, dobiva redno zaščito proti notranjim zajedalcem
->zaščiten proti dirofilariozi
->brez predhodnih transfuzij
->ustrezna krvna skupina

Hrti so idealni krvodajalci zaradi sestave krvi, vitkega vratu ter mirnega karakterja. Vabimo vse naše posvojitelje, ki imajo primernega psa, da se vpišete v bazo krvodajalcev.



Več o krvodajalstvu pa
http://www.kkmz.si/…/180-kri-resuje-zivljenja-tudi-v-veteri… in http://4d.rtvslo.si/arhiv/o-zivalih-in-ljudeh/174428005
Na fotografiji pa so naši hrtji krvodajalci galgo Julius ter greyhoundi Wally, May in Srečko.
Upamo, da jih bo kmalu še več! Smiley

Nikoli ne vemo, kdaj bodo naše živali potrebovali krvodajalca, zato pomagajmo, če imamo primernega psa.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1151 : ponedeljek, 17.10.2016 : 19:58:36 »

V nedeljo, 16.0.206, smo se odpravili na hrtji sprehod po sončni Ljubljani, sprehod pa je bil tudi dobrodelno obarvan - za greyhounde in lurcherje, ki na Irskem čakajo na nove domove, smo zbirali hrano in opremo.
Hvala vsem, ki ste se spomnili na njih in prinesli nekaj za te dolge smrčke! Potem smo se počasi odpravili po Tivoliju, do Čolnarne, kjer smo naredili skupinsko fotografijo Smiley, nato po promenadi do centra, malce po starem delu Ljubljane, kjer smo bili seveda precejšnja atrakcija in smo marsikateremu mimoidočemu narisali nasmeh na obraz. Smiley
 Počasi smo se odpravili nazaj do Tivolija, kjer smo še malce poklepetali, postrigli krempeljčke - novih 5 EUR za v hrtji zdravstveni sklad, nato pa počasi odtačkali proti domu. Hrti so preostanek večera prespali na toplem pod odejo.

Hvala vsem, ki ste prišli - greyhoundi Classy, Jet, Jake, Šiva in Wally, galgi Diego, Pippa, Lui, Livi ter Brie in podenčica Sevilla, po zbrane licitacije pa je prišel whippet Polo. Prav tako nas je prišla pozdravit mešanka Luna, ki bo morda kmalu dobila hrtjo družbo ... Smiley
Se vidimo kmalu! Smiley

Fotografije najdete tu - https://www.facebook.com/pg/hrtjisvet/photos/?tab=album&album_id=1139851159431266

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1152 : torek, 18.10.2016 : 21:36:15 »

Pripravili smo jesensko dobrodelno dražbo, katere izkupiček bomo v celoti namenili irski organizaciji Great hounds in need, ki se ukvarja s pomočjo odvrženim greyhoundom in lurcherjem.
Nabralo se je ogromno čudovitih stvari, tako da vas lepo vabimo k licitiranju! Smiley
Dražba traja do petka, 28.10.2016 do 21. ure. Smiley

Dostop do dražbe - https://www.facebook.com/pg/hrtjisvet/photos/?tab=album&album_id=1140673656015683

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1153 : četrtek, 27.10.2016 : 22:07:57 »

V soboto se bo naša ekipa odpravila po novi pasji srečnici - greyhoundico Arabelo in lurcherko Lilly, ki sta v Sloveniji dobili lep in odgovoren dom. In, ker naše veselje zelo radi delimo z vami, vas vabimo, da se nam pridružite v nedeljo, 30. 10., ko bomo Arabelo in Lilly predali posvojiteljem, ki ju že nestrpno pričakujejo.

Posvojitev bo tudi tokrat potekala v Ložnici pri Žalcu, na poligonu kinološkega društva Pluton.

Pred posvojitvijo se bomo z našimi pasjimi posvojenčki sprehodili po Žalcu (dobimo se ob 10.00 pred trgovino Tuš v Žalcu, Ulica Heroja Staneta 8 - pri iskanju vam bo pomagala Tjaša - 031 463 875), po sprehodu pa bomo v prijetnem lokalu še popili skodelico kave.

Ob 11.30 se bodo odprla vrata poligona, kjer si bodo lahko naši štirinožci varno pretegnili svoje dolge tačke, posvojitelji pa se bomo med seboj prijetno podružili. Ob 13.00 pričakujemo prihod naše ekipe in na vrsti bo formalna posvojitev.

Naročili smo lepo vreme in zagotovo nas čaka še en čudovit dan. Vljudno vabljeni!

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1154 : petek, 28.10.2016 : 17:11:18 »

Dražba se zaključi danes, ob 21. uri.
Vabljeni še enkrat, da pogledate, morda se najde kaj za vas. Smiley

Pripravili smo jesensko dobrodelno dražbo, katere izkupiček bomo v celoti namenili irski organizaciji Great hounds in need, ki se ukvarja s pomočjo odvrženim greyhoundom in lurcherjem.
Nabralo se je ogromno čudovitih stvari, tako da vas lepo vabimo k licitiranju! Smiley
Dražba traja do petka, 28.10.2016 do 21. ure. Smiley

Dostop do dražbe - https://www.facebook.com/pg/hrtjisvet/photos/?tab=album&album_id=1140673656015683

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Strani: 1 ... 72 73 74 75 76 [77] 78 79 80 81 82 ... 85   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines