mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 21:34:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 85   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 300392 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #210 : nedelja, 05.02.2012 : 23:06:01 »

Podencica, oprosti, ker sem sitna ma ... tile posnetki lovskih tekem mi čisto nič niso jasni Huh Torej: dva galga hkrati spustijo za zajcem, tečeta, tečeta in na koncu - kaj se zgodi? A šteje za zmagovalca tisti, ki prvi ulovi zajca ? Ker iz posnetkov ni videti nič drugega kot psa, ki na koncu še nekaj iščeta. A zajec vsaj uide pa se šteje neka meja, do kjer ga preganjata, pa zmaga tisti, ki je bilj hiter?
Jooooj, ubogi zajci in ubogi psi ... ljudje pobirajo stave, navijajo, celo otroci so vmes, jih slavijo, na koncu pa na smetišče  Cry
Pa tudi v prvem posnetku o "kao lepem pasjem življenju" meni ni nič lepega - sploh posnetki mame galgice s kupom mladičkov (tam nekje na 2.40 min.). Saj je reva totalno shujšana, vse kosti ji štrlijo! Pa ne mi rečt, da je tale galguero "ponosen" na to bedo ... Bljak  butnglavc
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #211 : ponedeljek, 06.02.2012 : 07:30:03 »

Še link do bloga Nano Calve, da boste lažje razumeli to njihovo tradicijo ...

Vredno branja ...

http://nanocalvo.wordpress.com/2012/02/02/hounding-misery-part-2/

Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #212 : ponedeljek, 06.02.2012 : 08:16:54 »

Se opravičujem, zgoraj je drugi del članaka ...

Tukaj pa še prvi del tega članka:

http://nanocalvo.wordpress.com/2012/02/01/hounding-misery/

Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #213 : ponedeljek, 06.02.2012 : 18:21:52 »

Se opravičujem za smetenje teme, a pred kratkim sem govorila z gospo, ki ima vikend na Hrvaškem,
nedaleč od šengenske meje, na idiličnem koncu, v bližini gozdov. In sosede, same zabite lovce, ki imajo
po 4-5 psov, pasemskih, v neznosnih razmerah, na prekratkih, 2m verigah, brez ustreznega zavetja, več
lačne kot site, kar se jim menda tudi zelo vidi, to pa zato, "ker ni boljšega lovca, kot je sestradan pes"  butnglavc trmoglavka Angry

Ona jim potem kupuje in nosi hrano, prepričuje gospodarje, da jih spuščajo s ketne, na svojo roko,
če le dovolijo, kakšno psico pelje na sterilizacijo ...

In ko kakšen izgine, "ker je bil itak že prestar"  Undecided, se takoj pojavi nov, s tetovažo v uhlju  Cry

In to ni več tisoč km daleč  sram

Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #214 : torek, 07.02.2012 : 07:10:20 »

Sevilla ...februar 2012 ...galga Sandy ...še ena žrtev galguerosov ... 

http://youtu.be/uFo3Bg65giw
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #215 : četrtek, 09.02.2012 : 19:32:40 »

Zgodba o galgici Loliti ...

http://vimeo.com/30983565

Resnična zgodba o nekoč zapuščeni greyhoundici Jasmine, ki je danes hrtji terapevt za ostale živali (tudi divje), ki potrebujejo pomoč:

http://www.youtube.com/watch?v=6SHfm756eg0

http://www.youtube.com/watch?v=6a57ibUayKc
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #216 : petek, 17.02.2012 : 08:19:44 »

Spoštovani!

Ponovno vas društvo HRTJI SVET Slovenije kliče na pomoč.

Za nami sta že dve uspešni licitaciji za pomoč hrtom v stiski, zato se ponovno obračamo na vas z željo po pomoči. Z željo, da ponovno poskušamo organizirati dobrodelno licitacijo za pomoč hrtom.

Nemalokrat se zgodi, da je kateri od hrtkov nujno potreben pomoči, da že v zavetišču potrebuje dodatno veterinarsko pomoč ali zdravljenje, ki mu jo  lahko s plačilom zagotovimo le društva in organizacije kot smo mi, saj ima zavetišče denar zgolj za osnovno veterinarsko oskrbo.
Eden takšnih hrtkov, ki je nujno potreboval našo pomoč in prihaja v Slovenijo že to soboto, je galgo Julius. Galgu Juliusu je naše društvo zagotovilo plačilo pregleda z magnetno resonanco in temeljit specialistični pregled pri ortopedu in nevrologu, saj so v zavetišču opazili, da ima mulček probleme pri koordinaciji hoje. Strošek preiskave in pregleda je znesel krepko preko 500 eur. Po temeljitem pregledu pri specialistu in z magnetno resonanco se je ugotovilo, da je njegova nekoordinirana hoja povezana udarcem po glavi, ki mu jo je najverjetneje povzročil človek. Poškodba je bila po mnenju vodje zavetišča – Fermina najverjetneje povzročena z močnim uradcem s kovinsko palico po glavici Juliusa, kar mu je povzročilo trajne poškodbe. Tako mlad, tako je trpel, pa vseeno je Julius močan borec za življenje …Ta usoden udarec je povzročil zlom levega dela lobanije, ki je vplival tudi na izgubo prednjega možganskega režnja. Zaradi izgube možganske mase ima Julius probleme s koordinacijo pri hoji, a je kljub temu še vedno srečen, vesel in normalen galgec … Po mnenju veterinarjev se njegovo stanje ne bo slabšalo, obstaja možnost, da se bo glede na njegovo mladost in telesno moč njegovo stanje celo izboljšalo.

Naše društvo je galgu Juliusu s plačilom te preiskave omogočilo, da bo prišel v Slovenijo in zaživel srečno življenje.

Vsako življenje je pomembno!!!

In ravno zato smo tukaj …
Zato, da pomagamo tudi tem hrtkom, da jim zagotovimo plačilo nujnih zdravljenj in posegov, dodatnih preiskav in jih tudi začasno namestimo v Sloveniji, ko je to potrebno. Tudi ti hrtki si zasllužijo dom in ni prav, da bi obsedeli v zavetišču za vedno in to samo zato, ker nimajo končne diagnoze, ker jih v zavetišču enostavno niso sposobni pozdraviti ali diagnosticirati in to predvsem zato, ker nimajo zadostnih finančnih sredstev.

A tukaj zopet ne gre brez vaše pomoči, zato bomo s tokratno licitacijo zbirali sredstva ravno za takšne primere …
Bomo rešili skupaj še kakšnega »posebnega« hrtka?

Za začetek zbiramo predmete, ki bi jih lahko uvrstili na tokratno dobrodelno licitacijo.
Morda znate zašiti hrtji plašček, znate narediti ovratnico, naslikati kakšno sliko, ustvariti nakit, morda imate doma kakšno ročno delo ali umetnino, ki bi jo lahko donirali, morda znate ustvariti slaščice, zašiti kakšen kos unikatnega oblačila …?

Z veseljem sprejmemo vaše donacije, ki bi jih tokrat uvrstili na dobrodelno licitacijo in tako skupaj pomagali še kakšnemu hrtu do lepšega življenja.

Vabimo vas, da nam pišete na el. naslov galgo@hrtjisvet.org, kjer vam bomo z veseljem posredovali nadaljnje informacije, kam predmet poslati oz. dostaviti.

Predmete za dobrodelno spletno licitacijo HRTJI SVET zbiramo do 25.03.2012, po tem datumu bomo predmete uvrstili na FB, ter vam sporočili, do kdaj bo licitacija trajala.

V kolikor se morda odločite raje donirati denar, pa vas prosimo, da donacijo nakažete na TRR društva z naslednjimi podatki:

Društvo Hrtji svet Slovenije, Pod lipami 30, 3000 Celje

IBAN SI56 6100 0000 1714 143

SWIFT (BIC) HDELSI22

namen: donacija

sklic oz. referenca: 00 999

koda namena plačila: PRCP

V imenu »posebnih« hrtov, ki potrebujejo našo in vašo pomoč se vam že vnaprej zahvaljujemo in z veseljem pričakujemo predmete.

Ekipa društva Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #217 : ponedeljek, 20.02.2012 : 20:20:22 »

Še ena posvojitev galgov je za nami ...

Asterix, Rubia in Tapati so odšli v svoje stalne domove, ubogi Julius je začasno nameščen k ljubeči družini in s skupnimi močmi mu bomo pomagali, da bo tudi on končno zaževel srečno življenje ...
Verjamemo v to, da mu bo uspelo in resnično nam ni žal, da smo se odločili ga pripeljati, kljub njegovim težavam, saj ne verjamemo v to, da bi lahko v takšnem stanju preživel v zavetišču.
Več o njegovem stanju tudi tukaj: http://hrtjisvet.mojforum.si/hrtjisvet-post-799.html#799

V zavetišču je žal za galge iz dneva v dan goli boj za preživetje, a žal vsem ne uspe ...
Ko pridejo v zavetišče, še ne pomeni, da so rešeni, saj bivalni, kot tudi veterinarski pogoji so tako zelo na minimumu, da uspe le najmočnejšim ...
Ta bitja v Španiji tako zelo trpijo, da nam vedno znova krvavijo srca, ko vidimo vso to bedo, kako zelo trpežni so, kako visok prag bolečine imajo in kaj vse so zmožni preživeti. Galgi so neverjetni borci za življenje ...

Življenje je za galge v Španiji zelo krivično, a vsaj tem štirim galgastim srčkom je uspelo priti do boljšega življenja ...Srečni smo za njih in družine, s katerimi bodo delili svoja življenja ...

Nekaj fotografij najdete tudi na našem javno dostopnem FB profilu: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.250536921696032.60392.141593622590363&type=3&saved#!/media/set/?set=a.250536921696032.60392.141593622590363&type=3
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #218 : torek, 21.02.2012 : 09:22:29 »

Stvari za zavetišče Scooby Medina se pridno nabirajo.

V Španiji zavetišča, za razliko od zavetišč na Irskem in Angliji, trpijo za res velikim pomanjkanjem tako materialnih, kot finančnih dobrin, zato se še toliko bolj osredotočamo na njih.

Zato bi vas radi ponovno pozvali in lepo prosili, da v kolikor imate doma kakšen hrtji plašček, hrtjo ovratnico, omenjene stvari tudi za ostale pasme (tam je tudi veliko drugih kužkov-mešančkov), povodce, posodice, posteljice, pasje igračke, ki jih več ne uporabljate za svoje kosmatince, pa ne veste kam s tem, ali pa bi morda želeli kupiti nove stvari in donirati za pse v zavetišču Scooby Medina, da nam lahko pišete na info@hrtjisvetorg pa se bomo dogovorili za prevzem stvari, ki jih bomo pri naslednjem transportu galgov predali za njih.

HVALA VAM že v naprej. Smiley
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #219 : torek, 21.02.2012 : 09:38:44 »

V Bosni organizirajo tekme s hrti na umetno vabo. Tam naj bi živelo 150 hrtov, ki služijo temu namenu. Iz filmčka je sicer videti, da živijo v povsem neprimernih pogojih za hrte, kar kjub temu, da to trdijo, po našem mnenju ne pomeni nikakršno ljubezen do teh živali. Za hrta življenje v hiši ne sme biti privilegij, ampak je to ZAHTEVA! Hrti so družni psi, ki morajo živeti v tesnem stiku s svojim skrbnikom, kot hišni ljubljenčki, živeti morajo v stanovanju in hiši, nikakor pa ne zunaj v takših kočah, kot jih lahko vidite na tem posnetku. Hrti zaradi premalo podkožne maščobe težko prenašajo vročino, pa tudi mraz, zaradi mraza so zelo podvrženi obolenjem kosti (artritis), zato NE SMEJO živeti zunaj. Mamica z mladički na tem posnetku živi v neizolirani hiški, brez mehkega ležišča, zgolj na golih tleh. Nikjer nisem opazili posodice z vodo in hrano ...In ta starejši moški, ki ga vidite na posnetku "vzreja" (brez rodovnika verjetno!!!) hrte na tak način že desetletja, mladiča proda za cca. 100 eur. Vprašljivo je tudi to kar trdijo, da se ljudje tam s tem ukvarjajo ljubiteljsko in zgolj iz ljubezni do te pasme, ter da so vsako nedeljo, ko organizirajo tekme zadovoljni zgolj z naslovom prvaka. Zato skoraj ves svoj čas porabijo za resen trening hrtov in hodijo vsako nedeljo na tekme? Na nas so se preko FB že obračali ljudje iz Bosne, da bi posvojili greyhounda, spraševali so tudi o možnosti dobiti nekastriranega greyhounda. Seveda smo jih zavrnili!!!
Društvo HRTJI SVET daje v posvojitev samo hrte, ki bodo živeli v Sloveniji, vsi hrti so kastrirani in sterilizirani, vsak dom posebej preverimo, se spoznamo s posvojitelji, skupaj potem ocenimo primernost posvojitelja in hrtov ne dajemo v posvojitev izven meja Slovenije. Posvojitev hrta je odgovorna in zelo zahtevna naloga, tako za nas, kot tudi za posvojitelje.

http://www.youtube.com/watch?v=dw4oLZIaepo
Logiran
SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #220 : torek, 21.02.2012 : 10:14:41 »

 Sad
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #221 : torek, 21.02.2012 : 23:19:35 »

Na spodnji povezavi je dostopen video posnetek s fotografijami posvojitve galgov ...

http://youtu.be/rCn7cf_KwUo

Še enkrat HVALA zavetišču Scooby Medina, organizaciji EGN, ekipi društva HRTJI SVET, pa seveda posvojitelju Gregorju, ki nam je prijazno priskočil na pomoč pri transportu, ter njegovi celotni družini, ki je prenočila galgico Rubio, hvala tudi naši Nadi, ki je vodila hrtji bazar ...
...
Še posebna ZAHVALA pa posvojiteljem Asterixa, Rubie in Tapati, ter začasnima skrbnikoma Juliusa ...

Velika ZAHVALA tudi naši Maruški, ki je naše nove galge pregledala, prav tako hvala dr. vet. Zupancu iz Veterinarkse bolnice Šentjur, ki je nesebično priskočil na pomoč našemu Juliusu in storitve v celoti doniral (plačali smo samo zdravila zanj), prav tako hvala osebju iz Klinike za kirurgijo in male živali iz Mestnega loga v Ljubljani, ki je našega Juliusa urgentno obravnavala v njihovi ordinaciji.
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #222 : četrtek, 23.02.2012 : 10:33:15 »

Predstavljamo vam lurcherja Oisina ...
Kljub mladosti mu življenje ni bilo naklonjeno, saj so ga našli v zelo slabem stanju. Nihče ne bo nikoli vedel kaj se je z njim dogajalo, a slike povedo več kot 100 besed.
Zanj je bilo ustrezno poskrbljeno in danes je Oisin vesel lurcher, ki na Irskem čaka na svojo priložnost in zato išče dom ...Smiley

Oisin, ko je bil sprejet v oktobru leta 2011 v zavetišče ... :cry:





Oisin je počasi okreval ... :wink:







In Oisin danes, ko išče svoj ljubeč dom ... :lol:







..:: OISIN ::...


Spol: samček
Starost: 2 leti
Barva: sivo - bela

Oisin je mešanec z deerhoundom ...Je zelo prisrčen, rad se igra in teče. Zelo se razveseli ljudi, zato morda ni primeren za družine z malimi otroci, saj bi jih lahko v svoji razposajenosti podrl po tleh. Zelo je navdušen nad ostalimi psi, sploh, če se imajo željo igrati z njim.

NA VOLJO ZA POSVOJITEV ...

Več o možnosti posvojitve na info@hrtjisvet.org
Logiran
Iska
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.129


WWW
« Odgovor #223 : četrtek, 23.02.2012 : 10:42:20 »

 Cry  Kiss  Smiley ljubezen
Želim mu najboljši možni dom čim prej
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #224 : petek, 24.02.2012 : 08:53:59 »

..:: BUSTER IN LADY::..













Spol: samček in samička
Skotena: maj 2010 
Barva: bela – marogasto temno rjava in bela-marogasto svetlo rjava

Buster in Lady sta bratec in sestrica, večje rasti za couring greyhounda. Namenjena sta bila za coursing, vendar nista za to kazala velikega zanimanja, zato zdaj iščeta čisto svoj dom. Sta družabna, tiha in ljubeča greyhounda, a glede na njuno starost znata biti na domačem vrtu prav razposajena in igriva, kot prava hrtka. Razumeta se s psi srednjih in večjih pasem, nikoli pa nista imela prilike srečati majhnih psov. Ko srečata neznanega kosmatinca sta radovedna, a nikakor ne vsiljiva. Primerna bi bila tudi za družine z otroci, saj jih imata zelo rada. Buster in Lady hodita lepo pripeta na povodec, prav tako sta v svojem boksu čista in potrebo vedno opravita zunaj. Za njiju bi bila primerna družina s hišo in ograjenim vrtom, kjer bi se lahko igrala, pa tudi, da bi si družinica vzela zanju dovolj časa za sprehode v naravi.  Buster je bil v oktobru 2011 operiran, saj so mu odstranili mandlje, ki so mu povzročali težave. Imata tudi nekaj starih poškodb, ki so bile v celoti sanirane in sta brez posledic, čisto zdrava hrtka. Tudi Buster in Lady upata na ljubeče posvojitelje, kjer bosta lahko še vrsto let  uživala v razvajanju in crkljanju.

V prvi vrsti zanju iščemo dom, kjer bi lahko živela skupaj, saj sta zelo navezana eden na drugega …
V kolikor se to ne bo izšlo, se jima išče dom, kjer bi lahko živela v družbi vsaj še kakšnega kosmatinca.

NA VOLJO ZA POSVOJITEV …

Greyhoundi, galgi, in lurcherji se oddajajo preko društva HRTJI SVET Slovenije, s posvojitveno pogodbo.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 85   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines