mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 01:22:33

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 85   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 300410 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #180 : torek, 11.10.2011 : 04:47:01 »

Od Spanije do Argentine

Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #181 : četrtek, 10.11.2011 : 15:24:45 »

Desobediencia , ja žal je tudi Argentina tista, ki izkorišč galge in greyhounde, pa Čile tudi ...Sad((

Grozna fotografija, psička najverjetneje trpi za neozdravljeno lišmaniozo. Veš morda kaj več o zgodbi psičke s fotografije?
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #182 : četrtek, 10.11.2011 : 15:42:00 »

V mesecu oktobru smo se štiri članice (Larisa, Nataša, Vesna in Metka) društva HRTJI SVET Slovenije odpravile kot prostovoljke v zavetišče galgov Scooby Medina. Tako smo lahko spoznale resnično stanje zavetišče, njihovo osebje, vsak dan pa smo od zjutraj do poznega popoldneva lahko spoznavale in  opravljale opravila  v zavetišču.
Zavetišče samo je žal odvisno samo od sebe in donacij, saj ne prejemajo nobene finančne pomoči s strani države (pri njih financirajo samo perrere-deponije smrti, kjer pse uspavajo v 7, 14 ali celo 3 dneh - v Madridu). Perrero sem predstavila v enem prejšnjih postov, kjer si lahko pogledate, kako ubogi psi zadnje dneve svojega življenja dobesedno trpijo in to trpljenje država podpira, reševanje psov pa žal ne. Sad

V zavetišču Scooby Medina je trenutno okrog 500 psov in upam, da mi zdaj tega kdo ne bo zameri, ampak naša zavetišča so luksuzni hoteli v primerjavi z njimi. Za samo zavetišče skrbi max 5 ljudi, ostalo pa je zgolj pomoč prostovoljcev iz njihovega kraja in tudi od drugod po svetu. Stanje ni rožnato, zato smo v teh dneh bivanja poskušale vsaj malo pomagati pri vsakdanjih opravilih v zavetišču (hranjenje psov, čiščenje iztrebkov, pranje perila ..., predvsem pa smo se ukvarjale tudi s psi, ki so kar klicali po pozornosti in toplem dotiku): Imele pa smo edinstveno priložnost pomagati tudi pri transportu 32 psov, ki so našli svoje srečne domove v Franciji. Nepozabna izkušnja, s katero lažje razumemo kako in od kod  pride galgo v Slovenijo.
V zavetišču smo seveda spoznale pse, na katere smo se zelo navezele, nekateri so ukradni naša srca (sploh nezaželjeni mešančki Sad). Med njimi pa je bil tudi galgo z lišmaniozo, za katerega smo skrbele in mu poskušale olajšati trpljenje,  ki jo je zaradi malomarnosti povzročil človek.
Kljub zavzetostii njihovega veterinarja in zdravilom, je žal umrl samo dan po našem odhodu. Sad(((

V nejgov spomin je nastal ta video ...Nikdar ne bo pozabljen ...Meni osebno je ukradel srce ...in vedno znova imam solze na očeh, ko se spomnim nanj.

http://www.youtube.com/watch?v=vu2xS7WMPSY&feature=youtu.be

Kmalu sledi obširnejše poročilo o našem obisku, ki ga bomo podkrepili tudi s fotografijami ...

V kolikor lahko pomagate s skromno donacijo ali celo prostovoljnim delom v njihovem zavetišču, vas prosim da obiščete njihovo spletno stran: http://www.scoobymedina.org/
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #183 : nedelja, 11.12.2011 : 20:12:39 »

Galgo LaSol

Želeli bi vam podrobneje predstaviti zgodbo pred kratkim posvojenega španskega hrta Lasola. Pa ni hrtek nobene posebne barve, je pač bel z marogastimi lisami. Prav tako ni ne posebno mlad, ne že v letih, zgolj v polnem razmaku življenja. Pa tudi nekega posebnega karakterja nima, je sam svoj hrt, tako kot prav vsak izmed teh čudovitih bitij. Zakaj torej izpostavljamo prav Lasola? Ker je imel do sedaj na svoji življenski poti veliko smole, ker se neprenehoma bori za preživetje in ker vam želimo tudi preko te zgodbe pokazati, kakšno spremembo za ubogo pasjo dušo lahko pomeni vaša in naša skupna pomoč.


(Lasol v kopalnici v zavetišču Scooby Medina,kamor so ga po napadu in veterinarski oskrbi umaknili pred ostalimi psi)

Lasol je star približno pet let. V ne tako daljni preteklosti je najprej postal žrtev igre nevestnega španskega lastnika. Kateremu je postal odveč, tako kot vsako leto postane odveč na tisoče hrtov. Lahko bi se izšlo še huje, a Lasol je bil vržen na cesto. Kjer je z drugimi psi iste usode poskušal preživeti najbolje, kot je znal. V tej dnevni bitki za obstanek ga je opazila španska pasjeljubka – ena izmed številnih ljudi v Španiji, ki jim za te živali ni vseeno in ki ne podpirajo krute španske tradicije. Psa je pogosto videvala blizu zelo prometnih obvoznic, v nevarnih situacijah. Že takrat je bil poln ran in brazgotin, torej njegov vsakdan ni bil ravno rožnat. Kadar je le uspela, je psu poskušala pustiti vsaj malo hrane in iskala rešitev zanj. Skrbeti za potepuške pse žal tudi stane, prav tako sprejem v zavetišče. A Lasol se ji je prikupil in vztrajala je, dokler ni privarčevala dovolj, da mu je zagotovila mesto v zavetišču. In Lasol je prišel v Scooby v Medini del Campo. Končno je imel zavetje, hrano, oskrbo.

A boj zanj še zdaleč ni bil končan. V eni izmed noči je postal žrtev drugih psov v ogradi. Verjetno najšibkejši člen pasje hierarhije je komaj dočakal jutro, s popolnoma raztrganim hrbtom. In pričela se je njegova pot po operacijskih dvoranah in redni obiski veterinarja.



(Lasol nas je nemočen in v bolečinah klical k sebi)


(Njegove rane so nam priklicale solze na oči)


(Tudi naša srca so krvavela ob pogledu na ubogega Lasola)

Po prvi, najtežji operaciji, je s svojim slabotnim jokom k sebi priklical tudi nas – štiri članice smo se ravno tedaj mudile v zavetišču, kjer smo po najboljših močeh pomagale s svojim prostovoljnim delom. V bistvu tedaj še ni bilo Lasola. Bil je le razbit in ponovno sestavljen hrt brez imena, brez čipa, poln šivov in drenaž, popolnoma prestrašen in povsem sam v svoji bolečini. Zato smo bile naprošene, da redno poskrbimo za njegovo udobje. Bil je in vedno bo – poseben hrt. Tako zavržen od vseh, celo lastne pasme, pa vseeno tako potrpežljiv in z voljo po preživetju. In z večno prisotno ljubeznijo do človeka, s potrebo pripadati in slediti, čim se mu nameni vsaj malo pozornosti. Tako je iz začetnega obupa končno naredil korak naprej, pogoltnil tudi nekaj hrane, naredil par korakov, pa čeprav se je bal že samo stopiti na sončno svetlobo, kaj šele srečati drugega psa.


(Lasol in pogled bolečine)


(Lasola smo hotele peljati na sprehod, a bal se priti iz svojega varnega zavetja)


(Tudi nežno prigovarjanje ni pomagalo, z grozo v očeh je gledal, če bo kje kakšen drug pes)

In takrat smo sprejeli odločitev, da vdaje ne bo. Da skupaj bomo dovolj močni, da tej nesrečni zgodbi preobrnemo tok. Da je bilo za tega psa dovolj nesreče in da se odslej ne bo več boril sam.

Prostovoljke smo se sicer morale vrniti v Slovenijo, a skrb za Lasola je ostala. Vsakodnevni Larisini pogovori z zavetiščem, iskanje varne namestitve v osamitveni ogradi, pomoč veterinarja, kontakt s špansko prostovoljko, ki je ob vsakem obisku preverila še stanje Lasola… prav vsi smo stopili skupaj za skupni cilj – že dogovorjeni transport v Slovenijo v začetku decembra. En mesec strahu, naporov, čakanja, upanja…


(Ko je vendarle videl, da je z nami varen je stopil na sonček in zadihal svež zrak)

In nič več ni bilo brezimnega hrtka, sedaj je že bil Lasol. Naša s pozitivnimi energijami obdana Metka je za nesrečneža predlagala naziv, povezan z La – ki predstavlja resnično Voljo, notranje božansko bistvo živega bitja, popolno ravnovesje. Vesna je dopolnila s Sol – soncem, virom vsega življenja. In rodil se je naš Lasol Wink

Po vrnitvi iz Španije je društvo pokrenilo intenzivno promocijo iskanja stalnega doma za tako nepopolnega psa, kar vedno prtedstavlja velik izziv. A tudi tokrat se je pokazalo, da imamo Slovenci še kako veliko srce, da je prostor tudi za ta zavržena bitja, pa še tako nepopolna. Veselje je bilo nepopisno, ko smo se za posvojitev po skupnem razmisleku dogovorili z Matejo in Rokom. Čakanje pa je za vse postalo že dobesedno trpljenje…


(Takole pogumno je poziral za fotografijo, na kateri je kasneje Lasol očaral svoja Matejo & Roka)

Pa še ni šlo gladko. Tri dni pred samim transportom iz Španije se je spet zalomilo. Rana na boku se je ponovno odprla in veterinar je odsvetoval dolgo pot. Vsem nam je zastal dih. Zaradi zimskega časa je naslednji transport lahko precej odmaknjen, Lasol pa je svoje rane kaj slabo celil, potreboval je usmerjeno pozornost in takojšnji umik iz zavetišča. S skrajnimi napori res vseh v dolgi verigi reševanja, od španskega veterinarja in kolegov v zavetišču, pa do vseh voznikov na dolgi poti preko Francije in Italije – res vsi so se zavzeli in obljubili posebno pozornost, da bi Lasol kljub rani transport kar najudobneje prestal. In je v culico povezal dodatne povoje, antibiotik, zaščitni ovratnik in vso svojo voljo – in vseeno krenil na pot!

Pričakali smo ga v Milanu, kjer je prednostno zapustil transportni kombi in takoj opravil veterinarski pregled. Prvo srečanje z njim po dolgem mesecu, kakor tudi vsak prvi kontakt z njegovo pojavo, je vedno šokanten. Lasolov hrbet je še vedno podoben zlepljenim črepinjam, poln brazgotin, ran, ostankov operacij. Poleg tega nenehna borba izčrpava organizem, ki je zelo oslabljen. A kljub napornemu transportu je Lasol takoj pokazal veliko motivacije, radovednost, pripravljenost normalno živeti. Rane se zacelijo, potrebna je le volja vztrajati.


(Po prihodu v Italijo so ga pričakale nežne roke naše Nataše & Vesne)


(Sledil je pregled pri veterinarki organizacije EGN)


(In takole se je Lasol razkomotil v avtomobilu in hitel novemu življenju na proti)

Takoj po prihodu v Slovenijo je sledilo ganljivo srečanje – Mateja in Rok sta ga dočakala v svoj objem! Čaka jih še veliko dela, a tu se pričenja povsem novo poglavje. Vse slabe izkušnje so postale preteklost, odprla so se vrata doma nad Izolo, odprla so se srca dveh mladih ljudi in vsem skupaj novo življenje.

V imenu Lasola smo Mateji in Roku neizmerno hvaležni.


(Srečanje Lasola & Mateje & Roka ...novo življenje se je začelo)

Biti del take zgodbe s srečnim koncem je neprecenljivo. Je nagrada za ves trud in je rezultat, ki ga ponosno delimo z vsemi, ki nas podpirate. Mateja in Rok nadaljevanje zgodbe že objavljata na našem forumu – še vedno ne gre vse gladko z ranami, a njun sonček pridno je, repka okrog in na vse možne načine kaže, da sedaj je končno doma in jima pripada. Vljudno vabljeni k prebiranju srečnih nadaljevanj.




(Lasol okreva naprej v varnem zavetju svojega novega doma ob Mateji & Roku)


Društvo Hrtji svet pa že trmasto vztraja naprej, išče pomoč in rešitev novim hrtom, verjame v nove srečne zgodbe. Tako se že odvija nova reševalna akcija, tokrat za špansko hrtico Rubio: http://hrti.mojforum.si/hrti-about1022.html , ki je v zadnjem trenutku ušla gotovi smrti – njeno zgodbo že razvijamo  in trenutno iščemo njen novi domek. Lahko pomagate?

Zgodbo napisala: Nataša Dagarin
www.hrtjisvet.org
Logiran
Aponi
rad pišem
****
Sporočil: 316


« Odgovor #184 : nedelja, 11.12.2011 : 20:27:04 »

O bogi revež, ful sem vesela, da je dočakal boljše življenje!

Bravo vsem, ki ste se potrudili in posvojiteljem!  Kiss
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #185 : nedelja, 11.12.2011 : 22:03:24 »

Vsaj en rešen hrtek, ki ima pred sabo boljše živlenje.
In res pohvale vsem, ki se trudite  Kiss
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #186 : torek, 13.12.2011 : 18:20:50 »

Vljudno vabljeni k sodelovanju na 2. dobrodelni dražbi za pomoč zavetišču Scooby Medina, ki trenutno poteka na FB. Dražba traja še 5 dni ...Wink

HVALA za vašo nesebično pomoč.

Link do dobrodelne dražbe:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.203804113035980.51091.141593622590363&type=3

Logiran
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #187 : torek, 13.12.2011 : 20:03:43 »

Nisem uporabnica FB-ja. Prvič sem bila finančno prekratka, sedaj bom pa internetno prekratka za sodelovanje na licitacijah.

 Za sliko "popoln večer", zaporedna številka 2, bi ponudila 25e. Vendar bom od četrtka naprej brez interneta (selitev) za nedoločen čas. Vsaj dva meseca.

Torej ne bom mogla slediti, ali je zadeva moja ali ni. Če slučajno izlicitiram sliko me lepo prosim pokličite na številko 041 490 193.

Hvala in srečno!
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #188 : sreda, 14.12.2011 : 11:48:02 »

Hvala za ponudbo. Sem jo v vašem imenu objavila in vas obveščam, če bo kakšna sprememba.  Wink
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #189 : petek, 16.12.2011 : 15:33:51 »

Pri naših irskih prijateljih so v zavetišče sprejeli 2-3 leta starega lurcherja, katerega poreklo je povsem neznano, je pa po velikosti in vseh značilnostih izrezani deerhound (škotski jelenar). Ocenjuejo ga kot zelo prijaznega in crkljivega psa, ki se zelo dobro razume z drugimi psi; ni pa primeren za življenje z mačko.

Več o tej v Sloveniji dokaj nepoznani pasmi si lahko ogledate na povezavi http://www.mojpes.net/modules/pasme/index.php?id=28

V kolikor bi vas navdušila takole simpatično kosmata hrtja pošast, vas vljudno vabimo, da se nam oglasite na naslov info@hrtjisvet.org.

Upamo, da bomo v kratkem iz zavetišča prejeli še kakšno dodatno informacijo; v primeru interesa bi hrtek lahko zapustil zavetišče že z januarskim transportom.
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #190 : sobota, 17.12.2011 : 10:16:16 »

Tukaj še fotografija lurcherja Murphyja, ki nujno išče dom in je sicer slabše kvalitete, a takoj, ko dobimo nove jih bomo objavili.

Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #191 : nedelja, 18.12.2011 : 18:26:10 »

NUJNO!

Na RadiuHIT je bil maloprej objavljen oglas, da se v Domžalah na Miklošičevi ulici že 3 ali 4 dni nahaja izgubljen hrt. Oglas je objavila ga. Helena, ki se javlja na gsm
040 599 879
Lepo vas prosim, če lahko nekako ukrepate, ker ga očitno nihče ne išče in je možno, da je namerno zavržen.
l.p.
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #192 : nedelja, 18.12.2011 : 19:28:58 »

Preko našega društva v tem kraju nimamo posvojenega hrtka. Vsekakor bomo preverili in poskušali pridobiti malo več informacij o izgubljenem hrtku, ter objavili tudi na našem forumu.
Hvala za informacijo.
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #193 : nedelja, 18.12.2011 : 19:48:43 »

Preverila ...
Gre za malega angleškega hrta, s svetlo sivim progastim kožuščkom. Gospa pravi, da se mu vidi, da zanj ni bilo lepo poskrbljeno, saj ima zobovje v slabem stanju, predolge kremplje in je shiran. Trenutno se hrtek nahaja pri njih, danes so ga pripeljali domov, ker se jim je smilil, da bi ga pustili zunaj na hladnem, jutri pa preverijo, če ima čip. Mu pa bodo iskali dom, v kolikor se lastnik ne bo javil.
Še ena uboga hrtja duša ...Sad
Neodgovorni lastnik hrtka pa ...sram te bodi!!!
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #194 : nedelja, 18.12.2011 : 20:48:35 »


Hvala lepa za informacije . Glede nato, da je pes v tako slabem stanju mislim, da se ne bi smel vračati lastniku ampak ga odpeljat v zavetišče, kjer bi preverili dejansko stanje in odločili ali je stvar za prijavo ali za odvzem.
Močno upam, da se konča v prid ubogi pasji duši.
Logiran
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 85   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines